Dodaj do ulubionych

Teatr Collegium Nobillium

IP: 193.0.117.* 10.03.03, 15:01
Byłam ostatnio na "Biesach". Boże, jakie to było genialne przedstawienie!!!
Brak m i słów! Kotś jeszcze oglądał ten allbo inny spektakl dyplomowy AT?
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.acn.waw.pl 25.03.03, 09:00
      "Biesy" w Collegium rzeczywicie warto, choc trudno powiedziec ze jest to
      spektakl wybitny. Pare niezwykle udanych rol ( ale tez i kilka niezbyt
      fortunnie poprowadzonych), dobra rezyseria. Zdecydowanie mozna polecac.
    • Gość: Malenka Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.qdnet.pl 16.05.03, 13:01
      Kto wam sie najbardziej podobal?
      • Gość: Ginny Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 16.05.03, 22:41
        Jeśli chodzi o "Biesy" w AT, to na pewno Dominika Kluźniak jako Maria Lebiadkin
        (pojawiła się ostatnio w "Na dobre i na złe" jako chora na padaczkę dziewczyna)
        i Nikodem Kasprowicz jako Szatow. A Tobie?
        • Gość: Malenka Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.qdnet.pl 17.05.03, 00:42
          Napewno Liputin(Maciek Makowski), i tak jak Tobie Dominika.Widzials jakies
          inne spektakle?
          • Gość: Ginny Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 17.05.03, 21:09
            Niestety nie. A co jeszcze warto zobaczyć?
            • Gość: MAlenka Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.qdnet.pl 17.05.03, 22:04
              Wiesz co, na festiwalu w Lodzi, mnoswto pochwal i wychwalen zgarnal Zegnaj
              Judaszu.Takze polecam,
    • Gość: kubuś Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.teleton.pl 18.05.03, 00:02
      A czy ktoś widział "Wiśniowy sad" w reż. Agnieszki Glińskiej? Jak oceniacie tę
      inscenizację?
      • Gość: Malenka Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.qdnet.pl 18.05.03, 13:21
        Rozne zdania sa na temat tego spektaklu, wybitnie podzielone.Ale na pewno
        warto isc, chocby tylko za wzgledu na Czechowa!
    • Gość: Zuza Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.szczecin.mm.pl 13.07.03, 22:58
      A propos tematu... "Wiśniowy..." zdobył grand prix na 2MFST (notabene nagrodę
      główną podzielono pomiędzy rzeczony a przedstawienie krakowskiej szkoły
      pt."Maestro").
      Wciąż co do spektaklu Glińskiej mam stosunek bardzo ambiwalentny, ale
      nagradzana ostatnio Eliza Borowska w roli Warii urocza;)
      ps. w sierpniu "rusza" scena letnia TCN... polecam gorąco!!!;)
      • Gość: Ginny Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 14.07.03, 00:14
        I co będzie mozna w ramach tej letniej sceny obejrzeć? Będe wdzięczna za
        informacje.
        • Gość: Zuza Re: TCN- Scena Letnia IP: *.szczecin.mm.pl 15.07.03, 15:22
          Informacja ze stron AT;)
          S c e n a L e t n i a 2 0 0 3
          R e p e r t u a r

25, 26, 27 lipca, godz. 19:00
          „Śleboda, czyli cenniejsi jesteście niż wróble”,
          wg K. Przerwy-Tetmajera, reż. Waldemar Śmigasiewicz
          Teatr Montownia, 80 min.

1, 2, 3 sierpnia, godz. 19:00
          „niedorosłam”, recital Anety Todorczuk-Perchuć 60 min.

10 sierpnia, godz. 19:00
          Alina Janowska prezentuje laureatów
          Ogólnopolskiego Festiwalu Sztuki Estradowej 75 min.

15, 16, 17 sierpnia, godz. 19:00
          „Insekty”, koncert 60 min.

22, 23, 24 sierpnia, godz. 20:00
          „Miłość do trzech pomarańczy”, wg Carlo Gozziego, reż. Igor Gorzkowski studio
          teatralne Koło 70 min.

Organizatorzy: Zarząd Miasta Stołecznego Warszawy i Fundacja Akademii Teatralnej
          Wszystkie spektakle odbywają się w Teatrze Collegium Nobilium
          przy Akademii Teatralnej
          ul. Miodowa 22/24

Kasa TCN czynna w dniu spektaklu od 17.00
          tel. 831 02 16 wew. 137,
          Rezerwacja: 635 54 23
          Bilety w cenie 10, 15zł. na koncert Aliny Janowskiej 20zł.
          KARNET na wszystkie tytuły 50zł.

• Gość: Zuza Re: TCN- Scena Letnia IP: *.szczecin.mm.pl 15.08.03, 14:16
            Hahaha!!!
            Byłam na koncercie p.Aliny Janowskiej. To tak z cyklu rozrywek łatwych i
            przyjemnych dla państwa w średnim wieku. Ale fakt faktem kilka ładnych głosów
            estradowych się usłyszało i średnio zabawnych anegdot Janowskiej (choć
            przyznam, iż porównianie starszego małżeństwa tudzież ew. pożycia seksualnego
            do warszawskiej defilady, co to ochota jeszcze idzie, a wola już przeszła-znane
            i dość trafne ;)
            Teraz jeszcze Insekty i Pomarańcze i kuniec sceny letniej.
            A tak ni z gruszki ni z pietruszki to w Krakowie WA pwst dość ciekawe ma
            propozycje;)
            hmm... no comment... no może tylko.. pozdrowienia dla gwiazdek serialowych
            warszawskiej AT;)
      • Gość: marek Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.acn.waw.pl 16.07.03, 15:19
        Gość portalu: Zuza napisał(a):

> A propos tematu... "Wiśniowy..." zdobył grand prix na 2MFST (notabene nagrodę
        > główną podzielono pomiędzy rzeczony a przedstawienie krakowskiej szkoły
        > pt."Maestro").
        >Malenka niescislosc "Wisniowy" nie zdobyl Grand Prix:
        www.at.edu.pl/festiwal2.html
        Podzielam Twoja opinie - tez mam bardzo mieszane uczucia co do tego spektaklu.
        • Gość: Zuza Re: Teatr Collegium Nobillium+2mfst IP: *.szczecin.mm.pl 16.07.03, 16:38
          Marku!
          serdeczne dzięki za wytknięcie ów nieścisłości... która nie wiedzieć czemu
          wkradła się w mojego posta;(((
          W istocie oba przedstawienia: "Wiśniowy..", jak i "Maestro" dostały tzw.
          nagrody zespołowe, a GP (notabene też podwójne) przypadło speklaklom z Węgier i
          Słowacji. Osobiście sercem byłam (obok naturalnie ww)za innym spektaklem... też
          zauważonym przez szacowne jury, tym też tłumaczę sobie tę moją, pożal się Boże,
          chwilową niedyspozycję intelektualną tudzież pamięciową;)))
          ps. a czemu Twa opinia taka o spektaklu Glińskiej?
          • Gość: marek Re: Teatr Collegium Nobillium+2mfst IP: *.acn.waw.pl 16.07.03, 19:48
            Moim zdaniem (wbrew werdyktowi szacownego jury) kazdy w "Wisniowym..." gral
            nieco "pod siebie", nie bylo tej energii zbiorowej. Wydawalo sie, ze koncepcja
            rezyserska troszeczke gdzies sie po drodze zagubila. Wg mnie spektakl jednak
            polozyla, skad inad swietna w innych rzeczach -> Kluzniak w roli Raniewskiej.
            Grala manierycznie, bez charmu i melancholii, ktory jest u Czechowa. Ale
            wiadomo kazdy spektakl bywa inny - moze akurat ja mialem pecha. A jakie byly
            Twoje wrazenia? Pzdr.
            • Gość: Zuza Re: a propos Wiśniowego... IP: *.szczecin.mm.pl 17.07.03, 00:00
              Gość portalu: marek napisał(a):

> Moim zdaniem (wbrew werdyktowi szacownego jury) kazdy w "Wisniowym..." gral
              > nieco "pod siebie", nie bylo tej energii zbiorowej.

Oooo tak!!! Zgodze sie z Toba w pelni.. Toz to niedopuszczalne- przecie nie ma
              u Czechowa postaci waznych i niewaznych i niewazne jaka jest interpretacja
              rezysera, by tekst ten zabrzmial-zaistnial na scenie musi byc grany zespolowo
              wlasnie (nie chodzi bynajmniej o sens fizyczny, bo zbiorowa fizyczna obecnosc
              Wydz.Akt. AT odnotowalam;)

-> Kluzniak w roli Raniewskiej

Uuuu! A tu niekoniecznie sie zgodze... Kluzniak jako Raniawska mnie sie
              podobala. Wiadomo.. to nie to samo co Kluzniak grajaca Pazia Cme ;)
              w "Straconych.." we Wspolczesnym.(nawiasem- czy wiadomo Ci co tez Dominika robi
              po skonczonej AT?)

A tak generalnie na szerszy wywod mnie nie stac, bo i na "Wisniowym.." bylam
              zaraz na poczatku wystawiania dyplomow, a podczas 2MFST jakos na rzeczony nie
              dotarlam. Kwestie czy chodzilo o wzgledy techniczne czy moj brak determinacji
              pozostawmy w tajemnicy..hehe..
              Generalnie mysle, ze poki co wciaz wyznaje kult przedstawienia Jarockiego z
              75'. Naturalnie nie widzialam.. ale do tej pory chyba zadna realizacja "WS" nie
              odbila sie az takim echem.
    • Gość: asiawu Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.u.mcnet.pl 14.07.03, 11:25
      ja - "sen nocy letniej" ale rok temu.. podobało się choć było trochę
      niedociągnięć.. ale lubię młodych i zaangażowanych aktorów..
      asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka