Gość: Bunia IP: 193.0.117.* 10.03.03, 15:01 Byłam ostatnio na "Biesach". Boże, jakie to było genialne przedstawienie!!! Brak m i słów! Kotś jeszcze oglądał ten allbo inny spektakl dyplomowy AT? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.acn.waw.pl 25.03.03, 09:00 "Biesy" w Collegium rzeczywicie warto, choc trudno powiedziec ze jest to spektakl wybitny. Pare niezwykle udanych rol ( ale tez i kilka niezbyt fortunnie poprowadzonych), dobra rezyseria. Zdecydowanie mozna polecac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malenka Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.qdnet.pl 16.05.03, 13:01 Kto wam sie najbardziej podobal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 16.05.03, 22:41 Jeśli chodzi o "Biesy" w AT, to na pewno Dominika Kluźniak jako Maria Lebiadkin (pojawiła się ostatnio w "Na dobre i na złe" jako chora na padaczkę dziewczyna) i Nikodem Kasprowicz jako Szatow. A Tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malenka Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.qdnet.pl 17.05.03, 00:42 Napewno Liputin(Maciek Makowski), i tak jak Tobie Dominika.Widzials jakies inne spektakle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 17.05.03, 21:09 Niestety nie. A co jeszcze warto zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAlenka Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.qdnet.pl 17.05.03, 22:04 Wiesz co, na festiwalu w Lodzi, mnoswto pochwal i wychwalen zgarnal Zegnaj Judaszu.Takze polecam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubuś Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.teleton.pl 18.05.03, 00:02 A czy ktoś widział "Wiśniowy sad" w reż. Agnieszki Glińskiej? Jak oceniacie tę inscenizację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malenka Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.qdnet.pl 18.05.03, 13:21 Rozne zdania sa na temat tego spektaklu, wybitnie podzielone.Ale na pewno warto isc, chocby tylko za wzgledu na Czechowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.szczecin.mm.pl 13.07.03, 22:58 A propos tematu... "Wiśniowy..." zdobył grand prix na 2MFST (notabene nagrodę główną podzielono pomiędzy rzeczony a przedstawienie krakowskiej szkoły pt."Maestro"). Wciąż co do spektaklu Glińskiej mam stosunek bardzo ambiwalentny, ale nagradzana ostatnio Eliza Borowska w roli Warii urocza;) ps. w sierpniu "rusza" scena letnia TCN... polecam gorąco!!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 14.07.03, 00:14 I co będzie mozna w ramach tej letniej sceny obejrzeć? Będe wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: TCN- Scena Letnia IP: *.szczecin.mm.pl 15.07.03, 15:22 Informacja ze stron AT;) S c e n a L e t n i a 2 0 0 3 R e p e r t u a r 25, 26, 27 lipca, godz. 19:00 „Śleboda, czyli cenniejsi jesteście niż wróble”, wg K. Przerwy-Tetmajera, reż. Waldemar Śmigasiewicz Teatr Montownia, 80 min. 1, 2, 3 sierpnia, godz. 19:00 „niedorosłam”, recital Anety Todorczuk-Perchuć 60 min. 10 sierpnia, godz. 19:00 Alina Janowska prezentuje laureatów Ogólnopolskiego Festiwalu Sztuki Estradowej 75 min. 15, 16, 17 sierpnia, godz. 19:00 „Insekty”, koncert 60 min. 22, 23, 24 sierpnia, godz. 20:00 „Miłość do trzech pomarańczy”, wg Carlo Gozziego, reż. Igor Gorzkowski studio teatralne Koło 70 min. Organizatorzy: Zarząd Miasta Stołecznego Warszawy i Fundacja Akademii Teatralnej Wszystkie spektakle odbywają się w Teatrze Collegium Nobilium przy Akademii Teatralnej ul. Miodowa 22/24 Kasa TCN czynna w dniu spektaklu od 17.00 tel. 831 02 16 wew. 137, Rezerwacja: 635 54 23 Bilety w cenie 10, 15zł. na koncert Aliny Janowskiej 20zł. KARNET na wszystkie tytuły 50zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: TCN- Scena Letnia IP: *.szczecin.mm.pl 15.08.03, 14:16 Hahaha!!! Byłam na koncercie p.Aliny Janowskiej. To tak z cyklu rozrywek łatwych i przyjemnych dla państwa w średnim wieku. Ale fakt faktem kilka ładnych głosów estradowych się usłyszało i średnio zabawnych anegdot Janowskiej (choć przyznam, iż porównianie starszego małżeństwa tudzież ew. pożycia seksualnego do warszawskiej defilady, co to ochota jeszcze idzie, a wola już przeszła-znane i dość trafne ;) Teraz jeszcze Insekty i Pomarańcze i kuniec sceny letniej. A tak ni z gruszki ni z pietruszki to w Krakowie WA pwst dość ciekawe ma propozycje;) hmm... no comment... no może tylko.. pozdrowienia dla gwiazdek serialowych warszawskiej AT;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.acn.waw.pl 16.07.03, 15:19 Gość portalu: Zuza napisał(a): > A propos tematu... "Wiśniowy..." zdobył grand prix na 2MFST (notabene nagrodę > główną podzielono pomiędzy rzeczony a przedstawienie krakowskiej szkoły > pt."Maestro"). >Malenka niescislosc "Wisniowy" nie zdobyl Grand Prix: www.at.edu.pl/festiwal2.html Podzielam Twoja opinie - tez mam bardzo mieszane uczucia co do tego spektaklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Teatr Collegium Nobillium+2mfst IP: *.szczecin.mm.pl 16.07.03, 16:38 Marku! serdeczne dzięki za wytknięcie ów nieścisłości... która nie wiedzieć czemu wkradła się w mojego posta;((( W istocie oba przedstawienia: "Wiśniowy..", jak i "Maestro" dostały tzw. nagrody zespołowe, a GP (notabene też podwójne) przypadło speklaklom z Węgier i Słowacji. Osobiście sercem byłam (obok naturalnie ww)za innym spektaklem... też zauważonym przez szacowne jury, tym też tłumaczę sobie tę moją, pożal się Boże, chwilową niedyspozycję intelektualną tudzież pamięciową;))) ps. a czemu Twa opinia taka o spektaklu Glińskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Teatr Collegium Nobillium+2mfst IP: *.acn.waw.pl 16.07.03, 19:48 Moim zdaniem (wbrew werdyktowi szacownego jury) kazdy w "Wisniowym..." gral nieco "pod siebie", nie bylo tej energii zbiorowej. Wydawalo sie, ze koncepcja rezyserska troszeczke gdzies sie po drodze zagubila. Wg mnie spektakl jednak polozyla, skad inad swietna w innych rzeczach -> Kluzniak w roli Raniewskiej. Grala manierycznie, bez charmu i melancholii, ktory jest u Czechowa. Ale wiadomo kazdy spektakl bywa inny - moze akurat ja mialem pecha. A jakie byly Twoje wrazenia? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: a propos Wiśniowego... IP: *.szczecin.mm.pl 17.07.03, 00:00 Gość portalu: marek napisał(a): > Moim zdaniem (wbrew werdyktowi szacownego jury) kazdy w "Wisniowym..." gral > nieco "pod siebie", nie bylo tej energii zbiorowej. Oooo tak!!! Zgodze sie z Toba w pelni.. Toz to niedopuszczalne- przecie nie ma u Czechowa postaci waznych i niewaznych i niewazne jaka jest interpretacja rezysera, by tekst ten zabrzmial-zaistnial na scenie musi byc grany zespolowo wlasnie (nie chodzi bynajmniej o sens fizyczny, bo zbiorowa fizyczna obecnosc Wydz.Akt. AT odnotowalam;) -> Kluzniak w roli Raniewskiej Uuuu! A tu niekoniecznie sie zgodze... Kluzniak jako Raniawska mnie sie podobala. Wiadomo.. to nie to samo co Kluzniak grajaca Pazia Cme ;) w "Straconych.." we Wspolczesnym.(nawiasem- czy wiadomo Ci co tez Dominika robi po skonczonej AT?) A tak generalnie na szerszy wywod mnie nie stac, bo i na "Wisniowym.." bylam zaraz na poczatku wystawiania dyplomow, a podczas 2MFST jakos na rzeczony nie dotarlam. Kwestie czy chodzilo o wzgledy techniczne czy moj brak determinacji pozostawmy w tajemnicy..hehe.. Generalnie mysle, ze poki co wciaz wyznaje kult przedstawienia Jarockiego z 75'. Naturalnie nie widzialam.. ale do tej pory chyba zadna realizacja "WS" nie odbila sie az takim echem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiawu Re: Teatr Collegium Nobillium IP: *.u.mcnet.pl 14.07.03, 11:25 ja - "sen nocy letniej" ale rok temu.. podobało się choć było trochę niedociągnięć.. ale lubię młodych i zaangażowanych aktorów.. asia Odpowiedz Link Zgłoś