Dodaj do ulubionych

Czytaliście w dzisiejszej GW artykuł o kotach?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.04, 22:15
Dla tych, którzy nie czytali: w bloku przy Grzybowskiej zamordowano (bo
inaczej nie da się tego określić) kilkanaście kotów. Ludzie, opanujcie się!!!
Prośba do dziennikarzy GW: błagam, monitorujcie tę sprawę, bez Waszego
zainteresowania na pewno zostanie umorzona. Tego nie można tak zostawić!
Obserwuj wątek
    • miltonia Re: Czytaliście w dzisiejszej GW artykuł o kotach 14.01.04, 23:52
      Nie trafilam na ten artykul, chyba ze byl tylko w papierowym wydaniu, ktorego
      nie mam. Moglabys (moglbys) podac link?
      • stolek Re: Czytaliście w dzisiejszej GW artykuł o kotach 15.01.04, 11:40
        Prosze bardzo oto link
        miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,1864701.html
        • miltonia Re: Czytaliście w dzisiejszej GW artykuł o kotach 15.01.04, 11:48
          Dzieki stolek. Zaczyna od zwierzat, skonczy na ludziach. I wtedy podniesie sie
          lament, ze przeciez wszyscy wiedzieli, ze to zwyrodnialec, ale co tam koty.
    • j_karolak Kocia propaganda!!! 15.01.04, 09:38
      Pewnie wstrętne kocury wymordowały kilkanaście piskląt kruczych, czy gawronich.
      Przyjechał pismak. Chcial opisać i zaczął wypytywać tego i owego, ale koniec
      końcow najbardziej omotały go kanalie-koty i tak mu w głowie zawrócily, że
      biedak uwierzył, że obgryzione skrzydełeczka to kosteczki pomordowanych kociąt.
      Zawsze jest tak.
      Kiedyś byłem świadkiem jak sprawę podrapania bezbronnego pudelka koty
      zmanipulowały tak przewrotnie, że wyszło na to, że pudel ów przedstawiony
      został jako miejscowy zlodziej, opijus i gwałciciel, a prawdę mówiąc był
      prawiczkiem, tylko raz z jamniczką, ale to tylko był seks francuski. No i dalej
      o tym pudlu było, że zgwałcił dwa kocury (?!) wraz z kociątkami (?!), a prawda
      taka, że to żadne kocięta tylko młodociani chuligani i gdyby w tym kraju nie
      rządziły koty, to być może byliby już recydywistami.

Ten musical o kotach to też grubymi nićmi szyte. Podobno w rękopisie wszystko
      bylo myszach, ale wszyscy wiemy jakie lobby rządzi w Nowym Jorku.
      • miltonia Re: Kocia propaganda!!! 15.01.04, 10:56
        Wez Karolak przestan. Ludzie znecaja sie nad zwierzetami a Ty se jaja robisz.
        Mnie tam nie do smiechu.
        • zakompleksiony Re: Kocia propaganda!!! 15.01.04, 11:04
          Ludzie znęcają się nad wieloma gatunkami, a GW tylko o kotach. Zresztą nie
          tylko gazeta. Po prostu zwracam na uwagę jakie lobby przejęło władzę w Polsce.
          Kiedy ostatni raz czytaliśmy o znęcaniu się nad gołębiami, świnią domową, czy
          gęśmi?
          Czasami koty, dla odwrócenia uwagi dadzą do prasy jakiś pikantniejszy wątek o
          psie, ale generalnie wiadomo o co chodzi i dziwi mnie, że tak inteligentna i
          atrakcyjna (jak się dowiedziałem niedawno na forum) kobieta pozostaje pod
          wpływem tych przebiegłych manipulatorów.

Pewnie, że żal kotów, ale dlaczego jednostkowe przypadki urastają w mediach do
          rangi systematycznych działań. Ktoś ma na celu uświęcenie wizerunku kota i
          chyba wszystkim jest wiadomo, że robią to tak naprawdę same koty. Ale nie te
          zwykłe dachowce, tylko Koty z wiadomych lóż!!!
          • miltonia Re: Kocia propaganda!!! 15.01.04, 11:41
            Masz i nie masz racji. Moze na jednostkowych przypadkach latwiej pokazac to
            dranstwo? O znecaniu sie nad gesiami bylo glosno pare lat temu ale faktycznie
            nic to nie dalo, bo forsa okazala sie wazniejsza niz cierpienie takiej rzeczy
            jak ptaki. Jesli nie zacznie sie o tym mowic, to nie zacznie sie nic robic.
            Pomysl, ze w przyszlym zyciu mozesz byc takim kotem, krolikiem czy gesia
            poddawanym torturomi wtedy zrozumiesz kocie, czy w ogole zwierzece lobby.
            Zreszta to rozumiesz, tylko denerwuje Cie, ze mowi sie wiecej o jednych a mniej
            o drugich, chociaz cierpia tak samo.
            • warszawiak.z.babci.prababci Re: Kocia propaganda!!! 15.01.04, 11:46
              miltonia napisała:

> Masz i nie masz racji. Moze na jednostkowych przypadkach latwiej pokazac to
              > dranstwo?

Z pewnością.

> Jesli nie zacznie sie o tym mowic, to nie zacznie sie nic robic.

Z pewnością.

> Pomysl, ze w przyszlym zyciu mozesz byc takim kotem, krolikiem czy gesia
              > poddawanym torturomi wtedy zrozumiesz kocie, czy w ogole zwierzece lobby.

To mi śmierdzi herezją droga Miltonio.

> Zreszta to rozumiesz, tylko denerwuje Cie, ze mowi sie wiecej o jednych a
              mniej
              >
              > o drugich, chociaz cierpia tak samo.

I tak i nie. Ten tekst o kotach miał być żartobliwy. Być może mi sięnie udał.
              Poza tym, nie czytałem tego artykułu, więc ze spokojnym sumieniem sobie
              dworowałem. Po przeczytaniu tekstu dochodzę do wniosku, że może temat ten do
              żartów nadaje się średnio. Więc kończę.

To piszę ja - zakompleksiony karolak.
              • miltonia Re: Kocia propaganda!!! 15.01.04, 11:50
                warszawiak.z.babci.prababci napisała:

> To mi śmierdzi herezją droga Miltonio.

To nie zauwazyles dotad, ze jestem heretyczka?
          • Gość: Terenia Wreszcie ktoś nie bał się i powiedział prawdę IP: *.crowley.pl 15.01.04, 12:30
            "Zakompleksiony Karolak" zasługuje co najmniej na laury tygodnika Wprost,
            powinien także reprezentować godnie nasz kraj w Brukseli.
            Ja dobrze wiem co są koty, bo poznałam język koci gdy mieszkałam u swej cioci.
    • warszawiak.z.babci.prababci Re: Czytaliście w dzisiejszej GW artykuł o kotach 15.01.04, 11:25
      IJA - International JudeCats Asocciation

No to już wiemy o co chodzi
    • Gość: edek [...] IP: *.crowley.pl 15.01.04, 12:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • warszawiak.z.dziada.pradziada Re: Czytaliście w dzisiejszej GW artykuł o kotach 15.01.04, 13:12
        Przyjeżdżają tacy z prowincji i zabijają warszawskie koty.
        • cubic Re: Czytaliście w dzisiejszej GW artykuł o kotach 15.01.04, 22:35
          Nie mogę się nadziwić czytając artykuły, w których opisywane są osoby
          pomagające kotą, poprzez noszenie im jedzenia. Bezdomne kotki żyjące w
          piwnicy dostają codziennie porcje jedzonka i mogą spokojnie żyć i się
          rozmnażać. Tylko, że piwnica z reguły czyjaś jest, a koty za potrzebą na
          dwór nie wychodzą. I z piwnicy, robią komuś wychodek. Jeżeli te dokarmiające
          panie są takie dobre i tak kochają zwierzątka, to niech wezmą je do siebie
          do mieszkania. Bo najłatwiej jest działać w ten sposób: u mnie w domku
          czystko, a kotą jedzenie ide zanieść do kogoś innego - niech tam sobie
          mieszkają.
          Oczywiście uważam, że znęcanie się nad zwierzętami to draństwo. Ale nie róbmy z
          tego kociego Oświęcimia!!!!
          Pzdr Cubic
          • cza-ha Nienawidzę kotów! 15.01.04, 22:38
            One są wstrętnie owłosione! Nawet na dupach!
            • Gość: Kociara A ja kocham koty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.04, 00:28
              Miesięcznik KOcie Sprawy często radzi jak opiekować się piwnicznymi i wolni
              żyjącymi kotami, nie utrudniając życia sąsiadom. Serdecznie polecam
            • tygrys01 Owłosione 19.01.04, 20:31
              cza-ha napisał:

> One są wstrętnie owłosione! Nawet na dupach!
              ==========================
              A nie tak dawno pisałeś, że lubisz owłosione dupy.
          • j_karolak Re: Czytaliście w dzisiejszej GW artykuł o kotach 16.01.04, 08:50
            cubic napisał:

> Nie mogę się nadziwić czytając artykuły, w których opisywane są osoby
            > pomagające kotą,

Kotą? Człowieku naucz się pisać!!!

> Bezdomne kotki żyjące w
            > piwnicy dostają codziennie porcje jedzonka i mogą spokojnie żyć i się
            > rozmnażać. Tylko, że piwnica z reguły czyjaś jest, a koty za potrzebą na
            > dwór nie wychodzą. I z piwnicy, robią komuś wychodek. Jeżeli te dokarmiające
            > panie są takie dobre i tak kochają zwierzątka, to niech wezmą je do siebie
            > do mieszkania.

A tu masz 100% racji.

> a kotą jedzenie ide zanieść do kogoś innego

Skęd wziąłeś tę dziwaczną odmianę?! CO to za idiotyczny błąd?

> Oczywiście uważam, że znęcanie się nad zwierzętami to draństwo. Ale nie róbmy
            z
            >
            > tego kociego Oświęcimia!!!!

Popracuj jeszcze nad porównaniami, bo tutaj trochę przesadzileś.

W pouczającym tonie - pozdrawiam
            • miltonia Re: Czytaliście w dzisiejszej GW artykuł o kotach 16.01.04, 13:48
              Karolak, wolisz szczury od kotow? One pachna, nie roznosza groznych dla
              czlowieka chorob i nie czynia zadnych szkod.
              • j_karolak Re: Czytaliście w dzisiejszej GW artykuł o kotach 16.01.04, 15:44
                Kto? Szczury, czy koty?

Poza tym, szczury chyba się nie boją kotów.
                • miltonia Re: Czytaliście w dzisiejszej GW artykuł o kotach 16.01.04, 16:31
                  Szczury.
                  Boja sie kotow i wynosza sie z miejsc, gdzie koty sa.
                  • cubic Re: Czytaliście w dzisiejszej GW artykuł o kotach 16.01.04, 21:03
                    Dzięki, że w paru kwestiach się ze mną zgadzasz. Końcowe porównanie było może
                    nie całkiem poprawne politycznie, ale chyba coś w nim jest. Gazeta będzie
                    pilotować tę sprawę, więc pilnie się jej przyglądaj. Kotki zostaną zabrane od
                    złych ludzi, nakarmione, wygłaskane i pewnie rozdane osobą dobrego serca. I z
                    kotków zrobi się małe zwierzęce figurki męczeństwa.
                    Pzdr Cubic
                    Ps. jeżeli poprawiasz mnie z dobrych pobudek - dziękuję, ale jeśli chcesz się
                    przez to dowartościować - to Cie nie rozumiem.
                    • j_karolak Re: Czytaliście w dzisiejszej GW artykuł o kotach 19.01.04, 08:41
                      Ja siebie też nie rozumiem.
              • Gość: P. Re: Czytaliście w dzisiejszej GW artykuł o kotach IP: 62.29.248.* 19.01.04, 15:57
                Droga Miltonio
                Uważam że hodowla kotów w piwnicach, jak również dokarmianie ptaków przez
                rozkładanie na trawniczkach wyschniętego, spleśniałego chleba i wysypaywanie
                tamże resztek jedzenia z garnuszków nie jest godną pochwały praktyką. Nie
                posuwałbym się do trucia kotów, ale jeśli dana pani wielbicielka zwierzątek
                chce je karmić i hołubić to niech to robi u siebie w domu względnie ptaszki
                niech karmi na swoim balkonie.
                Nie lubię smrodu w piwnicach.
                Gość forum
                • tygrys01 Tygrys tako miauczy 19.01.04, 20:29
                  Gość portalu: P. napisał(a):

...jak również dokarmianie ptaków przez rozkładanie ...wyschniętego,
                  spleśniałego chleba ... Nie posuwałbym się do trucia kotów, ale jeśli ... chce
                  je karmić i hołubić to niech to robi u siebie w domu względnie ptaszki niech
                  karmi na swoim balkonie. ... Nie lubię smrodu w piwnicach.
                  =======================
                  Oczywiście spleśniały chleb dla ptaków to produkcja skażonej żywnosci dla
                  kotów. bbbrrrrryyy.. obrzydliwe. Trucie kotów, a czy wiesz na co i komu sie
                  narażasz, zapominasz, że my stare koty mamy pazury nawet jak nam zęby ze
                  starości wypadną. Karmienie na balkonach, i to swoich, po pierwsze zas....rane
                  balkony sąsiadów niżej a po drugie jak upolować karmę żerującą na balkonie
                  piętro wyżej nie narażając się na wylądowaniu na samym dole . Jak dokarmiać
                  jedzonko dla nas to tylko na balkonach do ktorych my mamy dostęp lub poprostu
                  na trawnikach i to dobrym, pelnowartościowym, wysokokalorycznym jedzonkiem po
                  ktorym nasze pozywienie będzie ociężałe i łatwiejsze do upolowania.
                  Mmmmrrruuu... ==Tygrys===
                  • Gość: **** Re: Tygrys tako miauczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.04, 09:00
                    Gdyby niektórzy trochę zadali sobie trudu i poczytali o kotach to może
                    zmieniliby zdanie i polubili te zwierzęta. One w naszych miastach są potrzebne.
                    By egzystencja tych wspaniałych zwierząt była znaona dla nas ludzi potrzeba
                    niewiele.
                    Na Ursynowie działa program ochrony zwierząt. Działa dobrze i koty w większości
                    ludziom nie przeszkadzają. Dzieje się to za sprawą karmicieli kotów wolno
                    żyjących. Koty należy sterylizować i kastrować, by nadmiernie nie rozmnażały
                    się, ale też należy je dokarmiać. W dobie worków na śmieći kot ma trudności z
                    samodzielnym wyzywieniem się a przecież chroni nasze domy przed inwazją myszy i
                    szczurów. Poza tym nie ma w budynkach również insektów.
                    Nikomu nie chcę narzucać miłości do jakiego kolwiek zwierzęcia, ale proszę
                    tylko o to by nie robić im krzywdy. Mają takie samo prawo żyć jak każdy
                    człowiek.
                    Czy takie indywiduum, które potraktowało w tak okrutny sposób koty zrobiłoby to
                    czyichś oczach? Prędzej czy później życie odpłaci mu się tym samym.
                    Dobrze, że p. Bartosz Raj o tym pisze.
                    • j_karolak Re: Tygrys tako miauczy 20.01.04, 09:08
                      Gość portalu: **** napisał(a):

> Na Ursynowie działa program ochrony zwierząt. Działa dobrze i koty w
                      większości
                      >
                      > ludziom nie przeszkadzają. Dzieje się to za sprawą karmicieli kotów wolno
                      > żyjących.

A dlaczego ci karmiciele są wolno żyjący? Jak by przyspieszyli tempo, to by
                      było jeszcze lepiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka