10.02.10, 18:54
Opracowuję na potrzeby studenckie raport dotyczący rozwoju komunikacyjnego
Ząbek. Zapewne wielu mieszkańców rwie sobie włosy z głowy w trakcie
przemieszczania się do pracy i z powrotem. Coraz większa liczba mieszkańców,
zwłaszcza okolic Powstańców sprawia, że rośnie potrzeba poprawy, poszerzenia i
zwiększenia przepustowości. jaki zdanie Szanowi Forumowicze macie na ten
temat. Czy jest to problem na teraz czy na przyszłość?
Obserwuj wątek
    • tomkrt Re: do Ząbek 11.02.10, 13:46
      Może coś więcej na temat tego raportu.
      czy to jakaś praca przejściowa, dyplomowa?
      Jaki zakres miało by obejmować, obszarowo i czasowo ale i funkcjonanie (czy tylko komunikacja indywidualna, czy maskom, czy też również kwestie obsługi komunikacyjnej dużych generatorów ruchu ciężkiego (np. Praska Giełga Spożywcza, zlewnia)
      Może będe mógł pomóc
      kontakt tutaj albo na priva
      • horodel Re: do Ząbek 11.02.10, 19:17
        Dziękuję za ofertę pomocy, ale chodzi mi tylko o odczucia, opinie mieszkańców,
        lub innych codziennych użytkowników dróg w Ząbkach. Czego oczekują w
        przyszłości, itp. Głównie interesuje mnie dojazd do osiedli ulicy Powstańców.
        Jeśli masz, bądź ktokolwiek z forum swoją opinię na ten temat to będę wdzięczny.
        • tedglen Re: do Ząbek 10.03.10, 19:27
          horodel napisał:

> Dziękuję za ofertę pomocy, ale chodzi mi tylko o odczucia, opinie mieszkańców,
          > lub innych codziennych użytkowników dróg w Ząbkach. Czego oczekują w
          > przyszłości, itp. Głównie interesuje mnie dojazd do osiedli ulicy Powstańców.
          > Jeśli masz, bądź ktokolwiek z forum swoją opinię na ten temat to będę wdzięczny

Mogę o tym pisać godzinami :) O ile oczywiście mam czas. Zresztą już zostało o tym popełnione mnóstwo wątków na forum Ząbek
          forum.gazeta.pl/forum/f,97,Zabki.html
          Dodam tylko, że dla ząbkowian w dojazdach do W-wy ostatnio jest ciut lepiej, a zaważyły na tym:
          1. Oddanie ulicy Strażackiej w W-wie, znacznie odciążyła ul. Piłsudskiego w Ząbkach i Chełmżyńską, pojawiła się kolejna alternatywa przejazdu między Targówkiem a Rembertowem i już cały ruch nie idzie przez Ząbki.
          2. Oddanie ulicy Zycha i Skrajnej w Ząbkach - mini obwodnica Ząbek, pozwala na ominięcie zakorkowanego skrzyżowania Piłsudskiego/Warszawska, bardzo szybko i sprawnie jedzie się z okolic ul. Powstańców na działki.
          3. Oddanie ronda na węźle Marsa - wyjazd z Ząbek w szczycie rannym skrócił się o kilka minut, nie ma korka na Marsa.
    • cypr01 Re: do Ząbek 20.03.10, 08:19
      Problem Zabek pd to tez problem prawobrzeznej warszawy - wystarczy spojrzec na
      mape - przejazd przez ciagnace sie torowisko jest na Targowej a nastepne dopiero
      na Chelmzynskiej... I poki nie bedzie trasy Olszynki Grochowskiej i
      Nowoziemowita padaka komunikacyjna sie nei skonczy. Zycha ani Strazacka problemu
      nie rozwiazuja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka