Gość: gigant IP: 212.180.160.* 01.03.10, 18:05 Powodzenia... Marina Mokotów jeszcze nie nauczyła, że takie pomysły się nie sprawdzają? Już widzę, jak poszczególne wspólnoty ze sobą zgodnie współpracują... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jejon Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne jak ... IP: *.ptim.net.pl 01.03.10, 18:19 Życzę powodzenia. Ciekawe czy powstaną przedszkola, szkoły, licea, poczta itp czy mieszkańcy tej dzielnicy będą zapełniać okoliczne placówki. Nie ma to jak dobry marketing. Czekam aż powstanie z tego piękne getto i będą mogli nakręcić kolejne odcinki 13 dzielnicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez No z tymi cenami to musieliby poczekać na kolejną 01.03.10, 23:10 bańkę, czyli dość długo. Myśle raczej ze obniża ceny o ok 15-20% i z db marketingiem powoli bedą to pchac. Inaczej utkną z tym jak inni Hiszpanie z CP we Wroc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon® z Pl.Zawiszy na Marszałkowska w 5min? piechota? IP: *.aster.com.pl 02.03.10, 09:26 Deweloper podkreśla jednak, że na piechotę do ronda ONZ można dojść w dziesięć minut, a na skrzyżowanie Marszałkowskiej i Al. Jerozolimskich - w nieco ponad kwadrans. no chyba ich pojebalo, w 5min to sie przejedzie samochodem o 2giej nad ranem jak nie ma korków bo o 14ej to zajmie to z 10-15min przy zwyklym natezeniu ruchu, przy korkach to moze sie okazac ze 30min to za malo wtedy rzeczywiscie spacer lepszy ale zajmie okolo 20min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klątwiusz Juz teraz niezła ściema-co będzie później???Ha! IP: 62.29.160.* 02.03.10, 15:47 "Deweloper podkreśla jednak, że na piechotę do ronda ONZ można dojść w dziesięć minut, a na skrzyżowanie Marszałkowskiej i Al. Jerozolimskich - w nieco ponad kwadrans". Piechotą do Rotundy z tego osiedla to pół godziny! Dziękuje rano tyle z buta drałować! "Na południe od osiedla, po drugiej stronie ul. Kolejowej działa Muzeum Kolejnictwa. Za nim przebiegają tory kolejowe, którymi jeżdżą pociągi podmiejskie i międzymiastowe. Od domów hiszpańskiego osiedla będzie je dzielić jakieś 300 metrów. - To duża odległość, a pociągi jeżdżą tu wolno. Ich hałas nie powinien przeszkadzać mieszkańcom - przekonuje architekt Olgierd Jagiełło z pracowni JEMS." No jasne-pociągów nie słychac...a świnie latają-w godzinach szczytu słychac jaks ie to żelastwo tłucze! Kpina! Będzie hałas jak sie patrzy! W nocy nie powiem-jak sie niesie! Ho ho! "Dalekosiężne plany rozwoju miasta uwzględniają możliwość przykrycia tych torów i postawienia na nich nowych budynków" I oczywiscie bedzie 21. dzielnica na torowisku - nie bedzie trzęsło w domu, nie... Jesli juz teraz sie takie bajki opowiada to co bedzie, gdy przyjdzie do odbioru budynku i mieszkan a tam? dziadostwo i fuszerka - wteedy tez bedą nawijac makaron na uszy, ze dalekosiężne plany ?...Że szpary na 3 centrymatre to niewiele i dla klientów nie ma znaczenia? ....juz wiem ze bede sie trzymac od tego z daleka! czego i innym zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmk Re: Juz teraz niezła ściema-co będzie później???H IP: *.fbx.proxad.net 02.03.10, 18:06 To osiedle powinno sie nazywac: "Dzielnica kolejarzy oraz milosnikow kolejnictwa". Nie bedzie zle, po paru latach mieszkancy sie przyzwyczaja :))) Osiedla polozone w poblizu torow kolejowych to na Zachodzie mieszkania dla najbiedniejszych, synonim ubostwa i zlej pozycji spolecznej, zwykle budownictwo socjalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m ceba uwaznie cytać...cytuję: IP: *.enterpol.pl 02.03.10, 14:49 "...na piechotę do ronda ONZ można dojść w dziesięć minut, a na skrzyżowanie Marszałkowskiej i Al. Jerozolimskich - w nieco ponad kwadrans" Odpowiedz Link Zgłoś
agata0 Re: Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne ja 25.08.11, 05:24 > Ciekawe czy powstaną przedszkola, szkoły, licea, poczta itp czy mieszkańcy tej > dzielnicy będą zapełniać okoliczne placówki. Jakie okoliczne placówki? ;-) Przecież tam nic nie ma. Przepraszam, rzut kamieniem jest centrum dystrybucji poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwargin Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne jak ... IP: *.spray.net.pl 01.03.10, 18:40 spójrzcie na załączony plan: łącznie 10bloczków wokół 300metrowej dróżki - "samowystarczalne osiedle gigant"? Panie Wojtczuk, proszę o odrobinę własnej refleksji przy przepisywaniu ulotek dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś
freeartdesign Re: Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne ja 21.12.10, 18:22 Zgadnij, na jakim etapie zapewniania sobie miejsca do stałego, własnego mieszkania jest pan wojtczuk a następnie odpowiedz sobie na pytanie, czemu tak promuje tego dewelopera. Teraz może artykulik o jakichś nowych świetnych kredycikach, bo pan wojtczuk przy zarobkach w Agorze musi wziąć kredyt na 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiek4dwa Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne jak ... 01.03.10, 18:48 samowystarczalny to jest ten kto to napisał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne jak ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 18:54 Skończy się na pierwszych dwóch blokach (Żelazna Brama niedaleko) albo obniżce cen o dużo. Bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne jak ... 01.03.10, 18:59 "Część powierzchni na parterze zajmą komórki lokatorskie." a co to takiego? chlewiki takie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 23:57 :)))))))))) Kuchnie letnie, jak na wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne ja IP: *.jmdi.pl 02.03.10, 13:16 "jak na wsi" - to jakoś gorzej, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzia Re: Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 17:07 chyba jesteś bardzo miejski,ale jak zapytasz rodziców czy dziadków to ci się rozjaśni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkr Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne jak ... IP: 82.113.106.* 01.03.10, 19:09 Powstaje kolejne ogrodzone płotem g...o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprej Re: Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 19:19 Doskonała wiadomość będzie gdzie pisać FIRST na ścianach. Takie newsy cieszą człowieka choć dopiero poniedziałek :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowotka1 Re: Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 08:18 Na rysunkach wygląda pięknie. Ciekawe, jak będzie wyglądało z parkanem, bramą i wieżyczkami strażniczymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Architekt Miasta Identycznie pisali o Marina Mokotów i Wilanów.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 19:18 Te wspaniałe samowystarczalne osiedla mają pomiedzy domami 3 m odległości, żadnych funkcji oprócz spania, bez szkół i przedszkoli lub terenów zielonych. Ot taka nowa polska specjalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadzioniunio Re: Identycznie pisali o Marina Mokotów i Wilanów IP: *.chello.pl 01.03.10, 22:29 Dokładnie tak! Natomiast nie można im odmowić zadęcia "Dzielnica 19"- może Warszawa to nie Nowy York, ale dzielnicy, która nie zajmuje nawet kwartału ulic to chyba nawet w Leleszkach i Pacanowie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista taniocha IP: *.chello.pl 01.03.10, 19:21 "Najtańsze lokale kosztują 9 tys. zł za m kw, a najdroższe - 12,5 tys." na zadupiu, bez infrastruktury i drożej niż w madrycie, berlinie, paryżu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: taniocha IP: *.acn.waw.pl 01.03.10, 19:29 byles w warszawie kiedys czy tylko slyszales z opowiadan kolegow? dzialka jest na granicy woli i ochoty, z pamieci jakies 2.5km do PKiN co infrastruktury - 1000x lepiej niz Wilanow (wszystko co jest na Woli, Ochocie i Centrum masz w zasiegu 10 min) co do cen - tyle jest cos warte ile za to zaplaca, pozyjemy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
aramco1 Re: taniocha 01.03.10, 19:54 fakt, do ścisłego centrum blisko. Ale ile sprzedadzą kawalerek po 270 tysięcy?? trzeba być desperatem, żeby tyle wydać na klitkę, i to desperatem umiejącym jednak znaleźć pracę... a jak już się umie znaleźć pracę i jest się zdesperowanym, to stanowczo sensowniej jest wyemigrować, bo na zachodzie małe mieszkanko spłaci się w 7-10 lat, a nie zadłużając się do emerytury... Ale fajnie, że będą nowe lokale, no super po prostu - coraz mniej młodych chce wprowadzić się do Wa-wy (niż dorasta plus otwarte rynki pracy na zachodzie), co razem z rosnącą ilością lokali daje nam co? WIDOKI NA SPADKI CEN!! Mogą sobie pomarzyć o 10 tys za metr kw - NO PASARAN! Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas_misiura Re: taniocha 02.03.10, 12:28 Z doświadczenia wiem, że zawsze znajdzie się spora grupka osób z prowincji, która złapała pana boga za nogi dostając pracę w korporacyji i myśli, że tak będzie wiecznie. Kredycik i wio, na skodzinę też, żeby na weekendy i święta jeździć na tatowe, a w niedzielę zakorkować wlot do miasta samochodzikiem wypchanym cebulą i prosiakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas_misiura Re: taniocha 02.03.10, 14:13 To smutne fakty, no i nie każdy ma Twoje problemy z seksualnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiok Re: taniocha IP: *.jmdi.pl 02.03.10, 14:27 Skąd wiesz jakie mam problemy z seksualnością. To Ty, Elżbieta??? Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas_misiura Re: taniocha 02.03.10, 15:05 Stąd. Każdy mierzy własną miarą. >>już? doszedłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieś man Re: taniocha IP: *.nplay.net.pl 02.03.10, 15:08 Nie. To ja, Piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek_ Re: taniocha IP: 193.201.36.* 02.03.10, 14:19 Delikatnie przejaskrawioną, ale prawdę napisał. Co boli, że do ojców się jeździ co łykend? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: taniocha IP: *.jmdi.pl 02.03.10, 14:22 Nie, wręcz przeciwnie, bardzo cieszy - kocham ich i uwielbiam każdą chwilę z nimi spędzoną. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil No to masz problem ze zrozumieniem... 02.03.10, 14:50 Nie chodzi o to ze on sie czepia generalnie przyjezdnych. Chodzi o dosyc liczna grupe "ludzi sukcesu" ktorzy sprawiaja ze wiesniawa jest miastem kompletnie niezdatnym do zycia. Mieszanina buractwa, kompleksow, szpanerstwa, wynoszenia sie nad innych - i to ciagle gadanie o "sukcesie" ktory objawia sie najbardziej wlasnie w niedziele wieczorem, kiedy sluzbowe auto ugina sie pod ciezarem kartofli, cebuli i prosiaka wiezionych z rodzinnej wsi do "apartamenta" w wiesniawie. Nic mnie juz zdziwic nie moze od kiedy kolega opowiedzial mi jak u niego na osiedlu (nowe, grodzone - a jakze) sasiedzi trzymali kurczaki na balkonie. Przypominaja sie czasy odbudowy stolycy i rodzin ktore ze wsi zwozily kozy, swinie, drob - i trzymaly ten caly inwentarz na dziesiatym pietrze na balkonie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: No to masz problem ze zrozumieniem... IP: *.acn.waw.pl 02.03.10, 18:52 na dziesiatym pietrze,powiadasz... w czasach odbudowy stolicy,powiadasz... moglbys sprcyzowac blizej ,ktore lata zaliczyles do okresu "odbudowy stolicy" tak sie pytam,bo mi cos te dzisiate pietra w kontekscie zgrzytaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apacz Re: taniocha IP: *.jmdi.pl 02.03.10, 14:25 Jeśli nie widzisz róznicy między delikatnym przejaskrawieniem a chroniczną niechęcią do ludzi, którzy przemieszczają się, jeżdżąc do rodziny, gdziekolwiek, to mogę Ci tylko współczuć. Powiadasz "do ojców" - mam rozumieć, że Ty do swoich nie jeździsz / chodzisz bo ich nie lubisz, gardzisz nimi, czy jak? Dlaczego powielasz ten schemat "nie lubię orzyjezdnych". Każdy jest inny i jeśli tego też nie rozumiesz, dalsza dysputa nie ma najmniejszego sensu. Howgh Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas_misiura Re: taniocha 02.03.10, 15:10 Nie chodzi o niechęć do przyjezdnych, tylko o niechęć do określonej grupy przyjezdnych, przez których Warszawa ma opinię stolicy buractwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupczyk Re: taniocha IP: *.chello.pl 02.03.10, 08:20 co do cen - tyle jest cos warte ile za to zaplaca, pozyjemy zobaczymy Amen Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Wybacz, ale nie zrozumiales... 02.03.10, 14:44 Jakby na to nie patrzec, jakby nie kombinowac - to cala Warszawa to takie polazjatyckie zadupie na obrzezach cywilizacji. I prawdopodobnie tego dotyczyl komentarz na ktory odpowiadasz. A co do cen - jakos bym sie nie spodziewal kupujacych walacych drzwiami i oknami. Obok Ronda1 mozna kupic taniej, wiec po co przeplacac? Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick będzie jak zawsze, bez parkingów 01.03.10, 19:28 zieleńców, sklepów, przedszkoli, placów zabaw itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomista Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne jak ... IP: 77.222.241.* 01.03.10, 19:46 Mieszkam od 30 lat w okolicy pl. Zawiszy. Hałas jest niemiłosierny od torów kolejowych o dodam budynek oddalony ok. 500m. ulica kolejowa proponuje się nią przejechać ale bez ubezpieczenia nie radze. Nie ma przedszkoli szkół. Potworny smród spalin najbliższy park bardzo daleko. Życzę powodzenia w mieszkaniu tutaj ja stad uciekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centrum uroki centrum i wady centrum IP: *.chello.pl 01.03.10, 23:31 Mieszkania będą oddalone o 250 m od alei jerozolimskich i 100m od towarowej i po 200 od ronda daszyńskiego i zawiszy. Fakt jest to centrum ale z rodziną to bym tam nie chciał mieszkać. Wieczny chałas i fatalne powietrze. Zapomniał bym do torów po których pociąg jedzie pewnie co 5-10 min przez niemal całą dobę jest ok kolejowej ok 80- 100 m. Ehhh i ta cena:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Bedzie koszmarek IP: *.red-acceso.airtel.net 01.03.10, 19:52 Te bloki juz na zdjeciu wygladaja koszmarnie, jak do tego dochodzi promotor Hiszpañski to ja jestem w malym szoku. Budowac beda polacy ale jesli kontrole maja hiszpanie to zle wroze tej dzielnicy. Znam ich jakosc na co dzieñ i wiem ze jeszcze nic nie zrobili dobrze za pierwzym razem! Ja to znam z autopsji. Polacy pracuja dobrze pod warunkiem ze sie ich chwyci za m...e a hiszpanie beda myslec tylko o kasie. JUZ WSPOLCZUJE TYM KTOZY TAM ZAMIESZKAJA:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaboga Osiedle-gigant - szklane kible... IP: *.chello.pl 01.03.10, 19:53 Po prostu żałosne. Wcześniejsze posty dowodzą tradycyjnej czujności kolegów forumowiczów. Naturalnie, że to będzie getto i to w najgorszym stylu: tandetnej dekoracji dla tysięcy przyjezdnych oportunistów, dla których to będzie raj na ziemi w porównaniu z ojcowizną. A dla ciut-nieprzytomnych lub ledwo-warszawskich - małe przypomnienie. Ten teren to nie żadna 19. dzielnica, jak proponują konkwistadorzy, ale sławne i super-warszawskie CZYSTE - jak się to mówiło niegdyś "na Czystem". Ale prowincjonalnym nabywcom "komórek lokatorskich" (dawniej - po prostu boksów piwnicznych) nazewnictwo z całą pewnością wisi jak kilo kitu. I potośmy sześć lat prowadzili wojnę... Odpowiedz Link Zgłoś
turbo-liberal I co, można? Można! 01.03.10, 19:58 Tylko 9K za kwadrat. Czyli jednak można budować tanio w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbukda Re: I co, można? Można! IP: 217.153.242.* 02.03.10, 13:38 Z pewnością pomogą banki wdrażając program tanich kredytów mieszkaniowych na 50, 70 albo 100 lat. Chcesz coś zostawić dzieciom, to niech wiedzą, że to kosztuje. Może wnuki spłacą, może ich dzieci dopiero. Przecież im dłuższy kredyt, tym dłużej bank ma zapewniony dochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yga Re: I co, można? Można! IP: *.acn.waw.pl 02.03.10, 16:29 jedyne co im się udało to nazwa... wreszcie bez tego zadęcia "green" albo "plaza" czy inne cuda obcobrzmiące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najemca Re: I co, można? Można! IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.10, 16:39 Jak nie liczyć, trzeba wydać 272 tys. za mieszkanie i 42 tys. za garaż. Po przeliczeniu na metry 30 metrowego mieszkania wychodzi Ponad 10 tys. ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old sailor Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne jak ... IP: 109.243.97.* 01.03.10, 20:06 wygląda jak bydynki socjalne zmontowane z jakiś nowoczesnych kontenerów -paneli .ktore można dowolnie przemieszczać i ewentualnie dokladać Powinni wykorzytać ten pomysł z kontenerami na budynki socjalne ale schody na zewnątrz i też tak mocno przeszklone i blisko siebie żeby łatwo się integrowali . Odpowiedz Link Zgłoś
harbourfront Re: Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne ja 01.03.10, 21:00 A monopolowy bedzie? Jak samowystarczalnosc to samowystarczalososc... Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne ja 02.03.10, 15:50 harbourfront napisała: > A monopolowy bedzie? Jak samowystarczalnosc to samowystarczalososc... Jak samowystarczalność to... nie monopolowy tylko bimbrownia w piwnicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak zwykle coś cherlawy ten gigant ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 20:59 chyba, że chodzi o ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne jak ... IP: *.ptim.net.pl 01.03.10, 21:19 To jeden z największych kompleksów mieszkaniowych w stolicy budowany przez jednego dewelopera. Domy staną na siedmiohektarowej działce położonej ok. 150 metrów na zachód od pl. Zawiszy 7 hektarów ziemi to musi sprzedać osoba która chce tam zamieszkać w kawalerce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalopein Re: Ale kojce!!! IP: *.jmdi.pl 02.03.10, 07:58 No, rodacy wstali, opluli bliźniego, ponarzekali, bluzneli nienawiścią i teraz ruszają, przegryzając podgrzanego w mikrofalówce tosta do biura, zarabiać na życie, tzn. na te 3 wolne w tygodniu godziny. A ja? A ja rano lubię se o korkach słuchać, jak stoją te ch*** w tych j******* autach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Ale kojce!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.10, 10:13 > A ja rano lubię se o korkach słuchać, jak stoją te ch*** w tych j******* autach I Ty piszesz: > No, rodacy wstali, opluli bliźniego, ponarzekali, bluzneli nienawiścią i teraz > ruszają, przegryzając podgrzanego w mikrofalówce tosta do biura, zarabiać na > życie, tzn. na te 3 wolne w tygodniu godziny. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Ale kojce!!! IP: *.jmdi.pl 02.03.10, 13:09 No tak właśnie, czy uważasz, że podejście do nich z wyciągniętą ręką coś zmieni? Obawiam się, że nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepolak antonim Re: Ale kojce!!! IP: *.jmdi.pl 02.03.10, 13:10 tak, to był tylko cytat z filmu... zasadniczo starałem się miłować bliźniego swego jak siebie samego i nadal się staram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne jak ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 21:43 W Hiszpanii już są takie same osiedla: www.youtube.com/watch?v=ccJp6C1xdZ8&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Masakra ... Pewnie dwa rzędy murów... IP: *.chello.pl 01.03.10, 21:53 i batalion ochrony plus oko niejednej kamery, żeby z psami chodzić poza mur na teren niestrzeżony, aby tam psią kupą swą zamozność i kulturę okazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hutas Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne jak ... IP: *.171.143.162.static.crowley.pl 01.03.10, 21:56 Reszta Nowej Huty właśnie tak została zaprojektowana, natomiast moje nowoczesne i satelitarne osiedle - podzielone na dwa mniejsze, lecz później oblepione terenami zagarniętymi okolicznym wioskom stało się z czasem dzielnicą liczacą dwadzieścia tysięcy mieszkańców. Nadal bez śladu liceum czy nawet zawodówki, z trzema rachitycznymi piwokawiarniami i małymi sklepikami w pawilonach handlowych. Do teatru czy po powaniejszą edukację nadal do miasta, cztery mile austryjackie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyhutas Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne jak ... IP: *.171.143.162.static.crowley.pl 01.03.10, 21:59 Nie pisze się "powaniejsza", tylko "powarzniejsza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne ja IP: *.acn.waw.pl 01.03.10, 22:09 powazniejsza wlasciwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laleczka Biurowce mieszkalne... IP: *.acn.waw.pl 01.03.10, 22:11 Już widzę jak z Kolejowej wyjeżdzają mieszkańcy tych fajoskich bloczków :-))) Już teraz ciężko się przebić przez Towarową, a jak dojdzie kolejne kilkaset samochodów :-))) No chyba, że będą mieli lądowiska i rowerki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gkph Re: Biurowce mieszkalne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 23:02 Zrobi się jeszcze jedne światła na Towarowej i wyjadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbukda Re: Biurowce mieszkalne... IP: 217.153.242.* 02.03.10, 13:44 Żartujesz... Przecież dlatego budują je tak blisko centrum, żeby można było sobie przejść piechotką do biura przy Marszałkowskiej. Choć niektórym we krwi zostaje jeżdżenie do kościoła na drugą stronę ulicy po sobotnim wypucowaniu auta przed chlewikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
agata0 Re: Biurowce mieszkalne... 25.08.11, 05:32 Ponoć z Mariny na drugą stronę Żwirki jeżdżą samochodami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne jak ... IP: 85.222.87.* 01.03.10, 22:55 No pieknie, jesli Pro Urba to juz widze te jakosc jak na innych ich inwestycjach. Do czasu finalizacji transakcji wszystko pieknie a potem zaczynaja sie schody i ukryte usterki i totalne olewanie lokatora :) Pogadajcie z ludzmi z innych inwestycji tego dewelopwera :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Powstaje osiedle-gigant - samowystarczalne jak ... IP: *.home.aster.pl 01.03.10, 23:01 zważywszy na gigantyczne korki w tej okolicy (stałych i niezmiennych od kilku lat) to nie zazdroszczę przyszłym mieszkańcom tej nowej dzielnicy Odpowiedz Link Zgłoś