Gość: Obywatel K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 22:19 Zaczyna się awantura z mocy PiS-u i wydatnym udziale GW. Jestem szczęślwy, że żyje w W-wie i mam burdel za darmo. Jestem bowiem hedonistą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antypartyjniak Re: Ultimatum Romana Giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 06:48 Jeśli tak ma wyglądać samorządność i lokalne działanie to mam pomysł aby podobnym do Giertycha dyktatem, wypieprzyć ze stołka Kaczyńssskiego i jemu podobnych. Panie Giertych coś się panu popieprzyło w głowie, Powinien pan pozostać lokajem w rodzinie Adamsów. A PiS-owi życzę aby wreszcie jego członkowie otworzyli oczy i rozliczyli swoich przywódców z działań, które prowadzą donikąd wprowadzając destabilizację w samej partii. Giertych ręce won od Warszawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Pokaż mi z kim przestajesz a powiem ci kim... 24.02.04, 07:21 To, że rozmowy z wychowanym na retoryce radia maryja ortodoksyjnym, fanatykiem mogą być trudne wiedział chyba nawet każdy warszawski wróbel na drzewie. To, że dziwne będą żądania LPR - również. To, że w postępowaniu przewodniczącego LPR - ugrupowania wielce "prawego" i antykomunistycznego pojawia się coś co stanowi jeden z "kanonów" komunistycznych zwyczajów postępowania - czyli szantaż, jest jakimś tam novum. Moim zdaniem w ten sposób LPR pokazało, że do współsprawowania władzy w Warszawie się nie nadaje. Powstał bowiem precednes - jak coś będzie nie po myśli LPR to ugrupowanie to zastosjue szantaż. Czy warto mieć za koalicjanta nieustępliwego szantażystę? No chyba, że przerobi się tą potyczkę we wspólnie osiągnięty kompromis - to tylko agonię rady warszawy praedłuży o czas jakiś i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bene a miało być tak Prawie Sprawiedliwie...! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 07:51 Dreszcz rozkoszy mnie wypełnia gdy słyszę i widzę jak Prawi i Sprawiedliwi zarządzają miastem. Gdy mój samochód grzmoci w kolejną dziurę na jezdni przed oczyma stają panowie Karski, Kaczyński Urbański i błogość wielka rozlewa się po moich członkach. Czuję się tez niezwykle bezpiecznie gdy wychodzę na ulicę i młodziak wyrywa kobiecie torebkę, a w bramie jakis facet dostaje w łeb od blokersów. Ale oni wciąż likwidują "stare układy", obłuda, hipokryzja i prymitywny populizm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki23 Re: Ultimatum Romana Giertycha IP: *.azkp.com.pl / *.tele2.pl 24.02.04, 10:01 pięknie powiedziane :) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Ultimatum Romana Giertycha 24.02.04, 10:23 W ramach likwidacji "starych ukladow" po czesci nieswiadomie pomogli pozbyc sie niewygodnych ludzi. Znam z opowiesci w jaki sposob oczyszczano urzedu z niby skorumpowanych urzednikow. Tyle, ze wylatywali, nie ci co brali i tkwili w ukladach ale ci, co byli poza, wiec bezbronni. A gdanski desant, nie znajacy miejscowych ukladow i wzajemnych powiazan dal sie wodzic za nos, jak tylko miejscowa klika chciala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Ultimatum Romana Giertycha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 10:29 Pomodli się adams do św. Millera i co ? I g..... W sejmie zgotowali ustawę warszawską (gdzież Gintowt - Dziewałtowski autor sukcesu pod dyktando Piskorskich i Zdrojewskich?) Kwachu jak Piłat umył łapy, Trybunał Konstytucyjny dla Safianowej zrobił prezent (a ona to gdzie?) Pod starym ustrojem działałyby przynajmniej gminy wianuszka. A tak, to jeden psychol potrafił zatrzymać miasto. I "ziądzi". Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Ultimatum Romana Giertycha 24.02.04, 11:00 myślę ze to ultimatum powinno zadziałać. PiS ma kiepskie notowania więc w ich interesie powinno być zawarcie koalicji z LPR chyba ze chcą by ukląd z którym tak zaciekle walczą znów doszedł do władzy ale wtedy będą też ponosić za ten uklad współodpowiedzialnosć bo Lech Kaczyńskibędzie dalej prezydentem, będą konflikty a wtedy PiS przerżnie z kretesem przedterminowe wybory w tym mieście tak czy siak są skazani na nas na LPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Re: Ultimatum Romana Giertycha IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 11:07 Marysia Jackowska nie bedzie dobra przewodniczaca, ale jezeli Kaczorowi sie podoba, to ................. . Sa nieudane zwiazki prywatne to moze bedzie tez nieudany Zwiazek Warszawski Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Giertych stawia ultimatum Giertychowi 24.02.04, 14:53 "Jak moi ludzie znowu nie poprą Jackowskiego, to dogadam się z Millerem i przyłożę Kaczorowi". Tak tylko można rozumieć ultimatum Giertycha, bo przecież jest jest tajemnicą poliszynela, że to Liga uwaliła swojego kandydata. To może od razu zawrzeć koalicję z SLD, bez tych wszystkich wykrętów. To towarzystwo już przecież w takich z pozoru tylko egzotycznych konfiguracjach uczestniczyło - na Żoliborzu, Bemowie i Bielanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_p To ja przytoczę... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 14:59 To ja przytoczę bajkę o romantyźmie... O Roman! Tyźmie z dziećmi zostawił!!! Roman nie zostawiaj nas ze swoimi dziećmi... Odpowiedz Link Zgłoś