16.06.10, 13:25
Czy ktoś już badał temat rolet zewnętrznych? Ma gros okien od zachodu i
chwaciłabym to zamontować. Spółdzielnia robi problemy - czy coś wam wiadomo?
Obserwuj wątek
    • 7kevin Re: Rolety 16.06.10, 13:33
      z tego co wiem to wszelkie większe ingerencje w budowę, bądź wygląd
      zewnętrzny budynku wymagają pozwolenia od spółdzielni..... w tym np.
      talerze na balkonach Cyfry lub polsatu.
      i o ile o talerze rzadko się czepiają to na takie rolety zewnętrzne
      moga zwrócic uwage.....
      proponuję rolety wewnętrze bądź przy okazji spytać administratorki
      jak ona to widzi bo w razie czego to ona będzie interweniować.... a
      po co robić coś co potem każą rozebrac....

proponuję spytac administratorki czy niema nic przeciwko i sprawa
      się rozwiąże...
      ja robię wewnętrzne.
      • i_mayeros Re: Rolety 19.07.10, 19:20
        Witam,

jeśli chcą Państwo dowiedzieć się więcej na temat rolet, żaluzji, markiz i
        moskitier to polecam firmę ROMA
        strona www znajduje się pod adresem www.xn--osony-okien-u5b.pl
        Pracownicy firmy chętnie odpowiedzą na każde pytanie.
        • 7kevin Re: Rolety 14.09.10, 08:51
          mam takie pytanko czy ktoś juz korzystał może z uslug firm które wykleiły swoimi ulotkami nam windy?

bo chciałbym w kuchni sobie zrobić żaluzje drewniane albo bambusowe i ciekaw jestem jak to mniej wiecej cenowo się przedstawia. i czas realizacji.

• marcin.kaminski Re: Rolety 14.09.10, 12:48
            Ja nie korzystałem. I obawiam się że ciężko ci będzie uzyskać jakąś sensowną odpowiedź. Ostatnio właściwie tylko my dwaj "spamujemy" na forum ;-)
            • 7kevin Re: Rolety 14.09.10, 12:53
              nawet nasza sąsiadka narzekała że chyba tylkok mu już piszemy tam :):):)

kurde ten piotrek niestety nierobi żaluzji, same rolety..... a okno w kuchni jest na tyle niewymiarowe że niemożna dobrać....... szczególnie na małe okienko.....
              • icemod Re: Rolety 14.09.10, 13:16
                Nie masz nic mądrego i na temat do napisania-nie pisz :))) Taka zasada.
                Również nie korzystałem z fachowców z wind. I również chętnie bym się dowiedzial czy już ktoś ich sprawdził. :)
                A pisać może i malo tu piszę ,za to śledzę forum na bieżąco :))
                pozdr.
                • dyzdak Re: Rolety 14.09.10, 13:47
                  Jeszcze nie korzystalem ale sie przymierzam. Wstepnie rozmawialem z czlowiekiem, ktorego znajdziecie pod telefonem widniejacym na Bryly (chyba 3 - teln blok obok naszego - telefon jest na szyldzie Gerda). Facet wydaje sie konkretny, podobno robil cos w naszym bloku.
                  Jak zrobie dam znac.
                  • 7kevin Re: Rolety 14.09.10, 14:00
                    a co będziesz robił? rolety czy żaluzje???
              • akcesrolety Re: Rolety 14.09.10, 14:35
                Rolety Akces Sosnowiec

www.zaluzje.sklep.pl

Profesjonalny Punkt Sprzedaży Ekspozycja Wszystkich Produktów
                • 7kevin Re: Rolety 14.09.10, 14:48
                  a w Warszawie montujecie?
                  interesują mnie drewniane małe okienko szer.33 xwys.1,60 i szer.ok.140 wys. 1,60
                  jak to mniej wiecej cenowo się przedstawia i czas realizacji?
                  • marcin.kaminski Re: Rolety 14.09.10, 15:02
                    imho to rolety, zaluzje dzielone na kazde okno w kuchni nie sprawdzą się. glownie z powodu takiego ze po ich zamontowaniu praktycznie niemozliwe bedzie szerokie otwarcie okna. a czasem trzeba okno otworzyc zeby chocby umyc je od zewnatrz albo wywietrzyc jak sie kotlet przypali.
                    Ja sam myslalem o tego typu zaluzjach w kuchni, ale rozwazalem opcje na cale okno montowanych do sciany nad oknem. takie zaluzje nie ograniczaja mozliwosci otwarcia okna a i tez nie zabieraja swiatla po zlozeniu. Zwiniete zaluzje dlugosci ok 160 cm zamontowane na oknie zaslonią ok 10-12cm szyby.
                    W koncu zainstalowalem karnisz na ktorym kiedys zawisnie jakas firanka, zaslonka czy cos w ten desen.
                    • 7kevin Re: Rolety 14.09.10, 15:15
                      tęz myslałem marcin nad tym... ale ponieważ okno ma 160 cm. szerokosci.... to troche lipa....
                      bo najszersza jaką znalazłem to 140.
                      a znowu uniwersalne na okna cięzko znaleść bo to małe okienko ma 33 cm szer. a najwęższe widziałem 40.
                      dlatego na zamówienie.....
                      zreszta jak to będzie w końcu pomysle jak ktoś wreszcie przyjedzie zmierzyć i z probkami.....
                      narazie czekam na wypłate:):) bo jeszcze żaluzje i stołki z większych zakupów nam zostąły.
                      • marcin.kaminski Re: Rolety 14.09.10, 15:39
                        Szczesciarz. Mnie jeszcze sporo "wiekszych" zakupow czeka. Na razie zadnego oswietlenia wlasciwie nie mamy jedynie w kuchni podszafkowe a wszedzie indziej z sufitu na kablu oprawka i zarowka zwisa narazie.
                        Ale w oświetlenie mam zamiar stopniowo inwestować gdyż chce iść w kierunku energooszczednosci czyli LED'y. Na poczatku nieco drozej to wychodzi ale np oswietlenie "duzego pokoju" gdzie standardowo w tradycyjnych zarowkach albo halogenach musiałbym dać min 150W. W energooszczednych moze ok 50W by starczylo - ale nie lubie tego swietlowkowego swiatla i rozgrzewania sie przez kilka minut do pelnej jasnosci.
                        A w LED'ach planuje zestaw na ok 10-12W.

Pod szafkami w kuchni musiałbym założyc min 4 halogeniki po 25W a dalem listwe LED ok 20W.
                        Tak wiec oszczednosc spora.
                        • 7kevin Re: Rolety 14.09.10, 15:51
                          my w sumie oboje mamy romantyczną dusze, i cześciej niż światła lampeczek używamy.... bądź świeczek :):) światła górnego, kilka razyw ciągu dnia ale nie na długo..... jedyne miejsca gdize się sporo używa światła to łazienka i kuchnia....
                          • persiana Re: Rolety 14.09.10, 21:57

Serdecznie zapraszamy do naszego sklepu firmowego- OGRODOWA 26A. Zobaczą tam Państwo nasze produkty na żywo, przekonają się co do jakości materiałów i wykonania. Znajdą Państwo również wszystkie dostępne wzory, kolory i materiały oferowanych przez nas osłon okiennych.
                            Chętnie też pomożemy Państwu w wyborze idealnych osłon do Państwa domu, a także doradzimy w wyborze wzoru czy koloru by idealnie współgrał z wnętrzem.
                            Pomiar i montaż - PROFESJONALNY

www.persiana.pl
                        • mag_01 Re: Rolety 15.09.10, 07:58
                          Marcin - gdzie sie zaopatrzyles w te listwe do szafek kuchennych? Mialy byc halogenki ale ... kto wie moze sie cos zmieni...
                          • marcin.kaminski Re: Rolety 15.09.10, 08:09
                            mag_01 napisała:

> Marcin - gdzie sie zaopatrzyles w te listwe do szafek kuchennych? Mialy byc ha
                            > logenki ale ... kto wie moze sie cos zmieni...

allegro.pl sprzedawca "led_in"
                            ja mam listwe 300 diod/5m puszczona w dwoch rzedach pod szafkami
                            • mag_01 Re: Rolety 19.09.10, 09:14
                              Marcin
                              Czy moglbys mi przypomnieć który włącznik ledów (ten przy szafce czy ten "normalny " na scianie) masz podłączony do 12 V a który 230? Z góry ogromne dzieki

>
                              > allegro.pl sprzedawca "led_in"
                              > ja mam listwe 300 diod/5m puszczona w dwoch rzedach pod szafkami
                              >

• mag_01 Re: Rolety 15.09.10, 07:55
                Kevin - ja tak łatwo nie narzekam :-)

7kevin napisał: "nawet nasza sąsiadka narzekała że chyba tylkok mu już piszemy tam :):):) "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka