dyzdak 16.06.10, 13:25 Czy ktoś już badał temat rolet zewnętrznych? Ma gros okien od zachodu i chwaciłabym to zamontować. Spółdzielnia robi problemy - czy coś wam wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7kevin Re: Rolety 16.06.10, 13:33 z tego co wiem to wszelkie większe ingerencje w budowę, bądź wygląd zewnętrzny budynku wymagają pozwolenia od spółdzielni..... w tym np. talerze na balkonach Cyfry lub polsatu. i o ile o talerze rzadko się czepiają to na takie rolety zewnętrzne moga zwrócic uwage..... proponuję rolety wewnętrze bądź przy okazji spytać administratorki jak ona to widzi bo w razie czego to ona będzie interweniować.... a po co robić coś co potem każą rozebrac.... proponuję spytac administratorki czy niema nic przeciwko i sprawa się rozwiąże... ja robię wewnętrzne. Odpowiedz Link Zgłoś
i_mayeros Re: Rolety 19.07.10, 19:20 Witam, jeśli chcą Państwo dowiedzieć się więcej na temat rolet, żaluzji, markiz i moskitier to polecam firmę ROMA strona www znajduje się pod adresem www.xn--osony-okien-u5b.pl Pracownicy firmy chętnie odpowiedzą na każde pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
7kevin Re: Rolety 14.09.10, 08:51 mam takie pytanko czy ktoś juz korzystał może z uslug firm które wykleiły swoimi ulotkami nam windy? bo chciałbym w kuchni sobie zrobić żaluzje drewniane albo bambusowe i ciekaw jestem jak to mniej wiecej cenowo się przedstawia. i czas realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.kaminski Re: Rolety 14.09.10, 12:48 Ja nie korzystałem. I obawiam się że ciężko ci będzie uzyskać jakąś sensowną odpowiedź. Ostatnio właściwie tylko my dwaj "spamujemy" na forum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
7kevin Re: Rolety 14.09.10, 12:53 nawet nasza sąsiadka narzekała że chyba tylkok mu już piszemy tam :):):) kurde ten piotrek niestety nierobi żaluzji, same rolety..... a okno w kuchni jest na tyle niewymiarowe że niemożna dobrać....... szczególnie na małe okienko..... Odpowiedz Link Zgłoś
icemod Re: Rolety 14.09.10, 13:16 Nie masz nic mądrego i na temat do napisania-nie pisz :))) Taka zasada. Również nie korzystałem z fachowców z wind. I również chętnie bym się dowiedzial czy już ktoś ich sprawdził. :) A pisać może i malo tu piszę ,za to śledzę forum na bieżąco :)) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzdak Re: Rolety 14.09.10, 13:47 Jeszcze nie korzystalem ale sie przymierzam. Wstepnie rozmawialem z czlowiekiem, ktorego znajdziecie pod telefonem widniejacym na Bryly (chyba 3 - teln blok obok naszego - telefon jest na szyldzie Gerda). Facet wydaje sie konkretny, podobno robil cos w naszym bloku. Jak zrobie dam znac. Odpowiedz Link Zgłoś
akcesrolety Re: Rolety 14.09.10, 14:35 Rolety Akces Sosnowiec www.zaluzje.sklep.pl Profesjonalny Punkt Sprzedaży Ekspozycja Wszystkich Produktów Odpowiedz Link Zgłoś
7kevin Re: Rolety 14.09.10, 14:48 a w Warszawie montujecie? interesują mnie drewniane małe okienko szer.33 xwys.1,60 i szer.ok.140 wys. 1,60 jak to mniej wiecej cenowo się przedstawia i czas realizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.kaminski Re: Rolety 14.09.10, 15:02 imho to rolety, zaluzje dzielone na kazde okno w kuchni nie sprawdzą się. glownie z powodu takiego ze po ich zamontowaniu praktycznie niemozliwe bedzie szerokie otwarcie okna. a czasem trzeba okno otworzyc zeby chocby umyc je od zewnatrz albo wywietrzyc jak sie kotlet przypali. Ja sam myslalem o tego typu zaluzjach w kuchni, ale rozwazalem opcje na cale okno montowanych do sciany nad oknem. takie zaluzje nie ograniczaja mozliwosci otwarcia okna a i tez nie zabieraja swiatla po zlozeniu. Zwiniete zaluzje dlugosci ok 160 cm zamontowane na oknie zaslonią ok 10-12cm szyby. W koncu zainstalowalem karnisz na ktorym kiedys zawisnie jakas firanka, zaslonka czy cos w ten desen. Odpowiedz Link Zgłoś
7kevin Re: Rolety 14.09.10, 15:15 tęz myslałem marcin nad tym... ale ponieważ okno ma 160 cm. szerokosci.... to troche lipa.... bo najszersza jaką znalazłem to 140. a znowu uniwersalne na okna cięzko znaleść bo to małe okienko ma 33 cm szer. a najwęższe widziałem 40. dlatego na zamówienie..... zreszta jak to będzie w końcu pomysle jak ktoś wreszcie przyjedzie zmierzyć i z probkami..... narazie czekam na wypłate:):) bo jeszcze żaluzje i stołki z większych zakupów nam zostąły. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.kaminski Re: Rolety 14.09.10, 15:39 Szczesciarz. Mnie jeszcze sporo "wiekszych" zakupow czeka. Na razie zadnego oswietlenia wlasciwie nie mamy jedynie w kuchni podszafkowe a wszedzie indziej z sufitu na kablu oprawka i zarowka zwisa narazie. Ale w oświetlenie mam zamiar stopniowo inwestować gdyż chce iść w kierunku energooszczednosci czyli LED'y. Na poczatku nieco drozej to wychodzi ale np oswietlenie "duzego pokoju" gdzie standardowo w tradycyjnych zarowkach albo halogenach musiałbym dać min 150W. W energooszczednych moze ok 50W by starczylo - ale nie lubie tego swietlowkowego swiatla i rozgrzewania sie przez kilka minut do pelnej jasnosci. A w LED'ach planuje zestaw na ok 10-12W. Pod szafkami w kuchni musiałbym założyc min 4 halogeniki po 25W a dalem listwe LED ok 20W. Tak wiec oszczednosc spora. Odpowiedz Link Zgłoś
7kevin Re: Rolety 14.09.10, 15:51 my w sumie oboje mamy romantyczną dusze, i cześciej niż światła lampeczek używamy.... bądź świeczek :):) światła górnego, kilka razyw ciągu dnia ale nie na długo..... jedyne miejsca gdize się sporo używa światła to łazienka i kuchnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
persiana Re: Rolety 14.09.10, 21:57 Serdecznie zapraszamy do naszego sklepu firmowego- OGRODOWA 26A. Zobaczą tam Państwo nasze produkty na żywo, przekonają się co do jakości materiałów i wykonania. Znajdą Państwo również wszystkie dostępne wzory, kolory i materiały oferowanych przez nas osłon okiennych. Chętnie też pomożemy Państwu w wyborze idealnych osłon do Państwa domu, a także doradzimy w wyborze wzoru czy koloru by idealnie współgrał z wnętrzem. Pomiar i montaż - PROFESJONALNY www.persiana.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mag_01 Re: Rolety 15.09.10, 07:58 Marcin - gdzie sie zaopatrzyles w te listwe do szafek kuchennych? Mialy byc halogenki ale ... kto wie moze sie cos zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.kaminski Re: Rolety 15.09.10, 08:09 mag_01 napisała: > Marcin - gdzie sie zaopatrzyles w te listwe do szafek kuchennych? Mialy byc ha > logenki ale ... kto wie moze sie cos zmieni... allegro.pl sprzedawca "led_in" ja mam listwe 300 diod/5m puszczona w dwoch rzedach pod szafkami Odpowiedz Link Zgłoś
mag_01 Re: Rolety 19.09.10, 09:14 Marcin Czy moglbys mi przypomnieć który włącznik ledów (ten przy szafce czy ten "normalny " na scianie) masz podłączony do 12 V a który 230? Z góry ogromne dzieki > > allegro.pl sprzedawca "led_in" > ja mam listwe 300 diod/5m puszczona w dwoch rzedach pod szafkami > Odpowiedz Link Zgłoś
mag_01 Re: Rolety 15.09.10, 07:55 Kevin - ja tak łatwo nie narzekam :-) 7kevin napisał: "nawet nasza sąsiadka narzekała że chyba tylkok mu już piszemy tam :):):) " Odpowiedz Link Zgłoś