Dodaj do ulubionych

Nowa firma na osiedlu

20.11.11, 12:58
Witam sąsiadów, czy ktoś może mi powiedzieć kto dopuścił firmę zakładającą na naszym osiedlu TV, internet..... i dlaczego mają następować wylączenia sygnału istniejącej już firmy UPC tylko dlatego żeby nowa firma mogła dokonać swoich podłączeń. Dlaczego nikt nie powiadomił mieszkańców o takim zamiarze wcześniej i czy wogóle ktoś chce korzystać z usług nowej firmy. Ogłoszenie o tym fakcie rozklejane na klatce schodowej są informacją o dokonaniu więc nie jest to propozycja.
Obserwuj wątek
    • piotr.kostrzewa Re: Nowa firma na osiedlu 20.11.11, 23:33
      Witam,

widze, ze nie tylko mi nie podoba sie pomysl. Jak dla mnie to temat porazka. Wierze, ze zostanie wykrzystana istniejaca infrastruktura. Nie wyobrazam sobie prucia scian na klatkach. O wylaczeniu UPC nic nie slyszalem. Napisalem e meila do czlowieka z firmy aby potwierdzil mi jak maja byc prowadzone kable ale nie odpowiedzial. Jak dla mnie temat powinien zostac przeglosowany przez mieszkancow. Obecnie na osiedlu mamy: UPC, TPSA, plus lokalna mala firme ora soft. Nie wiem czy potrzeba czwartej. Wedlug rozmowy z Administratorem maja wykorzystac kable kanaly TPSA. Jak dla mnie temat do weryfikacji. Pamietacie, ze UPC najpierw po cichu skorzystalo z kanalow tpsa a potem musieli zrobic wlasna inwestycje. Obawiam sie, ze tutaj bedziemy mieli powtorke z rozrywki. Jest jeszcze inny aspekt. Opinie na temat firmy chcacej swiadczyc uslugi sa takie sobie. O ile internat jest ok to tv to jakas porazka. Wystarczy pocztac fora.

pozdrawiam,

• vsa Re: Nowa firma na osiedlu 21.11.11, 14:20
        Witam.
        A ja nic złego w tym nie widzę. Konkurencja jest mile widziana. Przeglądałem ich ofertę i jest o wiele ciekawsza niż oferta UPC (bynajmniej dla mnie).
        Fora też czytałem i stwierdzam iż dopóki sam się nie przekonam, to nie zobaczę. A na forach różne dziwne rzeczy można wypisywać ;)
        Więc nie rozumiem oburzenia Szanownych sąsiadów.
        Fakt, faktem meilla wysłałem do tej firmy ale odpowiedzi też nie uzyskałem :(
        • piotr.kostrzewa Re: Nowa firma na osiedlu 21.11.11, 16:50
          Witaj,

Ja tez nie widzę nic złego. Interesuje mnie bardziej wykonie tego całego projektu.
          • vsa Re: Nowa firma na osiedlu 22.11.11, 09:31
            A jeśli chodzi o wykonanie projektu, to nie mam na ten temat zielonego pojęcia, więc się nie wypowiadam.
            Ale o ile się nie mylę to Panu, Panie Piotrze jest to bliższy temat z racji zawodowej.

Pozdrawiam.
            • bik73 Re: Nowa firma na osiedlu 22.11.11, 23:57
              Wydaje mi się, że wpuszczenie nowej firmy na teren wspólnoty powinno być przegłosowane przez mieszkańców tym bardziej, że już na wstepie nie odpowiadają na maile a więc lekceważą przyszłych klientów.
              • piotr.kostrzewa Re: Nowa firma na osiedlu 23.11.11, 09:39
                Cześć,

Wczoraj dostałem odp. Mają wykorzystać infrastrukturę TPSA oraz wykorzystać kable już istniejące.

Bardziej mnie interesuje jutrzejsze spotkanie dotyczące zmiany firmy zarządzającej osiedlem. Czy znowu będzie biadolenie i urzekanie czy konkretne decyzję ???
                A co z uchwałą w sprawie rozliczania się od metrów a nie udziałów ??? Przeszła ???
                • vsa Re: Nowa firma na osiedlu 23.11.11, 11:30
                  Czyli nie jest to taka fatalna firma, gdyż ja też uzyskałem od niej odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka