Dodaj do ulubionych

Jaki Radca prawny– Warszawa

10.05.12, 08:08
witajcie , jestem nowa i nie wiem czy pisze w dobrym miejscu ale mam zagwostkę i szukam porady. Mój brat się podnosi z traumy życiowej , uległ wypadkowi i został sparaliżowany , dopiero od niedawna nabrał chęci życia. Chce iść na przód i pragnie rozkręcić własną firmę. Pargnę mu pomóc, by zapał nie zniknął przy pierwszej przeszkodzie... Potrzebujemy rady specjalisty, musze go skonsultować z jakimś radcą prawnym, notariuszem z Warszawy… Czy ktoś może mi polecić sprawdzonego specjalistę od prawa gospodarczego? Potrzebujemy skonsultowac się w wielu kwestiach, uzyskać chcociązby informacji dotyczących sposobu rozliczeń, ZUSu osoby niepełnosprawnej etc. Bardzo proszę o rade.
Obserwuj wątek
    • zuzzao Re: Jaki Radca prawny– Warszawa 10.05.12, 14:01
      witaj, to bardzo smutna ale i budując informacja. Maria Jakubowska- Kujawińska jest specjalistka, jeżeli chodzi o prawo gospodarcze, handlowe czy prawo pracy. Konsultacje z nią przeprowadzała moja mama, gdy miała problem z konkubentem, dotyczyło zniesienia praw współwłasności i innych tego typu aspektach. Szerszy problem, nie będę tu rozwijać, ale uzyskała bardzo cenne informacje. Byłam u niej raz z mamą, kobieta konkretna i nie myśli schematami. Trzymam za was kciuki.
      • ewciakos Re: Jaki Radca prawny– Warszawa 27.06.12, 13:29
        bardzo Ci dziękuję. Jestem po spotkaniu, niesamowicie pozytywna kobieta. Sądzę, że nie będzie problemu z moja sprawą. Dzięki wielkie. Trzymaj się
      • Gość: arnie45 Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.14, 18:54
        Takich prawników nam trzeba.
    • Gość: ss Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.gdynia.mm.pl 27.12.12, 15:09
      Polecam zbigniewroman
    • Gość: magda Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.30.55.117.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.06.13, 16:41
      Polecam Radcę Prawnego Krzysztofa Trzaskę tel. 507121569
      • popzpr Re: Jaki Radca prawny– Warszawa 11.06.13, 17:55
        Szukając papugi pamiętaj że to krwiopijcy, jak lekarze. Zedrze skórę a sprawy nie załatwi po Twojej myśli. Możesz tak - sprawa załatwiona będzie kasa. Tylko tak się umów. Jeśli papuga odmówi znaczy że lodziarz jest, że na kasę leci.
        • Gość: Gość Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.13, 14:40
          Dobra papuga za swoje usługi bierze dobrą kasę - prawo i postępowanie sądowe to nie bułka z masłem, to codzienny trud, siedzenie w orzecznictwie i komentarzach (bardzo kosztownych) i ponad 8 lat kształcenia.
          Każdy może pójść do sądu sam - bez papugi. Adwokat, czy radca prawny to nie zło konieczne, a wybór - nie chcesz korzystać z ich wiedzy, nie trzeba. Poza tym w sądzie są 2 strony, jedna z nich wygra, zatem druga przegra... Mając to na uwadze, warto 2 razy przemyśleć przed skierowanie sprawy na drogę sądową. To co nam się wydaje, nie zawsze jest zgodne z prawem, a bicie piany przez klientów to powszechne zjawisko.

Ps. obecne przepisy zabraniają pobierania wynagrodzenia jedynie "za sukces", proponuję przed napisaniem komentarza zapoznanie się z tematem.
    • Gość: marcin Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.dynamic.mm.pl 23.08.13, 16:34
      Polecam Panią mecenas z kancelarii na Woli, tel. 22 188 18 70.
      Pozdrawiam!
    • Gość: ana Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.14, 20:50
      polecam skuteczną mec. Molską-Jerin, ma wiele empatii i uważam że jest dobra w tym co robi
      • bartolus Re: Jaki Radca prawny– Warszawa 06.03.14, 16:49
        Mecenas Paweł Skwarek. Naprawdę wie co robi. Polecam
    • kamilfuny Re: Jaki Radca prawny– Warszawa 24.03.14, 13:33
      Polecam kontakt z kancelarią radcowską w Warszawie Wiesława Klisia, kompleksowa obsługa i elastyczne stawki , nr. kontaktowy 698 055 041
      • Gość: Enej Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.14, 12:46
        Ja polecam tę kancelarię radcowską , maja siedzibe na Szczęsliwickiej, pani jest bardzo miła i pomocna.
        • Gość: mnnbb Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.14, 03:00
          Ja korzystałam z ich usług: www.kancelaria-jurysta.pl/ i nie mam żadnych zastrzeżeń, są bardzo profesjonalni. Moim zdaniem zdecydowanie warto skorzystać z ich usług.
    • Gość: Zenox210 Re: Polecam tę kancelarie IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.14, 12:32
      Polecam kancelarię adwokacko-radcowską Sikora&Sikora z Warszawy, dla mnie zakładali spółkę z o.o. Są w miarę młodymi prawnikami więc nie są bardzo drodzy ale za to znają się na rzeczy i mają dużo pomysłów i sugestii z których warto skorzystać. Ja teoretycznie chciałem po prostu zarejestrować spółkę ale przy okazji jak rozmawialiśmy wynikło jeszcze kilka kwestii z których nie zdawałem sobie sprawy a za które jestem bardzo wdzięczny. Poza tym są bardzo rzetelni i przyjaźni dla klienta, każdy klient ma swojego 'opiekuna" który dba o to żeby sprawa posuwała się naprzód i to jest o tyle dobre że ten opiekun jest cały czas do dyspozycji, ja rozmawiałem z nim nawet po 21:00 czy w soboty. Jak ktoś chce to mogę podać kontakt do takiego opiekuna i można sie kontaktować z nim bezpośrednio, wtedy się nie trzeba "przebijać" przez jakieś sekretarki itd.
      • Gość: Zenox210 Re: Polecam tę kancelarie IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.14, 19:00
        Jeśli ktoś chce numer to piszcie pod zenek15_wawa@o2.pl
        • Gość: os Re: Polecam tę kancelarie IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.14, 08:49
          ?
          • Gość: taka Można umrzeć nim w Warszawie znajdzie się prawnika IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.14, 09:14
            To jakiś obłęd ......... znalezienie prawnika w w dużym mieście jak Warszawa to niemal cud. Nie piszę o sytuacji kiedy chodzi o krzywo wady towarów czy założenie spółki zoo, bo na takie bzdety
            szkoda czasu na stukanie w klawiaturę. Absolutny śmietnik zaczyna sie kiedy sprawa jest naprawdę poważna. Prawnicy, którzy nie mają pojęcia o przepisach mydlanymi oczami i jakąc się zapewniają, że oni są gotowi podjąć się prowadzenia. Czy ja jestem królik doświadczalny, żeby za moje ciężkie pieniądze, "któś" przeprowadzał doświadczenia ? Ja mogę i chcę zapłacić ale temu kto ma pojęcie, chociaż się wykaże, że kiedykolwiek zajmował się czymś podobnym. Ale skąd zdobyć wiedzę gdzie takiej osoby szukać?
            Odpowiedzi na tym forum to kolejny gwóźdź do trumny. styl - polecam panią prawnik taką a taką, bo taka miła i empatyczna, oznacza wyłącznie, że to gadka ze ślepym o kolorach. Nie empatia, a wiedza i doświadczenie są tu potrzebne. Jakby chirurg był empatyczny na sali operacyjnej to nie kroiłby pacjenta, bo go przecież będzie bolało i zostanie mu blizna po cięciu.
            Inna rada w radę " polecam panią mecenas, bo jest miłą kobietą". Wszystkim podpowiadaczom - podpowiadam, że miłe to są panny służące, a prawnik lepiej żeby wykazał się wiedzą i jeszcze bardziej umiejętnością jej zastosowania w czasie procesu i nie dążył do załatwienia wszystkiego w apelacji ( żeby wziąć dodatkową kasę za apelację).

Problem znalezienia prawnika jest mega gigantyczny. Przychodzi mi nawet na myśl, przez te wiele lat bezskutecznych starań, że to chyba niemożliwe ( nie mam na myśli wydrwigroszy nie mających pojęcia o przepisach, komentarzach, wyrokach w analogicznych sprawach itp.)
            A jednak jest światło nadziei. Są np. orzeczenia Sądu Najwyższego w analogicznych postępowaniach, wynika z tego, że ktoś apelację musiał napisać. Czyli ktoś lepiej lub gorzej przeszedł przez pewne procedury i jako takie rozeznanie powinien mieć.
            I tu pojawia się problem. Jak, skąd uzyskać informację, kim był radca prawny czy adwokat, który reprezentował przed sądem interesy strony, która ma bliźniaczy problem.
            • motylanoga71 Re: Można umrzeć nim w Warszawie znajdzie się pra 28.05.14, 22:23
              to moze szukaj pod Warszawa?
            • Gość: koniczyna23 Re: Można umrzeć nim w Warszawie znajdzie się pra IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.14, 16:27
              tu się nie zgodzę do końca, czasem wystarczy porzadnie przeszukac swoje własne źródła informacji. Ja potrzebując porady w zakresie firmy najpierw podpytałam po rodzinie i znajomych i tak znalazłam - www.adwokatfhfwarszawa.pl z którego usług byłam bardzo zadowolona, więc może jeszcze nie az tak źle w tym temacie u nas ;)
              • Gość: iskra Re: Można umrzeć nim w Warszawie znajdzie się pra IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.14, 13:24
                potwierdzam, jak sie chce to się znajdzie, ja rowniez potrzebując pomocy prawnej szybko ją znalazlam, bo popytałam znajomych i polecili mi dr Maliszewską ktora bardzo rzetelnie i profesjonalnie mi pomogła;)
            • Gość: EwaWarszawa Re: Można umrzeć nim w Warszawie znajdzie się pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.14, 09:49
              Fakt. Bardzo trudno jest znaleźć dobrego prawnika. Jakiś czas temu szukałam prawnika specjalizującego się w prawie rodzinnym - na szczęście z pozytywnym skutkiem. Pomógł mi przyjaciel. Także teraz JEŚLI KTOŚ SZUKA polecam adw. Przemysława Sokołowskiego (oczywiście z Warszawy). Jestem zadowolona, ponieważ całkowicie oddał się mojej sprawie. Właśnie takiego zaangażowania oczekiwałam - i dostałam. Pozdrawiam Państwa
              • Gość: emil Re: Można umrzeć nim w Warszawie znajdzie się pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.15, 22:01
                Nie do końca zgadzam się, że to prawda. Jeżeli dana Kancelaria ma opis, czym się zajmuje, do tego ma np publikowane artykuły na stronie, aktualności, czy można wprost pisząc dzwoniąc się zapytać czy tym się już zajmowała czy tego rodzaju sprawami. Łatwo to zweryfikować temat polisolokat... Dużo szumu, mało kto faktycznie już robił. WPisz w google same reklamy mało rzetelnych kancelarii.
        • Gość: Zenox210 Re: Polecam tę kancelarie IP: *.atman.pl 28.05.14, 15:43
          W związku ze sporą ilością zapytań podaje bezpośredni numer do pana tomka który się mną opiekował tel. 794579010
      • Gość: Magda Re: Polecam tę kancelarie IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.15, 11:39
        Czesc czy zy w kwestii alimentów myslisz ze mogłby ten radca prawny mi pomoc ? przyznam, ze bardzo liczę sie z finansami ;(Pozdrawiam
    • Gość: kamilfuny Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.14, 16:31
      polecam radcę prawnego Wiesława Kliś, wielokrotnie mi pomógł, przy tym bardzo rozsądne ceny, nr. kontaktowy bodajże 698 055 041
      • Gość: Tomasz P. Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.free.aero2.net.pl 13.11.14, 22:31
        Jeśli chodzi o sprawy gospodarcze to z czystym sumieniem mogę polecić adwokata Wiesława Dembowskiego. Wprawdzie to nie radca prawny, ale skończył też finanse na SGH, przez co nie trzeba było mu tłumaczyć wielu rzeczy, bo dobrze orientuje się w sprawach biznesowych. Prowadził mi sprawę i jestem z tego bardzo zadowolony. Jak chcecie to znajdziecie go na www.skuteczniprawnicy.eu albo dzwoniąc na 792180679. Polecam, warto.
    • motylanoga71 Re: Jaki Radca prawny– Warszawa 15.11.14, 16:37
      Ja polecam Pruszków, i radcaprawny.pruszkow.pl
    • kerios76 Re: Jaki Radca prawny– Warszawa 09.01.15, 08:28
      Witajcie, szukam bardzo dobrej kancelarii która zajmuje się obsługą prawną w Warszawa, chodzi nam szczególnie o windykacje i odszkodowania od innych spółek za niezapłacone należności bądź nie wywiązywanie sie z kontraktów. Jeśli ktoś by znał kogoś dobrego proszę o PW albo odpowiedź na posta tutaj. :)
      • ez_aw Re: Jaki Radca prawny– Warszawa 20.01.15, 14:22
        jestem radcą prawnym z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu spraw sądowych oraz w windykacji należności, chętnie przyjmę nowe zlecenia. tel. 501 893 509
        • Gość: angelika jastrzebs Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.centertel.pl 01.03.15, 22:45
          Dzien dobry zostaly mi postawione zarzuty przywlaszczenia karty platniczej i realizacia na kwote 65 zl prokurator powiedzial ze moge sie starac o umozenie sprawy gdyby tylko jakis radca prawny napisal mi taki wniosek do prokuratury iz mam nieposzlakowana opinie i nigdy niebylam za nic karana a do wszystkiego sie przyznalam prosze o pomoc i kontakt pod nr 510646265 pilne
      • Gość: Adwokat Re: Jaki Radca prawny– adwokat Warszawa IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.15, 15:24
        Jestem adwokatem. Prowadzę własną Kancelarię pod Warszawą i zajmuję się również obsługą prawną przedsiębiorców. Prowadzę również windykację należności i reprezentuję klientów przed sądami i Komornikami. Za niewygórowane wynagrodzenie, dostosowane do rynku lokalnego, chętnie nawiążę współpracę w zakresie podanym w ogłoszeniu. Proszę o kontakt tel albo mailowy, prześlę ofertę: 501 13 57 95
        mail: peromnia@peromnia.pl.
        pozdrawiam
        adw. Magdalena Krajnik-Partyka
      • upadly79 Re: Jaki Radca prawny– Warszawa 10.04.15, 16:36
        Witam,
        Czy jesteście Państwo ciągle zainteresowani profesjonalną pomocą prawną. Jeżeli tak proszę o kontakt 793799901. Pozdrawiam.
        • Gość: prawnik Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.146.51.50.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.04.15, 15:14
          Proszę o kontakt 507121569
      • Gość: Ryszard Stelmach Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.free.aero2.net.pl 27.08.15, 12:14
        Jeden ze wspólników bardzo mocno namieszał i prawie doprowadził naszą spółkę do bankructwa. Mecenas Wiesław Dembowski pomógł odzyskać nam zaległe płatności, wyegzekwować je, zrestrukturyzować nieco firmę, odzyskać płynność finansową i wyprowadzić spółkę na prostą. Za to wszystko jeszcze raz panie mecenasie bardzo mocno my i wszyscy pracownicy dziękujemy. Z całą pewnością mogę wszystkim polecić usługi pana mecenasa Wiesława Dembowskiego. Jak tylko będzie znowu taka potrzeba to na pewno znowu się do pana zgłosimy. Jak ktoś też by chciał to kontakt 792 180 679. Polecam.
    • Gość: emil Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.15, 21:56
      Jeżeli chodzi o odszkodowania, ZUS, prawo pracy, gospodarcze polecam r.pr. Karolinę Legierską znajdziesz adres w internecie. Przystępne ceny i mecenas zna sę na rzeczy,
    • bosski6 Re: Jaki Radca prawny– Warszawa 25.08.15, 10:41
      Polecam Agnieszkę Ostrowską, urzęduje na ul. Lipskiej. Zajmuje się prawem małych i średnich przedsiębiorstw.
      • Gość: Ryszard Stelmach Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.free.aero2.net.pl 27.08.15, 12:07
        Jeden ze wspólników bardzo mocno namieszał i prawie doprowadził naszą spółkę do bankructwa. Mecenas Wiesław Dembowski pomógł odzyskać nam zaległe płatności, wyegzekwować je, zrestrukturyzować nieco firmę, odzyskać płynność finansową i wyprowadzić spółkę na prostą. Za to wszystko jeszcze raz panie mecenasie bardzo mocno my i wszyscy pracownicy dziękujemy. Z całą pewnością mogę wszystkim polecić usługi pana mecenasa Wiesława Dembowskiego. Jak tylko będzie znowu taka potrzeba to na pewno znowu się do pana zgłosimy. Jak ktoś też by chciał to kontakt 792 180 679. Polecam. Ryszard
    • dawidek1976 Re: Jaki Radca prawny– Warszawa 01.12.15, 15:01
      polecam radcę prawnego Joannę Regent, wizytówka: www.jrkrp.pl.
    • blada9 Re: Jaki Radca prawny– Warszawa 18.08.16, 13:54
      Nasza firma współpracuje z mecenas Mieszczyńską w sprawach windykacji i odzyskiwania długów , nieraz odratowała sytację, która wydawała się być przesądzona, widać że ma doświadczenie i potrafi je wykorzystać. Z tego co wiem, to współprauje nie tylko z przedsiębiorcami, ale też osobami fizycznymi :-)
    • wiktormroz87 Re: Jaki Radca prawny– Warszawa 11.04.19, 15:03
      Pani Katarzyna Radwańska - korzystałam z pomocy i śmiało mogę polecić
    • Gość: Mirek Re: Jaki Radca prawny– Warszawa IP: *.artnet.gda.pl 30.04.22, 17:35
      Cześć, polecam usługi kancelarii prawnej LT LAW - www.ltlaw.pl - mi bardzo pomogli przy sprawach z ZUS i US. Kontrolerzy pastwili się nade mną i tylko dzieki pomocy radcy prawnego mogłem spać spokojnie. polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka