Dodaj do ulubionych

dresy sztuk 3 okradły w sobotę niepełnosprawnego

14.08.12, 14:38
W sobotę 11.08 około 22-giej na Marszałkowskiej przy Hożej dresy w ilości sztuk 3 ukradły mojemu Przyjacielowi z wrodzoną łamliwością kości, poruszającemu się na wózku inwalidzkim telefon HTC DESIRE Z. Jeden z nich wyrwał Mu go z ręki w czasie rozmowy. Nie zareagowali na krzyki i szybko się oddalili. Gdyby próbował z nimi walczyć kulami mogliby Go jednym ciosem zabić. Jeśli któryś z was bandziorów bez cienia honoru umie czytać: jesteście dla mnie jak psie gó... - nawet nie splunąłbym na was takie obrzydzenie do was odczuwam. Przyjacielowi telefon z internetem był bardzo potrzebny nie do zabawy ale do kontaktu ze światem. Policja liczy na pomoc świadków i nagrania z monitoringu. A mnie do tej pory dziwili pełnosprawni parkujący dla miejscach dla niepełnosprawnych. Świat "psieje" do reszty :-( !
Obserwuj wątek
    • Gość: kixx Re: dresy sztuk 3 okradły w sobotę niepełnosprawn IP: *.acn.waw.pl 14.08.12, 14:54
      policja,to jesli na cos liczy, to na to, ze dresy same sie zlapia i przyjda na komisariat
    • sibeliuss Re: dresy sztuk 3 okradły w sobotę niepełnosprawn 14.08.12, 15:08
      :/
    • Gość: Paweł Re: dresy sztuk 3 okradły w sobotę niepełnosprawn IP: *.com 14.08.12, 22:59
      O cholercia, najbardziej intrygujący w tej historii jest fakt, że skradziono HTC DESIRE wielkimi literami.
      Jak się kupuje najbardziej lansiarski produkt jednego sezonu, drogi, to się niech nie zakłada, że gimnazjalnych złodziejaszków zainteresuje... A może szokować ma nas ten pokaz tolerancji, że nawet ciężko chory na wózku może posługiwać się tak topowym telefonem? Bo nie rozumiem tego wpisu...
      ps. osobiście zmieniam komórkę co 5 lat, bo używam jej do dzwonienia, wybieram zawsze długo aby spełniała moje oczekiwania. I nawet kupując zwykły telefon, celowo nie do chwalenia się połyskowym ekranikiem itp. nie prowokuję złodziei i nie gadam na ulicach po nocy przy obecności potencjalnych złodziei. Niepełnosprawny na wózku też powinien znać tę zasadę, a nie sądzić, że niepełnosprawnym wolno więcej bo tolerancja i w ogóle. Jak się okazało, złodzieja to mało obchodzi...
      • Gość: BUC Re: dresy sztuk 3 okradły w sobotę niepełnosprawn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 00:24
        twoj komentarz jest tak kretynski, ze w czynie spolecznym zalozylbym dres i dalbym ci w morde.
        • Gość: Paweł Re: dresy sztuk 3 okradły w sobotę niepełnosprawn IP: *.com 15.08.12, 01:25
          Tylko przy okazji nie zrób w gacie, ok?
          • Gość: fer Re: dresy sztuk 3 okradły w sobotę niepełnosprawn IP: *.146.78.164.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.08.12, 01:54
            Na tym skrzyżowaniu jest od pyty kamer, nawet w sklepach. Wypytaj znajomego o wygląd wieśniaków , potem kamerka po kamerze, krok po kroku można ich nacelować jak idą do pksu i jadą do Grójca.
            Nie peniaj.
          • Gość: BUC Re: dresy sztuk 3 okradły w sobotę niepełnosprawn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 22:18
            Widze chlopcze, ze bardzo interesujesz sie fekaliami. Moze z tego wyrosniesz. W innym wypadku zostaje ci jakas szkola ksztalcaca kanalarzy. Zycze powodzenia w twoim nowym zyciu
        • Gość: mi Re: dresy sztuk 3 okradły w sobotę niepełnosprawn IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 09:36
          Gość portalu: BUC napisał(a):

> twoj komentarz jest tak kretynski...

Że kretyński to fakt. W rodzaju takiego: Zgwałcili ją? To po co prowokowała, wychodząc na ulicę w spónicy przed kolano.
          • szaser Wiktymologia 16.08.12, 10:09
            Poczytajcie sobie o takiej nauce kryminologicznej, która wiktymologia. Takie sprawy jak: połyskliwe gadżety, łańcuch na szyi, czy wymalowane i odpindrzone panny, to zachęta dla wszelkiej maści bandytów.
            Owszem, masz prawo tak się zachowywać, chodzić gdzekolwiek chcesz, prowokować bo jestem piękna i młoda i dobrze ubrana, bo mnie stać i to nie twoja wina. Ale, wtedy licz się, że na pewno staniesz się ofiarą, wcześniej lub później.
            Jak wracam komunikacją po 22.00, to ściągam z ręki nawet stary zegarek i chowam go do kieszeni. Tylko po to, żeby nie zwracać w jakikolwiek sposób, na siebie uwagi!
            • gazeciarz Re: Wiktymologia 16.08.12, 13:49
              i telefon wyłączasz aby nie zadzownił bo się wyda, że go masz a wtedy kłopoty murowane ???
            • fedorczyk4 Re: Wiktymologia 16.08.12, 22:15
              szaser napisał:

> Poczytajcie sobie o takiej nauce kryminologicznej, która wiktymologia. Takie sp
              > rawy jak: połyskliwe gadżety, łańcuch na szyi, czy wymalowane i odpindrzone pan
              > ny, to zachęta dla wszelkiej maści bandytów.
              > Owszem, masz prawo tak się zachowywać, chodzić gdzekolwiek chcesz, prowokować b
              > o jestem piękna i młoda i dobrze ubrana, bo mnie stać i to nie twoja wina. Ale,
              > wtedy licz się, że na pewno staniesz się ofiarą, wcześniej lub później.
              Masz racje tylko zakonnice i tylko przed południrm powinny pojawiać się na ulicach. Wszystkie inne to prowokatorki.

> Jak wracam komunikacją po 22.00, to ściągam z ręki nawet stary zegarek i chowam
              > go do kieszeni. Tylko po to, żeby nie zwracać w jakikolwiek sposób, na siebie
              > uwagi!
              Po pierwsze poszkodowany został napadnięty prze południem, a nie po 22. Podrugie, idąc tym tokiem myślenia, nikt nie miałby telefonów komórkowych i nie jeździłby niczym poza trabantami z lat 70.
              Po trzecie nie tłumacz złodziei "wiktymologią" bo potaraktowałeś ją wybiórczo.
              Człowiek który kupił coś ma prawo tym czymś się posługiwać. Jak chce i kiedy chce! Kropka i koniec tematu. A jak ktoś się śmiertelnie boi własnego cienia (jak Ty) to dopiero wtedy staje się idealną ofiarą! Zapomniałeś o całej psychologicznej sferze wiktymologii!!!
              • szaser Re: Wiktymologia 17.08.12, 08:21
                Post zaczyna się: "W sobotę 11.08 około 22-giej na Marszałkowskiej przy Hożej ", więc odpowiedź fedorczyka " Po pierwsze poszkodowany został napadnięty prze południem, a nie po 22" jest kompletnie bez sensu!
                • szaser Habudzik? 17.08.12, 08:24
                  Co do tego debilnego KOTA, to przypomina mi wypowiedzi jakiegoś histerycznego babska ha(ła)budzik, czy coś równie durnego.
      • gazeciarz Re: dresy sztuk 3 okradły w sobotę niepełnosprawn 16.08.12, 13:53
        Ty w istocie niewiele jeszcze rozumiesz
        • gazeciarz Re: dresy sztuk 3 okradły w sobotę niepełnosprawn 16.08.12, 13:54
          powyższa odp.do postu: Gość: Paweł 14.08.12, 22:59
    • fedorczyk4 Re: dresy sztuk 3 okradły w sobotę niepełnosprawn 16.08.12, 22:23
      Gazeciarzu, napiszę krótko. Świat nie psieje, zawsze był dokładnie taki sam. Słabsi nigdy nie mieli wielu szans na przeżycie. Niestety czytając powyższe posty (niektóre) dochodzę do wniosku, że nawet ci którzy nie zrobiliby niepełnosprawnemu krzywdy własnoręcznie, świetnie rozumieją napastników natomiast nie mają odwagi utożsamić się z Twoim przyjacielem. To też jest w jakiś sposób zrozumiałe. Taka choroba nie mieści się w niektórych rozumkach, a co dopiero życie z nią na codzień. Powiedzieć, że współczuję twojemu znajomemu to mało. Jest mi okropie wstyd za to, że ciągle nie udało nam się wykształcić postaw ktore chroniły by go przed takimi gnojami wszawymi. Przy czym jeśli rzczywiście byliby zawszeni to wszy stanowiłyby pozytywną część ich bytu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka