Dodaj do ulubionych

CARITAS POLSKA - POMOC PALESTYNIE >>>>>>>>>>>>>>>>

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 22:38
Polska Caritas rozpoczęła we wtorek zbiórkę pieniędzy na pomoc osobom
poszkodowanym w wyniku walk w Palestynie. Wcześniej, o pomoc humanitarną dla
Palestyńczyków zaapelowała Caritas Internationalis.

Pieniądze przeznaczone na pomoc poszkodowanym Palestynie można wpłacać na
konto Caritas Polska, z dopiskiem Palestyna.

Caritas Polska
Skwer Kardynała Stefana Wyszyńskiego 6,
01-015 Warszawa
PKO BP SA I O/Centrum w Warszawie
nr 90 10201013 122640130 z dopiskiem PALESTYNA.

Od wpłat gotówkowych na powyższe konto, dokonanych w oddziałach PKO BP S.A.
, bank nie pobiera prowizji
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: CARITAS POLSKA ;-) IP: 213.158.195.* 10.04.02, 13:33
      A jaka prowizję od ww. wpłat będzie pobierał Caritas (innymi słowy - ile z tego
      co się uzbiera, trafi do "potrzebujących")?
      • Gość: Gosc Caritas IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 15:02
        No coz, kazdy wie, ze Caritas potrzebujacym nie oddaje nic. Tak zreszta brzmi
        motto umieszczone na stronie www Caritasu: "Nie oddajemy nic" (mozna znalezc to
        na stronie www.nie.oddajemy.nic.caritas.bardzo.com.pl.jakie.tam.pl). Dlaczego?
        Odpowiedz jest bardziej skopmlikowana niz sadzicie. Otoz wszystkie datki
        przenaczane sa na leczenie autora powyzszego postu - i stad tak olbrzymie
        potrzeby Caritasu.
        • sloggi Re: Caritas 10.04.02, 15:18
          W Polsce w XXI wieku dzieci chodzą głodne do szkoły, a my chcemy pomagać
          ludziom, którzy bez chwili zastanowienia strzeliliby nam między oczy ?
          Nigdy.
          • Gość: Gosc Re: Caritas IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 15:47
            1. Nie chcesz pomagac - nie musisz.
            2. Znasz ludzi, ktorzy bez zastanowienia strzeliliby ci miedzy oczy? Chyba nie
            chodzilo o karabin, tylko strzykawke ze srodkiem uspokajajacym (bo podobno w
            tak trudnych przypadkach nic nie pomaga, a lobotomii juz sie nie stosuje).
        • Gość: olo Re: Caritas (do Goscia) IP: 213.158.195.* 11.04.02, 09:55
          Drogi Gosciu.
          Odpowiadając na Twój post pragnę Cię poinformować, że nie wyciągam ręki
          do "czarnych" (sorry, ale właśnie tak kojarzy mi się Caritas) na leczenie mojej
          choroby . Ma natomiast miejsce sytuacja odwrotna - to czarni wyciągają do mnie
          łapę po "drobne" na cele charytatywne przy każdej okazji. Było by wskazane, żeby
          Kościół i różne tam takie Caritasy, kojarzyły się z duszpasterstwem a nie
          działalnością finansową. Potwierdzeniem moich słów jest chociażby obłudny Pan
          Papież, który chwali życie kleru w ubóstwie a z jego ubrania aż kapie złoto. Styl
          Twojej wypowiedzi i argumenty, które używasz jest powszechnie stosowany
          przez „czarnych” w Kościele Katolickim w Polsce – tj. „niech zamilknie ten,
          którego zdanie różni się od naszego” – to forum umożliwia WOLNOŚĆ wyrażania
          własnych opinii, dlatego też mam prośbę do Ciebie – nie zamykaj nikomu na
          siłę „buzi” tylko i wyłącznie dlatego, że czyjeś zdanie różni się od Twojego.
          Także Twoje próby obrażania mnie na tym forum świadczą tylko i wyłącznie o Tobie –
          sorry ale nie zrewanżuję się tym samym – siedzę na wyższej gałęzi w „drzewie
          ewolucji”.

Gość portalu: Gosc napisał(a):
          > No coz, kazdy wie, ze Caritas potrzebujacym nie oddaje nic. Otoz wszystkie
          > datki przenaczane sa na leczenie autora powyzszego postu - i stad tak olbrzymie
          > potrzeby Caritasu.

• Gość: goldi Re: Caritas (do Goscia) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 10:02
            Czesc Olo jesli chcesz pogadac to napisz na moj mail dawid25wawa@interia.pl nie
            jestem bardzo bogaty ale chetnie ci pomoge rozwniez finansowo.
            • Gość: olo Re: Caritas IP: 213.158.195.* 11.04.02, 10:10
              Dziękuję Ci serdecznie Goldi ale nie przypominam sobie żebym prosił kogokolwiek
              na tym Forum o wsparcie typu "daj pieniądz". Rozumiem że Ci się nie przelewa, ale
              jak chcesz komuś bardzo pomóc finansowo to daj na tacę. Ojczulkowie będą
              wiedzieli co zrobić z Twoimi grosikami :) Pozdrawiam.

Gość portalu: goldi napisał(a):
              > Czesc Olo jesli chcesz pogadac to napisz na moj mail dawid25wawa@interia.pl nie
              > jestem bardzo bogaty ale chetnie ci pomoge rozwniez finansowo.

• Gość: Gosc Re: Caritas IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 11:31
                Poniewaz na stronie WWW Caritasu nie bylo zadnej informacji o takiej akcji
                zadzwonilem pod ich warszawski numer. Wiem juz teraz ze zbiorka jest (wystarczy
                na przelewie - podany numer konta jest prawidlowy - dopisac wyraz PALESTYNCZYCY
                lub PALESTYNA), braki na stronie to jak zwykle ludzki blad - osoba
                odpowiedzialna za aktualizacje strony nie wykonala swojej pracy. A odpowiedz
                moim adwersarzom zamieszczam w nastepnym poscie - tylko dla zainteresowanych.
                • Gość: Gosc Re: Caritas IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 11:45
                  Odpowiedz olowi - i podobnie mu myslacym.
                  1. Nie wiem i nie interesuje mnie do kogo wyciagasz reke - to twoja prywatna
                  sprawa.
                  2. Caritas nie wyciaga do Ciebie reki przy kazdej okazji - to ewidentene
                  klamstwo, na kilomter cuchnace retoryka "Trybuny" i "Nie" - ale oczywiscie
                  mozesz sprobowac to udowodnic.
                  3. Dobrowolne datki przeznaczone na cele zgodne z wola ofiarodawcy to jedna z
                  instytucji demokratycznego panstwa.
                  4. Krytykowanie innych za chec ofiarowania takich datkow to krytyka takiej
                  instytucji - krytyka dozwolona zreszta w demokratycznym panstwie.
                  5. Jedyne miejsce gdzie ma miejsce tradycyjne wyciaganie reki to kosciol w
                  czasie mszy - moja rada, przestan tam chodzic, bo ci sie chyba drogi pomylily.
                  6. Jesli piszesz "Pan Papiez" to jesli masz odrobine odwagi napisz "pan papiez".
                  7. Nikt nie kazal ci zamilknac i nikt nie moze tego zrobic (niestety).
                  8. To forum rzeczywiscie pozwala pisac co komu slina na jezyk przyniesie -
                  czego najlepszym przykladem sa twoje wypowiedzi.
                  9. Moze siedzisz na wyzszej galezi, moj gatunek raczej chodzi po ziemi, na
                  drzewo wchodzimy tylko bedac dziecmi lub w razie wyraznej koniecznosci.
                  10. Przyznaje racje - ponioslo mnie, zdarza sie to w przypadku kontaktu z
                  perfidna mieszanka glupoty i zlej woli - co mialo miejsce.
                  • Gość: olo Re: Caritas IP: 213.158.195.* 11.04.02, 12:50
                    Proponuję, żebyś używał pełnej ksywki – zamiast „Gość” pisz „Gość Niedzielny”.
                    - Czyżbyś był czytelnikiem „Nie” skoro znasz „retorykę” tego pisma?
                    - Nie krytykuje nikogo, kto dobrowolnie daje: dupy, Rumunom, Caritasowi
                    czy „czarnym” na tacę.
                    - Komentując Twoją wypowiedź, że przy odrobinie odwagi powinienem napisać z
                    małej litery „Pan Papież” pragnę Cię poinformować, że do tego wcale nie trzeba
                    być odważnym.
                    - Ach! Pozwól, że Cię zacytuje „7. Nikt nie kazal ci zamilknac i nikt nie moze
                    tego zrobic (niestety)” – to „niestety” jest bardzo wymowne. Kilkaset lat temu,
                    ludzie tacy jak Ty wysyłali innych na stos (jak pewnie wiesz „z racji różnicy
                    poglądów”).
                    - Jeżeli naprawdę chcesz posłuchać wypowiedzi w stylu „co ślina na język
                    przyniesie” proponuję ci Radio Maryja a konkretnie audycje psychopaty Ojca
                    Rydzyka (ten to potrafi czasami dać do pieca!)
                    - Pozwól, że znowu Cię zacytuję „9. Moze siedzisz na wyzszej galezi, moj
                    gatunek raczej chodzi po ziemi (...)”. Twój gatunek nie chodzi po ziemi tylko
                    pełza.
                    - A w punkcie 10 próbujesz mnie nawet obrazić. Rozumiem Cię doskonale – „w
                    gównie siedzisz – gównem rzucasz”.

Darz Bór.
                    • Gość: Gosc Re: Caritas IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 14:45
                      Nie potrafie cie obrazic.
                      • Gość: olo Re: Caritas (do Gościa) IP: 213.158.195.* 11.04.02, 15:00
                        No widzisz jak zmiękła Ci "rura". Jeżeli obrażanie kogokolwiek na tym forum jest
                        Twoim sposobem bycia to daj sobie siana. Pomodlę się w najbliższą niedzielę, żeby
                        dobry Bóg dał Ci rozum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka