Dodaj do ulubionych

Górnicy przebili się z Marymontu na pl. Wilsona

IP: *.chello.pl 23.09.04, 19:49
dajesz dajesz nie przestajesz!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: marcepan Re: Górnicy przebili się z Marymontu na pl. Wilso IP: *.chomiczowka.net.pl 23.09.04, 22:20
      Hurrra to jest nadzieja na szybką podróż na Ursynów z Bielan.
      Mam 50 lat i już straciłem nadzieją, że to kiedyś będzie możliwe. Całe życie
      spędzić na Bielanach z powodu niedogodności komunikacyjnych to jak zsyłka...
      • Gość: Jakub Re: Górnicy przebili się z Marymontu na pl. Wilso IP: *.crowley.pl 24.09.04, 08:04
        Jestem mieszkańcem Ursynowa i również szalenie się cieszę, że metro powoli, ale
        do przodu "wbija się" w Żoliborz. Z wielką niecierpliwością czekam na otwarcie
        stacji pl. Wilsona. To już będzie wielkie udogodnienie dla mieszkańców
        Żoliborza, Bielan, Młocin... Nareszcie metro przestaje być kolejką dojazdową
        wyłącznie z Ursynowa i Mokotowa do Centrum.... Pozdrawiam żoliborzan
        • Gość: shen tylko bez wazeliny :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 08:59
        • Gość: Smok Ja też jestem mieszkańcem Ursynowa, kolego :-) IP: *.energis.pl 24.09.04, 10:17
          A wcześniej 5 lat na Żoliborku, a po nowemu: stacja metra Słodowiec ;-)
          • varsava re: 24.09.04, 13:09
            To teraz Bielany :)

Gość portalu: Smok napisał(a):

> A wcześniej 5 lat na Żoliborku, a po nowemu: stacja metra Słodowiec ;-)
      • Gość: bako Re: Górnicy przebili się z Marymontu na pl. Wilso IP: 212.160.172.* 27.09.04, 12:47
        Dokładam się do gratulacji! Średnio wychodzi ok. 1,5 metra na dobę. Mam tylko
        nadzieję, że górnicy nie kopią tych dziur łopatkami :)
        Swoją drogą rozumiem już dlaczego metro w Warszawie jest tak drogie, skoro
        kopanie dziur trwa tak długo to nie ma się czemu dziwić (taniej jest utrzymywać
        ekipę przez 5 lat niż przez 25). Tylko dlaczego np. w Madrycie w 6 lat
        pobudowano ponad 50 km kolejki podziemnej? Czyżby mieli lepsze łopatki?
        • Gość: Lola Re: Górnicy przebili się z Marymontu na pl. Wilso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 12:51
          Ano mieli.
    • Gość: Grisza Ja tez sie ciesze jak cholera IP: 64.28.22.* 24.09.04, 14:18
      bo mimo,ze teraz nie mieszkam w Polsce to zawsze zatrzymuje sie u mamy na
      pl.Wilsona a najblizszych przyjaciol mam na Walbrzyskiej i jak mamy ochote na
      kielicha to taxi wychodzi drogo i niewygodnie a teraz bede jezdzil jak panisko.
      Stacja Slodowiec to nazwa tak samo historyczna jak Kaskada ale jesli ma ona byc
      u zbiegu Kasprowicza i Zeromskiego to trafniejsza jest nazwa Slodowiec bo to
      miejsce to juz nie Kaskada.Slodowiec tez nie jest precyzyjny bo to poludniowa
      flanka i troche bardziej na wschod.Zartem mogloby byc Lampego!!!
      Polecam milosnikom Zoliborza ksiazke pana Kasprzyckiego- Korzenie miasta.tom V
      Zoliborz-Wola.Tam sa bardzo ladne kawalki i kazdy Zoliborzanin kolo 50 znajdzie
      tam fragmenty dziecinstwa i mlodosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka