Dodaj do ulubionych

Ogrodzenie

26.11.04, 15:03
Tak jak na poprzednim spotkaniu, tak i na tym zadalem pytanie
o ogrodzenie naszego bloku. O ile w maju zwolenników ogordzenia
nie bylo wcale, tak wczoraj nawet zarzad przychylil sie do tej
propozycji. Jednym z podstawowych argumentów za ogrodzeniem
jest mnogosc grafitti na budynku obok i o golnie jego stan
(a jest to dosc mlody budynek 4 lata).
Cala koncepcja ogrodzenia takze nabiera sensu w zwiazku z planami
spółdzielni zwiazanymi z budowa nastepnych blokow na przyleglych
dzialkah (ta z gorka i na zachod od bloku).
Obserwuj wątek
    • kajduk Re: Ogrodzenie 26.11.04, 15:13
      W uszupełnieniu,
      Zarząd troche kręcił nosami, ale zadeklarował że zrobi wszytsko co trzeba żeby
      było bezpiecznie. Jako argument na NIE było podnoszone, że na parkan może
      zabraknąć miejsca przy naszym budynku, czyli pewnie bedzie za blisko i moze
      stanowić wręcz pomoc przy ewentualnym włamniu. Tak więc wydaje się, że dużo
      powinni mieć tu do powiedznia mieszkańcy z parteru.
      • k.mat Re: Ogrodzenie 27.11.04, 01:20
        Uważam,że lepiej będzie ogrodzić budynek. Zwiększy to szansę utrzymania terenu
        i samego budynku w porządku. Jako przyszła mieszkanka parteru będę się czuła
        bezpieczniej jak osiedle zostanie całkowicie zamkniete.
        pozdrawiam
        • kkoziol Re: Ogrodzenie 24.01.05, 23:33
          Tytułem małego uzupełnienia do info z ostatniego spotkania
          przedstawicieli z zarządem:

Jak juz wiadomo, nadal spotykamy sie z niechecia w sprawie
          ogrodzenia. Tym razem padly argumenty iż od bloku do ulicy
          jest tylko 2.5m i zapewne mieszkancom z partetu nie bedzie
          się podobał taki widok. Chciałbym poznać opinie przyszłych
          lokatorów mieszkań na parterze.

Prezes wspomnial także, że ogrodzenie nie jest konieczne,
          ze wzgledu na plan zainstalowania kamer do monitorowania
          otoczenie przez ochrone.
          • perkin123 Re: Ogrodzenie 25.01.05, 10:15
            Mysle ze to troche inaczej. Zysk wypracowany z inwestycji idzie w jakiejs
            czesci na premie im mniejszy to i premie zadne:)). Mysle ze wieksze
            prawdopodobienstwo jest gdy nie mam ogrodzenia ze ktos sie wlamie niz gdy jest
            nawet 2,5 m od budynku.

M
    • nikowinka Re: Ogrodzenie 19.04.05, 10:58
      czy ktos wie, czy od strony Blue city bedzie jakas furtka w ogrodzeniu,
      umozliwiajaca wyjscie "na skróty"?
      • kajduk Re: Ogrodzenie 22.04.05, 15:06
        Witam,
        Z tego co się orientuję, będzie furtka, bez ochrony zamykana na klucz. Tak więc
        zabezpieczenie wejścia na odpowiedzialność mieszkańców.

Pozdrawiam,

• kkoziol Re: Ogrodzenie 16.05.05, 13:46
          Odnosnie ostatniego zebrania 12 maja:

compiter:
          4. Ogrodzenie - spoldzielnia odrzuca pomysl ogrodzenia budynku wzdluz BH, bylo
          glosowanie wniosku w tej sprawie, chyba przeszlo 1 glosem.

kajduk:
          Ad.4
          Jestem za ogrodzeniem tam gdzie nie spowoduje to wzrostu zagrożenia włamań na
          parterze. Jeżeli faktycznie ogrodzenie od BW ma być w odległości 20 cm. ?????
          od balkonów to nie jest dobre rozwiązanie, chyba że spółdzielnia znowu robi z
          nas wałów. Natomiast ogrodzenie powinno zabezpieczać dostęp nawet do drogi
          wewnętrznej od strony płd. W dzień szlaban, w nocy brama np. przesuwna zamykana
          przez ochronę.
          • kkoziol Re: Ogrodzenie 16.05.05, 14:47
            Dodam jeszcze od siebie, iż zarząd jest bardzo "niesłowny".
            Jak pisałem wczesniej w info z ostatniej komisji inwestycyjnej,
            Zostało nam obiecane ze ogrodzenie bedzie na całym obwodzie dzialki.
            Ale widocznie to nie ma znaczenia co sie wczesniej deklaruje
            i tak mówi się potem cos innego próbuje przepchnąć.
            Z kazdym spotkaniem, ogrodzenie sie przybliza do naszego bloku.
            Raz to bylo 4m, 2m a teraz 20cm, no i jakies tarasy sie pojawily
            z przodu?
    • perkin123 Re: Ogrodzenie 13.07.05, 16:27
      Patrzac na nasz budynek wyglada jakby SBM sprzedal czesc mieszkan na parterze
      na okale uslugowe wiec i nici z ogrodzenia. Wydawalo mi sie ze jest to budynek
      mieszkalny a nie mieszkalno uslugowy
      • kajduk Re: Ogrodzenie 14.07.05, 10:57
        Witam,
        Z tego co sie orientuję w naszym budynku będzie tylko jeden lokal uzytkowy z
        wejściem od Opaczewskiej. Lokal jest usytuowany mniej więcej na półkolu budynku.

Pzdr, :)
    • perkin123 Re: Ogrodzenie 03.10.05, 15:41
      CZy ktos z rady zna moze ostateczna wersje jak bedzie wygladalo ogrodzenie
      naszego budynku?
      • nikowinka Re: Ogrodzenie 05.10.05, 09:23
        Na razie zgodnie z planami żeby nie ingerowac w warunki pozwolenia na budowę i
        nie mieć kłopotów z odbiorem. Po odbiorze, pan prezes obiecal, że zostanie
        przesuniete zgodnie z naszymi sugestiami.
        • elot1 Re: Ogrodzenie 11.10.05, 09:44
          Poprzedniczka pisze tu o jawnym złamaniu przepisów i to w biały dzień!!!!. Pzypilnuję aby odpowiednia komisja zmierzyła ponownie odstęp ogrodzenia od budynku i ulicy Boh. Wrzesnia, po tym, jak zostanie przesunięte zgodnie z "obietnicą p.prezesa".
          A tak przy okazji. Czy przy tej podziwu godnej, pedantycznej wręcz, dbałości o funkcjonowanie nowego osiedla jego przyszli mieszkańcy pomyśleli również o "zasadach" posiadania psów. Myślę o zainstalowaniu w obrębie osiedla odpowiednych koszy na psie odchody oraz przestrzeganiu obowiązku sprzątania po swoich ulubieńcach. Czy też raczej będzie obowiązywała tzw. "średnia warszawska/ogólnopolska", czyli "zasrywanie" swoimi pieskami bliższego i dalszego sąsiedztwa oraz maksymalnie zasranego Parku Szczęśliwickiego?. Chcę wierzyć, że Państwo reperezentują odpowiednio wysoki poziom intelektualny i społeczny aby zachować się w tej kwestii adekwatnie do tego poziomu. Cóż, przyszłość pokaże.
          • perkin123 Re: Ogrodzenie 11.10.05, 15:38
            Oj co by tu na to napisac. Czy mogl by sie pan sam pilnowac! I nie uragac innym
            to nie jest uprzejme ani sasiedzkie.
          • kkoziol Re: Ogrodzenie 11.10.05, 19:31
            No prosze co za deklaracje.
            Prosze miec tyle odwagi i na najblizszym zebraniu ujawnic sie i sprawe
            poruszyc.
          • nikowinka Re: Ogrodzenie 12.10.05, 10:41
            Regulamin porządku domowego przewiduje wyprowadzanie psów wyłacznie na smyczy,
            sprzatanie psich odchodów a poza regulaminem prezes zadekalrował ustawienie
            stosownych pojemników na takowe odchody. Wszystko i tak zalezy od naszej
            kultury. A przy okazji, nie rozumiem dlaczego pisząc o przyszłych mieszkańcach,
            pisze pan 'wy' zamiast 'my'
            • kkoziol Re: Ogrodzenie 17.10.05, 20:25
              Bo zapewne wcalenie zakupil mieszkania w tym bloku...
              Tak jak zreszta podejrzewalem.
              • elot1 Re: Ogrodzenie 19.10.05, 12:50
                Pan Kozioł - "Mistrz Dedukcji"-tylko pogratulować. Oczywiście, że nie kupiłem mieszkania w tym bloku, bo mam obok własne, ładne i wygodne. Obserwuję tylko jak się instalują w moim otoczeniu nowi sąsiedzi i sprawdzam, czy przez, jakże polskosłowiańskoludową, skłonność do dbania li tylko o swoje partykularne interesiki(vide: przesuwanie"płota", regulacja ruchu ulicznego dla własnej wygody, itp.), nie spowodują większego utrudnienia życia ludzi, mieszkających tutaj od lat. Chciałbym wierzyć, że będzie stać Państwa na trochę szersze spojrzenie, nie tylko do "płota".
                • kkoziol Re: Ogrodzenie 19.10.05, 19:21
                  Tak z ciekawosci. Czy moze pan mieszka w tym obdrapanym, pomazanym bloku,
                  spoldzielni co to niedawno upadla? To by tlumaczylo mi poziom pana flustracji.
                  • perkin123 Re: Ogrodzenie 20.10.05, 15:31
                    Co do ogrodzenia to go narazie wcale nie bedzie!! I nie wiadomo czy bedzie w
                    przyszlosci. Wiec co by prezes nie powiedzial to to jest ogordzenie nie bedzie.
                  • elot1 Re: Ogrodzenie 21.10.05, 09:23
                    Panie Kkoziol, obserwuję Pana z iglicy Pałacu Kultury, he, he, he. A tak poważnie - chciałem tylko zwrócić uwagę na konieczność przestrzegania pewnych zasad życia we wspólnej przestrzeni i tylko ich łamanie może być dla mnie obecnie jedynym powodem do frustracji. No może jeszcze gdy Kaczora wybiorą:(((. A Pan od razu śledzenie; kto?, skąd?, gdzie?..., aż chce się zacytować klasyka: "takoj maładoj a dusza żandarmskaja...". Bez odbioru.
    • perkin123 Re: Ogrodzenie 24.02.06, 16:02
      CZy cos moze wiadomo. Wiem, ze to jest stary temat ale z tego co Pan Prezes
      obiecal trzeba by sprawdzic co bedzie.
    • kajduk Re: Ogrodzenie 06.04.06, 11:03
      Witam!
      Pragne wszystkich poinformować, iz z poczatkiem przyszłego tygodnia (10.04.06)
      rozpocznie się budowa ogrodzenia z bramą wjazdową oraz furtką zgodnie z naszymi
      postulatami, czyli po lini działki.
      Pzdr,
      • jarekd5 Re: Ogrodzenie 07.04.06, 16:15
        Czy dostaniemy nastepny klucz do furtki ? Czy może zaproponujemy spółdzieni,
        aby tak jak we wszystkich normalnych inwestycjach jeden klucz służył do
        otwierania wszystkich drzwi ( klatka, furtki , śmietnik ) koszt dorobienia
        jednej sztuki to 37 zl. + pęk do noszenia.

Proponuję naszym przedstawicielom , aby poruszyć tę sprawę na najbliższym
        spotkaniu.

J.D.
        • compiter Re: Ogrodzenie 07.04.06, 23:50
          Ponawiam moją nieśmiałą propozycję aby zamiast kluczy montować urządzenia na
          karty zbliżeniowe. Niestety mamy domofony z kodem który zostaje udostępniony
          majstrom i gościom, zamiast systemu kart :-( Koszt karty jest zazwyczaj niższy
          niż klucza, a zgubioną kartę łątwo wypisać z systemu. No i jedna karta może
          otwierać wszystkie drzwi. Tyle że koszt instalacji musi ponieść spółdzielnia a
          nie my.
          • bramborek11 Re: Ogrodzenie 19.05.06, 20:09
            to chyba nie do przeforsowania, bo juz samo zakładanie ogrodzenia ślimaczy się
            niesamowicie, są dni że wcale nic się nie dzieje. To samo dotyczy
            zazieleniania, jednego dnia posadzą parę krzewów, a potem kilka dni znowu nic.
            Ewidentnie brak tu jakiegokolwiek nadzoru, co robi ten administrator, co go
            zwykle nie ma...
            • compiter Re: Ogrodzenie 20.05.06, 22:51
              Nie wiem, czy jest tu wina administratora, czy wlasnie organizacji.
              Pana Soltyka widzialem ostatnio... w spoldzielni. Na KENie. Zdaje sie ze ma
              kilka budynkow pod swoja kuratela. Nie wiem, czy brakuje mu czasu, czy
              zaangazowania, ale zlapanie go na Szczesliwicach latwe nie jest.
              Ogrodzenie powstaje wolno? Hmm, jakbym widzial przyczyne. Tak sie sklada, ze
              pracownicy Tynkbudu naprawiali mi izolacje sciany i balkonu. Rozpoczeli 27 czy
              28 marca. Mieli pracowac 2 tygodnie, max. 3. I kiedy skonczyli? Dzis. Czyli 8
              tygodni!!! Mieli tydzien przerwy z mojej winy. Przez pozostale 7 tygodni mieli
              klucze do mojego lokalu i nikt im nie przeszkadzal, jedynie nekalem ich
              telefonami. Tyle ze ludzi wykonujacych prace rzucano to do sasiada, to do
              budowy ogrodzenia. Czyli klasyczne gaszenie pozarow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka