Gość: Dario05 IP: *.chello.pl 19.05.05, 18:15 Dzisiaj widziałem kończenie wylewania asfaltu między wiaduktem a Chmielną i malowanie pasów. Czyżby w końcu otwarcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
projek Re: Żelazna - wiadukt 21.05.05, 01:19 Faktycznie wizdiałem dzisiaj. Niedawno "Życie Warszawy" napisało że w czerwcu ma być otwarcie. Miano też wylewać tę specjalną nawierzchnię żywiczną ale nie widziałem żandych namiotów - więc może wylali już. Pora najwyższa na otwarcie tego wiaduktu. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_x3 Re: Żelazna - wiadukt 21.05.05, 01:31 Nie - byłem tam wczoraj (20.05) i brakuje nawierzchni na samym wiadukcie. Przypomnę że remont tego wiaduktu miał się zakończyć w zeszłym roku. Jeśli się im coś "obsunęło" realnym terminem oddania wiaduktu był kwiecień... Za rządów wc kaczki widać nic nie może iść sprawnie - tempo prac na nielicznych inwestycjach drogowych przypomina budowę szpitali w PRL, no ale jak się komucha na prezydenta miasta wybrało to nie ma się co dziwić... Odpowiedz Link Zgłoś
mr_x3 Re: Żelazna - wiadukt 21.05.05, 12:38 Płochocińska, Towarowa, Modlińska (2x), Trasa Łazienkowska... Jedynie przetarg zrobili na estakady przy Lasku Bielańskim, ale i tak - mogę się założyć - nie uda im się go rozstrzygnąć i rozpocząć prac w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
projek Inwestycje - komentarz 21.05.05, 13:33 Jako komentarz polecam fragment wywiadu: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2721345.html?as=4&ias=5 DZIENNIKARZ: Moralną rewolucję w Warszawie zaczął Pan od walki z korupcją. Dzięki temu udało się Panu zahamować większość inwestycji. Nie boi się Pan podobnego efektu w skali całego kraju? L. KACZYŃSKI: Nie zahamowałem żadnych inwestycji, rozpocząłem nowe, ale prawdą jest, że przeprowadzam je zgodnie z prawem. Duszą nas przepisy. Gdyby można było wprowadzić bardziej elastyczne zasady inwestowania - inwestycji byłoby więcej. Walka o zasady dała inny efekt - potanienie inwestycji. W tej chwili uzyskujemy ceny znacznie poniżej kosztorysów. Przy inwestycjach drogowych sięgają one 70 proc. ceny kosztorysowej. Uczciwe przetargi to też jest potencjalne źródło rezerw w budżecie państwa, które nie polegają na tym, by obcinać dochody emerytom, rencistom czy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thunderstruck1 NIECH NIE OTWIERAJĄ!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.05.05, 16:16 Mieszkam tuz obok i nawet nie macie pojęcia jak jest teraz tu w okolicy cicho,przyjemnie...samochodów jak na lekarstwo...jak dla mnie to mogą Żelaznej w ogóle nie otwierać...:)ale niestety juz niedługo ...juz wszystko wygląda na gotowe...:(( Odpowiedz Link Zgłoś