Dodaj do ulubionych

Jutro znów demonstracja

16.07.02, 08:56
Jutro następna demonstracja i paraliż Centrum. Przyjeżdzaja chłopi i
mleczarze. Będą protestowac pod Agencja Rynku Rolnego. Ma być zablokowany
Plac Trzech Krzyży, nowy Świat, rondo de Gaulle'a i Aleje Jerozolimskie.
Demonstracja zaczyna się o 10-tej pod pomnikiem Witosa. Znów pół miasta
sparaliżuje. Chyba,żeby lało....
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: Jutro znów demonstracja IP: 212.76.37.* 16.07.02, 10:26
      To i jutro też? W dzisiejszej STOŁECZNEJ napisali, że dziś. O tym, że jutro nic
      nie piszą.
      • eela Re: Jutro znów demonstracja 16.07.02, 11:15
        Przepraszam, nie jutro, pomyłka. Demonstracja jest dziś, ale zanosi się na
        burzę.
        • zdzicha Re: Jutro znów demonstracja 16.07.02, 11:17
          eela napisała:

> Przepraszam, nie jutro, pomyłka. Demonstracja jest dziś, ale zanosi się na
          > burzę.

O! Pani Eela cos źle przeczytała? Nie może być! To trzeba do lekarza. Tego od
          oczu.

zdrv
          zdzicha
          • eela Re: Jutro znów demonstracja 16.07.02, 11:24
            Pomyłka rzecz ludzka, co tak nerwowo? :-)
            • zdzicha Re: Jutro znów demonstracja 16.07.02, 12:40
              eela napisała:

> Pomyłka rzecz ludzka, co tak nerwowo? :-)

Wychodząc z załozenia, ze kazdy może się mylić, nie nalezy tego wypominać innym.

zdrv
              zdzicha
              • Gość: pan_laga Re: Jutro znów demonstracja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.02, 20:06
                zdzicha napisała:

> eela napisała:
                >
                > > Pomyłka rzecz ludzka, co tak nerwowo? :-)
                >
                > Wychodząc z załozenia, ze kazdy może się mylić, nie nalezy tego wypominać
                innym
                > .
                >
                > zdrv
                > zdzicha

hmmm........: "Wychodząc z załozenia, ze kazdy może się mylić, nie nalezy tego
                wypominać innym".
                no. może sie każdy pomylić. czy to znaczy, że jak sie prokurator pomyli i mnie
                za morderstwo przymknąc nakaże zamiast prawdziwego mordercy, to mu nie mogę
                wypomnieć ?
                a gdy ty się pomylisz i zamiast wysiusiać się w kibel, nasikasz do kosza na
                smieci, to też nie można ci zwrócić uwagi ?
                amen
                pan laga
                • zdzicha Re: Pijany policjant jeździł po Warszawie 16.07.02, 23:33
                  Hehe... pewnie się z Bielan przeprowadził.
                  Ze 2 lata temu, jak mieszkałam na Piaskach i trzymałam samochód na parkingu
                  strzeżonym, zastałam pewnego ranka następująca sytuację: kilku facetów stoi i
                  przygląda się innemu, ktry usiłuje wjechać na swoje miejsce. Podeszłam, pytam
                  parkingowego co się tu odbywa, a ten mi na to, że dobrze, że jestem, bo właśnie
                  pan policjant wrócił z popijawy i chciałby zaparkować, a jak ja wyjadę, to się
                  zrobi luka i facio bedzie mógł bezpiecznie wykręcić, bez strat w sprzęcie i
                  ludziach. Poprosiłam zatem parkingowego, żeby był uprzejmy wątpliwej jakości
                  kierowcę wraz z pojazdem odsunąc na odpowiednią odległośc, to wyjadę.
                  Wyjechałam i wszystko skończyło się happy endem.
                  A najśmieszniejsze było to, ze ten policjant wcale nie chciał oddać kierownicy
                  komuś trzeźwemu i gdybym się nie pojawiła, to kręciłby tam pewnie aż do
                  emerytury.

zdrv
                  zdzicha
                  • zdzicha coś pięknego i niedrogo 16.07.02, 23:38
                    Piszę sobie posta o policjantach, co to po pijaku furakami się wożą a tu mnie
                    znienacka system wylogowuje. Nie zrażam się tym, zapominam o sprawie, zamierzam
                    kontynuować inną dyskusję, klikam we właściwy wątek, patrzę, a tu to, co przed
                    chwilą z pietyzmem nasmarowałam. Klikam "wyślij", patrzę, a to nie w tym watku
                    co trzeba.

No i co? No i pomyłka...

zdrv
                    zdzicha
            • zdzicha Pani Eelu, pani kieszeń nadstawi... 16.07.02, 23:06
              ...zdzinia będzie honor zwracać. Pani Eeli wzrok sokoli błedu nie popełnił.
              Zdzinia ujrzała swoimi własnymi bławatkowymi oczętami, że to pan redachtór Raj
              B. cośkolwiek pewnie późno w nocy raport przeddmonstracyjny popełniał albo po
              prostu z gorąca biedaczyna zapomniał, że jak on pisze dziś o jutrze, a jego
              pisanina ma się ukazać jutro to się pisze dzisiaj, bo do ludu pracującego
              przekaz dotrze nazajutrz, czyli dzisiaj.

zdrv
              zdzicha
    • Gość: Warschau Re: Jutro znów demonstracja IP: 195.116.201.* 16.07.02, 10:48
      eela napisała:

> Jutro następna demonstracja i paraliż Centrum. Przyjeżdzaja chłopi i
      > mleczarze. Będą protestowac pod Agencja Rynku Rolnego. Ma być zablokowany
      > Plac Trzech Krzyży, nowy Świat, rondo de Gaulle'a i Aleje Jerozolimskie.
      > Demonstracja zaczyna się o 10-tej pod pomnikiem Witosa. Znów pół miasta
      > sparaliżuje. Chyba,żeby lało....

A więc módlmy się o deszcz! :)))
    • Gość: Pndzelek Re: Jutro znów demonstracja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.02, 11:22
      Czy te wszystkie protestujące sk...syny (chłopi, robotnicy i kto tam jeszcze ma
      życzenie) nie mogliby się skrzyknąć i raz do roku po prostu zorganizować w
      Warszawie Love Parade. Puścili by parę platform: tu pielęgniarki, tam hodowcy
      narodowego kartofla, ówdzie robotnice łódzkich przędzalni czesankowych,
      zatrudnili by paru dobrych didżejów i... JAZDA.

Byłoby fajnie, z pożytkiem dla warszawiaków i co najważniejsze raz do roku! A
      tak zostaje nam rozwrzeszczany motłoch hałasujący syrenami i drący ryje.

>>>---
      • Gość: Warschau Re: Jutro znów demonstracja IP: 195.116.201.* 16.07.02, 11:35
        Gość portalu: Pndzelek napisał(a):

> Czy te wszystkie protestujące sk...syny (chłopi, robotnicy i kto tam jeszcze
        ma
        >
        > życzenie) nie mogliby się skrzyknąć i raz do roku po prostu zorganizować w
        > Warszawie Love Parade. Puścili by parę platform: tu pielęgniarki, tam hodowcy
        > narodowego kartofla, ówdzie robotnice łódzkich przędzalni czesankowych,
        > zatrudnili by paru dobrych didżejów i... JAZDA.
        >
        > Byłoby fajnie, z pożytkiem dla warszawiaków i co najważniejsze raz do roku! A
        > tak zostaje nam rozwrzeszczany motłoch hałasujący syrenami i drący ryje.
        >
        > >>>---

To by mogło byc niezłe..Love Parade przy muzyce folklorystycznej (Samoobrona,
        PSL, Kółka rolnicze), "Ich Troje" (robotnicy i pielęgniarki), Irena Santor i
        Budka Suflera (starsza i młodsza kadra nauczycielska).... :))))
    • Gość: lelu Re: Jutro znów demonstracja IP: *.mennica.com.pl 16.07.02, 12:51
      Patrząc z zewnątrz, można odnieść wrażenie, że społeczeństwo polskie , to tylko
      rolnicy (20% populacji i 4% PKB) i tylko oni muszą coś wyszarpać, bo cała
      reszta to wszystkiego ma po grdykę,a jak się jej to nie podoba, to kosy na
      sztorc i im się tę grdykę przetnie. O rany, to się robi nie do wytrzymania.
      Kiedyś, kiedy to, wg większości, było lepiej, raz w roku na stadionie 10- lecia
      robiło się Dożynki. Raz jeden był pieprznik. Teraz pewnie się tak zrobić nie
      da, bo trzebaby kupców usunąć, a dla chlopów, to żadna zabawa na ławach
      siedzieć, chleb całowac i z innymi się nim dzielić.
      • Gość: Pndzelek Do lela IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.02, 17:49
        To jedno z najładniejszych podsumowań chłopstwa jakie w życiu czytałem, a swoją
        drogą w demokracji podobno rządzi większość, a tu 4% (licząc PKB, bo to jest
        istotniejsze niż ilość osób) narzuca swoją wolę pozostałym, miota się, ciska i
        ujada...

Ech...

>>>---
        • k_rzyzak Re: Do lela 16.07.02, 19:30
          Już jestem daleko ,od Warszawy.Nie jestem nerwowy ,ale jak to chamstwo zjeżdza
          do warszawy to wole na ten dzień wyjechac.Niegdy nie wiadomo kiedy człowieka
          poniesie!
          • Gość: Piotr Re: Do lela IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 20:24
            spoko Krzyżak, te artykuły w Wyborczej znacznie dobiegają od rzeczywistości,
            piszą o dziesiątkach tysięcy, wielkich blokadach, paraliżu itp. a tym czasem
            nikt nie ma pozwoleń na żadne przemarsze ulicami, czasami jest zgoda ale to na
            jeden pas z 6 w eskorcie policji, dzisiaj było niecały 1000, postali na
            chodniku przed jakimś budynkiem, pokrzyczeli i sie rozeszli i prawie tak zawsze
            jest, dziwią mnie mocno przesadzone artykuły, strasznie sie ktos tym emocjonuje
            chyba...
            • k_rzyzak Re: Do Piotra 16.07.02, 21:05
              Przeczytaj Piotrze dzisiejsza stołeczna.jest do jutrzejszych pochodów załącząny
              uroczy planik przemarszu tych buraków.
              • Gość: beata_ Re: Do K_rzyżaka IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.07.02, 21:07
                k_rzyzak napisał:

> Przeczytaj Piotrze dzisiejsza stołeczna.jest do jutrzejszych pochodów
                załącząny
                >
                > uroczy planik przemarszu tych buraków.

Ale na praską stronę nie przelecą...???
                • k_rzyzak Re: Do Beatki 16.07.02, 21:41
                  Gość portalu: beata_ napisał(a):

> k_rzyzak napisał:
                  >
                  > > Przeczytaj Piotrze dzisiejsza stołeczna.jest do jutrzejszych pochodów
                  > załącząny
                  > >
                  > > uroczy planik przemarszu tych buraków.
                  >
                  > Ale na praską stronę nie przelecą...???

Możesz byc spokojna moja sliczna!Tam nikt ich nie zobaczy.Spodobała im sie
                  lewobrzezna częśc miasta.

Pozdrawiam oddalonych ,ale bliskich.
                  • Gość: beata_ Re: Do K_rzyżaczka IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.07.02, 21:51
                    k_rzyzak napisał:

> Gość portalu: beata_ napisał(a):
                    >
                    > > k_rzyzak napisał:
                    > >
                    > > > Przeczytaj Piotrze dzisiejsza stołeczna.jest do jutrzejszych pochodów
                    >
                    > > załącząny
                    > > >
                    > > > uroczy planik przemarszu tych buraków.
                    > >
                    > > Ale na praską stronę nie przelecą...???
                    >
                    > Możesz byc spokojna moja sliczna!Tam nikt ich nie zobaczy.Spodobała im sie
                    > lewobrzezna częśc miasta.
                    >
                    > Pozdrawiam oddalonych ,ale bliskich.

Jak to jednak dobrze prawobrzeżną być:-)))
                    Pozdr
                    • k_rzyzak Re: Do K_rzyżaczka 16.07.02, 21:54

> Jak to jednak dobrze prawobrzeżną być:-)))
                      > Pozdr

Tak Słoneczko tylkojak mam pojechac radzymińską do marek to na samą myśl sie
                      już usmiecham.......przez łzy!
                      szczególnie lubie x przy 4 spiących!
                      • Gość: beata_ Re: Do K_rzyżaczka IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.07.02, 21:57
                        k_rzyzak napisał:

>
                        > > Jak to jednak dobrze prawobrzeżną być:-)))
                        > > Pozdr
                        >
                        > Tak Słoneczko tylkojak mam pojechac radzymińską do marek to na samą myśl sie
                        > już usmiecham.......przez łzy!
                        > szczególnie lubie x przy 4 spiących!

Bo to widzisz, trzeba wiedzieć gdzie jeździć:-))) Ja jeżdżę tylko i wyłącznie
                        wzdłuż Wisły, a Ty sobie taka trasę dziwną obrałeś!:-)) Całkiem na sztorc:-))
                        • k_rzyzak Re: Do Beatki 16.07.02, 22:00

> To zdradz mi tajemnice bo jak jeżdzic bo dostane kiedys zawalca!
                          Poczekaj ,wpadłmi do głowy inny pomysł.........
                          • Gość: beata_ Re: Do K_rzyżaczka IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.07.02, 22:05
                            k_rzyzak napisał:

>
                            > > To zdradz mi tajemnice bo jak jeżdzic bo dostane kiedys zawalca!
                            > Poczekaj ,wpadłmi do głowy inny pomysł.........

No czekam...:-))
                            • k_rzyzak Re: Do Beatki 16.07.02, 22:09

> k_rzyzak napisał:
                              >
                              > > Gość portalu: beata_ napisał(a):
                              > >
                              > > > To zdradz mi tajemnice bo jak jeżdzic bo dostane kiedys zawalca!
                              > > Poczekaj ,wpadłmi do głowy inny pomysł.........
                              >
                              > No czekam...:-))

To był haczyk! Haha!Wpadłem na pomysł ,abys mi wytłumaczyła dosłownie jak
                              powinno sie /tzn .którędy/ jeżdzic ,chcąc uniknąc korków.
                              • Gość: beata_ Re: Do K_rzyżaczka IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.07.02, 22:15
                                k_rzyzak napisał:

>
                                > > k_rzyzak napisał:
                                > >
                                > > > Gość portalu: beata_ napisał(a):
                                > > >
                                > > > > To zdradz mi tajemnice bo jak jeżdzic bo dostane kiedys zawalca!
                                > > > Poczekaj ,wpadłmi do głowy inny pomysł.........
                                > >
                                > > No czekam...:-))
                                >
                                > To był haczyk! Haha!Wpadłem na pomysł ,abys mi wytłumaczyła dosłownie jak
                                > powinno sie /tzn .którędy/ jeżdzic ,chcąc uniknąc korków.

Uuuuu, chyba Ci nie podpowiem:( Zażartowałam sobie trochę, bo ja po prostu w
                                innym kierunku najwyraźniej jeżdżę (Białołęka - Wawer i z powrotem) - dlatego
                                korek przy Śpiących spokojnie omijam.
                                Podejrzewam, że jest jakiś sposób ominięcia Radzymińskiej - ale to niestety nie
                                moje rejony, nie muszę "na sztorc" jeździć...
                                • k_rzyzak Re: Do Beatki 16.07.02, 22:20

> k_rzyzak napisał:
                                  >
                                  > > Gość portalu: beata_ napisał(a):
                                  > >
                                  > > > k_rzyzak napisał:
                                  > > >
                                  > > > > Gość portalu: beata_ napisał(a):
                                  > > > >
                                  > > > > > To zdradz mi tajemnice bo jak jeżdzic bo dostane kiedys zaw
                                  > alca!
                                  > > > > Poczekaj ,wpadłmi do głowy inny pomysł.........
                                  > > >
                                  > > > No czekam...:-))
                                  > >
                                  > > To był haczyk! Haha!Wpadłem na pomysł ,abys mi wytłumaczyła dosłownie jak
                                  > > powinno sie /tzn .którędy/ jeżdzic ,chcąc uniknąc korków.
                                  >
                                  > Uuuuu, chyba Ci nie podpowiem:( Zażartowałam sobie trochę, bo ja po prostu w
                                  > innym kierunku najwyraźniej jeżdżę (Białołęka - Wawer i z powrotem) - dlatego
                                  > korek przy Śpiących spokojnie omijam.
                                  > Podejrzewam, że jest jakiś sposób ominięcia Radzymińskiej - ale to niestety
                                  nie
                                  >
                                  > moje rejony, nie muszę "na sztorc" jeździć...

Jaka szkoda .myślałem,że dasz mi gotowca w postaci ściągi z nazwami ulic.:(
                                  • Gość: beata_ Re: Do K_rzyżaczka IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.07.02, 22:42
                                    k_rzyzak napisał:

>
                                    > > k_rzyzak napisał:
                                    > >
                                    > > > Gość portalu: beata_ napisał(a):
                                    > > >
                                    > > > > k_rzyzak napisał:
                                    > > > >
                                    > > > > > Gość portalu: beata_ napisał(a):
                                    > > > > >
                                    > > > > > > To zdradz mi tajemnice bo jak jeżdzic bo dostane kiedy
                                    > s zaw
                                    > > alca!
                                    > > > > > Poczekaj ,wpadłmi do głowy inny pomysł.........
                                    > > > >
                                    > > > > No czekam...:-))
                                    > > >
                                    > > > To był haczyk! Haha!Wpadłem na pomysł ,abys mi wytłumaczyła dosłownie
                                    > jak
                                    > > > powinno sie /tzn .którędy/ jeżdzic ,chcąc uniknąc korków.
                                    > >
                                    > > Uuuuu, chyba Ci nie podpowiem:( Zażartowałam sobie trochę, bo ja po prostu
                                    > w
                                    > > innym kierunku najwyraźniej jeżdżę (Białołęka - Wawer i z powrotem) - dlat
                                    > ego
                                    > > korek przy Śpiących spokojnie omijam.
                                    > > Podejrzewam, że jest jakiś sposób ominięcia Radzymińskiej - ale to niestet
                                    > y
                                    > nie
                                    > >
                                    > > moje rejony, nie muszę "na sztorc" jeździć...
                                    >
                                    > Jaka szkoda .myślałem,że dasz mi gotowca w postaci ściągi z nazwami ulic.:(

Najpewniej ktoś Ci poradzi - jest tu wiele osób biegłych w jazdach w tamtą
                                    stronę:-))
                                    Szkoda, że nie mogę pomóc - jedyna droga do Marek jak mi przychodzi do głowy,
                                    to Trasa Toruńska, ale to chyba w tej chwili nienajlepszy pomysł:(
                                    • k_rzyzak Re: Do Beaty 16.07.02, 22:45
                                      próbowałem trasą toruńską.Jeszcze gorzej.Jednak jak pomysle o jankach ,to juz
                                      wogóle padaczka.
                                      • Gość: beata_ Re: Do K_rzyżaczka IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.07.02, 22:47
                                        k_rzyzak napisał:

> próbowałem trasą toruńską.Jeszcze gorzej.Jednak jak pomysle o jankach ,to juz
                                        > wogóle padaczka.

Matkoboskojedyna - nie mów, że od końca do końca jeździsz!!!! (Janki-Marki)
                                        Swoją drogą też ładnie - tak imiennie:-)))
                                        • k_rzyzak Re: Do Beatki 17.07.02, 10:01

> k_rzyzak napisał:
                                          >
                                          > > próbowałem trasą toruńską.Jeszcze gorzej.Jednak jak pomysle o jankach ,to
                                          > juz
                                          > > wogóle padaczka.
                                          >
                                          > Matkoboskojedyna - nie mów, że od końca do końca jeździsz!!!! (Janki-Marki)
                                          > Swoją drogą też ładnie - tak imiennie:-)))

Zapomniałem dodoac.
                                          NIE JESTEM TAKSÓWKARZEM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka