hotto 13.07.05, 09:26 WŁODOWO - podajcie nr konta na które trzeba wpłacać pieniążki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaa_ga Re: WŁODOWO - nr konta......za ok. 2 godziny :)) 13.07.05, 11:36 Przed chwilą rozmawiałam z sołtysem Włodowa, panią Elżbietą Klisz. Ponieważ jest poza Włodowem, a będzie u siebie za dwie godziny, musimy jeszcze te dwie godziny poczekać. Ważne że konto jest i ważne, że uwiarygodni jego numer i cel najwyższy urzędnik Włodowa - pani sołtys. Kiedy przekaże mi numer konta - natychmiast Wam ten numer udostępnię:) PS. Pani sołtys pozdrawia internautów i dziękuje za zainteresowanie Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: WŁODOWO - MAMY numer konta :)...... 13.07.05, 13:15 Z upoważnienia pani sołtys Włodowa - Elżbiety Klisz podaję informację, że osobą odpowiedzialną za zbiórkę pieniędzy jest mieszkanka Włodowa - pani Wiesława Przerwa. Dane do wpłat: ********************* Właściciel konta: Komitet Społeczny Wsi Włodowo, Brzydowo, Boguchwały Włodowo 4a, 11-008 Świątki Bank Spółdzielczy Świątki ************************************************** Nr konta: 91 8857 1025 3001 0000 0983 0001 ************************************************** PS. Są wzruszeni chęcią pomocy i dziekują:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: WŁODOWO - MAMY numer konta :)...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 17:02 O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: WŁODOWO - MAMY numer konta :)...... 13.07.05, 22:16 Właśnie wysłałem przelew. Nie popieram samosądów, ale tu sytuacja jest oczywista. Mam tu luksusową sytuację. Numer konta podaje znana mi osoba do której mam zaufanie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: WŁODOWO - MAMY numer konta :)...... 13.07.05, 22:45 przelew zrobiłam (mam nadzieję, że doszedł) miałam jednak problem z nazwą - jest zbyt długa i możliwość wpisania skończyła się na nazwie Włodowa Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: WŁODOWO - MAMY numer konta :)...... 13.07.05, 22:52 :)) mnie jeszcze Brz i trzy kropki się zmieściły:))) Jestem w kontakcie telefonicznym i będę informować, jak i kiedy zaczną płynąć pieniądze od nas. Wiedzą, że to internauci z Warszawy i są naprawdę zaszczyceni i wzruszeni:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: WŁODOWO - MAMY numer konta :)...... 13.07.05, 22:55 ...tak sobie pomyślałam teraz, Janie, jak Rubeusowo zareagowałoby na Włodowo?.. Pewnie, jak zwykle, spontanicznie i sympatycznie, więc może dać Im znać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: WŁODOWO - MAMY numer konta :)...... IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 23:17 jutro wysylam kase Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: WŁODOWO - MAMY numer konta :)...... 13.07.05, 23:23 Tam się jakiś cud dzieje :) jak u nas wspólnota na Smolnej:) Będę zadawać relację Odpowiedz Link Zgłoś
margala nie rozumiem was 14.07.05, 09:18 nie rozumiem waszego entuzjazmu. przecież ci ludzie zabili człowieka... wiem, że był straszny, brutalny, okrutny, ale to nie powód, żeby go zabijać. rozumiem, że pomagając tym ludziom, uważacie, że zrobili słusznie i dobrze, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
hotto Niewłaściwe wyciągasz wnioski ! 14.07.05, 11:29 margala napisał: > nie rozumiem waszego entuzjazmu. przecież ci ludzie zabili człowieka... > wiem, że był straszny, brutalny, okrutny, ale to nie powód, żeby go zabijać. > > rozumiem, że pomagając tym ludziom, uważacie, że zrobili słusznie i dobrze, > tak ? Niwałaściwe wyciagasz wnioski. To że chcemy udzialać pomocy potrzebującym wcale nie oznacza, że popieramy zabójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
h108 Re: Niewłaściwe wyciągasz wnioski ! 14.07.05, 12:04 Tak sie glosno zastanawiam: w Polsce jest duzo biednych wsi, a jeszcze wiecej biednych ludzi, porzuconych, chorych lub maltretowanych dzieci, bitych zon i jeszcze nie wiem czego. W Polsce rzadko kogo stac na adwokata innego niz z urzedu i jest mnostwo ludzi, ktorzy zostali osadzeni na zasadzie "dajmy mu Kaziu te zawiaski i nie bedziemy sobie nim glowy zawracac". Dlaczego im nie pomagacie? Zamiast tego dajecie kase na lepsze furki dla jakichs prawnikow, na ktorych i tak ludzie z tej wsi wywalili juz swoja krwawice. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Niewłaściwe wyciągasz wnioski ! 14.07.05, 12:21 Nie wydajemy Twoich, ale swoje pieniądze, bądź więc łaskawa nie wtrącać się i nie oceniać, na co je wydajemy. Czy nie widzisz w swojej ocenie NASZYCH wydatków niestosowności? No comments Odpowiedz Link Zgłoś
h108 Re: Niewłaściwe wyciągasz wnioski ! 14.07.05, 16:48 Ja tylko pytam. A ze jak zwykle niewygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Niewłaściwe wyciągasz wnioski ! 14.07.05, 20:20 Nie "niewygodnie" tylko GŁUPIO... tak głupio i prostacko jak tylko taki parobas potrafi... rozumiesz teraz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
zedd Re: nie rozumiem was 14.07.05, 12:00 margala napisał: > nie rozumiem waszego entuzjazmu. przecież ci ludzie zabili człowieka... > wiem, że był straszny, brutalny, okrutny, ale to nie powód, żeby go zabijać. Ale to powód, żeby się BRONIĆ. Zwłaszcza że powołąne do tego organy (policja) BYŁY alarmowane i nie zareagowały. A jeśli jedynym sposobem obrony przed bandytą, który w odwecie bił albo podpalał domy jest utłuc drania, to powód był. > rozumiem, że pomagając tym ludziom, uważacie, że zrobili słusznie i dobrze, tak > ? TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim Re: nie rozumiem was IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 14.07.05, 12:54 Przecież on rzucił się na sąsiada z nożem i zranił go. Czy gdyby Ciebie ktoś zaatakował, to stałbyś spokojnie i mówił: "wiem, że jesteś straszny, brutalny i okropny, ale to nie powód, żeby się bronić". Ci ludzie nie zabili dla korzyści, ale w obronie własnej i swoich rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
margala NIE, nie rozumiem was! 14.07.05, 14:46 jesli chodzi o obronę, to rozumiem. nie widze niczego złego w tym, że ci ludzie chcieli sie obronić. ale nie uważacie, że przesadzili? a może popieracie lincze i samosądy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: NIE, nie rozumiem was! IP: *.acn.waw.pl 14.07.05, 14:50 i za te przesade zostana ukarani ja chce zeby to byl mozliwie jak najlagodniejszy wyrok-a w osiagnieciu tego moze im pomoc dobry adwokat,ktory nie bedzie chcial pracowac za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: WŁODOWO - Raport "kasowy"...... 15.07.05, 14:56 Informuję, że na konto Komitetu wpłynęły 4 przelewy z Warszawy. Przekazuję gorące podziękowania od mieszkańców jaa_ga Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: WŁODOWO - Raport "kasowy"...... 15.07.05, 17:54 Na razie - wg deklaracji z tego wątku - wszystko się zgadza :) Dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: WŁODOWO - Raport "kasowy"...... 21.07.05, 00:02 Wpłynęły kolejne 3 przelewy z Warszawy. Razem - 7 wpłat Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: WŁODOWO - Raport "kasowy"...... 26.07.05, 15:54 Na koncie Komitetu jest juz ponad 3 000 zł. od Warszawian - przekazuję podziekowania i informuję, że w głosie Pani Wiesławy Przerwy zauważyłam wyraźne oznaki wzruszenia za pomoc i solidarnośc:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: WŁODOWO - w "Przekroju"..... 17.07.05, 10:50 Zachęcam do lektury www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=125&Itemid=48 Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: WŁODOWO - w "Przekroju"..... 17.07.05, 10:55 Też chciałbym sie dorzucic. Podajcie konto/adres. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: WŁODOWO - w "Przekroju"..... 17.07.05, 10:58 Trzeci post od góry - nie chcę spamować PS. Witamy w gronie darczyńców:) Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: WŁODOWO - w "Przekroju"..... 17.07.05, 11:03 dziękuję za powitanie. pokanałem moje lenistwo i poszukałem juz. Wszystko dobrze tylko, kiedy pomysle, ze muszem isć na poczte polska na Świętokrzyska to czuję sie jak po wielkim kacu ,a (absolutnie) przed wielkim pawiem PS Czy sa jakies określone stawki pomocy? (Ile trzeba dac?) Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: WŁODOWO - w "Przekroju"..... 17.07.05, 11:10 Omar...nie żartuj:) Ja np. przelałam z konta za pomocą internetu, a ile? Każde 100 zł się liczy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omar1 Re: WŁODOWO - w "Przekroju"..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 12:26 ....no dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: WŁODOWO - kary dla policjantów. 21.07.05, 00:05 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2830166.html W piatek sąd rozpatrzy zażalenie na aresztowanie 7 mieszkańców Włodowa i byc może będą odpowiadać z wolnej stopy. Obrońcą w sprawie będzie m. in. mecenas Lubieniecki Odpowiedz Link Zgłoś