Dodaj do ulubionych

Fotoradary

IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 29.04.01, 21:03
Czy wzorem policji z innych krajów policjanci warszawscy będą sobie sami
wlepiać mandaty za przekraczanie prędkości? Radiowozy jeżdżą z prędkością równą
połowie dopuszczalnej gdy patrolują ulice i przekraczają ją o połowę gdy nie są
na sygnale.
Obserwuj wątek
    • Gość: bunio Re: Fotoradary IP: 213.134.142.* 05.05.01, 10:50
      Proponuję zainstalować w radiowozach policyjnych tachometry a o kontrolowanie
      tego poprosić ludzi z "pruszkowa" zrobią to chętnie i za darmo.
      • Gość: Widok 9 Re: Fotoradary IP: 195.117.228.* 07.05.01, 12:52
        GROTA ROWECKIEGO- sobota. Foto radar, dwa radiowozy i 4 policjantów. Mam prośbę
        do fundatorów tych urządzeń. Nie kupujcie ich więcej bo zabraknie zupełnie
        policjantów na patrolach. Pytanie do zmotoryzowanych: Czy dzisiaj rano ktoś
        stojący w korkach widział policjanta kierującego ruchem? Ja ani jednego (od
        Bemowa do Śródmieścia).
      • Gość: Denwer Re: Fotoradary IP: *.mac.edu.pl / 10.0.252.* 07.05.02, 16:24
        Gość portalu: bunio napisał(a):

> Proponuję zainstalować w radiowozach policyjnych tachometry a o kontrolowanie
        > tego poprosić ludzi z "pruszkowa" zrobią to chętnie i za darmo.

Czlowieku czy ta masz pojecie co to jest TACHOMETR????? Inaczej to obrotomierz
        wiec po kij koniu harmonijka?

• Gość: FIZYK Re: Fotoradary IP: *.mac.edu.pl / 10.0.252.* 07.05.02, 16:26
        Gość portalu: bunio napisał(a):

> Proponuję zainstalować w radiowozach policyjnych tachometry a o kontrolowanie
        > tego poprosić ludzi z "pruszkowa" zrobią to chętnie i za darmo.

Tachometr, obrotomierz, przyrząd służący do mierzenia prędkości kątowej ruchu
        obrotowego. Ze względu na zasadę wykonywania pomiaru wyróżnia się trzy rodzaje
        tachometrów: tachometry zliczające liczbę obrotów w pewnym czasie (zegarowe
        tachometry mechaniczne i elektroniczne), tachometry porównujące ruch obrotowy z
        częstością drgań wzorca wewnętrznego (tachometry stroboskopowe) oraz tachometry
        przekształcające prędkość kątową w inną wielkość fizyczną podlegającą pomiarowi
        (tachometry odśrodkowe, tachometry indukcyjne). Ciekawe czy palkarze maja sie
        krecic w swoich radiowozach :-)
    • eela Re: Fotoradary 07.05.02, 09:59
      Wzięłam przykład z Wrocławia i odkurzyłam wątek sprzed roku. Chyba nic się nie
      zmieniło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka