Gość: marcin IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.02.06, 23:30 Oszołomy łączą się, żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koszatek Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 21.02.06, 23:40 Jako osobie związanej emocjonalnie z Chomiczówką przykro jest czytać, jak pod hasłem Chomiczówki działa stowarzyszenie, które zamiast współpracować przy budowie tras, tak aby były jak najmniej uciążliwe, to posługując się kłamstwem i demagogią usiłuje podrzucić problem innym - przesunąć trasy na teren sąsiedniego osiedla, przy okazji wpuszczając ruch z Mostu Północnego w ulice Bielan np. Conrada. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Sami uprawiacie demagogię! 22.02.06, 08:29 koszatek napisał: > Jako osobie związanej emocjonalnie z Chomiczówką przykro jest czytać, jak pod h > asłem Chomiczówki działa stowarzyszenie, które zamiast współpracować przy budow > ie tras, tak aby były jak najmniej uciążliwe, to posługując się kłamstwem i dem > agogią usiłuje podrzucić problem innym - przesunąć trasy na teren sąsiedniego o > siedla, przy okazji wpuszczając ruch z Mostu Północnego w ulice Bielan np. Conr > ada. > Kłamstem i demagogia to Wy się posługujecie - szanowny SISKOMie Niejeden raz było dowiedzione na tym Forum, że odruchy typu - nie u nas, u nich - sa nam obce - to Wy próbujecie zdyskredytować nas w oczach Forumowiczów - na szczęscie wiele ośób się nie udziela, więc Wasze nadzieje, sa płonne. Macie nadzieje - wzorem ze nalepszych przykładów komuny z Urbanem na czele, że kłamstwo powtarzane tysiąc razy stanie się prawdą!! i Chyba sami w to wierzycie. Zal mi Was, bo staracie sie udowodnić, coś, co nie istnieje - czyli Wasze nieprawdy, mataczenie i kiedy indziej wierutne bzdury. a związanie emocjonalne a osiedlem chyba Ci na zdrowie nie wychodzi, bo przy tym nie myśliisz należycie - zrestzą sam CI polecam, kup sobie mieszkanie koło trasy i tam się nawdychaj - tlenków azotu i 400 innych - rakotwórczych substacji! Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sami uprawiacie demagogię! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 10:00 Proponuje wyprowadzic się na wieś , ale na teren parku narodowego , bo tam chyba drogi nie zbuduję. Miasto musi żyć musi mieć sprawne drogi , obwodnice autostrady. musi mieć też żyjące centrum. a warszawa. w cettrum prawie kapusta a na obżeżach pieniactwo. Jedyne duże miasto w polsce i w Europie bez autostrady i obwodnicy, czyli tracimy milione na przenioszeniu sie gdzie indziej inwestycji i co ważniejsze na niedoinwestowanych drogach giną ludzie . Wielokrotnie więcej niż na nowych arteriach . Takie osoby jak wy pośrednio zabijają ludzi. Jest Pan Pani Mordercą. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Sami uprawiacie demagogię! 22.02.06, 23:19 > Proponuje wyprowadzic się na wieś , ale na teren parku narodowego , bo tam > chyba drogi nie zbuduję. Czyżby? Precedens już się pojawił - bielańska ulica Dewajtis leżąca na terenie rezerwatu przayrody, jest rozjeżdżana przez samochody. Pewnie już o tym słyszałeś, Stołeczna już o tym pisala i na forum jest dyskusja na ten temat. > Miasto musi żyć musi mieć sprawne drogi , obwodnice autostrady. Miasto przede wszystkim musi mieć sprawną komunikację miejską, szybką i odseparowaną od ruchu drogowego (metro, szybka kolej) i właśnie budowa tej komunikacji winna byc priorytetem, a nie budowa kolejnych dróg. > musi mieć też > żyjące centrum. a warszawa. w cettrum prawie kapusta a na obżeżach pieniactwo. Doświadczenia wielu maist (np. amerykanskich) pokazują, ze to właśnie masowa motoryzacja i budowa autostrad morduje centrum. Ludzie uciekają na przedmieścia (poszukując spokoju od samochodów, którymi wszak sami jeżdżą), miasta przestrzennie się rozlewają, a centra umierają. I im więcej ludzi osiedli na przedmieściach lub poza miadtem, tym więcej osób korzysta z samochodu, co z kolei powoduje wiecej hałasu, smrodu i... jeszcze więcej ludzi ucieka na przemieścia lub poza miasto. Czas przerwać to błędne koło i postawić na rozwój komunikacji zbiorowej w aglomeracji warszawskiej zamiast budować autostrady. > Jedyne duże miasto w polsce i w Europie bez autostrady i obwodnicy, czyli > tracimy milione na przenioszeniu sie gdzie indziej inwestycji Milionowe inwestycje powstają zasadniczo pod miastem i to tam powinien być dobry dojazd samochodowy "z Polski". Przecinanie miasta trasami nie ma tu nic do rzeczy. i co ważniejsze > na niedoinwestowanych drogach giną ludzie . Wielokrotnie więcej niż na nowych > arteriach . Takie osoby jak wy pośrednio zabijają ludzi. Jest Pan Pani > Mordercą Taaaak? Tania demagogia. Równie dobrze mogę napisać, że kierowcy samochodów to mordercy, bo przecież gdyby nie ruch samochodowy, to ludzie nie ginęłiby wskutek potrącenia przez samochód, czyż nie? Taką marną demagogię to sobie daruj. Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: Sami uprawiacie demagogię! 22.02.06, 23:32 Finansowanie ! Pamiętać należy, że trasy ekspresowe mają być budowane z pieniędzy GDDKiA, zatem ich budowa nie obciąża budżetu Warszawy. Natomiast budowa zwykłych ulic miejskich (co proponują "ekolodzy") byłaby oczywiście finansowana z pieniędzy miasta. A więc mamy wtedy konieczność wyboru: komunikacja miejska CZY drogi (a autobusy muszą po czymś jeździć, prawda ?). Czyż nie korzystniej dla miasta jest mieć rozbudowywaną komunikację miejską ORAZ nowoczesne drogi ? Uważam też, że to czy centrum się rozwija czy 'zdycha' zależy od bardzo wielu innych czynników, choćby takich jak ceny i dostępność gruntów i lokali, czy bezpieczeństwo. Istnienie dobrej komunikacji szynowej w relacji osiedla->centrum jeszcze samo w sobie o niczym nie przesądza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Sami uprawiacie demagogię! IP: 80.51.246.* 23.02.06, 10:41 A przywoływana ulica Dewajtis bedzie właśnie wkrótce rozjeżdzana przez komunikację miejską. Wogóle z Dewajtisem jest sprawa poroniona - tam powinien być zakaz wjazdu z wyłączeniem ograniczonej puli dla UKSW - tylko immienne identyfikatory a nie jakieś tam "generalne dopuszczenie". Natomiast co do centrów, wiesz Kazujoshi - najskuteczniejszą metoda zatrzymania ludzi w centrum byłoby ogrodzenie go wysokim murem i niewypuszczenie z niego ludzi, albo tak jak z chłopami pańszczyźnianymi;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Sami uprawiacie demagogię! 24.02.06, 09:23 > Finansowanie ! > Pamiętać należy, że trasy ekspresowe mają być budowane z pieniędzy GDDKiA, > zatem ich budowa nie obciąża budżetu Warszawy. Dlatego bardzo żałuję, że nikt z rządzących Polską nie okroił dotąd drastycznie budzetu GDDKiA, przeznaczjąc te pieniadze na rozwój komuniacji zbiorowej w polskich miastach. > Natomiast budowa zwykłych ulic miejskich (co proponują "ekolodzy") byłaby > oczywiście finansowana z pieniędzy miasta. A więc mamy wtedy konieczność > wyboru: komunikacja miejska CZY drogi (a autobusy muszą po czymś jeździć, > prawda ?). Ja w ogóle nie chcę budowy nowych ulic i z moich wypowiedzi wynika jednoznacznie, że nie jestem zwolennikiem komunikacji opartej na autobusach, lecz komunikacji szynowej (autobusy powinny pełnić jedynie rolę pomocniczą). A komunikacja szynowa jak wiadomo asfaltu nie potrzebuje, trzeba za to budowac lub modernizowac tory. > Czyż nie korzystniej dla miasta jest mieć rozbudowywaną komunikację miejską > ORAZ nowoczesne drogi ? Nie jest. Nowoczesne drogi = długie korki, smród, hałas. W wielu miastach już to przerobiono. My też musimy? > Uważam też, że to czy centrum się rozwija czy 'zdycha' zależy od bardzo wielu > innych czynników, choćby takich jak ceny i dostępność gruntów i lokali, czy > bezpieczeństwo. Dobrze uważasz, ale układ komunikacyjny jest jednym z najistotniejszych czynników. > Istnienie dobrej komunikacji szynowej w relacji osiedla->centrum jeszcze sa > mo w sobie o niczym nie przesądza. Kabaty panie dzieju, Kabaty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_k Jest Pan/Pani „ja” masowym mordercą. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 12:37 Jest Pan/Pani typowym pieniaczem który nie rozumie problemu a nie zna go bo się nim nie interesuje. Ograniczone horyzonty też są powodem zabujstw np. tysięcy ludzi którzy umierają w wyniku chorób cywilizacyjnycj. Jest Pan/Pani „ja” masowym mordercą. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: Sami uprawiacie demagogię! 23.02.06, 12:44 Gość portalu: ja napisał(a): > Proponuje wyprowadzic się na wieś , ale na teren parku narodowego , bo tam >Takie osoby jak wy pośrednio zabijają ludzi. Jest Pan Pani Mordercą > . o Boze - co za poziom - chyba znikam z tego wątku - zszedł na psy... (ciach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Sami uprawiacie demagogię! IP: 80.51.246.* 22.02.06, 10:33 Sami posługujecei się kłamstwem, manipulacją i demagogią - to akurat na formu SISKOM-u można było wiele razy zobaczyć - jak o tych estakadach sięgających 5 pięrta. Bezczenie chcecie podrzucać komuś trasy, z dala od stanowionych od dawna i powszechnie zannych korytarzy. To jest dopiero s...syństwo pierwszej wody. A substancji to się nawdychają mieszkańcy jak z Conrada się zrobi "parking" po realizacji waszych obłędnych po-bez-mysłów. Natomiast Ty Osservatorepolacco cierpisz chyba na psychozę maniaklną - polecam zatem Tworki - tam będziesz z dala od Trasy NS. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Admirale - robisz jazdy personalne 23.02.06, 12:39 Gość portalu: Admiral napisał(a): > Sami posługujecei się kłamstwem, manipulacją i demagogią - to akurat na formu > SISKOM-u można było wiele razy zobaczyć - jak o tych estakadach sięgających 5 > pięrta. > Bezczenie chcecie podrzucać komuś trasy, z dala od stanowionych od dawna i > powszechnie zannych korytarzy. To jest dopiero s...syństwo pierwszej wody. > A substancji to się nawdychają mieszkańcy jak z Conrada się zrobi "parking" po > realizacji waszych obłędnych po-bez-mysłów. > Natomiast Ty Osservatorepolacco cierpisz chyba na psychozę maniaklną - polecam > zatem Tworki - tam będziesz z dala od Trasy NS. Admirale - obrażasz nie tylko mnie, ale i i osoby podobnie myślace. Twój post sie powinno usunać, bo wyklinanie ludzie nie jest tu akceptowalne. Tworki sam sobie odwiedż, może Ci się spodoba, Twoja proozycja jest po prostu chamska. i tyle komentarza. adieu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Admirale - robisz jazdy personalne IP: 80.51.246.* 23.02.06, 14:12 Uderz w stół a nozyce się odezwą. Pod "chamski" można było podciągnąć co najwyżej ostatni akapit. Ale ja miałem psychologie na studiach i po prostu zdiagonozwałem, może niceo "radyklanie" Twój stan. Jeśli CIę obraziłem - przepraszam, jęsli Cię to nie satysfakcjonuje - możesz pozwać mnie do sądu powzechnego. W takiej sytuacji poza formum wymienimy sie namiarami. Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio Re: Sami uprawiacie demagogię! 22.02.06, 17:32 osservatorepolacco napisał: > sam CI polecam, kup sobie mieszkanie koło trasy > i tam się nawdychaj - tlenków azotu i 400 innych - rakotwórczych substacji! > Powodzenia!! Było, DEBILU, nie kupować mieszkania przu planowanej od kilkudziesięciu lat trasie. Kilku moich znajomych zostało zachęconych przez nieuczciwych deweloperów kupnem mieszkań na Chomiczówce hasłami typu "cisza, spokój, blisko Centrum". Nie uwierzyli złodziejom na słowo. Sprawdzili Miejscowe Plany Zagospodarowania Przestrzennego. Wycofali się. Bo byli INTELIGENTNI !!! Za głupotę trzeba płacić, a nie zwoływać innych głupków do zjednoczenia się przeciw funkcjonowaniu miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Sami uprawiacie demagogię! 22.02.06, 23:21 Warto natomiast protestować przeciowko opieraniu komunikacji w mieście na samochodach prywatnych a nie na znacznie bardziej wydajnym i przyjaznym środowisku transporcie zbiorowym. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco pożyczyć Ci okulary? 23.02.06, 12:41 perski_dziadzio napisał: > osservatorepolacco napisał: > > sam CI polecam, kup sobie mieszkanie koło trasy > > i tam się nawdychaj - tlenków azotu i 400 innych - rakotwórczych substacj > i! > > Powodzenia!! > Było, DEBILU, nie kupować mieszkania przu planowanej od kilkudziesięciu lat > trasie. Wiesz, Ty chyba ślepy jesteś! Popatrz na moje psoty w tej dyskusji i przeczytaj, dlaczego tam mieszkam. a co do słownictwa to sam sobie wystawiasz świadectwo - hehehe (ciach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Sprzedaj i się wyprowadź IP: 80.51.246.* 23.02.06, 12:51 Jeszcze na tym zarobisz. Chba nie ma przymusu mieszkania na Chomiczówce. Pańszczyzne i przywiązanie do ziemi zniesiono w XIX w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cherubin Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:42 No gdzieś te drogi będą musiały być wybudowane, więc chyba to, że będą na terenach zarezerwowanych pod drogi nie powinno dziwić. Gdzie mają być indziej wybudowane? Tam gdzie nie stworzono pod nie rezerwy? Bez sensu. To nie jest kwestia władzy, która nigdy nie realizuje, a teraz nagle realizuje, tylko normalnego planowania. Bardzo udanego zresztą, ponieważ - z dużym wyprzedzeniem. Jak niby sobie to protestujący mieszkańcy wyobrażają? W polu zostały wytyczone drogi i zarezerwowano korytarze. Później zostało to obudowane. Trzeba nie mieć wyobraźni, żeby uważać, że prędzej czy później takie szlaki nie zostaną zabudowane, albo ktoś z władz się po nie zgłosi. Ekologia - owszem - drogi asflatowe, równe = cichsze, brak ciężarówek na tranzycie w mieście, ekrany ochronne, specjalna rośliność wijąca się po tych ekranach - jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 21.02.06, 23:52 Coż, tu nie chodzi o ekologię, tylko o to, że kupuje się mieszkania tuż przy planowanych od dawna trasach - a potem się i tak zaprotestuje, aby zbudowali u sąsiadów. Domy do wyburzenia ? A co to obchodzi taką Chomiczówkę przeciw degradacji. Ciekawe tylko, kiedy Zieloni wreszcie zrozumieją, że organizacja z Chomiczówki proponuje w oficjalnym stanowisku wpuścić trasę w nigdy nie planowane miejsce w otulinie Kampinoskiego Parku Narodowego. Wizerunkowi Zielonych może to nie służyć, jeśli w końcu ktoś im wywlecze publicznie taki sojusz. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 22.02.06, 08:39 koszatek napisał: > Coż, tu nie chodzi o ekologię, tylko o to, że kupuje się mieszkania tuż przy pl > anowanych od dawna trasach - a potem się i tak zaprotestuje, aby zbudowali u są > siadów. Domy do wyburzenia ? A co to obchodzi taką Chomiczówkę przeciw degradac > ji. > Ciekawe tylko, kiedy Zieloni wreszcie zrozumieją, że organizacja z Chomiczówki > proponuje w oficjalnym stanowisku wpuścić trasę w nigdy nie planowane miejsce w > otulinie Kampinoskiego Parku Narodowego. Kłamiesz! Generalnie s7 jest nie potrzebnie, a trasa s7 w wersji 3 (nowej) jest zakceptowalna nawet dla KPN - a Wy co - bardziej papiescy od papieza? Nie piszemy, że s7 jest zbawieniem, bo generalnie prostestujemy w ogóle przeciw trasom expressowym w mieście! (ciach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_k Wspaniale. Nareszcie bat na drogowców! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 08:52 zapraszam na stronę www.chomiczowka.org Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 22.02.06, 17:41 osservatorepolacco napisał: > NIE - dla obwodnicy w Warszawie. > Tak - dla obwodnicy DOOKOŁA miasta! Rozumujesz z poziomu mieszkańca Garwolina, dla którego 99,9 % ruchu na drodze krajowej nr 17 to tranzyt. Zrozum, że nie da się zbudować drogi DO WARSZAWY z dala od Warszawy. Tranzyt N-S pojedzie koło Łodzi, tranzyt W-Z pojedzie przez Górę Kalwarię (jej władze bardzo tego pragną), ale pozostrały ruch DO WARSZAWY którędy ma pojechać? Przez Przasnysz? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 22.02.06, 23:25 Są korki na trasach wylotowych z Warszawy, bo ruch dalekobiezny (np. TIR-y jadące do Warszawy) jest wymieszany z ruche lokalnym czyli z tysiacami samochów jadących rano z podmiejskich miejscowości do Warszawy i wioeczorem z powrotem. Wniosek? Ten lokalny codzienny ruch trzeba drastycznie zmniejszyć. Środki? jako kij wprowadzenie opłat za wjazd do Warszawy, jako marchewka rozwój komunikacji szynowej do podwarszawskich miejscowości, tj. gruntowna modernizacja istniejących linii kolejowych (np. pruszkowskiej, otwockiej, legionowskiej) i budowa nowych połączeń szynowych (np. do Łomianek) zamiast kolejnych asfaltówek. Nie da się? Ja myślę, że się da, tylko trzeba zmienić nasz sposób myślenia na temat transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_k Autostrada A2 przetnie Warszawę a po niej inne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 12:48 Autostrada A2 przetnie Warszawę a po niej inne. Doprowadzono A2 do granic miasta, a granicach miasta jest to trasa ekspresowa a dalej znowu autostrada. To samo będzie z „ViaBaltica” a później z innymi. To jest wprowadzanie tranzytu do miasta chyba że „perski-dziadek” przeniesie te samochody nad Warszawą na perskim latającym dywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ne Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: *.mac.edu.pl / *.mac.edu.pl 22.02.06, 09:04 Zieloni jeszcze nie podpisali tego porozumienia, ale podpisza z zastrzeżeniem, że nie zgadzają się na proponowane rozwiązanie forsowane przez Chomiczówkę, czyli puszczenie obwodnicy byle dalej od siebie. Ten problem dotyczy wszystkich i przesunięcie nic nie da, a ktoś się pytał tych mieszkańców 5 km dalej? Promujmy transport publiczny i jego gwałtowny rozwój. Nie mam auta, korzystam z transportu publicznego. Niestety wszystkie przeszłe i obecne ekipy rządowe nie mogą tego zrozumieć, dostają służbowe auta i mają nas wszystkich w nosie, bo to my płacimy im za paliwo do aut. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 22.02.06, 09:51 Gość portalu: ne napisał(a): > Zieloni jeszcze nie podpisali tego porozumienia, ale text porozumienia był ustalony z Zielonymi :))) ale podpisza z zastrzeżeniem, > że nie zgadzają się na proponowane rozwiązanie forsowane przez Chomiczówkę, > czyli puszczenie obwodnicy byle dalej od siebie. My nie forusjemy rozwiązanie typu NIMB - ale najchętnieszj byśmy te trasy w ogóle wywalili z miasta, zamiast ich wystarczą drogi lokalne. Ten problem dotyczy wszystkich > i przesunięcie nic nie da, a ktoś się pytał tych mieszkańców 5 km dalej? > Promujmy transport publiczny i jego gwałtowny rozwój. Nie mam auta, korzystam z > transportu publicznego. Niestety wszystkie przeszłe i obecne ekipy rządowe nie > mogą tego zrozumieć, dostają służbowe auta i mają nas wszystkich w nosie, bo to > my płacimy im za paliwo do aut. coś jak ja i codziennie się gnieżdzę w 116 :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: 80.51.246.* 22.02.06, 10:53 > My nie forusjemy rozwiązanie typu NIMB - ale najchętnieszj byśmy te trasy w > ogóle wywalili z miasta, zamiast ich wystarczą drogi lokalne. Ty chyba nie wiesz co mówisz Jeśli chcesz mieć ulicę to zapraszam Cię do siebie na Ostrobramską, a gdybyś sie jednak zdecydował na droge klasy S z ekranami to musiałbym Cie zparowadzic do poprzedniego mieszkania mojej siostry na Czorsztyńskiej przy Al Prymasa (wprawdzie nie S tylko GP ale też z ekranami) Zaręczam Ci, że po tym doświadczeniu na prawdę będzesz "rękami i nogami" domagaś się S7 a nie zwykłej ulicy. Jeśli zatem chcesz zobaczyć "zdegradowane" osiedle z "droga lokalną" to zapraszam na Ostrobramską albo Saską, zobaczysz jak się mieszka przy nieekranowanej ulicy klasy G Trasy Łazienkowskiej (którą w zastępstwie S7 w rezerwie NS wam zbudują). Wtedy dopiero będziesz sobie pluł w brodę, ze nie chciałeś pięknie ekranowanej i osłoniętej trasy klasy S. Chociaż nie popadajny w paranoję; do życia i mieszkania przy TŁ też się można przyzwyczaić - w końcu to M I A S T O(była Gmina Centrum) a nie wiocha zabita dechami. Zrzesztą, od kiedy ustanowiono rezerwę terenu pod trasę należy uznać, że Wy JUŻ MIESZKACIE przy tej trasie. Powinniście o tym wiedzieć i się nie oburzać. Pogódźcie się z tym albo wyprowadźcie! Tylko na Boga przestańcie wreszcie zgrywać święcie oburzonych idiotów. Ja decydując sie na zamieszkanie na Ostrobramskiej przyjąłem do wiadomości i zaakceptowałem, że będę mieszkał przy ruchliwej ulicy klasy G i przy pięknie zabezpieczonej Trasie Olszynki Grochowskiej - choć ta powstanie najwcześniej za 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco nie rozumiesz nas 22.02.06, 11:05 Gość portalu: Admiral napisał(a): > > My nie forusjemy rozwiązanie typu NIMB - ale najchętnieszj byśmy te trasy > w > > ogóle wywalili z miasta, zamiast ich wystarczą drogi lokalne. > > Ty chyba nie wiesz co mówisz > > Jeśli chcesz mieć ulicę to zapraszam Cię do siebie na Ostrobramską, a gdybyś > sie jednak zdecydował na droge klasy S z ekranami to musiałbym Cie zparowadzic > do poprzedniego mieszkania mojej siostry na Czorsztyńskiej przy Al Prymasa > (wprawdzie nie S tylko GP ale też z ekranami) Zaręczam Ci, że po tym > doświadczeniu na prawdę będzesz "rękami i nogami" domagaś się S7 a nie zwykłej > ulicy. ale ja mówie nie o drodze typu OStrobramska, ale typu Zamieniecka czy Szaserów (dając przykład Tobie bliższych okoilc) Drogi te mają za cel rozładowanie ruchu czysto lokalnego osiedlowego - a ten nie jest duzy. a nam chodzi, zeby ten tranzyt z S7 ominał W OGÓLE miasto > (ciach) > > Zrzesztą, od kiedy ustanowiono rezerwę terenu pod trasę należy uznać, że Wy JUŻ > > MIESZKACIE przy tej trasie. Powinniście o tym wiedzieć i się nie oburzać. Dla Twej info: moi rodzice się tam wprowadzili na Chom. w 1976 - NIKT nie mówił wtedy o trasach, to był głęboka komuna i nikt i informowaniu spoęłczeństwa nie smiał śmieć myślec :) > Pogódźcie się z tym albo wyprowadźcie! haha - nie! to plany są dla ludzi, anie na odwrót. poza tym co za idiota chce wprowadzić ruch z A2 do miasta??? Tylko na Boga przestańcie wreszcie > zgrywać święcie oburzonych idiotów. tu przeginasz, my Cię nie obrażamy > Ja decydując sie na zamieszkanie na Ostrobramskiej przyjąłem do wiadomości i > zaakceptowałem, że będę mieszkał przy ruchliwej ulicy klasy G i przy pięknie > zabezpieczonej Trasie Olszynki Grochowskiej - choć ta powstanie najwcześniej za 15 lat. i to jest TWoj wyboró - ja nie mama ochote żyć ze świadomością, ze moje dzieci mają kilkadziesiąt razy więksą szanse na raka. widoczeni Ty to lubisz. Wpsółczuję Twym potomkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: nie rozumiesz nas IP: 80.51.246.* 22.02.06, 11:10 Więc zrób do diabła to co napisałem w poście ponizej. Jeszcze na tym zarobisz. Poza tym Ty chyba nie wiesz jak wyglada ruch na zbiorczej Gocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: nie rozumiesz nas 22.02.06, 11:13 Posługiwanie się argumentem raka u dzieci to typowa demagogia. "Ekolodzy" przedstawili raport, gdzie porównuje się ryzyko zachorowania u osoby mieszkającej bezpośrednio przy autostradzie z osobą mieszkającą na terenie słabo zurbanizowanym. Raport nie precyzuje jednak wartości zanieczyszczeń, a szkoda. Bowiem poziom zanieczyszczeń na terenie Warszawy przekracza normy, choć autostrady nie mamy. Brak bezkolizyjnych tras powoduje zwiększenie emisji spalin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_k Ha! Dwóch profesorów podpisało się pod porozumieni IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 12:56 oczywiście to koszatek jest prawdziwym ekologiem. Zapytajcie go jakie ma wykształcenie. Pewnie wie dobrze jak rozwija się rak u dzieci. Dwóch profesorów podpisało się pod porozumieniem. To specjaliści od ochrony śtodowiska i z zakresu transportu. Jeśli pan kosztek może pochwalić się wyższymi kwalifikacjami to proszę o ich przedstawienie. Proszę! Poczytajmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Ha! Dwóch profesorów podpisało się pod porozu IP: 80.51.246.* 23.02.06, 13:07 Sechshundert Professoren und Fatherland ist verloren Bender i Biela też są profesorami. To o niczym jeszcze nie świadczy Uwaga jak najbardziej niemerytoryczna ale nie mogłem się powstrzymać;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Vaterland ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:16 Jaskiernia tez jest podobno profesorem - on tez jest przeciez z opcji autostradowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Vaterland ... IP: 80.51.246.* 27.02.06, 18:43 Aj ja z natury swojej staram się nie dowierzać magii tytułów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Vaterland ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:25 co za roznica - jesli to magii wylacznie wierzysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: nie rozumiesz nas IP: 80.51.246.* 22.02.06, 11:25 > haha - nie! to plany są dla ludzi, anie na odwrót. poza tym co za idiota chce > wprowadzić ruch z A2 do miasta??? A co do tego - ten ruch sam się wprowadza, bo to są Ci, którzy jadąc A2 udają się DO WARSZAWY. Rozumiem, że wedłóg Ciebie człowiek mieszkający na Sokratesa nie ma prawa jechać własnym samochodem do Poznania? Podbnie do Gdańska, Krakowa czy Katowic? W Konotopie będzie wielki parking na którym Ty łaskaiw będziesz Warszawiakom samochody do jazdy po kraju wypożyczał... Hmmm... nieżle to sobie wykombinowałeś;-)) ja nie mama ochote żyć ze świadomością, ze moje dzieci > mają kilkadziesiąt razy więksą szanse na raka. widoczeni Ty to lubisz. > Wpsółczuję Twym potomkom. A co do tego to też poważnie przesadzasz (nieświadomie) albo siejesz celowo demoagogię (świadomie). Silnik samochodu jadacego jednolitym optymalnym tempem, (maksymalny moment obrotowy) na V biegu emituje znacznie mniej substancji szkodliwych niż sunący w korku na zwykłej ulicy w ścisłym centrum czy np. na Ostrobramskiej czy Bora - Komorowskiego. A ja liczę na na dokończenie OEC TOG i WOW, w zwiazku z czym za kilkanascie lat ruch na Ostrobramskiej powinien się zmniejszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Koleje już zlikwidowano? IP: 217.8.161.* 22.02.06, 11:50 Admirał myślał i wymyślił: > Rozumiem, że wedłóg Ciebie człowiek mieszkający na Sokratesa nie ma prawa > jechać własnym samochodem do Poznania? Podbnie do Gdańska, Krakowa czy Katowic? Do Poznania, Gdańska, Krakowa czy Katowic o wiele szybciej, bezpieczniej i wygodniej dojedzie się pociągiem. Ale jak Admirał ma samochód to musi nim jeździć i trzeba mu zbudować autostradę z domu w każde miejsce gdzie zechce pojechać. Nawet do Krakowa ulubionym samochodzikiem w 4-5 godzin zamiast 2,5 pociągiem, czytając książkę (Admirał pewnie czyta tylko Autoświat czy inny świerszczyk samochodziarski i podnieca się 250KM silnikami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Koleje już zlikwidowano? IP: 80.51.246.* 22.02.06, 12:02 Rozumiem, że kolega boszewik zabroni mi jeździć do Krakowa samochodem, tak? A może ja nie lubię jezdzić pociągami? - W moim samochodzie przynajmniej nikt mnie nie okradnie i nie da po głowie, a jesli jadę z kimś to i nawet wychodz mnie taniej - no i w Krakowei ni musze brac taksówki. > Do Poznania, Gdańska, Krakowa czy Katowic o wiele szybciej, bezpieczniej i wygo > dniej dojedzie się pociągiem. Ty chyba naszymi pociagami nie jeździłeś - ja tak, i to swego czasu baardzo dużo - od tamtego czasu mam awersję. A jesli byłaby skończona S7 podróż samochodem trwałaby poniżej 3 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Koleje już zlikwidowano? IP: 57.67.17.* 22.02.06, 15:06 Czlowieku zobacz jak jest na zachodzie Europy, w bardziej cywilizowanych miastach. Plany jakie powstaly po zamknieciu wojskowego lotniska nie uwzglednialy ze powstanie przy planowanej trasie S7 tak duze skupisko ludzi. Jesli wiedzialbys co to jest projekt i projektowanie to bys nie pisal takich bzdur i belkotow. Kazdy projekt wyciagniety z polki, zakurzony, przed wypchnieciem na rynek sie przeglada i adaptuje do aktualnych potrzeb. W Polsce tak sie nie robi i dzieki temu nie mamy juz biur projektowych przynajmniej z polskimi tradycjami. Pisze to, bo wiem co pisze, sam pracuje w takiej firmie i z bolem serca patrze na nasze (Polskie mozliwosci) - sa coraz mniejsze. Projekt ma sluzyc czlowiekowi a nie odwrotnie!!!! Niedlugo bedziemy handlowali tylko skarpetkami i pietruszka. Szkoda mi pisac i Cie oswiecac za gratis bo od tego sa inne instytucje, ale miasto Warszawka czy jak je nazwiesz bedzie sie jeszcze zapewne rozwijac, wiec fundowanie sobie obwodnicy wewnetrznej jest troche chybionym pomyslem. Chyba ze zalezy nam koniecznie na wydawaniu pieniazkow. O naciskach na budowe tej inwestycji nie bede pisal na tym forum. czolem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Koleje już zlikwidowano? 22.02.06, 23:34 > Rozumiem, że kolega boszewik zabroni mi jeździć do Krakowa samochodem, tak? > A może ja nie lubię jezdzić pociągami? Zabronić jazdy samochodem to ci nikt nie zabroni, ale nie licz na to, że wszyscy ochoczo pragną wydania ogormnych _publicznych_ pioeniedzy na autostrady tylko dla zaspokojenia twojego widzimisię. Lubisz samochodzik? No to się telep powoli. Nikt nie obiecywał, że będzie szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Koleje już zlikwidowano? IP: 80.51.246.* 23.02.06, 10:53 Tak się składa, że tych, którzy "lubią i wolą samochodziki" jest zdecydowana większość - oni płacą najwie3cej róznego rodzaju podatków, haraczy i opłat (które wcale nie ida "na drogi") i oni NIE CHCĄ się TELEPAĆ POWOLI. A ponieważ płacą mają prawo domagac się aby te pieniądze były wykorzystywane na poprawę ifrastruktury dorgowej. Twoje ścieżki rowerowe przy okazji budowy nowych tras budowane są z wlaśnie MOICH pieniędzy. Więc puki nie płacisz akcyzy od jazdy na swoim rowerze odbieram Ci prawo wymondrzania się Kazujoshi (przynajmniej moralne;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Koleje już zlikwidowano? 23.02.06, 11:31 Nie mam wiele czasu, więc odpowiem krótko - poczytaj sobie o tzw. kosztach zewnętrznych transportu samochodowego (znajdziesz w googlach), to będziesz wiedizał, kto tu do czego dopłaca i dlaczego to niezmotoryzowany obywwatel dopłaca do samochodziarza, a nie odwrotnie. I dziwi mnie, dlaczego według ciebie "zdecydowana większość" woli samochód, skoro póki co większość warszawiaków porusza się komunikacją miejską (jak dowodzą wyniki badań, które też w sieci znajdziesz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Koleje już zlikwidowano? IP: 80.51.246.* 23.02.06, 12:37 Hihi,tez się poruszam komunikacją ale wolę znacznie bardziej poruszać sie samochodem - tak jak i większość, która z owej komunikacji korzysta więc nie powołuj się na ten argument. raczej sam popytaj ludzi co by wybrali - mając do wyboru własny samochód czy komunikacje miejską. A koszt o których wspominasz biora się min. z braku dobrych dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Koleje już zlikwidowano? 24.02.06, 09:14 > Hihi,tez się poruszam komunikacją ale wolę znacznie bardziej poruszać sie > samochodem - tak jak i większość, która z owej komunikacji korzysta więc nie > powołuj się na ten argument. raczej sam popytaj ludzi co by wybrali - mając > do wyboru własny samochód czy komunikacje miejską. Tylko, że jakbym zapytał ludzi, czy wybraliby willę z basenem czy ciasne mieszkanie w bloku, to oczywiscie każdy wybrałby willę z basenem. Czy uważasz zatem, że państwo powinno wybudowac dla każdego chętnego willę z basenem za publiczne pieniądze? No bo skoro mamy za publiczne pieniadze budowac autostrady, no to wille z basenem chyba też, no nie? Przecież ludzie tego chcą. W takim Los Angeles też jacyś "mędrcy" kiedyś stwierdzili, że ludzie chca jeźdić samochodem, no to trzeba wybudować masę dróg, aby kazdy jeździł do woli, bo przeciez ma prawo. Efekt? Zaasfaltowano całe miasto (70% jego powierdzchni zajmują drogi i parkingi), tylko korki jakims dziwnym trafem nie zniknęły, a smog z Los Angeles jest słynny na cały świat. Obecnie odtwarza się tam w miare mozliwości połączenia szynowe, które kiedyś w akcie głupoty zlikwidowano. > A koszt o których wspominasz biora się min. z braku dobrych dróg. Bardzo ciekawe jest to, co piszesz, tylko neistety kompletnie mija się z prawdą. www.bractworowerowe.ats.pl/pis_umwelt.html Powuyższy artykuł odnosi się do realiów neimieckich. Ciekawy fragment: "W 1996 r. przychody RFN z tytułu komunikacji samochodowej wyniosły 63,5 mld. DM, natomiast przeliczalne koszty z nią związane 301 mld. DM. W 1996 r. Wystąpił więc roczny deficyt ogólny w wysokości 240 mld. marek. W przeliczeniu na 1 mieszkańca, każdy obywatel RFN dotował w 1996 r. transport samochodowy sumą 3000 marek rocznie. Każdy samochód przynosi średnio 4500 DM tzw. kosztów zewnętrznych rocznie. Koszty zewnętrzne, nie ponoszone przez tych, którzy je wytwarzają, ale obciążające całe społeczeństwo, są wyrazem nieekonomicznej alokacji dóbr. Ich istnienie prowadzi do sztucznego spadku cen, a tym samym wzrostu popytu na dobra przynoszące straty ogólnogospodarcze. Jednocześnie nie ma czynnika usuwającego lub zmniejszającego powodowane szkody." Artykuł odnosi się do realiów niemieckich. A przecież w Niemczech dobrych dróg nie brakuje, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Koleje już zlikwidowano? IP: 80.51.246.* 24.02.06, 10:38 Błąd logiczny Kazuyoshi. Stosujesz niewłaściwą paralelę. Przy przyjętych przez Ciebie założeniach prawidłowo postawione pytanie powinno brzmieć: "Czy uważasz zatem, że państwo za publiczne pieniądze powinno dla każdego przygotowac infrastrukturę i uzbrojenie terenu pod budowę wili z basenem"? Pytanie: "Czy uważasz zatem, że państwo powinno wybudowac dla każdego chętnego willę z basenem za publiczne pieniądze?" byłoby uprawnione, gdybym postulowaał, aby państwo za publiczne pieniądze kupowało kazdemu samochód. PS. Na marginesie, odpowiadając na własciwie postawione pytanie, o "infrastrukturę i uzbrojenie terenu pod budowę wili z basenem" - odpowiem Ci, że tak jak najbardziej, dla tych, którzy chca sobie wybudowac lub kupić dom, nawet z basenem, państwo mogłoby wspomóc i ułatwić, zapewniając odpowiedna infrastrukturę i uzbrojenie. Takie posunięcie byłyby znacznie snesowniejsze niż np. wydawanie pieniędzy na becikowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek willa z basenem lepsza nie becikowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:13 ta smiala teza - znajduje swoje pelne odzwierciedlenie w pogladach oszolomow autostradowych ciekawe ile to willi z basenem zbuduja sobie oredownicy "postepu" z tzw programu autostradowego - czyli - korupcji, nieudolnosci i marnotrawstwa ??? lewa kasa rulez ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: willa z basenem lepsza nie becikowe IP: 80.51.246.* 27.02.06, 18:41 ????? To już chyba ostatnie stadium chorobowe. kończysz się Jacuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek willa z basenem lepsza niz becikowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:25 rozumiem juz o jaki basen ci chodzilo - taki jaki masz pod swoim lozkiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: nie rozumiesz nas 22.02.06, 23:31 > A co do tego - ten ruch sam się wprowadza, bo to są Ci, którzy jadąc A2 udają > się DO WARSZAWY. > Rozumiem, że wedłóg Ciebie człowiek mieszkający na Sokratesa nie ma prawa > jechać własnym samochodem do Poznania? Podbnie do Gdańska, Krakowa czy > Katowic? Ruch z Warszawy do Poznania czy Gdańska naprawde nie jest problemem. Problemem jest samochodwy ruch wewnątrzwarszawski oraz ruch z Warszawy do miejscowości wokółwarszawskich. Konieczne jest stworzenie systemu bodźców motywujacych ludzi do zamiany smaochodów na komunikację zbiorową i rozwój (a raczej zbudowanie) tej komunikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
adibar1 Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 13.03.06, 16:58 Gość portalu: Admiral napisał(a): > Jeśli chcesz mieć ulicę to zapraszam Cię do siebie na Ostrobramską, a gdybyś > sie jednak zdecydował na droge klasy S z ekranami to musiałbym Cie zparowadzic > do poprzedniego mieszkania mojej siostry na Czorsztyńskiej przy Al Prymasa > (wprawdzie nie S tylko GP ale też z ekranami) Zaręczam Ci, że po tym > doświadczeniu na prawdę będzesz "rękami i nogami" domagaś się S7 a nie zwykłej > ulicy. A ja zaproszę Cię do wielu moich znajomych, którzy przez okno widzą ptaki na błękitnym niebie. Problem tylko w tym, że te ptaki to kalkomania na szklanych ekranach "izolujących" trasę siekierkowską. Znajomi (kilku) mieszkają na Gocławiu i dłuższym kijem od szczotki mogą dotknąć tych ptaszków - ekrany (i całą trasę) postawiono w odległosci kilkudziesięciu metrów od ich okien. Oprócz możliwości obcowania ze sztucznymi ptakami stworzono im także wątpliwą możliwość słuchania permanentnego szumu jadących aut. Pomimo ekranów każdego wieczora mają darmową iluminację bo polskie prawo nie pozwala kierowcom jeździć w nocy bez świateł (nieskrywany sarkazm) Powyższe jest opisem sytuacji, która każdego dnia rozgrywa się w gocławskich blokach. PS>Jedyną frajdę z tej trasy (oprócz kierowców) ma TVN Turbo, który pod filarami tej trasy ma poligon doświadczalny dla prezentowanych przez siebie samochodów. Bye Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 22.02.06, 17:53 osservatorepolacco napisał: > najchętnieszj byśmy te trasy w ogóle wywalili z miasta, > zamiast ich wystarczą drogi lokalne. Dróg lokalnych mamy pod dostatkiem. Ich przepustowość i efekty "ekologiczne" (bezproduktywnie wydalane spaliny) podziwiamy codziennie, tkwiąc w korkach. Miejskie trasy ekspresowe usprawniają komunikację ZMNIEJSZAJĄC uciążliwości i chroniąc środowisko! Odpowiedz Link Zgłoś
rosebud68 Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 22.02.06, 19:23 perski_dziadzio napisał: > Dróg lokalnych mamy pod dostatkiem. Ich przepustowość i efekty "ekologiczne" > (bezproduktywnie wydalane spaliny) podziwiamy codziennie, tkwiąc w korkach. > Miejskie trasy ekspresowe usprawniają komunikację ZMNIEJSZAJĄC uciążliwości i > chroniąc środowisko! ... a tlenek wegla sluzy do zdrowotnych inhalacji... nawdychales sie koles spalin i bredzisz, odklej sie od rury wydechowej bo bedzie za pozno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: 80.51.246.* 23.02.06, 10:57 To ciebie chyba własnie zamroczyło bo zbyt długo przebywałeś przy zakorkowanej (z braku trasy szybkiego ruchu) "trasie lokalnej" Uwaga niemerytoryczna - na poziomie adwersarza;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_k Pod warunkiem że nie wprowadza się do miasta tranz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 13:03 Pod warunkiem że nie wprowadza się do miasta tranzytu. Nie jesteśmy przeciwni udoskonaleniu miejskiego systemu komunikacyjnego i budowie nowych ulic służących mieszkańcom Warszawy. Jesteśmy przeciwni przepuszczaniu przez miasto tranzytu a temu służą trasy ekspresowe obecnych planach GDDKiA Posiadamy wsparcie autorytetów. Dwóch profesorów podpisało się pod porozumieniem. To specjaliści od ochrony środowiska i z zakresu transportu. Sam posiadam samochód i wiem co się dzieje w Warszawie. Chcemy dobra mieszkańców. Zarówno tych zmotoryzowanych jak i wszystkich innych. Trzeba to pogodzić. Nie walcz o trasy ekspresowe przez miasto a o dobro mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_k odróżnić to co drogowcy nazywają wewnętrznymi obwo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 12:52 Trzeba umieć odróżnić to co drogowcy nazywają wewnętrznymi obwodnicami od rzeczywistych obwodnic idących po polach i omijających tak siedziby lidzkie jak i ważne przyrodniczo! O to walczymy! Poczytaj ne na www.chomiczowka.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_k Dwóch profesorów podpisało się pod porozumieniem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 12:43 Dwóch profesorów podpisało się pod porozumieniem. To specjaliści od ochrony śtodowiska i z zakresu transportu. Jeśli pan kosztek może pochwalić się wyższymi kwalifikacjami to proszę o ich przedstawienie Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco dla kogo tez rezerwy? 22.02.06, 08:35 Gość portalu: Cherubin napisał(a): > No gdzieś te drogi będą musiały być wybudowane, więc chyba to, że będą na > terenach zarezerwowanych pod drogi nie powinno dziwić. Gdzie mają być indziej > wybudowane? Czutelniku miły! nie tam, gdzie mówisz! Czy drogi sa dla ludzi, luczie dla dróg? przecież wzdłuż planowancyh tras , nie tylko na CHom. ale i Wesłej czy Bemowie, mieszka kiladziesiąt tysięcy ludzi. WIększość osiedli było wybudowanych, za komuny, gdzie nikt naqet nie miał pojęcia co to jest rezerwa pod trasy o ludzie kiedy dostawali przydziały, to szli, bo nie mieli gdzie mieszkać!. Rzewyistość się zmieniła - nie ze złej woli ludzi, ale dzięki porządkowi, jaki wtedy panował! > (ciach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: dla kogo tez rezerwy? IP: 80.51.246.* 22.02.06, 11:04 Więc teraz kozystając ze zwyzki cen mogą te "przydziałowe" mieszkania wykupić i sprzedać za kuuupę kasy, WYPROWADZIĆ SIE i za to kupic sobie domek poza Warszawą, gdzie cisza i spokój - i gdzie zadne trasy nie są planowane. W ciagu ostatniego czasu ceny w Warszawie poszły na prawdę gwałtownie w góre - na mieszakniu 60 m2 w "przecietnej" lokalizacji (bo dla wiekszosci gląbów prawa strona Warszawy oznacza a priori co najwyżej "przeciętną lokalizację") tak o 50 tyś zł. Też byłem w szoku gdy ostatnio zaczalem przegladać ogłoszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obaryb Re: dla kogo tez rezerwy? IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 22.02.06, 11:58 I racja. Ja się 9 miesięcy temu wyprowadziłem z Chomiczówki za Stare Babice. Co prawda mam do spłaty budowę domu, ale jak mieszkanie przejdzie na moją własność (oby rodzice żyli jak najdłużej) to problem rozwiąże się sam i to ze znacznym zyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: dla kogo tez rezerwy? 23.02.06, 12:35 Gość portalu: Admiral napisał(a): > Więc teraz kozystając ze zwyzki cen mogą te "przydziałowe" mieszkania wykupić i > > sprzedać za kuuupę kasy, WYPROWADZIĆ SIE stary - jak chcesz to się sam wyprowadź - myśmy tu zamieszkali w określonej rzeczywistości i z dobrej woli i w dobrej wierze. to, że teraz niektórzy chcą nam zmusić do przeprowadzkiw imię jakiś pomylonych planów (bo nie przystających do realiów) to jest problem, ale nikt nie zamierza tego się wynosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: dla kogo tez rezerwy? IP: 80.51.246.* 23.02.06, 12:48 W dobrej wierze i z całą swiadomością przy planowaej trasie - więc nie macie teraz powodu, ani prawa moralnego, żeby protestować. Na tej zasadzie ja też teraz powinienem protestowac przeciwko uciążliwości Ostrobramskiej i domagać sie jej zamknięcia i zaorania - "bo kupowałem mieszkanie w dobrej wierze", w lecie, w weekend, kiedy ruch był umiarkowany i nieuciążliwy. Ale skończyły sie wakacje, przyszła jesień I SIĘ ZWIĘKSZYŁ. I co ja mam teraz zrobić? Chyba pójdę waszym śladem i ZACZNĘ PROTESTOWAĆ. Nie róby paranoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_k niestety nie znasz się na rynku nieruchomości IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 13:09 Przewidujesz olbrzymią migrację ludności za miasto? Niestety do 300 m od tras ekspresowych wszystkie mieszkania zdecydowanie stracą na wartości a te do 100 m bardzo. Nie wspominając o blokach stojących o kilka kilkanaście metrów od krawędzi ekspresowej jezdni. Odległości podawane przez drogowców dotyczą niestety tylko osi jezdni - a ponadto... widać że nie znasz się na rynku nieruchomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Cwiczysz teorię - ja praktykę. IP: 80.51.246.* 23.02.06, 13:48 Taa... spadły... jak np. spadły ceny na Gocławiu po tym jak ruszyła budowa Trasy Siekierkowskiej. Miałem juz zaklepane i dogadane mieszkanie "na 100%" (nie spisywałem umowy przedwstępnej bo wszystko mueliśmy juz załatwić ostatecznie u notariusza) kiedy facet mi oświadczył, że jednak on się rozmyśla bo za mało bierze gdyż ze zględu na poprawę połączenia kumunikacynego po budowie trasy wartość nieruchomości rośnie... I faktycznie sprzedał mieszkanie 15 tysięcy drożej. Jak się boisz, że Ci spadną to sprzedawaj JUŻ. Ja jednak na Twoim miejscu wolałbym poczekać, bo kiedy tę trasę w końcu zbudują, i okaże się, że (ekrany, półprzykrycie, czy tunel) nie jest ona wcale aż tak bardzo uciążliwa to jeszcze dodatkową premię za to wyciągniesz - jaką - to zależy od metrazu przy 60 moze byc ze 20 dychy. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco zapłata za raka 24.02.06, 10:01 Gość portalu: Admiral napisał(a): > Taa... spadły... jak np. spadły ceny na Gocławiu po tym jak ruszyła budowa > Trasy Siekierkowskiej. Miałem juz zaklepane i dogadane mieszkanie "na 100%" > (nie spisywałem umowy przedwstępnej bo wszystko mueliśmy juz załatwić > ostatecznie u notariusza) kiedy facet mi oświadczył, że jednak on się rozmyśla > bo za mało bierze gdyż ze zględu na poprawę połączenia kumunikacynego po > budowie trasy wartość nieruchomości rośnie... > I faktycznie sprzedał mieszkanie 15 tysięcy drożej. haha to gość sprzedał komuś chate i jeszcze dał extra szmal za potencjalnego raka - haha - mysle, że temu gosciowi powinienieć flaszkę kupic :)))) (ciach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: zapłata za raka IP: 80.51.246.* 24.02.06, 10:56 Zaskoczę Cie, ale takich gości było sporo więcej, w tamtej okolicy nie był to przypadek jednostkowy. Po prostu tamci ludzie, podobnie jak ja, nie cierpieli na manię prześladowczą. Ale to powinno Cię raczej cieszyć - bez trudu powinieneś znaleźć chetnego na swoje mieszkanie, który jeszcze wypłaci Ci dodatkową premię za bliskość S7. Polecaj mieszkanie zwłaszcza tym, którzy pochodzą z Gdańska albo maja tam rodzine i czesto jeżdżą w tamtym kierunku. A keidy je spieniężysz bez problemu bedziesz móg się wyprowadzić np. w Bieszczady, gdzie Ci nikt na pewno zadnej nawet dogi Z 2x2 (nie mówięąc o trasie) nie wybuduje. Odpowiedz Link Zgłoś
adibar1 Re: dla kogo tez rezerwy? 13.03.06, 17:18 Gość portalu: Admiral napisał(a): > Więc teraz kozystając ze zwyzki cen mogą te "przydziałowe" mieszkania wykupić i > > sprzedać za kuuupę kasy, WYPROWADZIĆ SIE i za to kupic sobie domek poza > Warszawą, gdzie cisza i spokój - i gdzie zadne trasy nie są planowane. > W ciagu ostatniego czasu ceny w Warszawie poszły na prawdę gwałtownie w góre - > na mieszakniu 60 m2 w "przecietnej" lokalizacji (bo dla wiekszosci gląbów > prawa strona Warszawy oznacza a priori co najwyżej "przeciętną lokalizację") > tak o 50 tyś zł. Też byłem w szoku gdy ostatnio zaczalem przegladać ogłoszenia. To teraz pomyśl co by się stało, gdyby wszyscy dotknięci problemem tras wciskanych im pod okna, skorzystali z pomysłu, który powstał w twej oświeconej (czytaj porażonej) głowie. Połowa Warszawy: Ursynów, Bemowo, Żoliborz, Wilanów, Włochy, a ostatnio i Wesoła (czyż Wesoła nie jest już poza miastem - do niedawna była odrębną miejscowością) wyniosłoby się poza miasto i dla kogo forsowałbyś te hajłeje? Nadprodukcja asfaldu czy co? Na deser zadaj sobie pytanie kto kupi takie M z trasą zamiast balkonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cherubin Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:54 Kiedyś widziałem jedno takie stowarzyszenie w akcji. Będąc jemu przeciw potrafiłbym w ich imieniu wyciągnąc kilka logicznie uzasadnionych powodów dla poparcia ich zdania. Niestety bezmózgowia same nie potrafiły wymyśleć dobrze merytorycznie uzasadnionych powodów. A ja stwierdziłem, że nie będę im jeszcze pomagał. Ile stowarzyszeń ekologiczny przedstawiło analizę typu: budowa drogi spowoduje wzrost ruchu samochodowego o X%, hałasu o Y% i emisji spalin o Z% na terenie V. Jednocześnie na terenie C nastąpi spadek hałasu i emisji spali o B% w związku z redukcją korków i przeniesieniem ruchu. Niestety tego typu symulacji kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 22.02.06, 00:06 Co tu mówić o kosztach, przecież to nie leży w ich interesie wykazywać cokolwiek. Na Chomiczówce jasno analizy wykazałyby, że na przesunięciu tras na teren Radiowa doraźnie zyskują mieszkańcy kilku nowych bloków, postawionych tuż przy planowanych trasach na skraju osiedla, zaś tracą mieszkańcy Radiowa oraz centralnej Chomiczówki. A argumenty miasta i GDDKiA o planowaniu przestrzennym są mocne, trudno je zbić (bo jak uzasadnić to że komuś wbrew wszelkim planom zagospodarowania wyburzyć trzeba dom, tylko dlatego że 2 km dalej deweloper postawił bloki przy planowanej od dawna trasie) więc automatycznie pozostaje droga populizmu i demagogii. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco bzdury 22.02.06, 08:41 koszatek napisał: > Co tu mówić o kosztach, przecież to nie leży w ich interesie wykazywać cokolwie > k. > Na Chomiczówce jasno analizy jakie analizy??? > wykazałyby, że na przesunięciu tras na teren Radio > wa doraźnie zyskują mieszkańcy kilku nowych bloków, postawionych tuż przy plano > wanych trasach na skraju osiedla, zaś tracą mieszkańcy Radiowa oraz centralnej > Chomiczówki. bzdura bzdura bzdura poczytaj sobe to Forum - nie będe powielał wypowiedzi innych członków > A argumenty miasta i GDDKiA o planowaniu przestrzennym są mocne, trudno je zbić > (bo jak uzasadnić to że komuś wbrew wszelkim planom zagospodarowania wyburzyć > trzeba dom, tylko dlatego że 2 km dalej deweloper postawił bloki przy planowane > j od dawna trasie) więc automatycznie pozostaje droga populizmu i demagogii. poulizm i demagogia - a tak, w tym jesteście dobrzy, tylko po co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: bzdury IP: 193.24.24.* 22.02.06, 09:07 Hmm nie wiem kogo reprezentujesz, ale jak czytam Twoje wypowiedzi i innych ... to raczej włąśnie Ciebie posądziłbym o demagogie i gadanie bzdur..dla samego gadania. Może o prócz NIE dla samego NIe podaj kilka argumentów... krótko i zwięźle Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: bzdury 22.02.06, 09:30 Gość portalu: jarek napisał(a): > Hmm nie wiem kogo reprezentujesz, ale jak czytam Twoje wypowiedzi i innych ... > to raczej włąśnie Ciebie posądziłbym o demagogie i gadanie bzdur..dla samego > gadania. > Może o prócz NIE dla samego NIe podaj kilka argumentów... krótko i zwięźle poszukaj sobie starych wątków na tym Forum - netykieta tak sugeruje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: bzdury IP: 80.51.246.* 22.02.06, 11:06 Bo sam nie jesteś w stanie ich przytoczyć? A może wyglądają bladzudko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_k To porozumienie to ogromny sukces! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 08:50 To porozumienie to ogromny sukces. Ponad partyjny i ponad lokalnymi interesami. Wsparty merytorycznie przez obecnych uczonych. Nareszcie warszawskie stowarzyszenia zebrały siły do walki o obwodnice wokół Warszawy. Zaznaczam wokół Warszawy aby żaden cwaniak od mydlenia oczu nie wmawiał nam że trasy ekspresowe przez miasto to są wewnętrzne obwodnice. Autostrady powinny iść polami a nie przez gęsto zamieszkałe osiedla i tyle. Tranzyt wokół miasta a drogi w Stolicy dla Warszawiaków! Bardzo ważne są też inne formy rozwiązania wewnętrznych problemów komunikacyjnych jak uruchomienie ostatnio zaniedbanych tras kolejowych, budowa metra, szybkie tramwaje, drogi dla rowerów. Miasto powinno być przyjazne dla jego mieszkańców. To nie ruch wewnętrzny Warszawy jest powodem tych działań i protestów a plany podłączenia do niego autostrad z zachodu na wschód (A2) i z północy na południe (np. ViaBaltica). Skanalizowanie ruchu do Warszawy spowoduje że każdy samochód jadący autostradami przejedzie przez nasze miasto. Powodem protestów nie jest dalekosiężne planowanie a złamanie zasad jego realizacji. Rezerwy pod trasy (z przerwami) były ale decyzjami administracyjnymi zostały częściowo zabudowane. Żądamy konsekwencji we władzach. Mamy ciągłość państwa a więc także konieczność prostowania przez obecne władze błędów poprzedników. W obecnej sytuacji wykorzystanie rezerw z przed lat jest nie możliwe. Trzeba więc skorygować stare i nie aktualne już plany. Przerzucanie odpowiedzialności na obywateli za to że mieszkają w strefie poronionych pomysłów jest obłudą i zwykłą zbrodnią gdyż ludzie zapłacą za to zdrowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek W sprawie tranzytu i "ekkologów" 22.02.06, 09:45 Środowiska "ekologów" warszawskich w kwestii tranzytu uprawiają demagogię. Prawda jest taka, że miażdżąca większość samochodów (czy na obecnych drogach, czy na autostradach) ma i będzie jechać do Warszawy, a nie tranzytem. W związku z powyższym, obwodnica pozamiejska dla tranzytu, jakkolwiek potrzebna, nie rozwiąże problemu z ruchem warszawskim i zmierzającym do Warszawy. Takowa jest budowana - ale nie w randze autostrady, ponieważ nie jest to na razie potrzebne. Natomiast z faktu, że większość aut zmierza do Warszawy, logicznie wynika potrzeba doprowadzenia autostrady do Warszawy i budowy systemu tras w mieście dla rozprowadzenia ruchu wjazdowego. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: W sprawie tranzytu i siskomu 22.02.06, 11:08 koszatek napisał: > Środowiska "ekologów" warszawskich w kwestii tranzytu uprawiają demagogię. > Prawda jest taka, jaka prada - Siskomowa???? nie używaj określeń typu demagogii socjalstycznej! że miażdżąca większość samochodów (czy na obecnych drogach, c > zy na autostradach) ma i będzie jechać do Warszawy, a nie tranzytem. > W związku z powyższym, obwodnica pozamiejska dla tranzytu, jakkolwiek potrzebna > , nie rozwiąże problemu z ruchem warszawskim i zmierzającym do Warszawy. Takowa > jest budowana - ale nie w randze autostrady, ponieważ nie jest to na razie pot > rzebne. > Natomiast z faktu, że większość aut zmierza do Warszawy, logicznie wynika potrz > eba doprowadzenia autostrady do Warszawy i budowy systemu tras w mieście dla ro > zprowadzenia ruchu wjazdowego. ble ble ble - ile razy mozna to samo opisywać - te same banialuki. Jak dobrze, ze nikt Was nie zaprosił na to spotkanie :] Sprwa się, mam naidzeje, rozstrzygnie bez Waszego udziału, co można tylko zaliczyć do OGROMNYCH plusów. Jedyne, co Wam pozstaje, to trucie na Forum. Good luck :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: W sprawie tranzytu i siskomu IP: 80.51.246.* 22.02.06, 11:34 Osservatorepolacco Jeśli zbudujesz w tej chwili A2 w miejsce np. 50 -tki to będzie ona przypominała pas startowy, albo A2 koło Poznania zanim nie znieśli osobnych opłat dla ciężarówek. To co jedzie, chce się głownie dostać DO WARSZAWY albo wyjechać Z WARSZAWY po załatwieniu w niej swoich spraw. I Ty z premedytacją chcesz, zeby to wszystko nadal się poruszało AL. Krakowską, Wisłostradą, Trasą Łazienkowską czy Jerozolimskimi albo Puławską. W imię obrony zekomi interesów mieszkańców. I to jest właśnie demagogia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek do Warszawy - zalatwiac sprawy mozna pkp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 18:53 a nie koniecznie tirem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: do Warszawy - zalatwiac sprawy mozna pkp IP: 80.51.246.* 23.02.06, 11:00 Dowieź zatem koleją zaopatrzenie do Promenady i Geanta na Jubilerskiej albo M1 czy CH Targówek - oczekuję Twoich propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek do Warszawy - zalatwiac sprawy mozna pkp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 23:19 to niech sie martwia ci co wzieli lapowki za wydanie pozwolen za zalokalizacje przkret nie moze byc argumentem dla glupich rozwiazan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: do Warszawy - zalatwiac sprawy mozna pkp IP: 80.51.246.* 24.02.06, 10:27 ... ach... lokalizację budynków mieszkalnych przy rezerwach terenu pod trasy Zgadz się, oraz Ci co kupili mieszkania od tych co dali łapówki za lokalizację budynków przy planowanych rezerwach. Choc od wielu lat było wiadmomo, że trasy tam ają kiedyś powstać. Zgadzam się - ich problem. NIe mają teraz prawa protestować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek do Warszawy - zalatwiac sprawy mozna pkp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 10:42 nie masz racji trasy planowane byly w oparciu o kompletnie inne zalozenia - a plany nie przewidywaly tak szerokiej strefy ochronnej budynki powstaly zgodnie w prawem - i mieszkancy maja takie same prawo do zycia jak i ty - jesli w wyniku eksploatacji nowych tras dojdzie do przekroczenia dopuszczalnych norm - trasy zostana zamkniete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: do Warszawy - zalatwiac sprawy mozna pkp IP: 80.51.246.* 24.02.06, 14:36 Analizy studiów wpływu na środowisko wskazują, że nie będzie. Uwzgledniej to, że nawet ja się ruch zwiększy za 20 lat, do tego czasu samochód niespełniajacy normy EURO 4, (że o euro 3 nie wspomnę) będzie taką zadkością, jak obecnie syrenka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek do Warszawy - zalatwiac sprawy mozna pkp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 17:34 buaahahhaahahhahahahahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaahahh ahahahahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaahahhahahahahahahha haaahahhahahahahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaahahhahahah ahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaaha hhahahahahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaahahhahahahahahah hahaaahahhahahahahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaahahhahah ahahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaahahhahahahahahahhahaaahahhahahahahahahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
adibar1 Re: do Warszawy - zalatwiac sprawy mozna pkp 13.03.06, 17:26 Gość portalu: Admiral napisał(a): > Dowieź zatem koleją zaopatrzenie do Promenady i Geanta na Jubilerskiej albo M1 > czy CH Targówek - oczekuję Twoich propozycji. I to jest kolejny przykład tego samego toku rozumowania co przy trasach. Trasy i supermarkety jak najbliżej osiedli. BZDURA! Nasz ukochany parlament zaaprobował takie rozwiązania dając jednocześnie ogromne ulgi podatkowe, a teraz wszyscy MUSZĄ podziwiać tabuny ciężarówek. Po jaki chu...? Czy ktoś się z małym na łby pozamieniał?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włochowianka Re: do Warszawy - zalatwiac sprawy mozna pkp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:22 Co jest ważniejsze - mieszkańcy i miasto (aby było miastem do życia) czy pieniądze potrzebne na organizację dowozu? Bocznice kolejowe, a jeśli nie da się doprowadzić, to na samo miejsce nie tiry, tylko małe ciężarówki; przed wojną budowanie torów do fabryk nie stanowiło problemu; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_k nasz kosztek to ekolog z wykształceniem kierunkowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 13:12 Posługujemy się autorytetami i materiałami naukowymi. Dwóch profesorów podpisało się pod porozumieniem. To specjaliści od ochrony środowiska i z zakresu transportu. Jeśli pan jako kosztek może pochwalić się wyższymi kwalifikacjami to proszę o ich przedstawienie. Uprawiasz panie kosztek typową demagogię Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Trasy, tranzyt 22.02.06, 12:24 Gość portalu: m_k napisał(a): > To nie ruch wewnętrzny Warszawy jest powodem tych działań i protestów a plany > podłączenia do niego autostrad z zachodu na wschód (A2) i z północy na > południe (np. ViaBaltica). Dla aut jadących tranzytem A-2 modernizuje się drogi wokół Warszawy: www.siskom.waw.pl/mapy.htm#schematy drogi nr 50 i 62. Czy myślisz, że wskutek zbudowania autostrady A-2 do Warszawy, wjedzie do tej Warszawy np. 100.000 samochodów więcej? Jesli się nie zgadzasz z tą ilością, to na ile ją szacujesz? Oczywiście A-2 będzie budowana po wschodniej części Warszawy dopiero po 2010 roku, ale to nie przeszkadza już teraz twierdzić, że A-2 będzie wjeżdżać do miasta większa ilość pojazdów tranzytowych. Tylko, że potem te pojazdy utkną np. przy Marynarskiej. Całość systemu obwodnic ma być gotowa za 10 lat, podczas, gdy zmodernizowanie DK 50 nastąpi już za rok. > Skanalizowanie ruchu do Warszawy spowoduje że każdy samochód jadący > autostradami przejedzie przez nasze miasto. Za to nie będzie tych samochodów na Połczyńskiej, Warszawskiej-Górczewskiej, al. Jerozolimskich > Powodem protestów nie jest dalekosiężne planowanie a złamanie zasad jego > realizacji. Rezerwy pod trasy (z przerwami) były ale decyzjami > administracyjnymi zostały częściowo zabudowane. Nie zostały zabudowane, tylko obudowane. Park Saski też planuje się obudować, a nie zabudować. > Żądamy konsekwencji we władzach. Mamy ciągłość państwa a więc także > konieczność prostowania przez obecne władze błędów poprzedników. W obecnej > sytuacji wykorzystanie rezerw z przed lat jest nie możliwe. Trzeba więc > skorygować stare i nie aktualne już plany. Przerzucanie odpowiedzialności na > obywateli za to że mieszkają w strefie poronionych pomysłów jest obłudą i > zwykłą zbrodnią gdyż ludzie zapłacą za to zdrowiem. Znakomita większość tych mieszkańców zaczęła protestować niedawno. Choć mieli aż 15 lat istnienia III RP, aby to robić. Czemu teraz? Pewnie dlatego, że teraz jak nigdy przedtem realizacja planów tras w rezerwach ustanowionych 30-40 lat temu i cały czas utrzymywanych, nawet po 1990 r. jest realna. Zabudowę wokół rezerw przeprowadzano z pełną premedytacją. Nie mówię o blokowiskach z lat 70- tych, bo te są zlokalizowane stosunkowo daleko od rezerw. Polecam zastanowić się dlaczego ul. Bogusławskiego ma tylko numerację parzystą. A ile to ruchu tranzytowego jest na Bemowie, to było przedmiotem analiz gminy Bemowo i jest wyszczególnione tutaj: www.bemowo.waw.pl/poziom.jsp?part=ruch_drogowy§ion=infrastruktura Polecam plik w pełnej wersji (6,7 MB) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_k Siskomu plany zagłady Warszawy! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 13:17 Tak siskom projektuje przepychanie tranzytu wąskimi drużkami przez wsie i miasteczka, pozbawionymi bezkolizyjnych skrzyżowań pełnych ograniczeń prędkości i z ruchem lokalnym. Kto niby tym co wy nazywacie „obwodnicami” będzie niby jeździł jeśli ma wybudujecie mu wygodny skrót przez miasto o klasie autostrady? Siskomu plany zagłady Warszawy! Poczytajcie na www.chomiczowka.org Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: Siskomu plany rozwoju Warszawy! 23.02.06, 13:42 Siskom pisze o kierowaniu tranzytu na obwodnicę tranzytową (drogi 50 i 62). I o rozprowadzaniu ruchu wjazdowego oraz międzydzielnicowego bezkolozyjnymi trasami. Zmniejszy to ruch na istniejących ulicach i umożliwi poprawę komunikacji publicznej (wydzielenie buspasów, sygnalizacja świetlna faworyzująca tramwaje). A od 'ekologów' - konkrety proszę: gdzie przesunąć trasy w rejonie Chomiczówki ? Tu nie trzeba tytułów profesorskich, aby sprawdzić mapę i uświadomić sobie, że wybór sprowadza się do czterech opcji: 1. nie budować - ruch na Conrada, przez środek Chomiczówki, 2. odsunąć poza miasto, na teren puszczy Kampinoskiej (co na to ekolodzy ?) - ruch skrótem, przez środek Chomiczówki 3. odsunąć na teren Radiowa (co na to mieszkańcy ?) - ruch skrótem, przez środek Chomiczówki, 4. zbudować w/g pierwotnego planu, zabezpieczeniami, odciążając ulicę Conrada. Ja wybieram opcję 4. Co wybierają podpisani profesorowie ? opcję dwa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Siskomu plany rozwoju Warszawy! IP: 80.51.246.* 23.02.06, 13:54 Pewnie 2) bo to najłatwiejsze - nawt do realizacji;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Siskomu plany zaglady Warszawy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 10:46 nuda Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Siskomu plany zagłady Warszawy! 23.02.06, 17:44 Gość portalu: m_k napisał(a): > Tak siskom projektuje przepychanie tranzytu wąskimi drużkami przez wsie i > miasteczka, pozbawionymi bezkolizyjnych skrzyżowań pełnych ograniczeń > prędkości i z ruchem lokalnym. DK nr 50 i 62 mają być zmodernizowane na długo zanim A2 dotrze do Konotopy. > Kto niby tym co wy nazywacie „obwodnicami” będzie niby jeździł jeśli ma > wybudujecie mu wygodny skrót przez miasto o klasie autostrady? Ci, których będzie dotyczył znak B-5. A, czy możesz ustosunkować się do moich pytań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek na trasie AK stoi znak zakazu pow 20 ton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 10:45 oprocz tego 40 km/h obu zakazow nie przestrzega co dziennie kilkaset tirow kilkanascie co dzennie placi 300 pln i 3 pkt - maja to wkalkulowane raz na 100 przejazdow - 300 pln i 3 pkt .... i smieja sie z postow tarantuli - bo dowcipy o chucku norrisie to przy nich nuda Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: na trasie AK stoi znak zakazu pow 20 ton 24.02.06, 14:25 Trzeba dać zatem bodziec zmuszający do przekalkulowania opłacalności przejazdów. Wydaje się jednak, że władze miasta nie są tym zainteresowane. Co zrobiłeś, aby władze miasta zmusić do zmiany postawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek na trasie AK stoi znak zakazu pow 20 ton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:13 wladze miasta zyja nie z pensji - tylko z ukladow (kasa na kampanie wyborcza przekracza polaczone wplywy z pensji i budzetu) tak bylo jest i bedzie zawsze inwestorzy i przedsiebiorcy daja i pewniejszy lepszy dochod niz mieszkancy ty tez popierasz w tym sporze strone z wieksza i bardziej skupiona kasa a znak jest cierpliwy i postoi Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: na trasie AK stoi znak zakazu pow 20 ton 24.02.06, 16:04 Gość portalu: jacek napisał(a): > wladze miasta zyja nie z pensji - tylko z ukladow (kasa na kampanie wyborcza > przekracza polaczone wplywy z pensji i budzetu) > > tak bylo jest i bedzie > > zawsze inwestorzy i przedsiebiorcy daja i pewniejszy lepszy dochod niz > mieszkancy > > ty tez popierasz w tym sporze strone z wieksza i bardziej skupiona kasa > > a znak jest cierpliwy i postoi Powtórzę zatem. Co zrobiłeś, aby władze miasta zmusić do zmiany postawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek na trasie AK stoi znak zakazu pow 20 ton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 17:33 mozesz sobie powtarzac i potrzeciac wladze przed mieszkancami bronia sie z uzyciem strazy miejskiej tylko ssikomuchy moga liczyc na spotkanie sponsorowane Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 "Potrzeciam" pytanie 24.02.06, 19:20 Gość portalu: jacek napisał(a): > mozesz sobie powtarzac i potrzeciac > wladze przed mieszkancami bronia sie z uzyciem strazy miejskiej > tylko ssikomuchy moga liczyc na spotkanie sponsorowane Czytać ni umi? Ni rozumie? Co zrobiłeś, aby władze miasta zmusić do zmiany postawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ja jestem za zakazem wjazdu tirow do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 11:01 z tego powodu pozorne dzialania - czyli walke o jeden znak w sroku trasy tranzytu dla tirow zostawiam tobie tiry na tory - lub za wlasciwa oplata - na obwodnice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: ja jestem za zakazem wjazdu tirow do Warszawy IP: 80.51.246.* 27.02.06, 18:11 Jakie pozorne? Jacuś??? Teraz to ja na prawde juz nie rozumiem o co Ci chodzi. Przeciez ja to powtarzam - TRANZYT NIE WJEZDZA DO WARSZAWY. Te 500 -600 pojazdów pojedzie zmodernizaowana DK50 i dalej DK2 (a nie A2, bo przez najblizsze 10 lat A2 za Warszawa nie będzie budowana - bo ze wzgledu na mały ruch się nie opłaca) na razie im wystarczy. PS. cały czas czekam, aż mnie przeprosisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ja jestem za zakazem wjazdu tirow do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:27 masz racje - tranzyt jak sama nazwa wskazuje - nie wjezdza - tylko po prostu przejezdza wprowadzmy wiec zakaz wjazdu dla tirow - skoro to taki maly problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocki Re: ja jestem za zakazem wjazdu tirow do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:00 Ale dopóki nie ma obwodnicy to trzeba się męczyc.A nie szykuje się szybko jej budowa ;] Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f.y.m przenieście się na wieś tasm będziecie mieli ciszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:59 i spokój jak ktoś mieszka w stolicy to z hałasem musi się liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: 193.24.24.* 22.02.06, 09:17 Nie uważam by to byli ludzie których można nazwać mianem oszołomów. Mają swoje zdanie ...i OK Ja jednak chętnie oprócz głosów protestów, które u nas ciągle się słyszy poczytałbym o propozycjach rozwiązań jakie oni proponują. Czy krzyczą jedynie "NIE" dla samego NIE..czy mają coś w zamian? Mieszkam na Ursynowie.. 500 m od planowanego tunelu (przynajmniej o tunelu wiem). I co...i czekam i doczekać się nie mogę ... bo jestem stanowczo za tym tunelem i rozwojem sieci komunikacyjnej w Warszawie. Tyle, że przecież mieszkamy w Polsca... więc w sumie nie ma się o co spierać, bo i tak realizacja całego plannu komunikacyjnego zacznie się u nas za jakieś 20 lat. Czyli w okresie gdy całe te plany będą znowu mocno nieaktualne. Do tego czasu pewnie powstanie kilka rozwiązań prowizorycznych i tak się to bedzie toczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek "...Warszawa leży w niecce" ?? 22.02.06, 09:33 Zwłaszcza gdy się patrzy z prawego brzegu na lewy, np. na Stare Miasto, to widać tę nieckę :)) Ja bym raczej powiedział, że spaliny ze Śródmieścia spływają na Pragę, bo ta leży niżej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: 80.51.246.* 22.02.06, 10:21 NIeżalosne tylko groźne! Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 22.02.06, 10:35 Ja myślę, że wchodzi tu w grę mechanizm społeczny: łatwiej jest demonstrować w proteście niż dla poparcia. Idę jednak o zakład, że GDYBY doszło np. do przesunięcia tras ze skraju Chomiczówki na teren Radiowa i Blizne (według oficjalnego stanowiska stowarzyszenia z Chomiczówki), to pod ministestwem stawiłyby się w proteście setki mieszkańców tych osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akonek Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: *.ien.com.pl / *.ien.com.pl 22.02.06, 10:40 Zaproponować IM mieszkanie na mazurach,w borach,na wsi Odpowiedz Link Zgłoś
basikrzy Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 22.02.06, 11:37 to, że ktoś mieszka w mieście wcale nie oznacza, że musi mieć pod nosem drogę ekspresową, jest tu wystarczająco dużo spalin i zanieczyszczeń, nie chcemy ich dodatkowo z tranzytu północ-południe, drogi w mieście są potrzebne, ale do obsługi ruchu lokalnego, TRANZYT MUSI PRZEBIEGAĆ POZA GRANICAMI MIASTA! coraz więcej dzieci rodzi się z wadami wrodzonymi, wiele jest słabych i ciężko choruje - czy to nic nie znaczy??? bo liczą się tylko pieniądze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: 80.51.246.* 22.02.06, 11:43 Jeśli już, to rodzą się dla tego, że samochody stoją w korkach a nie jadą płynnie po bezkolizyjnych trasach szybkiego ruchu Odpowiedz Link Zgłoś
basikrzy Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 22.02.06, 11:54 niech jadą po bezkolizyjnych trasach POZA GRANICAMI Warszawy przecież S-7 nie będzie bezkolizyjna trasa na południe (do Krakowa) prowadzi obwodnicami i jest super z jednym wyjątkiem - Częstochowa - tam nie ma obwodnicy, cały ruch idzie środkiem miasta, koszmar, korki i zatrute powietrze, dlaczego Warszawie serwuje się to samo? jeśli tranzyt pójdzie obwodnicą, to NIE BĘDZIE KORKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: 80.51.246.* 22.02.06, 12:07 Ale ja Ci usiłuje wytłumaczyć, że w PRZEWAŻAJĄCEJ CZĘŚCI TO NIE JEST TRANZYT TYLKO RUCH GENEROWANY PRZEZ METROPOLIĘ WARSZAWSKĄ. Ci, którzy jadą Z Warszawy, DO Warszawy i PO Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
basikrzy Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 22.02.06, 12:20 masz monopol na nieomylność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: 80.51.246.* 22.02.06, 12:33 Oczywiście, że nie. Ale jeśli chczesz mozesz zrobić proste doświadczenie. Ustaw się na wylotówce a raczej "wlotówce" która prowadzi ruch tranzytowy do Warszawy o normalnej porze policz sobie te samochody i dla upewnienia się przejedż sie za klikoma losowo wybraniymi z nich aby upenić się czy jadą poza Warszawę "w trasę" czy tez w niej (lub jej najbliższych okolicach - Zielonka, Piaseczno, Pruszków) zostają. Następnie powtórz to doświadczenie w godzinach (18 - 22), kiedy tranzyt dla cięzarówk przez miasto jest dopuszczalny i również przejedź się za klikoma losowo wybranymi cięzarówkami. I porównaj. Oczywiście, Twoje badanie będzie obarczone sporym błedem - profesjonalną analizę natężenia ruchu robi się o niebo bardziej wyrafinowanynimi narzedziami - ale nawet taka obserwacja może dać Ci sporo do myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obaryb S7 kolizyjna? IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 22.02.06, 12:11 Tzn gdzie (mam na myśli odcinki planowane, bo S7 istniejąca ma skrzyżowania kolizyjne w Łomiankach i Dziekanowie - jakiś idiota nie pomyślał) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: S7 kolizyjna? IP: 80.51.246.* 22.02.06, 12:47 Obecnie np. 7-ka idzie Wisłostradą a tam jest kolizji od groma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obaryb Re: S7 kolizyjna? IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 22.02.06, 14:09 No tak, podobnie kolizyjna jest Krakowska (to chyba jest S7?), ale mnie chodzi o to, gdzie projekt S7 będzie kolizyjny? Wydaje mi się, że miał biec w wykopie. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: S7 kolizyjna? 22.02.06, 14:16 Gość portalu: Obaryb napisał(a): > No tak, podobnie kolizyjna jest Krakowska (to chyba jest S7?), ale mnie > chodzi o to, gdzie projekt S7 będzie kolizyjny? Wydaje mi się, że miał biec w > wykopie. Projekty S7 w żadnym z wariantów nie mają być kolizyjne w sensie skrzyżowań z innymi drogami/ulicami. Ponadto w wariancie nr 2 wykop ma być zastąpiony tunelem. Takim prawdziwym (patrz Wisłostrada), a nie tylko przykrycie wykopu. I za takim wariantem realizacji S7 trzeba optować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_k nawet z planów płytkiego wykopu GDDKiA się wycofuj IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 13:30 Tak oczywiście! Tunele! Najlepiej 3 km. Tyle że już nawet z planów płytkiego wykopu GDDKiA się wycofuje. Jest taki dowcip: przyjeżdża dziennikarz do domu wariatów i pyta wariata „jak ci tam?”- wariat odpowiada „wspaniale! Mamy basen. Skaczemy na główkę a pan dyrektor obiecał że jak będziemy grzeczni to nam wody napuści!” Ciekawe jak zrealizować ten wykop pomiędzy blokami gdzie ledwo zmieściłaby się trasa. Jeśli chciało się mieć trasy to nie trzeba było zabudowywać rezerw. A ponadto: żaden tunel nie uchroni mieszkańców od zanieczyszczeń i skażenia środowiska. Wentylatory wyciągną wszystko na powierzchnię! Skutki zdrowotne dla mieszkańców dla drogowców się nie liczą. Wykopy i ekrany nieco osłonią przed hałasem budynki położone dalej. Ale ty chodzi o wysokie budynki położone tuż nad trasami których nic nie uchroni przed hałasem i wibracjami a szczególnie pyłami wzniecanymi przez silniki wysokoprężne. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: nawet z planów płytkiego wykopu GDDKiA się wy 24.02.06, 16:20 Gość portalu: m_k napisał(a): > Tak oczywiście! Tunele! Najlepiej 3 km. Tyle że już nawet z planów płytkiego > wykopu GDDKiA się wycofuje. Skąd ta wizja 3 km tunelu? Skąd dane, że GDDKiA się wycofuje z planów, o których piszesz? > Ciekawe jak zrealizować ten wykop pomiędzy blokami gdzie ledwo zmieściłaby > się trasa. Rezerwa ma ok. 100 m. Trasa 2x3 zajmie 40 m, po 20 m z każdej strony będzie, aby spełnić wymóg odległości od zabudowań. Pozostaje po 10 m zapasu do ok. 100 m > Jeśli chciało się mieć trasy to nie trzeba było zabudowywać rezerw. Jak już wspomniałem rezerwy nie zostały zabudowane tylko obudowane. Park Saski też planuje się obudować, a nie zabudować. > ponadto: żaden tunel nie uchroni mieszkańców od zanieczyszczeń i skażenia > środowiska. Wentylatory wyciągną wszystko na powierzchnię! Zanim powietrze trafi na powierzchnię, może zostać przefiltrowane. > Skutki zdrowotne dla mieszkańców dla drogowców się nie liczą. Liczą się - dlatego proponuje się tunel. > Wykopy i ekrany nieco osłonią przed hałasem budynki położone dalej. Ale ty > chodzi o wysokie budynki położone tuż nad trasami których nic nie uchroni > przed hałasem i wibracjami a szczególnie pyłami wzniecanymi przez silniki > wysokoprężne. Dlatego proponuje się tunel. I poproszę o odpowiedź na pytania: Czy myślisz, że wskutek zbudowania autostrady A-2 do Warszawy, wjedzie do tej Warszawy np. 100.000 samochodów więcej? Jesli się nie zgadzasz z tą ilością, to na ile ją szacujesz? Znakomita większość mieszkańców zaczęła protestować niedawno. Choć mieli aż 15 lat istnienia III RP, aby to robić. Czemu teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: S7 kolizyjna? Sprawa KPN 22.02.06, 14:10 > > Obaryb napisał(a): > > Tzn gdzie (mam na myśli odcinki planowane, bo S7 istniejąca ma skrzyżowania > > kolizyjne w Łomiankach i Dziekanowie - jakiś idiota nie pomyślał) > Admiral napisał(a): > Obecnie np. 7-ka idzie Wisłostradą a tam jest kolizji od groma. Obecna 7-ka, czyli Kolejowa to jest przebieg trasy, który wybudowano jako obejście ul. Warszawskiej w Łomiankach. Z rezerwy pod NS postanowiono nie korzystać, gdyż nie było takiej potrzeby. I kiedy oddawano do użytku drogę, to była to obwodnica Łomianek, ale była kolizyjna - nie było tylko świateł w Łomiankach. I może rzeczywiście ktoś nie pomyślał i lepiej by było, aby od razu było bezkolizyjnie. Jednak z drugiej strony ta kolizyjność była bardzo mała i na tamte potrzeby komunikacyjne zupełnie wystarczająca w stosunku do kosztów przedsięwzięcia. W Warszawie od bodajże Herodów do Cytadeli 7-ka jest bezkolizyjna, potem już jest - ciąg Wisłostrada-Witosa-Dolina Służewiecka- Rzymowskiego-Marynarska-Al. Krakowska. Teraz ulica Kolejowa przecina Łomianki i trzeba coś z tym zrobić. Jednocześnie ruch jest na tyle intensywny, że istniejąca droga nie może obsłużyć ruchu, który po niej jeździ. Nastał czas na wykorzystanie rezerwy pod NS. Wykorzystanie rezerwy niesie ze sobą pozytywne aspekty. Wybudowanie S7 w planowanej rezerwie uchroni KPN przed intensywną zabudową Łomianek w okolicy otuliny parku - zabudowa, która teraz zbliża się do granic otuliny KPN, zatrzyma się na S7. Tereny po zachodniej stronie S7 zostaną zapewne wykupione przez KPN, w celu stworzenia strefy buforowej, dodatkowo chroniącej właściwy park. Ponadto w opracowaniach dotyczących analizy wariantów wylotu DK nr 7 w kierunku Gdańska z Warszawy wykazano, że z punktu widzenia obsługi ruchu warszawskiego najlepszym wariantem jest wariant w starej rezerwie komunikacyjnej. Do tego wariantu nie mają zastrzeżeń władze KPN. Dyrekcja KPN z chęcią przyjęłaby zapewne każdy inny przebieg, który na całej długości odsunąłby się od granic Parku. Na całej, czyli także, aby trasa nie przebiegała w rezerwowanym korytarzu. Tym samym wariant nr 3 nie będzie opiniowany pozytywnie, bo jest gorszy od wariantu 2. Ale i wariant "najdalszy" - z NOŁ też nie będzie opiniowany pozytywnie. Najlepszym dla Parku wyjściem byłoby, aby została zmodernizowana obecna ul. Kolejowa. To jednak pociąga za sobą niezbudowanie w rezerwie drogi ekspresowej, tylko jakiejś innej ulicy,która prowadzić będzie do Warszawy. Umozliwi to także przysunięcie się zabudowy Łomianek do Parku - dalsza dewastacja terenu KPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jak sie pokazesz w Lomiankach - widly w zadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 18:51 masz pewne ludzie tam sie osiedlali dla sasiedztwa z puszcza - a nie z ruskimi tirami KPN caly czas ma mozliwosc wykupu dzialek - nie musi czekac az sie zabudowa zatrzyma na autostradzie Kampinos - to zielone pluca Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: jak sie pokazesz w Lomiankach - widly w zadku IP: 80.51.246.* 23.02.06, 11:04 Dlatego tylko S7 jest w stanie postawic tamę wszeklim zakusom na jego rozparcelowywanie i rozrzrywanie pod "półdziką" zabudowę w otulinie. Ludzie to bardzo zachłanne istoty - jak widać w Łomiankach szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jak sie pokazesz w Lomiankach - widly w zadku !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:32 oczywiscie - czlowiek jak sie osiedli zle za to autostrada - super skad sie biora tacy popaprancy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: jak sie pokazesz w Lomiankach - widly w zadk IP: 80.51.246.* 24.02.06, 13:17 No własnie, skąd się biorą tacy popabrańcy jak Ty? I Dla czego chcesz ułatwić maksymalne przybliżenie zabudowy do KPN? Masz w tym jakiś interes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jak sie pokazesz w Lomiankach - widly w zadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:38 wedlug mnie lepsza jest zabudowa niz zajezdzenie i zasmrodzenie polaczone z odwodnieniem mam interes w zachowaniu zdrowia swojego - i mojej rodziny bogaci uciekna do PKN - biedni beda sie dusic spalinami w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: jak sie pokazesz w Lomiankach - widly w zadk IP: 80.51.246.* 24.02.06, 14:05 Nie uciekną, bo za trasa nie będzie mogłobyć budownictwa. Bedzie ona dla niego naturalna granicą. W przeciwnym wypadku zacznie się samowlne jego powolne rozprcelowywyanie. Najpierw samowole budowlane w otulinie, oczywiście legalizowane post factum, potem jakieś niewielkie loklane dróżki, tu sklepik, tam pubik, kolejne domki, coraz głębiej wchodzace w park, głębiej jakieś nielegalne zwałki i śmieciowiska... i tak coraz głębiej w parka, po malutku, po troszku... A tak nie ma problemu - jest trasa - w odległości kilkudziesięcu miertrów nie możesz po drugiej stronie nic zbudować. Poza tym nie opłaci Ci się to, bo na tym odcinku po zachodniej stronie nie ma być żadnych zjazdów (zdaje się). Zeby sie dostac na druga musiałbyś kawałek ujechać... Po prostu nie masz budownictwa w KPN - żadnego. Nie ma watpliwości, że ta perspektywa jest dla Parku jesn znacznie lepsza... chyba,że Ty po prostu planujesz za jakiś czas postawić sobie willle w otulinie albo nawet w samym KPN. Wtedy wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jak sie pokazesz w Lomiankach - widly w zadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:16 wyglada na to ze ta trasa jest natieralna granica twojego myslenia - jak puszka dla sardynek a propos dziwnie sie sklada ze agent ktory na mnie donosil mial kryptonim 'admiral' az pojde sprawdzic jak sie nazywal !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: jak sie pokazesz w Lomiankach - widly w zadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 18:21 Sprawdzaj,sprawdzaj.Panoicy co jakiś czas utwierdzac sie w paranoi. Podpowiem Ci tylko, że wiadome słuzby rozwiązano, kiedy ja zaczynałem liceum;- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jak sie pokazesz w Lomiankach - widly w zadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 11:03 a od kiedy tobie mozna wierzyc ??? sam udowodniles - ze klamstwo latwo wpada do twoich postow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: jak sie pokazesz w Lomiankach - widly w zadk IP: 80.51.246.* 27.02.06, 18:14 Wykaż mi konkretne kłamstwo, bo jak na razie to Ty świadomie kłamiesz i dezinformujesz, co w Twoich postach wykazywałme Ci kilkakrotnie. Zazwyczaj robisz to nieudolnie ja w przypadku A4 łączacej się z A2. PS. cały czas czekam, aż mnie przeproszisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jak sie pokazesz w Lomiankach - widly w zadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:30 nic - oprocz klamstw i popierania komuszych przekretow - nie wykazales na tym forum dopoki trwasz w sluzbie przekretow i zwalczasz demokracje - nie licz na to ze cie ktos przeprosi zawroc z ciemej strony mocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak Wyp... na wieś IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 22.02.06, 11:34 Szkoda więcej pisac w przypadku takich kretynów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek almatur = socjalizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 18:53 plus wiejskie pochodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Zorganizujmy demonstrację! IP: 80.51.246.* 22.02.06, 11:41 A może wreście my - normalni ludzie, mieszkańcy Warszawy, miasta, które znalazło się w stanie klęski komunikacyjnej, zogranizujmy jakąs demonstrację POPRACIA DLA BUDOWY tras szybkiego ruchu i PRZECIWKO różnego rodzaju ogranizacjom wciąż protestujących eko-nie-logów, pieniaczy i sznatazystów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obaryb Re: Zorganizujmy demonstrację! IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 22.02.06, 12:12 Dobra! Gdzie i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Zorganizujmy demonstrację! 24.02.06, 09:25 > A może wreście my - normalni ludzie, mieszkańcy Warszawy, miasta, które > znalazło się w stanie klęski komunikacyjnej, zogranizujmy jakąs demonstrację > POPRACIA DLA BUDOWY tras szybkiego ruchu i PRZECIWKO różnego rodzaju > ogranizacjom wciąż protestujących eko-nie-logów, pieniaczy i sznatazystów "Więcej asflatu, więcej czadu!" Mogę przyjśc z takim transparentem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Zorganizujmy demonstrację! IP: 80.51.246.* 24.02.06, 10:41 Nie, ale z hasłem "Węcej asfaltu - mniej korków i spalin" jak najbardziej:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Zorganizujmy demonstrację! 24.02.06, 11:10 Żeby jeszcze to prawda była. Niestety jest to totalna bzdura. Poczytaj sobie o Los Angeles (70% powierzyhcni miasta to drogi i parkingi) i ot tym, czy nie ma tam korków, czy może jednak sa i to duże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Sfrustorwanym lewakom typu Zieloni 2004 dziękujemy IP: 62.29.248.* 22.02.06, 11:57 udajcie się na wieś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: *.aster.pl 22.02.06, 12:19 Tu nie, tam nie- to gdzie je wybudować, gdzie pomieścić coraz większe ilości samochodów. Wariant 2, wariant 3, wariant -enty, przecież przy tych "wariantach" też mieszkają ludzie, też są osiedla. pytaliście ich, a może te "waraianty" są na zasadzie- jestem za ale nie umnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mon_cynamon Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 22.02.06, 13:30 wiecie co, znam te chrzanione warianty - one - pochodzące od tęgich głów inżynierii warszawskiej różnią sie odchyleniem 1oo w tę, 100 metrów w tamtą. Jasne, że dzieciaczki mutanty, kaszlaki, alergicy, impotenci!, agresywa na maks - świtnie będzie rosła na tlenkach Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 22.02.06, 13:39 Osobiście dziwię się rodzicom dzieci, którzy będąc tak "uświadomieni ekologicznie" decydują się zamieszkać w miejscu, gdzie od lat planowana jast trasa, której obecnie tak bardzo się obawiają. Wepchnięcie ruchu w inne ulice, powodujące ich zakorkowanie, zaszkodzi z kolei całemu osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonka Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: *.acn.waw.pl 22.02.06, 13:45 Plany, na ktore ciagle powoluja sie zwolennicy tych tras przez miasto są jak wiadomo z tzw minionych okresow. Nigdzie na swiecie nie buduje sie juz takich tras w miescie. Wrecz przeciwnie. W Europie przeznacza sie teraz potworne pieniadze na rewitalizacje miast i wyprowadzanie tras szybkiego ruchu z miasta. My , jak widac nie ksztalcimy jeszcze takich projektantow. A najwiekszym autorytem jest u zas staruszek-profesor, ktory na prezentuje rozwiazania wezlow transportowych w Monachium jako wspanialy przyklad infrastruktury drogowej (do nasladowania). Na konfie w Berlinie na temat transportu w wielkich miastach Niemcy pokazywali Monachium jako najtragiczniejsze w skutkach rozwiązanie. Do tego jest tam powołany instytut, ktory zajmuje sie rewitalizacją miasta i te ukochane trasy profesora, przeklenstwo Monachijczykow, maja byc stopniowo wyprowadzane z miasta. Nie wiem czy smiac sie czy plakac? Musimy widocznie powielic wszystkie bledy europejskie, zniszczyc to, co potem bedzie nie do odtworzenia, zeby sie czegos nauczyc. Jesli ktos ma watpliwosci dlaczego decydenci upieraja sie przy takich rozwiazaniach jak teraz, niech zastanowi sie i przeliczy koszty tych inwestycji. Inwestorom nie opłaca sie budowac za maiste, za mało sie na tym zarabia. Kazda trasa szybkiego ruchu wprowadzona do miasta bedzie generowac jeszcze wiekszy ruch, jeszcze wieksze korki. Caly swiat cywilizowany juz to przerobil i wyciagnal wnioski. Juz tak nie buduja drog!!!! Dla wątpiacych - radzę siegnąc do opracowan dostepnych w materialach Zielonych Europejskich. W Europie juz nie eko-terrorystów, prawda? Dziwne. Jest za to wysoki poziom swiadomosci ekologicznej społeczeństwa. Jednak ludzie tam widzą, co jest dla nich dobre. Poza tym nie mówi sie o tym, ze takie rozwiazania generują gigantyczne koszty zewnetrzne, ktore wszedzie na swiecie wchodza w sklad kosztow inwestycji. U nas nie, bo i tak spoleczenstwo nieswiadome niczego za to placi. W cywilizowanych ggospodarkach placi yen, kto zyskuje. Inwestor oraz korzystajacy z tych drog. Nie mam samochodu i nie widze powodu dlaczego mam dokladac do tego interesu. W miastach inwestycje w transport powinny dotyczyc przede wszystkim transportu publiznego, bo to jest głowny strumien przemieszczania sie ludzi w miescie. Dlaczego mam dokladac do tras ekspresowych, przy ktorych nie bedzie ani jednego przystanku komunikacji publicznej. To jest niesprawiedliwe i dyskryminujace ludzi bez samochodow. zyli jak zwykle - kto ma kase - ten ma racje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: *.centertel.pl 22.02.06, 13:55 Drogi buduje się tam, gdzie mieszkają, pracują i podróżują ludzie. Inne myślenie ("trasy poza miastem") jest bez sensu, ponieważ całkowicie rozmija się z potrzebami ! Czy metro też budować poza miastem, żeby było tańsze ? Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 24.02.06, 10:04 Gość portalu: ja napisał(a): > Drogi buduje się tam, gdzie mieszkają, pracują i podróżują ludzie. > Inne myślenie ("trasy poza miastem") jest bez sensu, ponieważ całkowicie rozmij > a się z potrzebami ! > Czy metro też budować poza miastem, żeby było tańsze ? o matko! argument na poziomi 5 latka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: 80.51.246.* 24.02.06, 10:59 Wybacz Osservatorepolacco, (mówię to bardziej obiektywnie, bo nie jestem autorem tego postu) ale ten argument był akurat na poziomie argumentacji osoby, do której został skierowany... Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 22.02.06, 13:59 Planowanie z dużym wyprzedzeniem jest ważne, ponieważ każdy rozsądny i przewidujący obywatel może zaplanować sobie, gdzie zamieszkać, aby nikt niespodziewanie po kilku latach nie przyszedł i nie oświadczył "przykro nam, kilometr dalej zbudowano osiedle, mieszkańcy protestują przeciw sąsiedzwie nowej drogi, więc zbudujemy ją przy Pana płocie ...". Dla mnie to oczywista zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: *.aster.pl 22.02.06, 18:24 "Nigdzie na swiecie nie buduje sie juz takich tras w miescie. Wrecz przeciwnie. W Europie przeznacza sie teraz potworne pieniadze na rewitalizacje miast i wyprowadzanie tras szybkiego ruchu z miasta." Racja, tylko że oni zaczeli budować te trasy piedziesiąt lat temu lub więcej (Niemcy)i mają teraz całą infrastrukturę drogową z autostradami i innymi drogami, więc mogą pozwolić sobie na działania poprawiające życie w miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ale oni nie maja autotostrad przez miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:27 miasta omija sie obwodnicami caly czas buduja nowe - poza miastami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Mają, mają IP: 80.51.246.* 23.02.06, 11:12 To spójz sobie na plany wielkich miast europejskich (mozesz nawet zajzeć na stronę SISKOM-u), sam się przekonasz. Polecam zwlaszcza Wiedeń - tam 4 pasmowa autostrada wychodzi OD ŚCISŁEGO CENTRUM MIASTA na południe. Wiem bo ostatnio jechałem. A przecież nikt w Warszawie nie chce budować tych tras PRZEZ ŚRODEK MIASTA - Chomiczówka, Bemowo, Usynów - TO SĄ PERYFERIA MIASTA, czy się to komus podoba czy nie! I przez takie peryferia właśnie przechodza ringi obwodnic tam właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek strona ssiskom ma niewiele wpsolne go IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:42 z rzeczywistoscia a co nazywasz scislym centrum we Wiedniu ??? Austria od lat walczy o zmniejszenie tranzytu tirow przez Alpy - wytoczyla wiele prcoesow KE jako przyklad biora Szwajcarie - ponad 72 pct tranzytu towarowego przez Szwajcarie torami - w Austrii 25 ( w Polsce ponizej 10 pct) we Wiedniu mozesz poznac wartosci przekroczen w wielu punktach pomiarowych - u nas wszyscy udaja ze problemu nie ma biorac pod uwage uklad Warszawy i liczbe rozgalezien - trasy te ida przez SRODEK Warszawy- odcinajac dodtkowo mieszkancow Stolicy od KPN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Z rzeczywistoastością niewiele wspólnego masz Ty IP: 80.51.246.* 23.02.06, 17:23 jesli już nawet powszechnie dostępnym mapom nie wierzysz. A co do Wiednia, autostrada rozpoczyna się, tak na nasze warunki od Mostu Śląsko - Dąbrowskiego, a raczej od pomnika czterech śpiącyc. Oczywiścei z zastrzeżeniem, że rzeka płynie z zachodu na wschód a Trasa WZ biegnie z północy na południe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Z rzeczywistoastością niewiele wspólnego masz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:41 dzieki temu maja przekroczone normy ochrony powietrza - i wielki pasztet z tym zwiazany - bo Wiedenczycy maja na biezaco monitoring powietrza - w odroznieniu od Warszawy Austriacy od lat walcza z UE o limit tranzytu - UE jest przeciw u nas mozna jezdzic kazdym zlomem - im starszy - tym lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Z rzeczywistoastością niewiele wspólnego masz IP: 80.51.246.* 24.02.06, 09:13 Jacuś, u nas w Warszawie przekraczane są wszelkie normy z powodu BRAKU takowych tras, bo miasto dusi sie w korkach. na prawdę nie trafi to do Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek trasy nie dymia - tylko nadmiar poajzdow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 09:48 - w szczegolnosci tych o zlym stanie technicznym budowanie tras tranzytowych przez miasto - to jeszcze wiecej spalin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: trasy nie dymia - tylko nadmiar poajzdow IP: 80.51.246.* 24.02.06, 10:47 A ja Ci tłumaczę, że wcale nie. najwięcej spalin masz, kiedy samochód rusza i przyspiesza, a więc w korku lub pod światłami, na trasach kolizyjnych. Ale to do Ciebie nie tarfia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek trasy nie dymia - tylko nadmiar poajzdow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:29 to moze sie zdecyduja - czego bronisz bo trasy bezkolizyjne w miescie nie sluza mieszkancom tylko tranzytowi w miescie ruch - poza KM trzeba ograniczac do mnie trafia przyklad - z wielu setek znanych mi systemow tras bezkolizyjnych - nie znam takiego bez korkow im wiecej tras - tym wiecej samochodow - tym wiecej kilometrow korkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Ale palnąłeś... ale po co ja to mówię:-( IP: 80.51.246.* 24.02.06, 13:08 Co Ty nie powiesz??? No teraz to juz tak palnąłeś... Czyli Twoim zdaniem Trasa Łazienkowska, Trasa Siekierkowska Al. Prymasa nie służa mieszkańcom tylko wyłącznie tranzytowi? Pozwól zatem, że Cię wyprowadzę z błędu (choć nie wiem czy cokolwiek do Ciebie trafi). służą przed wsztyskim mieszkańcom - wiem bo sam kozystam. Jeśli nie wierzysz, pojeździj sobie np AL. Prymasa i zobacz ile samochodó to tiry z "ruską rejestracją". Nastepnie, jeśli takowe spotkasz, przejedź się za nim i upewnij, czy aby jego cel nie leży czasem w Warszawie albo na jej przedmieściach. Następnie policz te, które jadąc z daleka faktycznie wjechały do Warszawy, a a nstepnie wyjechały z niej dojeżdzając przynajmniej na odległość 50 km za granice miasta (żebyś nie musiał jechać do samej granicy państwa). Jak myślisz, dlaczego ostatecznie zdecydowano się na Rondzie Zesłańców Syberyjskich na "za niski" tunel? Bo OEC ma słuzyc przed wszyskim ruchowi wewnątrzmiejskiemu i "małemu" tranzytowi MIĘDZYDZIELNIOCOWEMU (czyli takiemu między przeciwległymi dzielnicami b. Gminy Centrum). Z tego też powodu zdecydowano, że nie ma sensu wywyalac kilkadziesiąt milinów złotych na przebudowe kolektora (co byłby niezbędne, gdyby chcieć zbudowac wyższy tunel), bo ta niewielka liczba ciężarówek, które się tam incydentalnie pojawią, będzie mogła swobodnie pojechać górą. Skolei do "dużego" tranzytu MIĘDZYDZIELNICOWEGO (takiego miedzy przeciwległymi dzielnicami byłego "wianuszka" np. z Wawra na Bemowo) oraz ruchu wylotowego (i oczywiście - wlotowego) mają służyć właśnie trasy klasy S budowane przez GDDKiA - POW, WOW, TNS (której pólnocna część to właśnie S7). Zapewniam Cię, ze tarsy bezkolizyjne w mieście służą GŁÓWNIE mieszkańcom, wiem, bo ja, moja rodzina i znajomi czesto z nich właśnie korzystamy. Ale po co ja to piszę - zupełnie jak do rozsadnego człowieka. Przeciez do Ciebie nic nie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek za niski tunel to byl blad projektanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:41 a nie zamach na wolnosc tirow w Warszawie a pierwotne plany przewidywaly tramwaj w tunelu - sluzacy mieszkancom a tiry na tory - nie do miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: za niski tunel to byl blad projektanta IP: 80.51.246.* 24.02.06, 14:09 Jaki tam błąd - inaczej się po prostu nie dalo (to znaczy dalo się, ale przy duuużo większych kosztach). NIe przekrecaj fatów nie pasujących do Twojej wizji. Co do tirów, ustaliliśmy, że nie wjeżdzają do miasta, wjeżdzją tylko te, które mają ineres w mieście. Zadną koleją nie dowieziesz zaopatrzenia do Genata na Jubilerskiej czy do CH Targówek. Ja piórkuje - jak groch o ścianę...:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek za niski tunel to byl blad projektanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:19 jesli uwazasz ze pomiedzy wschodem i zachodem hanel zaniknie - to pewnie masz racje ostatnio styropian do mojego sasiada chcieli przywiezc tirem - tak juz im weszlo w krew ze jak do Warszawy - to najlepiej tirem tylko wprowadzenie zakazu - nigdzie na swiecie nie zaopatruje sie sklepow w miescie tirami - rozwiazalo by sytuacje nie klamalbys jak typowy esbek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: za niski tunel to byl blad projektanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 18:48 Po pierwsze: nie kłamę - jesli juz to kłamiesz bezczelnie Ty - jak z tym brakiem pieniędzy na drogi, czy A4 łączącą sie z A2. Po drugie: handel w-z oczywiście będzie się rozwijał (przynamniej mam taką nadzieję). Chodzi o coś innego, mianowicie o to, że ruch tranzytowy na trasie A2 (idacy poza Warszawę) będzie stanowił niewielki odsetek ruchu do Warszawy. Z tego też względu wedłóg najnowszych planów wogóle A2 na wschód od Warszawy będzie budowana dopiero po 2013 roku - wcześniej nie ma dla niej ekonomicznego uzasadnienia. Jest to kolejny argument za tym, że trzeba budować drogi, które rozporowadzą ruch po mieście i umożliwią międzydzilnicowy tranzyt wewnątrz warszawski. Dla tranzytu na "daleki wschód" jeszcze przez kilkadześcia lat wystarczy zmodernizowana 50-tka. A kiedy ruch na prawdę ZNACZĄCO się zwiększy, wtedy DK 50 rozbuduje się do standardu S50 a byc może kiedyś nawet A50. Twój argument o zaopatrywaniu wielkich centrów handlowych przez mniejsze samochody cięzarowe to prosta droga jeszcze większego zakorkowania dróg - po prostu to, co przewozi 1 tir musiałoby przewieżć KILKA mniejszych samochodów cięzarowych. Że zwiększy to też poziom spalin - nie musze też wspominać. A co do ostatniego - ostrzegam; mozesz mnie obrażać na różne sposoby - ze zgledu na Twoje upośledzenie umysłowe ja Ci je wybaczę - ale jednego rodzaju inwektyw nie zdzierżę. Masz juz obiecane jedno "wpie.. za nazwanie mnie komunistą i nieprzeproszenie mnie. Drugiego "wpie.. pod rząd mozesz nie przetrzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek za niski tunel to byl blad projektanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 11:05 nawet jesli keidykolwiek postanie ciag a4 (nie ma na to kasy i nie jest zapisany w traktacie akcesyjny) - top polozony 300 km ponizej A2 nie bedzi alternatywa nie strasz - bo sie zes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: za niski tunel to byl blad projektanta IP: 80.51.246.* 27.02.06, 18:21 Nie kiedykoilwiek Jacuś - on już powstaje. A do 2013 bedzie za Rzeszowem - być moze dojdzie do samej granicy (choć w to akurat , biorąc po uwage skuteczności PiSuarów nieco wątpie). Kasa na A4 jest i - tak, dal Twojej wiadomości -zobowiązaliśmy się do jego budowy właśnie w ramach Traktatu Akcesyjnego. Akurat do tej trasy UE przykłada szczególna uwagę i we wszystkich możliwych dokumentach programowych i funduszowych podkreśla jako priorytet swojego wsparcia finasowego. A co do tras w-z nie zapominaj rownież o planach budowy szlaku staropolskiego o ktorym wcześniej wspominalem. Wiele wskazuje, że rownież on znajdzie się w NPR 2007 - 2013. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: za niski tunel to byl blad projektanta IP: 80.51.246.* 27.02.06, 18:24 A co do straszenia... uwazaj, zebym nie zamienił Twojego życia w koszmar - mogę sprawić, że tanmie się dla Ciebie mocno uciążliwe... Cały więc czas czekam na przeprosiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek za niski tunel to byl blad projektanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:33 grozby karalne sa scigane z kodeksu karnego nie klam, nie popieraj komuszych przekretow, nie zwalczaj demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek za niski tunel to byl blad projektanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:31 nawet jesli powstanie A4 - to i tak przejmie minimalna czesc ruchu z A2 - 300 km to zbyt wiele tiry na tory - ew. za wlasciwa oplata na obwodnice poza miastem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: za niski tunel to byl blad projektanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 18:51 jeszcze jedno; gdyby nie to, ze jesteś niepełnosprawny umysłowo, i Twoje posty byłyby pisane wpełni świadomie - to raczej Ciebie można by oskarzyc o ub-cko - urbanowski sposób prowadzenia dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek za niski tunel to byl blad projektanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:35 moze mnie oskarzac o co chcesz - nikt nie wierzy w twoje klamstwa i manipulacje popierasz przekret - na duuuzo kwote lewej kasy kto moze miec mocodawcow z lewa kasa ??? mieszkancy ???? Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: Z rzeczywistoastością niewiele wspólnego masz 24.02.06, 10:10 Gość portalu: Admiral napisał(a): > Jacuś, u nas w Warszawie przekraczane są wszelkie normy z powodu BRAKU takowych > > tras, bo miasto dusi sie w korkach. na prawdę nie trafi to do Ciebie? Przeczytaj post Jacka ponownie - tym razem ZE ZROZUMIENIEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: Z rzeczywistoastością niewiele wspólnego masz 24.02.06, 10:09 Gość portalu: Admiral napisał(a): a TY sie znowu czepiasz personalbnie rozmówcy Jak już nie masz argumentów, to po prostu lepiej nic nie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Mają, mają 24.02.06, 09:26 > Polecam zwlaszcza Wiedeń - tam 4 pasmowa autostrada wychodzi OD ŚCISŁEGO > CENTRUM MIASTA na południe. Wiem bo ostatnio jechałem. Uważasz, że tak jest dobrze i że wiedeńczycy są z tego powodu zachwyceni? Ja mem pewne wątpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Mają, mają IP: 80.51.246.* 24.02.06, 10:42 Jak najbardziej. Zwłaszcza Ci, którzy musż wyjeczac zmiasta na południe i zachód. Narzekają za to na brak takich tras w kierunku północnym Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Mają, mają 24.02.06, 11:11 Skąd wiesz, że są zachwyceni? Rozmawiałeś z nimi na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Mają, mają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:35 Tak, rozmiawiałem z kilkoma chłpakami z Wiednia w motelu pod Leinzem. Mówili o niedogodnościach z powodu braku takich tras w północnej części miasta, choć przynzaję, nie narzekali na to za bardzo, bo jak stwierdzili, w Czechach zbyt wiele interesów nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: Mają, mają 24.02.06, 10:07 Gość portalu: Admiral napisał(a): > To spójz sobie na plany wielkich miast europejskich (mozesz nawet zajzeć na > stronę SISKOM-u), sam się przekonasz. > Polecam zwlaszcza Wiedeń - tam 4 pasmowa autostrada wychodzi OD ŚCISŁEGO > CENTRUM MIASTA na południe. Wiem bo ostatnio jechałem. > A przecież nikt w Warszawie nie chce budować tych tras PRZEZ ŚRODEK MIASTA - > Chomiczówka, Bemowo, Usynów - TO SĄ PERYFERIA MIASTA, czy się to komus podoba > czy nie! > I przez takie peryferia właśnie przechodza ringi obwodnic tam właśnie. Owszem w Paryżu tez jest ring - ale nie porównuj ludnosci Wiednia i Paryza do Wawy. Trasy NIE powinny przechodzić przez miasto. Tam meiszkają ludzie. Kropka. Sam sobie zamieszkaj przy trasie AK czy Łazienkowskiej - najlepiej z codziennym owteoraniem okna. To zobaczenia W Szpitalu na Wawelskiej za kilka lat :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Mają, mają IP: 80.51.246.* 24.02.06, 11:01 Mieszkam przy Trasie Łazienkowskiej, po jej Praskiej stronie. Mieszkanie wybrałem sobie świadomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek swiadomosc oszoloma spalinowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:36 swiadomie zamieszkal przy TL efekty widacz jego licznych - rozchwianych - mimo urzedniczego wspomagania - postow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Swiadomosc oszoloma (po prostu) IP: 80.51.246.* 24.02.06, 13:15 Jacuś... Dziećko drogie... bo specjalnej troski... Przecież wystaczy C poczytać i każdy, kto miała na studiach psychologie może stwierdzić, że cierpisz na psychoze mainiakalną. A ja... cuż niektóre posty usiłuję dostosowac do Twojego poziomu... Przynzję, coraz bardziej mnie to nuzy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek domorosly psycholog czy doswiadczony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:42 pacjent ??? wiesz - nie kazdemu wydaje sie ze jest admiralem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: domorosly psycholog czy doswiadczony IP: 80.51.246.* 24.02.06, 14:14 Taaa??? To co powiesz Jacuś na Kazuyoshiego;-)))) (Wybacz Kazuyoshi, że podaję Twoj przykład w bezsensownej szarpaninie z tym młotkiem;-)) Ty jednak na prawdę masz coś z głową, skoro nie rozumiesz konwencji i pojecia nick[name] (ang. przezwisko, ksywka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek domorosly psycholog czy doswiadczony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:22 mnie z mlotkiem kojarzy sie od jakiegos czasu admiral a przy okazji - jak to sie stalo ze Szwajcarzy wprowadzli 80 m/h na autostradach ??? twoja teora o bezkolizyjnym przejezdzie jest tyle warta co medale Ligockich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Znowu kłamiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 18:58 Znowu kłamiesz i świadomie dezinformujesz albo ze zględu na niepełnosprawność umysłową nie wiesz co mówisz. Tak się składa, że nie dalej niz w październiku byłem w Szwajcarii - zjeździłem ją wzdłuz i w szerz. Ograniczenie na szwajcarskich autostradach to 120km/h. I taki młotek mnie nazywa młotkiem. To już przestaje być śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek nie czytasz gazet - w lutym 11 kantonow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:36 wpowadzilo 80 km / h sprawdz - zanim zarzucisz klamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 jakie są wyliczenia odnośnie ruchu ruskich tirow? 23.02.06, 19:51 Spotykałem tu w dyskusji argument w postaci "ruskich tirów". Nie wiem czym sie różni polski lub niemiecki tir od ruskiego, ale ok. Widocznie ten ruski jest bardziej zły. amen Mam pytanie do "ekologuf" - ile obecnie wjeżdża ruskich tirów do Warszawy zakładając że jadą z Terespola albo Kuźnicy Białostockiej dalej do Poznania, Niemiec albo Dolny Śląsk PRZEZ Warszawę a nie DO SAMEJ Warszawy. Jeśli one wjeżdżają do Warszawy tranzytem to po co? Przecież mają DK50 i 62. Jesli ktoś jedzie z Terespola do Wrocławia to nie musi wjeżdżać do Warszawy bo ma "50" od Mińska przez Górę Kalwarię do Grójca i Mszczonowa. No ale pzypuśćmy że jakiś zabłąkany tir tu wjechał. Ile jest tych tirów? 100tys rocznie? Jaki jest ruch w punkcie wjazdu czyli w Kuźnicy, Terespolu albo Kukurykach? duzy? mały? Wg. map GDDKiA ruch ten jest niewielki na granicy ale z kazdym kilometrem zbliżenia sie tras do Warszawy ruch jest coraz większy. Jesli są to ruskie tiry to którędy one wjeżdżają? Moze istnieje jakiś tajny tunel między Brześciem a Siedlcami ktorymi one przedostają się nelegalnie do Polski i rozjeżdżają Warszawę? Albo raczej dopiero będą rozjeżdżać po wybudowaniu tras jak się sugeruje... Może wytłumaczenie jest prostsze? Może tranzyt jako taki jest śladowy? Może ten ruch samochodowy jest DO Warszawy i OD Warszawy? Bo nie wiem - czy po wybudowaniu tras ma nastąpic skokowy wzrost obrotów handlowych między Rosją, Białorusią a Polską żeby za tym skokiem wzrosła liczba ruskich tirów powodujących rozjeżdżanie Warszawy? nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: Stowarzyszenia ... o co chodzi w tym zgiełku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:53 Próbowałam się wczytać we wszystkie posty - nic nie rozumiem.... zamiast normalnej dyskusji zwyczajne polskie wojenki, zamiast działania dla wspólnego dobra wypominanie sobie "niesłusznych" poglądów... zwyczajne polskie piekło; i co się dziwić, że tylu młodych chce wyjechać na stałe! Odpowiedz Link Zgłoś
mon_cynamon o co chodzi w tym zgiełku? 22.02.06, 15:59 słuchajcie - jak żyć zdrowo w mieście, jak nasze dzieci zdrowo mieć, jak dojechać spokojnie i szybko - w Warszawce naszej miłej = o tym wszyscy mówimy - Odpowiedz Link Zgłoś
mon_cynamon Re: o co chodzi w tym zgiełku? 22.02.06, 16:03 i w tej sytuacji, jaką mamy teraz ze trasami w Wawie, z ich planowaniem - jedno z drugim wydaje się byc niemozliwe - i pewnie dlatego, tak sobie wyobrazam - tak silne są emocje i tak wiele bluzg leci - i kazdy z nas ma swoją osobistą rację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Nie! Chodzi właśnie o to... IP: 80.51.246.* 22.02.06, 16:12 ...że jak to w Polsce, planuje się coś od dawna, wszyscy o tym wiedzą, ale jak przychodzi do realizacji to udają głupa (bo to nie możliwe, żeby przez 20 lat sie nie dowiedzieli) i protestują w najlepsze... Taki nasz narodowy sport - pieniactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek gomulka i gierek planowali - tylko ich narod odwol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 18:14 czas zrewidowac ich plany czas uaktualnic zamierzenia czas na demokracje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: gomulka i gierek planowali - tylko ich narod IP: 80.51.246.* 23.02.06, 12:29 Zgadza się Za Gomółki i Gierka zbudowano lub rozpoczeto budowę (odpowiednio) Żelazną Bramę, Służewiec, Stegny, Ursynów, Chmiczówkę, Bemowo, Bródno... Naród ich odwołał - mamy demokrację - więc czas zbużyć te wszystkie osiedla. I problem się rozwiąże, bo trasy zaplanujemy od nowa prze te same tereny - tyle, że nie zameszkałe. Tyle demagogii w Twoim stylu Jacuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek gomulka i gierek planowali - tylko ich narod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:37 najpierw musialbys wytruc narod o tym zapomniales Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: gomulka i gierek planowali - tylko ich narod IP: *.aster.pl 26.02.06, 11:49 Jacuś ciekawe jak budują za drogi za granicą, idąc twoim tokiem myślenia to chyba z dnia na dzień- bez planowania na lata do przodu. Jeżeli teraz zrewidujemy plany to za dwadzieścia lat zwowu trzeba będzie je rewidować, bo tereny wokół dróg znowu zostaną zabudowane- i tak przez najbliższe tysiąclecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek gomulka i gierek planowali - tylko ich narod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:39 nie napisalem - nie planowac napisalem - zrewidowac plany - bowiem zmienily sie zalozenia kiedys byly samochody na talony - a towary wozono koleja i konikami myslisz, ze inni nie zmieniaja planow ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rosebud68 Re: Nie! Chodzi właśnie o to... 22.02.06, 19:17 Gość portalu: Admiral napisał(a): > Taki nasz narodowy sport - pieniactwo. trenujesz go od rana jak widze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Nie! Chodzi właśnie o to... IP: 80.51.246.* 23.02.06, 10:17 Przepraszam ale to nie ja protestuję przeciwko budowie tras w OD DAWNA ustanowionych rezerwch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to znaczy "od dawna utworzona rezerwa" ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:19 nie ma takiego pojecia w konstytucji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: co to znaczy "od dawna utworzona rezerwa" ??? IP: 80.51.246.* 23.02.06, 11:26 Jacuś, w konstytucji nie ma wielu rzeczy np. tego, że masz spuszczac po sobie wodę w toalecie bo Konstytucja nie jest od tego. Ustanowiona rezerwa terenu to jest pas lub obszar ziemi, który w studiach czy uchwalonych planach zagospodarowania przestrzennego został zarezerowoany i przeznaczony na szczególny rodzaj inwestycji, zazwyczaj są to inwestycje drogowe ale nie tylko, mogą to być linie kolejowe, gazociągi, linie elektryczne, stacje przeładunkowe, infrastrukturę "gospodarki wodnej" (zapory, zbiorniki retencyjne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek plany gomulki i gierka musza byc zrewidowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:45 a najlepiej opracowane na nowo wszystko sie zmienilo nie jezdza juz bryczki i koniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: plany gomulki i gierka musza byc zrewidowane IP: 80.51.246.* 23.02.06, 17:27 OK. Na początek zaczynamy od burzenia Ursynowa, Brudna i Chomiczówki. Oczywisty absurd. Argument na poziomie mojego adwersarza;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek plany gomulki i gierka musza byc zrewidowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:42 nie jestem twoim adwersarzem - tylko tepicielem nie dyskutuje z toba - bo glosisz zbrodnicze poglady popierasz przekrety i lamanie demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: plany gomulki i gierka musza byc zrewidowane IP: 80.51.246.* 24.02.06, 09:23 Żebym JA Cie nie zaczał tepić, bo na prawde będzie z Tobą źle. Pamiętaj, że ja chłopak z Pragi jestem... "więc nie lekceważ PRASKIEJ STRONY MOCY" ;-)))) Nie popieram żadnych przekretów i łamania demokracji - o demokrację wlaczyli moi rodzce w podziemiu, ja również, odkąd skończyłem 14 lat aktywnie o nią zabiegałem. Ja po prostu POPIERAM WALKĘ Z PIENIACTWEM, OCHLOKRACJĄ I SKRAJNĄ GŁUPOTĄ, której Ty, jak widac po Twoich postach - jesteś doskonałym przypadkiem. Nie kompromituj się dalej, bo już dostatecznie skompromitowałeś się postem, w którym twierdzisz, że autostrada A4 zostanie dociągnięta tylko (!) do Łodzi (!!!) a dalej pójdzie jako jedna A2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek plany gomulki i gierka musza byc zrewidowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 10:16 walke ze skrajna glupota najlepiej zacznij od siebie 1. mapy o polaczeniu a4 i a2 publikowal anawet gazeta 2. a4 do wroclawia nie jest autostraa - jechalem nia dopiero co i nie oszukuj 3. kasa wywalona w Warszawie (a tu najdrozej) - to mniej kasy na A4 moge tylko wpsolczuc twoim rodzicom - ze jako kombatanci wychowali zakale popierajacego pomysly sld i komunistycznych urzedasow i ze odmawiasz prawa obywateli do wspoudzialu w decydowaniu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: plany gomulki i gierka musza byc zrewidowane IP: 80.51.246.* 24.02.06, 11:22 Jacuś!!! Kłamiesz bezczelnie!!! Zaraz po łapach dyscypliną od księdza na religii dostaniesz! A4 i A1 ((autostrada Gdańsk - granica czeska) ma się KRZYŻOWAĆ a nie łączyć w jedno i to NA ŚLASKU a nie pod Łodzią. A2 nie NIE MA NIC WSPLNEGO Z A4! Boże, zupełnie jak w tym dowcipie, że w Moskiwe rozdaja za darmo Łady. Na pdanych przeze mnie odcinkach A4 i A18 trwają lub lada chwila zaczną sie roboty. S8 i S2 w Warszawie będze budowana w 2007 i 2008 r. To są dwie rózne sprawy. Nie rób PEWEXU i nie myl dwóch systemów walutowych. Co do kócówki Twego postu... całkowita zenada. Nawet nie warto wspominać, że SLD nie ma tu nic do rzeczy. NIe odmawiam absolutnie prawa odywatelom do wsółudziału w decyzjach. Ale ponieważ sprawa ma charakter szerszy, ogólnowarszawski więc niech się wszyscy mieszkańcy a nie tylko grupka frustratów, którym nie chciało się sprawdzic planów zagospodarowania oraz zawodowych pieniaczy. A większość Warszawiaków chce budowy POW i S7 w obecnym kształcie. Nie zapomnę, jak się pojawiła pani przy TŁ koło Saskiej i chciała zbierać podpisy przeciwko POW - od razu ją mieszkańcy pogonili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek plany gomulki i gierka musza byc zrewidowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:34 nie strasz ksiedzem - komuchu popierasz sld i przekrety urzednikow jak to jest - ze ja w Wiedniu widze sciezki rowerowe, przywileje dla pieszych , rowerzystow i KM metro - z 300 mio Euro budzetu na 2006 parki i tereny rekreacyjne konsekwentne ograniczanie szkod spowodowanych bledami komunikacyjnymi sprzed 30 lat (preferencja dla samochodow i tranzytu) a ty widzisz wylacznie autostrade ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: plany gomulki i gierka musza byc zrewidowane IP: 80.51.246.* 24.02.06, 13:32 Oooo NIE! TERAZ TO PRZEGIĄŁEŚ I MNIE NA PRAWDĘ WKÓRZYŁEŚ!!! Wszyskto mógłbym darować takiemu niepełnosprawnemu mentalnie człowiekowi jak Ty (bo generalnie nie wie on co mówi) ALE TEGO NIE MOGĘ. ZA TAKĄ OBRAZE MASZ ODE MNIE WPIE..- MOZESZ TO TRAKTOWAC ZUPEŁNIE SERIO JAKO GROZBY KARALNE - DZIAŁAM I BĘDĘ DZIAŁAŁ W STANIE SILNEGO WZBURZENIA. Z postkomuchami zawsze walczyłem - dla tego nie mogę darować. Kwestia honoru. A co do Wiednia, widocznie widzieliśmy rózne rzeczy, choc nie przeczę, metro mają ok. Nikt jednak nie sugeruje, żeby budując trasy zaprzestac budowy metra, czy np. ścieżek rowerowych. Wszystkie te działania terzba podejmować równocześnie - jeśli chce się stworzyć zrównoważony system komunikacyjny miasta. Jednego tylko nie rozumiem - o co chodzi z tymi przekretami? czyżby jakaś dodakowa mania teorii spiskowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek plany gomulki i gierka musza byc zrewidowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:46 jeszcze raz powtarzam - i powtarzac beda - popierasz przekrety sld i samowole urzednicza wstyd jak zdasz sobie trud - i porownasz - ile w ostatnich 20 latach przybylo w Warszsawie oraz jakim kosztem (naklady) 1. drog - poszerzenia, przedluzenia, nowe trasy 2. tras tramwajowych 3. nowych tramwajow 4. sciezek rowerowych (minus te z kostki bauma) 5. parkow i terenow rekreacyjnych (Szczesliwiece hahahahahahahaha) zrozumiesz jakiego absurdu bronisz - i jak bardzo daleki jestes od prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: plany gomulki i gierka musza byc zrewidowane IP: 80.51.246.* 24.02.06, 14:27 OK. poprosze o to porównianie, a przyajmniej źródła. PS. cały czas masz wpie..za nazwanie mnie (post)komunistą - tego nie odpuszczę, chyba, że mnie przeprosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek plany gomulki i gierka musza byc zrewidowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:25 czytaj uwaznie popierasz postkomusze przekrety nikt cie nie zmuszal - sam zle wybrales zabierasz ludziom prawo do wypowiedzi - obrazasz ludzi wyrazajacych swoj sprzeciw wobec pseudorozwiazan tworzonych ich kosztem obecnie forsowana procedura lamie podstawowe zasady demokracji sam sie posatwiles w jednym szeregu z komuchami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: plany gomulki i gierka musza byc zrewidowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:22 1) Cały czas proszę o konkrety a nie ogólniki odnośnie owych przekrętów. 2) Nie popieram, zadnych komuszych przekrętów. 3) Procedura wcale nie łamie żadnych zasad demokracji - ja na prawdę nie wiem o co Ci chodz. Trzeba było protestować - jak ustanawiono rezerwę, której istnienie wszyscy pozostali w swoich planach i działaniach uwzledniali. Wszystkie Twoje posty jednoznacznie pozwalają Cię postawić pośród ludzi umysłowo niepełnosprawnych. Ponieważ cały czas nie chcesz mnie przeprosić - "wpie.. jest cały czas aktualny. PS. Gdyby to było przed wojną to po prostu wyzwałby Cie na pojedynek. Choć tutaj pojawią się u mnie poważna wątpliwość, czy Ty dysponujesz zdolnością honorową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek plany gomulki i gierka musza byc zrewidowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:43 opieranie sie na planach sprzed 30 lat, olewanie glosu mieszkancow, forsowanie najdrozszych i kontrowersyjnych projektow - to konkretny przyklad przekretu i korupcji, lamania procedur demokratycznych 100 pct czysty komuszy przekret, nic nie zalatwiajacy - mowia o tym nawet nawet w Centrum im A. Smitha pomyliles epoki - to stalin wykorzystywal psychuszki przeciw dysydentom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z wisłą ! jakie olewanie ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 14:42 ci, co się pobudowali przy lotnisku i planowanej autostradzie chcieli takiego sąsiedztwa. Zmienili zdanie ? Buhahaha ! za późno, oj za późno ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek moze wyjasnisz kilka pojec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 15:07 1. skoro twoi koledzy - tarantula, wampir i admiral - pisza - ze nie bedzie zadnej autostrady - to o jakiej autostradzie mowisz ??? 2. jesli OOU obejmuje 50 km kw (kilka szkol, szpitali, setki domow komunalnych, tysiace domow) - to co w tym kontekscie znaczy "przy" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
plyn_z_wisla Re: moze wyjasnisz kilka pojec 28.02.06, 15:14 1. planowana była autostrada, za sprawą protestów zdegradowano jej klasę do ekspresówki. Pseudo-ekolodzy chcą jeszcze bardziej ją zdegdradować - budować bez estakad i tunelu pod Ursynowem. Ruch oczywiście ten sam, bo potrzeby przewozowe nie zależą od klasy drogi. No tak, mieszkańcy zamieszkali przy planowanej autostradzie, a funduje im się ekspresówkę. Masz rację.niech pojdą domagać się budowy A2 zamiast S2. Ale niech nie marudzą już więcej. 2. skoro znaleźli się chętni do mieszkania przy lotnisku, to należało im zapewnić szkoły, przychodnie itd. także blisko lotniska. Jak się to mieszkańcom nie podoba, mogą się domagać ich zamykania i przeniesienia np. 5 km. dalej, jesli wolą dojeżdżać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek moze wyjasnisz kilka pojec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 15:21 1. jeszcze dzis napisales autostrada - wiec w koncu co ma byc i od kiedy pseudo- ekolodzy maja takie wplywy w rzadzie ??? a przy okazji - czemu ruch w tunelu ma byc niezdegradowany ??? 2. "przy" - czy "blisko" ???, 5km - to nadal w OOU ... skad masz kase na przeniesienie tysiecy obiektow ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sidamo Te kanalie chca wycyganic znow pare milionow ! IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.06, 16:37 Ta banda kanali ma na wzgledzie tylko to aby wyciagnac dla siebie kase. Nie interesuje ich ze ludzi gina na drogach i stojac w korkach zanieczyszczaja powietrze, ktorym i te kanalie oddychaja. Jesli kierowcy nie zbiora sie i dopuszcza do tego ze cos wycygania to ja sam obiecuje ze dam im do wiwatu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek oj postoisz ty w korkach pomiedzy ruskimi TIRami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:01 to zaczniesz myslec - tylko wtedy bedzie juz za pozno !!! te bizantjskie pseudoinwestycje to megaprzekret - a nie rozwiazanie problemow komunikacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: oj postoisz ty w korkach pomiedzy ruskimi TIR IP: 80.51.246.* 23.02.06, 10:21 Jesli już to stoi się w korkach miedzy tirami teraz - tyle, że są to tiry jadące z interesem Do Warszawy. Jadących do Ruskich raczej tam nie uświadczysz. Więc nie siej Jacuś demagogii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek oj postoisz ty w korkach pomiedzy ruskimi TIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:25 jada tiry do ministerstwa rolnictwa na forum plenarne - buahahahahahha A2 bedzie jedyna trasa wschod - zachod ruskie tiry nie pojada 50 - tylko przez Warszawe czemu klamiesz pseudoadmirale ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Sam kłamiesz IP: 80.51.246.* 23.02.06, 11:37 Sam kłamiesz i siejesz demagogię. Ten tranzyt to jest 5 - 10% całości ruchu który kieruje sie w stronę Warszawy. I dla niego w zupełności wystarczy na razie zmodernizaowana 50-tka i 62-ka Prognozy ruchu mówią, ze za około 20 - 25 lat ten ruch bedzie na tyle duży, ze bezdie sie połacało stworzyć odręba trasę "wyłącznie dla tranzytu" i wtedy przyjdzie czas na przekształcenie 50-tki w S50 a moze nawet w A50. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Sam kłamiesz IP: 80.51.246.* 23.02.06, 12:05 A A2 wcale nie jest jedyną trasą W-Z. To Twoje kolejne kłamstwo - bo raczej niemożliwe abys przeoczył coą takiego jak A4. Kolejną trasą alternatywną nad którą teraz zaczyna się myśleć być może będzie twz. Szlak staropolski mający iść trsami S12/S8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek kłamiesz jak Admiral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:44 A4 ma isc tylko do lodzi - tam ma sie dolaczyc do A2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: kłamiesz jak Admiral IP: 80.51.246.* 23.02.06, 17:26 Ty chyba na prawdę coś bierzesz... tym bardziej, że bodajże jeszcze w tym roku rozpoczyna się budowa odcinka z Krakowa do Tarnowa... Jacuś, rzuć dragi bo źle skończysz;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek kłamiesz jak Admiral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:45 wielokrotnie wypowiadalem sie przeciwko dragom jak i spalinom jak na razie A4 musi zostac wybudowane na odcinku od granicy do Wroclawia - to co jest w tej chwili to kpina ale jesli cala kasa pojdzie na przekret w Warszawie - nic sie nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: kłamiesz jak Admiral IP: 80.51.246.* 24.02.06, 09:59 Taa... wypowiadałeś się chyba przeciwko drogom, (co można łatwo zauważyć) bo "dragi" to Ty bierzesz na bieżąco (co również łatwo zauważyć. Tak się składa, że odcinek A4/A18 jes obecnie w procesie inwetycyjnym. Na odcinek A4 odbijający od węzła w Krzywej do granicy za miesiąc rozpisują przetarg (wprawdzie już poraz trzeci, ale jest szansa, że tym razem skutecznie - w kazdym razie, ten odcinek ma byc gotowy przed końcem 2008). Natomiast budowa łącznika S7 ma się zacząć w przyszłym roku a odcinka S2 do Puławskiej w 2008. Obie te inwestcje w żaden sposób(a na pewno nie finansowy) ze soba nie kolidują. Środki na nie mają pochodzic z różnych funduszy, z róznych budzetów i róznych okresów programowania. Lecz się Jacek, bo z Toba robi się coraz gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek kłamiesz jak Admiral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 10:23 poczytaj sobie - o braku kasy na inwestycje drogowe to nie jest tak, ze sa rozne fundusze - to co zostanie zmarnowane w Warszawie - zostanie zabrane w innych miejscach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: kłamiesz jak Admiral IP: 80.51.246.* 24.02.06, 12:04 Gdzie Ty czytasz o tym braku??? tak się składa, że fundyszy mamy tyle, że nie jesteśmy ich w stanie wręcz wykorzystać. Ja wlasnie ostanio czytałem, że z tego powodu możemy stracić 90 baniek Euro. W latach 2007 - 2013 mamy mieć na drogi blisko 100 mld złotych. Zebyśmy tylko je potrafili wydać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek kłamiesz jak Admiral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:49 nawet w takich sprawach - latwych do sprawdzenia - idziesz w zaparte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: kłamiesz jak Admiral IP: 80.51.246.* 24.02.06, 14:30 Podsyłam Ci link do artykułu o 90 bańkach. To tak o ręki. Oczekuje na link do "twojego" artkułu - o ile nie musisz go sfabrykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Sorry, link sie zgubił IP: 80.51.246.* 24.02.06, 14:31 Oto on: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060223/ekonomia/ekonomia_a_9.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek kłamiesz jak Admiral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:17 a ja to wiem ze urzednicy sa nieudolni najlepszym dowodem sa odgrzewane plany gomolki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: kłamiesz jak Admiral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:26 Ta...podobnie nieudolni byli realizujac plany stworzone za Prezydenta Starzyńskiego np. TŁ. PS. Cały czas czekam na link A może nie istnieje? Czyzby się okazało znowu że jesteś kłamcą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samolocik cbacba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:36 Cbacba to taki nienormalny facet, zatrudniony chyba na podrzędnym stanowisku w Portach Lotniczych, którego zadaniem jest atakowanie wszystkich przeciwników rozbudowy lotniska na Okęciu, którzy pisza na ten temat na tym forum. Cos takiego jak Vampi_r, tylko znacznie mniej merytoryczny, a znacznie bardziej zajadły. Agresywny i chamski. W tresc jego postów nie warto wnikać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: cbacba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:51 Piszesz chyba o Jacusiu bo ja nawet ani słowa o Okeciu nie napisałem. Zrzesztą z samolotów zadko korzystam w związku z tym temat Okecia "obchodzi" minie tylko trochę. Jacuś sam o swoim stanie umysłowym i chorobie zwanej psychozą maniakalną zaświadcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jak to admiral o zdrowiu psychicznym pisal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 11:53 tak samo jak lepper o uczciwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: jak to admiral o zdrowiu psychicznym pisal IP: 80.51.246.* 27.02.06, 18:31 O uczciwości Tto Ty się epiej nie wypowiadaj bo wedłg Ciebie człowiek normalny i człowiek uczciwy to dwa, nie tozsame pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jak to admiral o zdrowiu psychicznym pisal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:45 nie rozumiesz prostej ironii - twoj 'normalny' - to moj 'nieuczciwy' nie mozna popierac przekretu - i byc uczciwym - mozna pewnie uwazac sie za 'normalnego' (bo to nic nie znaczy - norma - to najwyzej srednia - bo kazdy jest inny ...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tirr Zyzne gleby to wielka przeszkoda IP: 194.29.130.* 10.06.13, 10:48 Niestety dla Warszawy trasy dla tranzytu omijajace stolice szeokim lukiem najprawdopodobniej bylyby poprowadzone po cennych rolniczo terenach, takich jak sady grojeckie (pasmo sie rozciaga na szerokosc kilkudziesieciu km), Rownina Lowicko-Blonska czy okolice Wyszogrodu. Koszt budowy autostrady dla mnostwa TIrow na takich terenach powinien byc niezwykle duzy wlasnie ze wzgledu na zyzne ziemie. Nalezy je zebrac i przewiezc na inne pola przed zajaeciem pasa drogowego pod droge czy otwarciem trasy. Sady sa szczegolnie kosztowne, odszkodowania moga byc bardzo duze. Tak wiec tylko TIRy na tory wydaja sie dobrym rozwiazaniem dla problemu tranzytu przez Mazowsze, nie jakies trujace autostrady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Tereny byly rezerwowane dawno. IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 22.02.06, 16:51 Kazdy mogl sobie sprawdzic gdzie bedzie traca, ulica itd. Jak nie sprawdzil to MA PROBLEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 18:13 skoro wielu terenow do dzis nie wykupiono ??? poza tym rezerwa dotyczyla zupelnie innych warunkow eksploatacji trzeba uwzglednic zmiany - a nie trzymac sie kurcozwo komunizmu i jego zdobyczt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:32 Niekoniecznie komunizmu - korytarze komunikacyjne w Warszawie i okolicy w wiekszości przypadków były rezerwowane za prezydentury Starzyńskiego. Musi być odpowiednio długi horyzont czasowy, aby właśnie nie doprowadzać do bałaganu w zabudowie. Oczywiście nie można się kurczowo trzymać tych planów - ja np. znam sprawy związane z koleją, kiedy to zlikwidowano korytarz, który miał połączyć linię radomską od mniej więcej Rakowca przez mosta na Wiśle do linii lubelskiej. Życie to zweryfikowało. Linia ta była planowana przed wojną. A co do ruchu tranzytowego - tak się składa, że sporo jeżdżę autem pod Warszawę. I jakoś tak zawsze na większości tras wlotowych rano jest korek w kierunku miasta, a wieczorem odwrotnie. Gdyby było tyle ruchu tranzytowego, to tyle samo aut wjeżdżałoby co i wyjeżdżało mniej więcej o tej samej porze. Czyli np. wjeżdża od strony Pragi (Płowiecką, Solidarności), a wyjeżdża Grójecką, Jerozolimskimi czy Połczyńską. To nieprawda z tym tranzytem - jest go b. mało. Przykład Częstochowy jest chybiony - tam znaczna część jest właśnie tranzytowa - Wrocław/Katowice/Kraków w kierunku Warszawy i odwrotnie. Jakoś tak chyba mało aut jeżdzi z południa kraju do Białegostoku czy Olsztyna, albo z Poznania do Siedlec (i odwrotnie oczywiście). Przejrzałem stronki tego stowarzyszenia Chomiczówka - jest tam sporo emocjonalnych określeń typu "estakady zaraz za oknem na poziomie 3 piętra", ale widzę że cała sprawa polega na podrzuceniu trasy komuś innemu pod okna. I cwaniaki i tak będą w lepszej sytuacji, bo za jakiś czas będą mieli metro. Zebrano 20 tys. podpisów pod protestem! Rozumiem, że trasa ma być tam, gdzie się mniej protestów zbierze, a nie tam, gdzie jest potrzebna? Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. 22.02.06, 19:43 20.000 to z wielu dzielnic pozbierane. Z Chomiczówki podawali coś między 1 a 2 tysiące z tego co pamiętam. Chomiczówka ma ponad 30.000 mieszkańców a weźmy pod uwagę, że stowarzyszenie okłamywało mieszkańców podając nieprawdę na plakatach i ulotkach. Cóż, tego już nikt nie jest w stanie sprawdzić - podpis jest podpis :/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:52 o taka procedure nie zadbaliscie - ktora by zagwarntowala swiadomy udzial w konsultacjach trasy te maja typowo tranzytowy charakter - i jako takie nie musza przechodzic pod jakimikolwiek oknami a powolywanie sie na plany z zamierzchlej epoki - bez prob aktualizacji i konsultacji spolecznych - to sposob na PZREKRET a nie na inwestycje dlaczego wielkie miasta w Europie ograniczaja ruch - zniechecaja do posiadania i uzytkowania starych samochodow - a my mamy popelniac ich bledy sprzed lat - w oparciu o sredniowieczne plany ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:15 To jaką masz propozycję alternatywną do budowy tej drogi? Ja akurat dość rzadko będę z niej korzystał, a jeśli już mam jechać przez Chomiczówkę, to pojadę sobie Wólczyńską albo Powstańców Śląskich. Najwyżej komuś tam posmrodzę 20 min. zamiast przejechać 5 min. Co do miast na Zachodzie - masz świętą rację, ograniczają ruch. Problem w tym, że oni mają na czym ten ruch ograniczać. Najpierw pobudowali sobie doskonałe drogi, jest wiele dróg alternatywnych, obwodnice wewnątrz i na zewnątrz miast oraz drogi wychodzące promieniście. I teraz tylko w śródmieściu taki ruch się ogranicza i bynajmniej nie emtodami typu - zaoramy te drogi żeby ich nie było. W dodatku jakoś nie zauważyłem, że na Zachodzie przestali budować drogi - wystarczy tylko wyjechać za naszą zacgodnią albo południową granicę. A jesli u nas nie ma dróg, to jak mamy jeździć do pracy w rosądnym czasie? Tylko mi nie fanzol o tramwajach i kolei, bo te środki nie wszędzie docierają, a komfort jazdy koleją urąga wszelkim normom przyzwoitości. Droga przez Chomiczówkę ułatwi ludziom dojazd z niej w kierunku Łomianek oraz Woli, Ochoty i Ursynowa. A teraz pojedź sobie w godzinach szczytu tunelem pod Włochami... Autobusy tez stoją w tych korkach. Ps. Policz sobie, ile spala samochód jadący drogą typu Trasa Toruńska, a ile - jadąc np. Górczewską ze światłami co troche i korkami. Ten cały syf zostaje w mieście. Blokada budowy gdzieś drogi to tylko przerzucenie problemu pod inne okna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 08:30 mam wrazenie, ze nie bardzo wiesz o czym jest mowa caly czas pod pozorem obwodnic, usprawnienia ruchu, dojazdow do pracy itp - wciska nam sie przepuszczenie przez Warszawe A2 jedynej trasy wschod - zachow przez Polske jezdzac przez przez Polske - nie widzisz 4 pasm, estakad itd - bo te powstaja w Warszawie - a kolejna tranzytowa inwestycja przetnie Warszawe na kilka czesci, odetnie ja od Puszczy Kampinowskiej - i wobec braku alternatywy dla tranzytu oraz braku odpowiednich nakladow na KM - spowoduj zapasc komunikacyjna - a wydane miliardy powedruja do kies projektantow, wykonawcow i politykow a potem - z powodu przdekreczenia norm ochrony powietrza - trasy beda staly puste - bo zamkniete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sam IP: 80.51.246.* 23.02.06, 12:21 Jacuś ale ty nie rozumiesz, ze ruch na tej trasie to nie będzie tranzyt. Dyskutowac z toba to jak ze ścianą. Poza tym clou całej dyskusji dotyczy S7 a nie S2, co do której jest już decyzja lokalizacyjna na odcinku do Puławskiej i trwa wykup gruntów. I nawet jesli nie ma oficjalnie decyzji lokalizacyjnej dla pozostałego odcinka to raczej trudno wyobrazic sobie, żeby trasa urywała się w połowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:48 ja wiem ze tu chodzi o WIELKA kase - a nie o sensown rozwiazanie WIELKA kase najlatwiej wyrzucic w bloto - niech sie martwia inni a metoda faktow dokonanych - sprawdzila sie - jak przy budowie hali MTK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sam IP: 80.51.246.* 23.02.06, 17:32 O KASE to chodzi developerom, którzy chca zabudować rezerwy i wcisnąć ludziom mieszkania, ale to jak cisię do tych mieszkań mają dostać - to mają w głębokim powazaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:46 deweloper budujacy mieszkania w miescie -jest w porzo a gdzie ma budowac - w Bieszczadach czy w Suwalkach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sam IP: 80.51.246.* 24.02.06, 10:02 Oczywiście, że w mieście, ale nie dążyć do zabudowy wszelkich rezerw na szlaki komunikacyjne. Chyba, że zamierza wybudowac na osiedlu wielkie lądowisko i kazdemu mieszkańcowi z okolicy zapewnić śmigłowiec i licencję pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 10:26 w USA i EU zabudowano wsyzstko co bylo mozna a korki coraz wieksze - a normy powietrza coraz bardziej przekroczone - vide mapa zanieczyszczen powietrza - tej ssikom nie zamiesci na swojej stronie mniejsze korki juz byly - jak powiedzial profesor Suchorzebrski zanim sie sprzedal lobby betonowemu (budowac, budowac, budowac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sam IP: 80.51.246.* 24.02.06, 13:49 Nie dla tego wzrosła liczba samochodów, że zbudowano więcej dróg, tylko dla tego, że wzosła zamożność spłeczeństw. Cały czas wyjeżdzają z Los Angeles nie wspominajac,że na powierzchnię trochę ponad dwa razy wiekszej niż Warszawa przypada prawie 7 razy większa populacja (mam na myśli populację aglomeracji - LA ok. 16 mln. Wawa 2,5 mln. - bo to ludzie z całej aglomeracji generują ruch w samym "ścisłym" mieście) U nas to się właśnie dzieje, a my jesteśmy z infrastrukturą tok ok 50 lat do tyłu. Poza tym nie gadaj głupot, że wszystko zabudowano, bo bez trudu można udowodnić, że nie wszystko. Takie przerzucanie daleko nie prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek a wiec to o to chodzi - nie wzrosnei zamoznosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:30 bo zosatnie zmarnowane tyle kasy - ze samochodwo nie przybedzie !!! bzdura !! za 1000 pln mozna kupic samochod - zamiast tluc sie w nieogrzewanych tramawajach i zatloczonych powolnych pociagach nigdzie na swiecie nie rozwiazano problemu korkow budowa nowych drog - szczegolnie drog tranzytowych przez samo miasto jesli chodzi o KM w Warszawie - to rzeczywiscie infrastruktura jest 50 lat do tylu - w odroznieniu od drog - gestosc jest imponujaca - szkoda tylko ze spelniac musi tak intensywnie funkcje traznytowe Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sami 23.02.06, 12:19 Gość portalu: Tomek napisał(a): > A teraz pojedź sobie w godzinach szczytu tunelem pod Włochami... > Autobusy tez stoją w tych korkach. I co ważne - nie stoją w korku z powodu ruchu TIR, który to ruch ma być rzekomo przyczyną zakorkowania miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:46 ciekawe biorac pod uwage ze jest to trasa pomiedzy Polczynska i al. Jerozolimskimi oboma zablokowanymi przez tiry Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sami 24.02.06, 16:36 Gość portalu: jack napisał(a): > ciekawe > > biorac pod uwage ze jest to trasa pomiedzy Polczynska i al. Jerozolimskimi > > oboma zablokowanymi przez tiry ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 17:34 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sam 24.02.06, 19:21 Gość portalu: jacek napisał(a): > ??? (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 11:54 obwodnica - tak poza miastem w miescie KM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sam IP: 80.51.246.* 27.02.06, 18:33 Rozumiem, że Obwodnicę Środmieścia, której elemenatmi ma być Trasa Łazienkowska i Trasa Tysiąclecia też planujesz poza miastem budować;-))) Grrraaatulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek latwo jest zarzucic oszustwo - szkoda ze sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:46 obwodnica srodmiescia sila rzeczy nie jest obwodnica miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 23.02.06, 10:04 Co ma do tego komunizm? NIC. Wzdluz tych rezerw planowano rozbudowe miasta, ktora nastapila. Teraz trzeba tam dojechac - a wiec zbudowac planowane trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:18 jesli ktos nadal upiera sie - ze plany komunistow sa cos warte - ma cos do ukrycia rozbudowa miasta nie miala nic wspolnego z tymi planami - wiec dawne plany trzeba zrewidowac - albo uaktualnic - najlepiej yloby opracowac na nowo - zmienilo sie wszystko nie ma potrzeby dojezdzac na Ursynow z Konotopy ruskim tirem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micksnow Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: 212.160.172.* 23.02.06, 10:46 Przestan. Teraz to juz przeszedles sam siebie. a. co do ukrycia? b. plany byly przygotowywane 20 lat temu i mozna bylo przewidziec ze miasto sie bedzie rozwijac - serio, zadna to filozofia c. wyprowadz sie na bialostocczyzne. wiecej zubrow i tirow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:49 20 lat temu panowal w Polsce komunizm ale sie skonczyl - po co korzystac z jego zdobyczy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: 80.51.246.* 23.02.06, 17:30 Słusznie, buzyemy prawie całą Warszawę - bo została odbudowana za komunizmu. Po co kozystać z jego zdobyczy??? Oczywisty absurd. Demagogia na poziomie mojego adwersarza;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:47 u ciebie co post to absurd wszystko ci sie kielbasi nikt cie nie traktuje powaznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: 80.51.246.* 24.02.06, 10:05 Jacuś, niektóre posty dostosowałem do Twojego poziomu. PS. To Ciebie nikt normalny, Kto przeczyta twoje posty nie traktuje poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 10:21 wole uczciwych i myslacyh - niz tych ktorych nazywasz 'normalnymi' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: 80.51.246.* 24.02.06, 14:40 Dla mnie normalny człowiek to człowiek m.in. myslący i uczciwy. Widocznie dla Ciebie normą jest co innego, bo stosujesz taką dychotmię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:33 groch z kapusta - slownik ci sie otworzyl na zlej stronie z pewnoscia twoje poglady moze sa i normalne - ale w sld Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 20:01 Twoje poglądy za to sa normalne u złodzieja Rydzyka albo w Tworkach. Albo właśnie w SLD. To według Ciebie pojecie "człowiek normalny" nie jest tozsame i nie zawiera w sobie pojęcia "człowiek uczciwy", skoro stosujesz takie rozróżnienie. Moje poglądy nie mają nic wspólnego z SLD, wręcz przeciwnie, to twoje wzkazują na silne powinowactwow do "bolszewizmu mentalnego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:02 wedlug ciebie - udzial mieskzancow w podejmowaniu decyzji - to bolszewia albo rydzykowstwo jawnosco podejmowania decyzji i udzial spoleczenstwa - to podstawa demokracji ty jawnie zwlaczasz demokracje - w imie ukladow ugruntowanych w sld obecny program drogowy - to korupcja, martnotrwastwo i nieudolnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: 80.51.246.* 27.02.06, 18:40 wedlug ciebie - udzial mieskzancow w podejmowaniu decyzji - to bolszewia albo > rydzykowstwo > > jawnosco podejmowania decyzji i udzial spoleczenstwa - to podstawa demokracji Jacuś -ja na prawdę nigdy nic takiego nie twierdziłem. jak długo będę Ci udowadniał, że nie jsetem wielbłądem. Nie myl prosze demokracji z ochlokracją -do jakiej w Twoim wydaniu chcesz tją sprowadzić. Natomiast druga częśc Twojego postu jednoznacznie wskazuje na gnębiącą CIe manię prześladowcczą. Dla Twojej wiadomości - to się dal leczyć. PS. cały czas czekam na Twoje przeprosiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:48 wiesz - warcholow, elementy antysocjalistyczne - to juz przerabialismy i demokracje przymiotnikowa kazdym swoim postem potwierdzasz moje przypuszczenie - i oskarzenie za oskarzenia - prawdziwe - nie przeprasza sie sciga sie winnych - zgodnie z trescia oskarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.spray.net.pl 24.02.06, 00:08 Masz racje. Stan sie analfabeta, zastrzel rodzicow, dziadkow etc - oni w tym systemie zyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: 80.51.246.* 23.02.06, 12:22 Jacek!!!!! Tutaj nie uświadczysz ruskich tirów! (Zaraz mnie ku..ca weźmie przez tego kretyna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:50 rozumiem - przez Polske nastapi teleportacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: 80.51.246.* 23.02.06, 17:35 NIE!!! Pojadą 50tką i wogóle to jest ich niewiele!!! No i nie zapominaj o A4, która - uwaga - dotrze do granicy wschodniej, a nie złączy w jedno z przebrzydłą A2;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:48 piecdziesiatka to pojada kombajny i snopowiazalki ruskie tiry przejada przez Warszawe - najkrocej i najwygodniej i co rok bedzi ich wiecej - obroty handlowe rosna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: 80.51.246.* 24.02.06, 10:15 Jacuniu... Dziecko... Tobie to jak krowie na granicy, a krowa i tak nie rozumie:-(( Tiry nie pojadą, bo się postawi znak kierujący tranzyt na 50-tkę, przed Pruszkowem będzie bramka do poboru myta, na której będzie można dodatkowo zawracać tych, co chcą jechać PRZEZ Warszawę (tranzytem), a nie DO Warszawy. 50-tka jest obecnie modernizowana, poszerzana, będą obwodnice np. Góry Kalwarii, w licznych miejscach będzie miała standard zblizony do jednojezdniowej drogi ekspresowej... Ale po co ja Ci to mówię...? Ty i tak tego nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 10:20 na trasie AK stoi zakaz pow 20 ton przed wiaduktem a tiry wala i sie nie przejmuja w system myta nawet w Niemczech jest dziurawy - i kosztem wielu set milionow euro jest latany wyrodziles sie niezle - rodzice walczyli z komuna - ty z demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: 80.51.246.* 24.02.06, 11:28 Tak się składa, ze ostatnio zaczaiła sie tam IRD i chwilowo przestały walić. Poza tym jak wyobrazasz sobie, ze tranzytowy tir przemnie niezauważony przez bramke do poboru opłat???? Przefrunie czy przeciśnie się pod szlabanem? A co do demokracji... kochany, ja ją raczej buduję. Jedyne z czym walczę to z głupotą, która ty jak widąć dokonale reprezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:31 nawet w kurierze pokazywali - stalo IRD caly dzien zlapali kilku - w tym czasie smignelo kilkudziesieciu - znacznie powyzej 40 km/h budujesz - urzednicze samodzierzawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: 80.51.246.* 24.02.06, 14:47 Ty mówisz o prędkości, czy o masie? > budujesz - urzednicze samodzierzawie A tego to juz zupełnienie rozumiem; nie ma komu łapać, nie łapią - źle, jest ktołapac, łapią - też nie dobrze... Więc o co ci tak na prawdę chodzi? Może powinniśmy się cofnąc do czasów kamienia łupanego i pierwotnej anarchii? Wiedy nie bedzię zadnych tras i "urzedniczego samodzierzawia " Tylko w tym celu trzeba wywołać III wojnę światową i konflikt nuklarny na pełną skalę, a trasy ekspresowe i samodzierżawni urzędnicy znikną na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to znaczy ze byly rezerwowane ???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:31 po co sie dopisujesz do moich postow- jak dyskutujesz z tezami przez siebie samego stawianymi ??? przemeczenie ??? admiral - odstaw juz statki na polke i idz do lekcji Odpowiedz Link Zgłoś
cbacba jacek barosiewicz z ul Bratniej 25.02.06, 20:12 Bartosiak i prosiak jacek bartosiewicz protestuje popierduje a b. szulcowa sra do garnak obiad mu gotuje Odpowiedz Link Zgłoś
rosebud68 pytania do tarantuli 25.02.06, 20:32 cbacba napisała: > Bartosiak i prosiak > > jacek bartosiewicz protestuje popierduje > a b. szulcowa sra do garnak obiad mu gotuje czy cbacba to oficjalny bard siskomu? czy te i jak sadze inne perelki poezji ludowej rodem spod krasnika zostana opublikowane na stronie siskomu i stana sie mottem dzialalnosci grupy? co autor mial na mysli piszac "sra do garnak obiad mu gotuje"? czy wsrod swoich sympatykow ukrywacie wiecej takich utalentowanych myslicieli? czy zenuja Cie wypowiedzi cbacba? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: pytania do tarantuli 26.02.06, 01:28 rosebud68 napisał: > cbacba napisała: > > > Bartosiak i prosiak > > > > jacek bartosiewicz protestuje popierduje > > a b. szulcowa sra do garnak obiad mu gotuje > > czy cbacba to oficjalny bard siskomu? Nie, Nawet na naszym forum nikt o takim nicku (a nick ten istnieje, jak dobrze pamiętam dłużej od SISKOMu) do tej pory nic nie napisał. > czy te i jak sadze inne perelki poezji ludowej rodem spod krasnika zostana > opublikowane na stronie siskomu i stana sie mottem dzialalnosci grupy? Nie zostaną, bo to nie będzie mottem, nawet nieoficjalnym. > co autor mial na mysli piszac "sra do garnak obiad mu gotuje"? Na forum Ochota znajdziesz wyjaśnienie. Podpowiem, że trzeba tego szukać w wątkach związanych z Okęciem. > czy wsrod swoich sympatykow ukrywacie wiecej takich utalentowanych myslicieli? Nie mamy wpływu na to kto jest naszym sympatykiem, ani tym bardziej jak się wypowiada. > czy zenuja Cie wypowiedzi cbacba? Tak. Podobnie jak kogoś o nicku jacek. Dodam, że cbacba i jacek to papużki nierozłączki w dyskusjach na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
rosebud68 Re: pytania do tarantuli 26.02.06, 18:37 dzieki, czuje sie usatysfakcjonowany ps. tajemnicza fraza "sra do garnak obiad mu gotuje" pozostanie dla mnie nie niewiadoma bo nie chce mi sie szukac, ale uspokoilem sie przynajmniej, ze nie jest to zwiazane z trasami szybkiego ruchu i siskomem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek pytania do tarantuli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 15:10 cbacba jest taka sama 'moja papuzka nierozlaczka' jak Kain byl dla Abla albo straznik dla wiezniow Gulagu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Bredzisz. IP: *.spray.net.pl 24.02.06, 00:06 Puknij sie w lepek. Popatrz jakie sa plany drog i jak jes zabudowane miasto - moze twoj ptasi mozdzek bedzie w stanie to polaczyc. Drogi czas budowac! Odpowiedz Link Zgłoś
h108 TREŚĆ POROZUMIENIA. 23.02.06, 10:44 Jako współorganizator Konferencji na Foksal przedstawiam treść podpisanego Porozumienia. Może to zachęci do merytorycznej dyskusji, bo po stronie przeciwników wiele nienawiści, mało argumentów. >>> POROZUMIENIE <<< w sprawie tras ekspresowych w Warszawie z Konferencji z dnia 21.02.2006 r. Wspólne stanowisko uczestników Konferencji: 1. Stanowczo opowiadamy się za wyprowadzeniem ruchu tranzytowego z Warszawy, poprzez wybudowanie poza granicami miasta wygodnych obwodnic o klasie autostrady. Ulice położone w granicach miasta powinny służyć mieszkańcom stolicy. 2. Jesteśmy zdecydowanie przeciwni degradacji środowiskowej i społecznej dzielnic Warszawy wskutek przecięcia ich trasami ekspresowymi o charakterze tranzytowym. Te wielopasmowe trasy stałyby się de facto łącznikami autostrad i dróg ekspresowych leżących w trzech transeuropejskich korytarzach transportowych. Uważamy za niedopuszczalne, że planowane przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad (GDDKiA) trasy ekspresowe odciążą jedynie ścisłe centrum Warszawy, przecinając pozostałe gęsto zamieszkane dzielnice. 3. Jako organizacje obywatelskie kategorycznie sprzeciwiamy się sposobowi podejmowania decyzji w sprawach bezpośrednio dotyczących warunków życia i otoczenia mieszkańców bez uwzględnienia wyników konsultacji z reprezentantami lokalnych społeczności, z pominięciem opinii organizacji ekologicznych, a nawet wbrew stanowisku organów samorządowych. W naszym przekonaniu, takie działania ze strony instytucji państwowych naruszają zaufanie obywateli do Państwa. 4. Popieramy sprzeciw Stowarzyszenia Chomiczówka Przeciw Degradacji dotyczący planów budowy Trasy ekspresowej S-7 zlokalizowanej na terenie miasta, w sytuacji, gdy nie ma rządowej decyzji o budowie autostradowego obejścia Warszawy. Trasa ta zagraża tysiącom mieszkańców osiedli położonych na Chomiczówce i Bemowie. ----- Proszę, będzie łatwiej dyskutować bo już wiemy o czym. Odpowiedz Link Zgłoś
h108 Re: TREŚĆ POROZUMIENIA. 23.02.06, 10:48 Wszystkie organizacje popierające tezy Porozumienia i chcące dołączyć do jego postanowień proszę o kontakt pod adresem info@chomiczowka.org. Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: treść porozumienia 23.02.06, 11:03 "Jesteśmy zdecydowanie przeciwni degradacji środowiskowej i społecznej dzielnic Warszawy wskutek przecięcia ich trasami ekspresowymi o charakterze tranzytowym." Moja polemika jest krótka: autorzy przyjęli błędne przesłanki. Planowane trasy nie będą miały charakteru tranzytowego, dla tranzytu budowana jest obwodnica pozamiejska (drogi 50 i 62). Są one przeznaczone dla mieszkańców Warszawy oraz jako usprawnienie wjazdu i wyjazdu z Warszawy. Z błędnych przesłanek oczywiście wynikają mylne wnioski. Usuwanie poza miasto (gdzie ? do puszczy Kampinoskiej ?) trasy, która ma służyć jako wjazdowa do Warszawy z kierunku Gdańska jest całkowitym nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Przesłanki sa prawidłowe 23.02.06, 12:47 koszatek napisał: > "Jesteśmy zdecydowanie przeciwni degradacji środowiskowej i społecznej dzielnic > Warszawy wskutek przecięcia ich trasami ekspresowymi o charakterze tranzytowym > ." > Moja polemika jest krótka: autorzy przyjęli błędne przesłanki. > Planowane trasy nie będą miały charakteru tranzytowego Nieprawda - trasa s8 i s7 - dla przykładu - ma za zadania rozprowadzić ruch z kończonej autostrady a2, która się skończy w miejsc. Konotopa. Przesłanki sa więc prawidłowe. (ciach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Przesłanki sa prawidłowe IP: 80.51.246.* 23.02.06, 12:57 Tyle, że bedą po nich głównie jeździć ludzie, dla którym CELEM BEDZIE WARSZAWA i będą się tam musięli znaleźć, choćby nawet od Konotopy wiodła polna dróżka. A więc przesłanki błędne. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Przesłanki sa prawidłowe 23.02.06, 17:56 Dodam do tego, że S7 nijak nie będzie rozprowadzać tranzytowego ruchu z A-2, bowiem każdy logistyk straciłby pracę, gdyby kazał jechać z Sochaczewa do Gdańska przez Warszawę, bo tu autostradą się jedzie i drogą ekspresową, niż od razu skierować samochód w kierunku Płońska. Ruch może rozprowadzać S2. Na autostradzie też nie jest problemem egzekwowanie znaku B-5. Np. w PPO Pruszków łatwo takie pojazdy zawrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Przesłanki sa prawidłowe IP: 80.51.246.* 23.02.06, 18:02 Tarantulo daremny Twój trd i strata czasu. Zadne argumenty nie trafią do tego chorego człowieka:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek admiral slodkich wod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:50 nawet nick masz dety poczytaj cos, dowiedz sie - ile mozesz zyc w ciemnocie Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco admiral = vampi_r ? 24.02.06, 10:14 Gość portalu: jacek napisał(a): > nawet nick masz dety > > poczytaj cos, dowiedz sie - ile mozesz zyc w ciemnocie hehe - coś mi się widzi, iż tem Admiral, to nasz ukochany vamiprek - tylko w przebraniu - takim karnawałowym - dowcipniś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: admiral = vampi_r ? IP: 80.51.246.* 24.02.06, 11:03 Zapewniam Cię, że nie jstem Vampirem. Vampir jest z SISKOMU, a ja nie. Ja jestem zwykłym mieszkańcem tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: admiral slodkich wod IP: 80.51.246.* 24.02.06, 10:22 Uuu... coś cieniutko tym razem... Za bardzo się saganik przegrzał...? I ten ktoś miał mnie tępić;-)) Słaaaabiutko. Ale nie przejuj się, wczasy w Tworkach przywrócą Ci zdrowie i kondycję;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek admiral slodkich wod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 10:24 tobie nie pomogly - co widac mocno i wyraznie mimo wielokrotnego powtarzania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: admiral slodkich wod IP: 80.51.246.* 24.02.06, 12:19 Jacuś... Dziecko drogie... Zapytaj każdą postroną osobe, kto tu sprawia wrażenie nie całkiem normalnego. Osuń się od klawiatury - czas założyć kaftanik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek admiral slodkich wod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:48 dobra masz pamiec swietnie pamieasz slowa pielegniarza walczysz z demokracja - popierasz postkomune Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: admiral slodkich wod IP: 80.51.246.* 24.02.06, 14:49 Twojego pielęgniarza? Dobra Jacuś, on już do Ciebie wraca, Czas w kaftanik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek admiral slodkich wod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:35 coraz wieksze admiral ma problemy ze zrozumieniem ciezka glowa admiral - odstaw statki do szafki - i spac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: jajcus bartosieweicz- ty podly bydlaku i pros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 20:05 To nie łądnie obraźać chorych psychicznie;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
cbacba Re: jajcus bartosieweicz- ty podly bydlaku i pros 27.02.06, 06:21 Bardzo przepraszam Ciebie ale jajcus to pseudoekolog z ktorym trzeba walczyc. Gość portalu: Admiral napisał(a): > To nie łądnie obraźać chorych psychicznie;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samolocik Re: jajcus bartosieweicz- ty podly bydlaku i pros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 10:46 Sami widzicie, co to za osobnik, ten Cbacba. Jezu, kogo zatrudniają w PPL? Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek godny sojusznik admirala, wampira, tarantuli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 11:55 wierszowka przez wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Re: Przesłanki sa prawidłowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.06, 11:06 "Autostrada A2 - część europejskiej trasy E30 z Cork (Irlandia) do Omska (Rosja). W Polsce docelowo ma przebiegać na trasie Świecko – Poznań – Łódź – Warszawa - Siedlce – Kukuryki. Na przejściu granicznym w Świecku będzie łączyć się z niemiecką autostradą A12." -jest to przebieg autostrady A2 opisany na stronie SISKOMU. Czy wszystkie te samochody jadą do Warszawy, że autostrada A2 MUSI prowadzić przez Warszawę? Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: Przesłanki sa prawidłowe 23.03.06, 11:49 Nie wszystkie, ale akurat tranzyt międzynarodowy stanowić będzie niewielką część ruchu. Widać to na prognozach ruchu na 2010 rok: www.siskom.waw.pl/mapy/potoki_2010.jpg Ewidentnie najgrubsze kreski występują w rejonie miast, nieco cieńsze - między Warszawą, a innymi miastami, zaś ruch przy granicy wschodniej jest niewielki. Gdyby dominował tranzyt - na mapie mielibyśmy grubą krechę w poprzek całej Polski od Niemiec do Białorusi - a tak nie jest. Potwierdza to fakt, że na granicy z Białorusią dla A-2 projektuje się terminal graniczny o przepustowości rzędu 2000 aut na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Re: Przesłanki sa prawidłowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.06, 10:23 Ciekawe, dlaczego mniejsze miejscowości mają prawo do obwodnic (Mińsk Maz, Grodzisk Maz, Góra Kalwaria i inne zresztą słusznie), a przez Warszawę MUSI przebiegać autostrada (bo że nazywa się trasą ekspresową to nic nie zmienia)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z wisłą! Ależ to banalne: bo Warszawa jest stolicą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 11:15 I o ile Mińsk czy Górę Kalwarię większość omija, o tyle Warszawy nie omija prawie nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Re: Ależ to banalne: bo Warszawa jest stolicą. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.06, 13:13 Jest stolicą. I przebywają w niej ludzie: warszawiacy od urodzenia i Ci, którzy sami wybrali ją na miejsce zamieszkania. Oprócz tego codziennie mnóstwo ludzi przybywa z miejscowości okolicznych oraz z całej Polski w celu załatwienia różnych spraw. Warszawie niezbędna jest komunikacja wewnętrzna oraz dobre skomunikowanie ze światem, ale TRANZYT WPROWADZONY DO WARSZAWY NIE ROZWIĄŻE PROBLEMÓW KOMUNIKACYJNYCH STOLICY, TYLKO JE SPOTĘGUJE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Re: Ależ to banalne: bo Warszawa jest stolicą. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.06, 13:22 W Polsce żyje ok. 40 mln ludzi, w Warszawie ok. 2 mln. Czy uważasz, że pomijając nawet tranzyt międzynarodowy wszyscy, dosłownie wszyscy swoje interesy prowadzą w Warszawie? Nie słyszałeś o producji w "tańszych" rejonach Polski, o tworzeniu nowych tzw. centr obliczeniowych w innych miastach Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Odnośnie Chomiczówki 23.02.06, 11:28 [o S-7] "Trasa ta zagraża tysiącom mieszkańców osiedli położonych na Chomiczówce i Bemowie." Druga polemika: znacznie większym zagrożeniem jest niezbudowanie tej trasy. - ruch z Mostu Północnego zakorkuje wówczas ulice Bielan, w tym przecinającą Chomiczówkę ulicę Conrada, czy przecinającą Bemowo Postańców, - korki wymuszą budowę zwykłej miejskiej ulicy w miejsce S-7. Ale już bez tunelu, wykopów itd, za to ze światłami i takim samym ruchem jak planowana S-7. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Bład w Waszym założeniu 23.02.06, 12:50 koszatek napisał: > [o S-7] "Trasa ta zagraża tysiącom mieszkańców osiedli położonych na Chomiczówc > e i Bemowie." > Druga polemika: znacznie większym zagrożeniem jest niezbudowanie tej trasy. > - ruch z Mostu Północnego zakorkuje wówczas ulice Bielan, w tym przecinającą Ch > omiczówkę ulicę Conrada, czy przecinającą Bemowo Postańców, > - korki wymuszą budowę zwykłej miejskiej ulicy w miejsce S-7. Ale już bez tunel > u, wykopów itd, za to ze światłami i takim samym ruchem jak planowana S-7. Błąd w założeniu!!! Zakładacie , że TMP powstanie wg planów najbardziej niekorzystnych dla osiedla Chomiczówka. a Tak wcale , mam nadzieję, nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Bład w Waszym założeniu IP: *.chello.pl 23.02.06, 23:10 przecztyałem i niestety: a) A powiedzcie jak maja wygladac te drogi lokalne ? Tak jak gorczewska- 6 pasów ZERO ekranów , fieldorfa 3 tysiace samochodów?. Zapraszam o 17 00 ? Czy wy myslicie biedni ludzie ze jak wybudujecie dwie loaklne drogi po dwa pasy to bedzie cicho i sympatycznie. BUHAHAHAHAHAHa NAIWNI b)Z wami sie nie da dyskutowac, czy ludzie drodzy nie mozecie zrozumiec ze Warszawa to aglomeracja , niestety jak sie przyjedza z prowincji (bez obrazy) to efekt skali jest dla was Straszny. nie zna sie miasta qpilo sie mieszkanie u developera z widokiem na pole a tu orany trasa bedzie. Dobry przykład na obalenie juz teraz "świetego dogmatu tranzytu" to al jerozolimskie w godzinach rannych do miasta i w wieczornych od miasta to jezdzi tranzyt (nowy rodzaj, towar w bagaznikach samochodów osobowych). Tak samo nowe osobowe tiry blokuja połczynska i inne arterie - dla zielonych oszolomów to ruch tranzytowy, chybo tylko z dzielnicy do dzielnicy. c) Śmieszą mnie argumenty ze sie nie wiedziało ze będzie trasa 15 lat temu bądź jeszcze wczesniej. Jakos na goclawiu "kazdy"wiedział ze bedzie trasaoczywiscie oprocz tych co q[ili miszkania przy kanalku :) d) A co to za dwa autorytety od ochrony srodowiska? Studiowałem ochrone srodowiska na PW i jakos nie kojarze tych nazwisk (co do prof, to jak w tej sprawie wypowie sie prof od ochr srod zajmujacy sie zabami w stawie to sorry) A uwazam i mam podstawy aby tak twierdzic to sa autorytety w tej dziedzinie. eNajbardziej bawia mnie ci ekolodzy - wiekszosc po uniwerku - tam to jest nauka o ochronie srodowiska :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Odnośnie Chomiczówki 24.02.06, 09:29 > - korki wymuszą budowę zwykłej miejskiej ulicy w miejsce S-7. Ale już bez > tunelu, wykopów itd, za to ze światłami i takim samym ruchem jak planowana > S-7. Co ty nie powiesz? W krajach cywilizowanych korki wymuszają budowę sprawnej komunikacji szynowej i infrastruktury rowerowej, ale my jak zwykle musimy po swojemu. Więcej asfaltu, więcej asfaltu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Odnośnie Chomiczówki IP: 80.51.246.* 24.02.06, 10:44 Kazuyoshi, przyznaj sie ile kilomerów zrobiłeś swoim rowerkiem w połowie stycznia w 30-sto stopniowe mrozy? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Odnośnie Chomiczówki 24.02.06, 11:12 Niewiele. Dużo jeździłem trmawajem. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Odnośnie Chomiczówki 24.02.06, 11:20 Jeszcze jedna uwaga. Rozumiem, że próbowałeś sugerować, że rower na zimę się nie nadaje. A teraz przyjżyjmy się, czy nadaje się samochód. Cóż, wielu kierowców nie mogło przy tych mrozach odpalić swoich pojazów, wielu grzęzło w śniegu i nie było w stanie wyjechać z zasp, niejeden wpadał w poślizg na oblodzonej jezdni, powodując czasem stłuczki i wypadki (z czego jeden bardzo tragiczny). Nie wspomnę, że opady śniegu oznaczają paraliż komunikacyjny miasta. No to jak, czy rzeczywiście samochód jest zimą taki świetny? Co do rowerów - nawet jak 1/3 dni w roku nei nadaje się dla przeciętego warszawiaka do jazdy rowerem, to znaczy, ze 2/3 NADAJE SIĘ!!!! I dlatego warto jednak rozbudowywać infrastrukturę rowerową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Odnośnie Chomiczówki IP: 192.193.245.* 24.02.06, 12:09 Kazoyoushi rozwalasz mnie taka loagika, taa rowery w naszym klimacie walnij sie w czolo z dwa razy. Rozumiem ze wszedzie na swiecie sa rowery i tramwaje. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Odnośnie Chomiczówki 24.02.06, 12:13 > Kazoyoushi rozwalasz mnie taka loagika, taa rowery w naszym klimacie walnij > sie w czolo z dwa razy. Rozumiem, że według ciebie klimat w Szwecji i Finlandii (kraje dosyc mocno "zroweryzowane") jest lepszy? > Rozumiem ze wszedzie na swiecie sa rowery i tramwaje. W krajach cywilizowanych z reguły tak. Wyjątkiem jest USA, ale i oni stopniowo zaczynają się wycofywać ze skrajnie prosamochodowej polityki, rozbudowując w wielu miastach komunikację szynową (lub wręcz budując ją od zera) i wprowadzając udogodnienia dla rowerzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Odnośnie Chomiczówki IP: 192.193.245.* 24.02.06, 12:17 hahahah ale mnie rozbawiłes Co ty z tymi rowerami, juz to widze babcie dziadki wszyscy na roooweeery. Tak szwecja i reszta skandynawi to rowery - popatrz na mape - chyba kolarstwo górskie. Pojedz do Paryza to zobaczysz jak sie wycofuja z polityki drogowej, co innego ze dobra kom miejska powinna byc w warszawie a najlepiej rozwiniete metro 4 linie i problem znika Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Odnośnie Chomiczówki 24.02.06, 13:00 > hahahah > ale mnie rozbawiłes > Co ty z tymi rowerami, juz to widze babcie dziadki wszyscy na roooweeery. > Tak szwecja i reszta skandynawi to rowery - popatrz na mape - chyba kolarstwo > górskie. Szwecja: Malmoe: techszewski.blogs.com/photos/european_wanderlust/img_2269.JPG www.ecolo.org/photos/visite/barseback_05/malmo-center-bikes.jpg Goeteborg: www.greatestcities.com/2997pic/653/CP37653.jpg/Goth1.jpg Sztokholm: bas.scheffers.net/photo/stockholm99/l_04-p-bikes-phone.jpg Finlandia: Turku: www.eurotravelling.net/finland/turkupics/bicycles.jpg Helsinki: www.painetworks.com/photos/fx/fx0085.JPG Rozbawiony? Baw się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Odnośnie Chomiczówki IP: 80.51.246.* 24.02.06, 12:09 Ja nie przeczę, że nie warto Kazuyoshi. Jak najbardziej warto, ale w celach rekreacyjnych, a nie jako podstawa i kregosłup systemu drogowo - komunikacyjnego w mieście. PS. Przyjemnie od czasu do czasu odpisać na Twój post Kazuyoshi, bo przynzaje, że dziecko specjalnej troski Jacuś zaczyna mnie juz nuzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Odnośnie Chomiczówki 24.02.06, 12:15 > Ja nie przeczę, że nie warto Kazuyoshi. Jak najbardziej warto, ale w celach > rekreacyjnych, a nie jako podstawa i kregosłup systemu drogowo - > komunikacyjnego w mieście. Nigdzie nie napisałem, że rower ma byc podstawą i kręgosłupem komunikacji, ale cennym uzupełnieniem jak najbardziej. Załóżmy, że 10% podórży niepieszych to będa podróże rowerowe (wynik jak najbardziej możliwy do uzyskania) - te 10% to naprawdę nie jest mało! > PS. Przyjemnie od czasu do czasu odpisać na Twój post Kazuyoshi, bo > przynzaje, że dziecko specjalnej troski Jacuś zaczyna mnie juz nuzyc. Nieśmiała jazda personalna? Zignoruję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Odnośnie Chomiczówki IP: 80.51.246.* 24.02.06, 12:28 10%? Raczej nierealne. Z Chomiczówki do Wawra to niezła całoprzedpołudniowa wyprawa. Wyobraź sobie wyjazd na całotygodniowe zakupy do centrum handlowego. Rower do rekreacji - jak najbardziej. W pozostałych przypadkach raczej cięzko. > Nieśmiała jazda personalna? Zignoruję. Ależ skąd;-))) A nawet gdyby to raczej pzytywna;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek czy walka o prawo do zdrowia i poszanowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 10:33 podatkow - to oznaka oszolomstwa ??? to raczej upodobanie do spalin i trucizn wskazuje na powazne zaburzenia funkcjonowania centralnego osrodka nerwowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: czy walka o prawo do zdrowia i poszanowania IP: 192.193.245.* 24.02.06, 12:10 Jacus wracaj do puszczy, biegac z jeleniami. Bądz do swojego poprzedniego domu gdzie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek czy walka o prawo do zdrowia i poszanowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:47 a ktoredy ma biec via Baltica ??? czyzby nie przez puszcze ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: czy walka o prawo do zdrowia i poszanowania IP: 80.51.246.* 24.02.06, 14:58 No właśnie zapowiada się, że ominie Doline Rozpudy. Wlaczył o to tak zaciekle znienawidzony przez Ciebie SISKOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek czy walka o prawo do zdrowia i poszanowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:38 ssikom walczy zaciekle o rezerwaty - natomiast nie ma nic przeciwko narazaniu ludzi ciekawe jest wlasnie taki trend w obecnym swiecie - ze bogaci korzystaja z parkow i rezerwatow - chronionych glownie przed pospolstwem - skazanym na co dzien na halas i spaliny bogaci zbuduja swoje wille w Kampinosie - dojada do pracy A2 - a Warszawiacy beda dusic sie w spalinach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Jacuś - znowu kłamiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 20:13 Tak się akurat składa, że to obecnie ludzie cierpią bo waskimi dróżkami, rozmiaru mniej więcej obecnej Racławickiej idzie AUTENTYCZNY RUCH TRANZYTOWY. Na tych waskich kolizyjnych drogach zginęł juz sporo ludzi. I to dla tego co jakiś czas urządzają protesty przeciwko nie wybudowaniu odrębnych bezkolizyjnych tras eksperowych dla PRAWDZIWEGO ruchu tranzytowego (a nie urojonego - jak w Twoim przypadku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ruch tranzytowy powinien byc wspierany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 11:59 nie moze byc tak, ze ma byc kierowany waskimi drogami - kosztem mieszkancow (vide znou tir rozwalil budynek przy szosie) nie mozna wywalac kasy na A2 przez Warszawe - bo albo tranzyt pojdzie przez Warszawe - albo ogromny kosztem sil policyjn-kontrolnych zostanie skierowny na waskie droge tiry na tory - lub za wlasciwa oplata - na obwodnice poza miastem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: ruch tranzytowy powinien byc wspierany IP: 80.51.246.* 27.02.06, 18:36 IWsz co Jacuś? Powtarzasz się- i cały czas do Ciebie pewne podstawowe informacje nie docierają. Stuknij się w głowę grzechotka - może Ci przejdzie. PS. W Warszawie nie będzie A2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ruch tranzytowy powinien byc wspierany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:50 A2 przechodzi przez Warszawe nie ma innego polaczenia - poza Warszawa - pomiedzy oboma czesciami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_k w jedności siła IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 12:38 Wprost przeciwnie w jedności siła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Dan Populista Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: 213.17.172.* 24.02.06, 12:53 sam jestes oszolom. to jest protest przeciwko niewlasciwemu budowaniu drog (przeciwko puszczaniu tranzytu przez srodek miasta), przeciwko nieliczeniu sie z opinia mieszkajacych tam ludzi. i jesli mamy do czynienia z oszolomstwem, to nalezy go szukac w glownej dyrekcji drog i atostrad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg IP: 80.51.246.* 24.02.06, 14:55 Jaki tranzyt? Jaki środek miasta? To objawy niezłej megalomania nazywać peryfeia środkiem miasta. Poza tym te drogi będa pełniły funkcję wylotówek oraz dla traznytu ALE WEWNĄTRZWARSZAWSKIEGO między dzielnicami "wainuszka" Już to wałkowalismyi przerabialiśmy tyle razy. Widzę, że kolega nie jest na biezaco z dysuksją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek kolega nie zna Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 17:36 z perspektywy "manhattanu" przy TL (praska strona) - Bemowo, Ursynow, Ursus, Wlochy, Wilanow, Chomiczowka, Brodno - to peryferie oto przyklad admiralskiego kompleksu nizszosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: kolega nie zna Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 20:18 Ty Ty masz jakieś kompleksy uważając bielańskie, bemowskie czy ursynowskie peryferia za "Centrum". A tak przy okazji; nie jest przypadkiem, że Praga Południe, podbnie jak Środmieście, czy Mokotów była częścią b. Gminy Cenrum. Kompleksy nie mają tu nic do rzeczy - już raczej uwarukowania historyczno - przestrzenne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek kolega nie zna Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 11:51 nieudolne cos te twoje manipulacje w ubecko-komuszym stylu obszary zamieszkale przez setki tysiecy ludzi nie musza byc centrum - nie bedac peryferiami a rozwazania dialektyczne zostwa sobie na zajecia z marksizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: kolega nie zna Warszawy IP: 80.51.246.* 27.02.06, 18:27 Ubecko- komuszy styl to akurat prezentujesz Ty - w najczystrzej postaci. Tylko ta twoja bełkotliwa retoryka... dialektycznie rodem z Tworek... Zwłaszcza jeśli chodzi o te "setki tysięcy". Klasyczny przykład urojeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek kolega nie zna Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:51 psychuszki chlopie - to popieral uklad komuszo ubecki - a nawet jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Dobra;spadam z tego forum IP: 80.51.246.* 24.02.06, 15:03 Miejscami nieżle sienawet bawiłem. Ponieważ jednak wyjeżdzam i nie będę miał dostępu do netu, z wielkim zalem musze opuścić to formu. Mam nadzieję, że za jakieś 6 - 7 lat udając się do Gdańskabee mógł zrobić to Trasą Siekierkowską/ Doliną Służewiecką/ Trasą NS (w tym S7). Pozdrowienia dla wszystkich normalnie myślących;-)) NIe dajcie się eko-oszołomom i pieniaczom:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek a wiec nie chodzi ci o mieszkancow - tylko o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:39 o szybki wyjazd do swojego domku z ogrodkiem inni niech zyja w spalinach Odpowiedz Link Zgłoś
cbacba Re: a wiec nie chodzi ci o mieszkancow - tylko o 25.02.06, 20:08 Rowniez niech inni zyja w szumie silnikow samolotowych Gość portalu: jacek napisał(a): > o szybki wyjazd do swojego domku z ogrodkiem > > inni niech zyja w spalinach > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: a wiec nie chodzi ci o mieszkancow - tylko o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 20:25 Pisałem Ci matole, (przepraszam ale inaczej nie trafia - niestety przetestowałem) że mieszkam przy TŁ na Pradze. Natomiast kiedy wyjeżdzam z miasta, przyznaję robię to późno w nocy bo przez brak odpowiednich tras wylotowych (spowodowany m.in przez takich głąbów jak Ty) o narmalnych porach wyjażd z miasta to gehenna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek a wiec nie chodzi ci o mieszkancow - tylko o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 11:52 bo trasy wylotowe zawlone sa tranztytem tiry wala w kazdym kierunku - nie tramwaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: a wiec nie chodzi ci o mieszkancow - tylko o IP: 80.51.246.* 27.02.06, 18:29 Widać nigdy nie wyjeżdzleś z Warszawy - zawsze do Tworek zamkniętą karetką z białymi szybami Cie wieżli. Gdybyś wyjeżdzał wiedziałbyś, że to przede wsztskim samochody osobowe tych, którzy jadą do Łomianek, Piaseczna, Pruszkowa czy Zielonki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek a wiec nie chodzi ci o mieszkancow - tylko o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:52 psychuszki - sen i marzenie komucha Odpowiedz Link Zgłoś
arvelli Re: Stowarzyszenia przeciw budowie dróg 25.02.06, 20:33 Czy jest to dobry pomysł aby poprowadzić nową ulicę przez środek osiedla??? W tym krztałcie jaki teraz jest ul.Czumy wystarczyłoby "ucywilizować " na odcinku przebiegającym przy parku,wydzielić tam pas a nawet chodnik dla pieszych.Dodać więcej spowalniaczy.Po co następny łącznik do powstańców jeśli już niedługo lazurową z powstańców połączy 3 pasmowa Górczewska ? Myślę że to wyrzucanie pieniędzy.Lepiej przeznaczyć je na inne cele np.zadrzewianie.Jeśli wybudowana zostanie trasa szybkiego ruchu od polczyńskiej do Dywizjonu 303 to osiedle zostanie odcięte od świeżego powietrza które płynie z Puszczy.Docenimy wtedy drzewa rosnące w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś