Gość: Jania IP: *.stacje.agora.pl 25.11.02, 13:16 Czy ktos moze wie, gdzie takie cudo mozna dostac. Jest to genialny pomysl na prezent dla smakosza :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jania Re: Pudełko z herbatami Dilmaha IP: *.stacje.agora.pl 25.11.02, 13:19 Gość portalu: Jania napisał: > Czy ktos moze wie, gdzie takie cudo mozna dostac. Jest to genialny pomysl na > prezent dla smakosza :) Dodam, że nie chodzi mi o papierowe pudełeczka, z konkretnymi rodzajami herbat, ale duze drewniane pudełko, które spotyka się w kawiarniach, restauracjach. Z góry dziekuje za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Pudełko z herbatami Dilmaha 25.11.02, 15:02 Jakies dwa tygodnie temu widzialem taka herbatke w Auchan. Mieli chyba ze dwa smaki. DGR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martica Re: Pudełko z herbatami Dilmaha IP: 213.241.38.* 25.11.02, 20:53 hej. jest sporo sklepow z serii "herbaty swiata". ja osobiscie proponuje ci ten przy nowym swiecie. jest malenki i specjalnie sie nie wyroznia. za to bardzo sympatyczny jest sprzedawca. sprowadzi ci co chcesz, jesli tylko takowe cudo istnieje. pare dni temu bylam w carrefourze na bemowie. maja cala serie dilmaha lisciastych w pudelkach (chyba drewnianych); co prawda, jest to dosc drogie, ale lisciasta irish breakfast to jest to co tygrysy lubia najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: Pudełko z herbatami Dilmaha IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 13:20 Nie wiem gdzie dokładnie takie o jakie pytasz, ale widziałam ostatnio że Lipton wypuścił serię herbata z pudełkiem drewnianym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jania Re: Pudełko z herbatami Dilmaha IP: *.stacje.agora.pl 25.11.02, 13:29 Tez widzialam, ale zdecydowanie wole Dilmaha (jast bardziej prezentowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Pudełko z herbatami Dilmaha IP: skory:* / 10.2.13.* 25.11.02, 16:50 Podawanie herbaty ekspresowej jest nieeleganckie i uchodzi tylko w knajpie kategorii takiej sobie albo w domu, jak nikt nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dgr Re: Pudełko z herbatami Dilmaha 26.11.02, 08:36 Dilmach, sprzedaje w pudelkach drewnianych tylko herbate sypana, wiec twoja uwaga jest nie zupelnie na miejscu ;-) DGR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Pudełko z herbatami Dilmaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 19:08 Rózne pudełka (drewniane i nie tylko) Dilmaha i innych firm można kupić w sklepie spożywczym w Promenadzie przy Ostrobramskiej. Uprzedzam, że są piekielnie drogie (wszystkie towary w tym sklepie mają wysokie ceny). Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: Pudełko z herbatami Dilmaha IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 08:24 właśnie ide sobie zrobić herbatę, Dilmaha, więc przyszło mi do głowy, że gdyby tych postów które otrzymałas było za mało to podaję telefon do Dilmaha: numer oczywiście warszawski 834-12-15. Zawsze można się upewnić czy sprowadzaja do Polski te pudełka z herbatą o których mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Pudełko z herbatami Dilmaha IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.11.02, 15:11 Dziś widziałam je delikatesach BOMI na Towarowej - Jupiter Centrum. Te same delikatesy są w Klifie. Tam tez powinna byc ta herbata. Pudełka z zestawem herbat kosztują ok. 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Pudełko z herbatami Dilmaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.02, 15:54 Coś za tanio. Chyba, że pudełko nie jest drewniane. W Promenadzie kosztuje ponad 300 zł (duże). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Pudełko z herbatami Dilmaha IP: 217.197.165.* 26.11.02, 16:06 Z info na ich stronie wynika, ze jeszcze takich pudelek nie maja (w Polsce): www.gourmetfoods.pl/html/prezent.html Te w delikatesach pewnie zostaly sprowadzone z zagranicy - tak wiec i ich cena moze byc zaskakujaca. Polecane wyzej delikatesy na Ostrobramskiej (fajny sklep swoja droga) maja sprowadzane np. soki Granini, i ich cena jest duzo wieksza od wersji na rynek polski - smakow nie porownywalem, niezamozny jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Pudełko z herbatami Dilmaha IP: waprx* / 192.168.14.* 26.11.02, 17:14 Tak "apropos": czeski Budweiser, butelka 0.5l, produkowany w Czechach na rynek Polski (polskie napisy na butelce z tyłu), Carrefour - 2,80 zł ten sam czeski Budweiser, tylko czeski, sprowadzony przez jakiegoś "importera" plus polska naklejka na czeskich napisach z tyłu butelki, Marcpol - 5,80 zł A piwo dokładnie to samo... Słabo??? A co do Dilmaha to widziałem kiedyś takie pudełka w Bomi w Klifie, ale nie wiem ile kosztowały, bo się nie interesowałem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jania Re: Pudełko z herbatami Dilmaha IP: *.stacje.agora.pl 27.11.02, 13:37 Dziekuje za wszystkie informacje :) Już kupilam u Dilmaha w biurze na Żoliborzu. A przy okazji dowiedzialam sie, ze 4.12 otwieraja sklep na Kopernika. Za male pudelko z 6 rodzajami herbat zaplacilam ok. 170 zł, duże (12 rodzajów) kosztuje około 270 zł. Po wykorzystaniu herbat skrzyneczka moze sluzyc jako szkatulka na drobiazgi. Pazdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Pudełko z herbatami Dilmaha IP: 217.197.165.* 27.11.02, 13:47 Jania, ty zamozna jestes. I do tego masz pudeleczko i zapewne drobiazgi. A ja mam pusty sloik i dziurawy balonik. Buuuuuu.... Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Pude?ko z herbatami Dilmaha 27.11.02, 13:51 Smakosze nie pijaja ekspresowej herbaty! Lepiej smakoszowi kupic w sklepie z herbata na wage kilka malych puszek i do kazdej nasypac troche herbaty - do kazdej w innym smaku! Albo kupic jakis gadzet do zaparzania herbaty. Takie pudelko to tylko do knajpy pasuje, ba, zdaje sie, ze tylko w knajpie moze sie cos takiego znalezc, bo, jak mniemam, dostarcza to producent tak jak browar dostarcza parasole do pubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahala Re: Pude?ko z herbatami Dilmaha IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 20:46 A może ktoś z Was zbiera puszki po herbatach? Mam wspanialą kolekcję i szukam kogoś chętnego do wymiany i ew. do wspólnego uprawiania hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahala Re: Pude?ko z herbatami Dilmaha IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 20:46 A może ktoś z Was zbiera puszki po herbatach? Mam wspanialą kolekcję i szukam kogoś chętnego do wymiany i ew. do wspólnego uprawiania hobby. Odpowiedz Link Zgłoś