Gość: Jesper IP: 217.153.97.* 10.02.03, 17:27 Jupi! jestem pierwszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pryma(u)s Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc IP: 194.235.195.* 10.02.03, 19:55 Gość portalu: Jesper napisał(a): > Jupi! jestem pierwszy!!! a ja drugi........... a kto nastepny?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc - BEMOWO IP: *.acn.pl 10.02.03, 20:17 Na ulicy Kazubów jest osiedlowy sklepik należący do sieci noszącej pieszczotliwą nazwę „Żabka”. Czynny jest do 2300, w związku z czym ostatnie 4 - 5 godzin sprzedaje głównie alkohol. I tu rozpoczyna się koszmar mieszkańców pobliskiego bloku przy ulicy Kazubów 4. Od ok 18 - 19tej godziny nasze klatki schodowe zamieniają się w miejsce spotkań amatorów piwa i gorzały. Rozwydrzona horda łamie prawo pijąc alkohol w miejscu publicznym, używając publicznie plugawego języka i dewastując (tzw. potrzeby fizjologiczne) klatki schodowe. Kilkanaście razy interweniowała wzywana przez mieszkańców policja i straż miejska (tzw. spisanie z dowodów osobistych), ale to nic nie pomaga. Czy rzeczywiście nic więcej nie można zrobić? Przecież poczucie bezkarności rozzuchwala tych młodych, dwudziestokilkuletnich ludzi. Oni coraz bardziej się degenerują, a mieszkańcy coraz bardziej ulegają frustracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc - BE IP: *.worldbank.org 11.02.03, 11:05 Ja na miejscu lokatorow przynajmniej zalozylabym domofony na klatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc - BE IP: *.acn.pl 16.02.03, 21:30 Gość portalu: M. napisał(a): > Ja na miejscu lokatorow przynajmniej zalozylabym domofony na > klatkach. JASNE ŻE DOMOFONY SĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoza Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc - BE IP: *.ichip.pw.edu.pl 07.03.03, 08:21 Co za pierdolona gnida kurwa smie wogole sie udzielac na temat naszegfo osiedla, niech sie jebie na pysk zcwelona pinda, co kurwa podsypuje na psy, a co kurwa jego zajebana maja ci ludzie robic jak do chuja na tym smutnym jak pizda osiedlu jednyna rozrywka jest pierdolony sklep z woda, to nie sa do chuja zlamasa amatorzy piwka i sie nie degeneruja jebana parowo, rozumiesz, wiekszosc sie uczy, studiuje, pracuje, to normalni ludzie, a gdzie oni sie maja spotykac pedale giety, jakbym wiedzial kto ty kurwo jestes to bym ci wpiedrolil kawalek tych pieknych plotkow z naszego osiedla w dupe kurwa zeby ci zwieracz puscil wiec kurwa wypierdalaj mendo do siebie na woioche i wiecej nie pisz takich bzdue, a jak kurwa jestes woielki kuyrwa modry chuj to zrob jakas knajpe, alebo kurwa daj mozliweosc, chcielismy kiedyc zrobic sobie klubik a te jebane spolecnziaki z adminisstracki i kuyrwa pojebani mieszkancy chyba wola zebysmy stali na klatkachm sory to jest moje miesce zamieszkania i policja chuj moze mi zrobic, alko i pety, mam to w dupie co mysla sasiedzi, to nie jest bezprawne i dlatego wzywanmie policji jest na psia pyte, tylko sie mlodziez wkurwia i robi na zlosc pojebanym ludziom, zrozumcie kurwa ze jak cos wam sie nie podoba to mozecie sami stad spierdolkic, co nie macie gdzie, sory my tez nie wiec czy to sie wam podoba czy nie bedziemy kurwa stac na naszych klatkach, nie ma zadym, sosiedzi co nas znaja wiedza ze nic sie t nie dziej, tylko stoimy a taka manda skurwysynska z zajenbanej zydomasonerskiej arabskiej bruidnej rodziny sie wypowiada i starszy tylko kurwa ludzi, chyba twoja matka musi byc pierdolona kurwa skoro ci pozwala na takei teksty idz sie wypaluj ze starym swoim pedalem kurwa jak mozna splodzic takiego jebnietego fiuta, wspolczuje odpierdolcie sie wreszcie od tych ludzi, oni kurwa nie maja co robic, wszystko jest zle kurwa a jakos se kazdy radzi i kurwa nikt nie wali szczochow po klatlach chyba ze szczaja ci w ryj i nie mozesz wszystkiego spic zajbancu zlamasie, zastanow sie nad soba skurwielu w dupe wypierdolony, chuj ci w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvs Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc IP: *.proxy.aol.com 11.02.03, 02:17 Tragiczna mapa.cvsNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc IP: *.fastres.net 11.02.03, 08:33 Od 10 lat probuje przekonac zanjomych ze w koncu stolica powinna wrocic do Krakowa to sie skoncza nieszczescia Polski, i w koncu bedzie panstwem srodkowo-europejskim.( patrz przestepstwa w Pradze, Budapesztu, Wiednie, Bratislavie, Lubjanie a na drugiej stronie Moskwa, Kiejew, Minsk). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja 2 mapa niebezpiecznych miejsc-Bielany IP: *.crowley.pl 11.02.03, 10:27 Okolice lasku bielańskiego- ul Gwiażdista i Klaudyny (os. RUDA) Raj dla złodzieji niedoświetlone lub nieoświetlone parkingi i chodniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emigrant Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc IP: *.bmj.net.pl 11.02.03, 11:18 Czyli Mokotów najbezpieczniejszy? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja 2 mapa niebezpiecznych miejsc-Bielany IP: *.crowley.pl 11.02.03, 12:47 ...A jak ktoś zobaczy u nas(os.Ruda) panów Policjantów to mamy święto.Proponuję zobaczyć co porabiają ( w okolicach "kanałku") w późnych godz.wieczornych....śpią jak my... w aucie...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piaseczanin!! Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc IP: *.sap-ag.de 11.02.03, 13:19 Wszyscy zaczeli rozmawiac o tym jak jest niebezpiecznie na ulicach Warszawy. Niech jednak nikt nie zapomina jak sytaucja wyglada w miastach satelitach (Piaseczno). Mieszkam w Pisecznie na ulicy Strusiej (osiedle Slowicza) i w ciagu ostatniego roku moj samochod zostal okradziony 4 razy (3 razy wybite szyby i raz skradzione rejestracje). Czy widzialem tam kiedys policje? Nie, nie widzialem jej nigdy. ps. wlasnie jade odebrac samochod po wprawieniu szyby (wybili ja zaledwie wczoraj) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adventura Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc IP: 212.160.125.* 12.02.03, 09:39 stary, ty nie wiesz co się dzieje w Michałowicach! Jest taki jeden ziomalo, który miał dredy, a teraz ogolił się na łyso i terroryzuje całe miasto. Napierdala po nocach wszysth przechodniów. Odpowiedz Link Zgłoś
duo1 Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc 12.02.03, 13:30 Gość portalu: Piaseczanin!! napisał(a): > Wszyscy zaczeli rozmawiac o tym jak jest niebezpiecznie na > ulicach Warszawy. Niech jednak nikt nie zapomina jak sytaucja > wyglada w miastach satelitach (Piaseczno). > > Mieszkam w Pisecznie na ulicy Strusiej (osiedle Slowicza) i w > ciagu ostatniego roku moj samochod zostal okradziony 4 razy (3 > razy wybite szyby i raz skradzione rejestracje). > > Czy widzialem tam kiedys policje? Nie, nie widzialem jej nigdy. > > ps. wlasnie jade odebrac samochod po wprawieniu szyby (wybili ja > zaledwie wczoraj) wczoraj tobie szybe wybili a dzisiaj jedziesz samochod odebrac?? to niezle zalatany jestes, bo wlasnie siedzisz w niemczech... sprawdz w swoim IP. a moze to w reichu tobie ta szybe zbili??? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpanek Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc 11.02.03, 15:05 Wśród wymienionych za najniebezpiecznejsze ulice wymieniono Marszałowską, Grójecką itp. Co to za metodologia? - po zliczeniu wszystkich przestepstw, przy założeniu losowego albo równomiernego rozkładu musi być tak, że im dłuższa ulica - tym więcej przestepstw. Może ktoś by policzył np. stosunek liczby przestepstw do długości ulicy, to byłoby bardziej prawdopodobne. (Nie wspomnę tu już o ciut bardziej wyrafinowanych metodach statystycznych do sprawdzania skupiskowości rozkładu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dante_waw Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc IP: *.lot.pl 11.02.03, 17:32 Przezabawne na Uminskiego na Goclawiu zaznaczone bojki i pobicia dokladnie w miejscu w ktorym znajduje sie Komenda Policji, chyba sama policja nie wierzy w ta "pokazowke" (wide przypadek splawienia pobitego klienta ktory dzwonil na Komende na Uminskiego wlasnie). Moze jakby wysiedli z nowych Octavii i przeszli sie na piechote w mrozne wieczorki po mniejszych uliczkach, a tak znowu bedzie otwarcie komendy i polonezik i magiczne slowa w GW "otwarcie nowej komendy poprawi bezpieczenstwo naszej dzielnicy", jakby sama komenda poprawiala statystyki przestepczosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ems Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc IP: 217.119.66.* 11.02.03, 18:03 Krazieże samochodów iwłamania do nich występują w obrębie ulic:Pługa,Mochnackiego,Mianowskiego. ems Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcd WYstarczy spis ulic opublikowac- wyjdzie na to samo. IP: *.physics.miami.edu 11.02.03, 22:52 A ile mniej roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyli Jerzy pobicia IP: 212.160.125.* 12.02.03, 09:33 Jeśli będziecie oddawać kaskę bez gadania to wam, kurwa, nie będziemy wpierdalać, chuje jebane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes Dla REDAKCJI nt. mapy IP: *.acn.waw.pl 12.02.03, 12:44 Mam taką nieśmiałą uwagę dot. mapy. Otóż nie bierze ona chyba pod uwagę długości ulic. Stąd najdłuższe ulice wychodzą siłą rzeczy na pozornie najniebezpieczniejsze, a przecież - umówmy się - 20 włamań na Marszałkowskiej może oznaczać takie samo bezpieczeństwo jak 1 włamanie na jakiejś tam Bagateli, ponieważ na Marszałkowskeij jest o tysiące więcej mieszkań i więcej ludzi. To samo z rozbojami itd. Wydaje mi się zatem że długa ulica jest od razu niebezpieczna w porównaniu z krótką kiedy z powodu swojej długości siłą rzeczy nabywa większy udział w statystykach karnych niż ulica krótka. Trzeba by jakoś uwzględnić te statystyczne realia, inaczej ludzie zaczną się błędnie lękać Górczewskiej a mylnie czuć bezpiecznie w jakiejś tylnej ciemnej uliczce obok. Może punkty, plamy - zagęszczenia przestępstw raczej niż całe ulice ? Tak sobie mapę niebezpiecznych miejsc (właśnie - miejsc, punktów - nie ulic) wyobrażałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieszczesiliwy Lokator Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc IP: 213.241.35.* 12.02.03, 14:47 Praga poludnie to ladna dzielnica lecz niezawsze jest bezpieczna w owej dzielnicy jest Trojkot Bermudzki!{to ulica PODSKARBINSKA ROG SIENICKIEJ}.UWAGA NA TAMTE OKOLICE!!a wszczegolnosci na podworka oraz pobliski park mozna dostac lomot za sam wyglod wiekszosci wyrostkow robiom poklatkowe iteresy paserskie i narkotykowe orgie!! jezeli pszypatkowo staniesz sie siwiadkiem takiego zdarzenia to jusz potobie znajom tam kazdy kawalek a ty nie wiec dopadnom cie POlicja tam niezagloda sami sie boiom.Uwazajcie wiec jezeli macie tam znajomych odwiedzajcie ich raczej wdzien nisz wieczorem to dobra rada!! KRUK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 17:37 "Interaktywna" to chyba lekka przesada. Jedyna interaktywnosc to wskazanie dzielnicy - brak wyszukiwania, porownania i wielu cennych informacji. Do poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.03, 18:59 Brawo Warszawa!!!Jak widac na mapie rozboj wszedzie a nie tylko na " Wiejskiej " Tak trzymac!!. To idzie w swiat!.A mieszkancow zal. Szkoda i wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### bez sensu IP: *.sims.nrc.ca 14.02.03, 02:49 czytam te listy i wydaje mi sie ze wszyscy dali sie wciagnac w zabawe pt. a ja tez znam jeszcze jedno niebezpieczne miejsce, ktorego nie ma na mapie, wiec je dodam przeciez tworzenie takiej mapy jest bez sensu, po co i dla kogo? dla ludzi czy dla policjantow? (przepraszam , ale tak jakos wyszlo...) zajrzalem tylko na mape ochoty i spis i po prostu WSZEDZIE JEST NIEBEZPIECZNIE! i to jedyne przeslanie tej mapy! horror! i oprocz takiego stwierdzenia, to korzysci zadnych w tym nie widze. przestepczosc istnieje wszedzie, w kazdym panstwie, tylko w krajach cywilizowanych sa dzielnice dobre i dzielnice zle, i tam jest sens tworzenia takich map. ale czy jest sens robic to w warszawie, gdzie nie ma "dobrych dzielnic"? czy dzieki temu ktos wybierze sobie bezpieczna droge komunikacja miejska z Brodna na Okecie albo Sluzewiec albo Wole? Cala ta cholerna mapa mowi: czlowieku, pomoz bandytom, obrabuj ,pobij i zgwalc sie sam, a potem pomoz policji, i sam sie zaprowadz na komisariat. Tylko w ten sposob mozesz miec minimalny wplyw na to co z toba sie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dancan niebezpieczna warszawa IP: *.clinternal / 10.2.6.* 17.02.03, 11:24 ... do d..py z taką mapą, jak się czyta ulice to odnosi się wrażenie że nie ma bezpiecznych miejsc w warszawie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Kobiety! zabezpieczcie torebki w samochodach! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 00:55 Wszystkie Panie! Polecam Wam następujące zabezpieczenie torebki w samochodzie prowadzonym przez Was: kładziecie torebkę za siedzeniem kierowcy, jej pasek przerzucacie przez klamrę pasa bezpieczeństwa kierowcy, zapinacie pas przed rozpoczęciem jazdy. Proste? Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Kobiety! zabezpieczcie torebki w samochodach! IP: *.shiz.pl 18.02.03, 15:30 Gość portalu: Iwona napisał(a): > Wszystkie Panie! > Polecam Wam następujące zabezpieczenie torebki w samochodzie > prowadzonym przez Was: kładziecie torebkę za siedzeniem > kierowcy, jej pasek przerzucacie przez klamrę pasa > bezpieczeństwa kierowcy, zapinacie pas przed rozpoczęciem jazdy. > Proste? > Pozdrawiam > Iwona a nie lepiej schować do bagażnika (zamykając go oczywiście). Takie zabezpieczenie może spowodować niezłą szarpaninę, a złodzieje mogą mieć nóż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Kobiety! zabezpieczcie torebki w samochodach! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 20:01 W niektórych przypadkach lepiej, ale jest to bardziej kłopotliwe dla właścicielki (np., podjeżdżasz do kiosku po gazetę i musisz wyjść, otworzyć, zamknąć bagażnik itd. Po powrocie to samo.) Miejsce położenia torebki nie jest typowe (można ją lekko upchnąć pod siedzenie), złodzieje raczej nastawiają się na kradzież z siedzenia pasażera i raczej "bezbolesne" zabranie torebki z siedzenia i szybką ucieczkę, a nie na szarpaninę. Ja wolę wersję z pasami bezpieczeństwa. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc IP: *.mofnet.gov.pl 25.02.03, 13:04 Właśnie przeczytałem wczorajszy (24.02.03) list o napadzie na kobietę w ciąży w kamienicy na Inżynierskiej. Oczywiście ze zdjęcia natychmiast rozpoznałem, który to dom. Inżynierska 9. Mam szczęście nie mieszkać w tym domu. Ale czasem trzeba obok niego przejść. Zawsze stoi tam grupka pijanej młodzieży, która zaczepia przechodniów. Można być pobitym, obrzuconym jakimiś przedmiotami. Jak się ma dobry dzień to tylko poświecą laserem po oczach. I tak się zastanawiam - większość domów na tej ulicy, to domy porządne. Mają domofony, zadbane klatki. Powoli i z trudem ale się remontują. Właściwie tylko jeden dom na ulicy burzy poczucie bezpieczeństwa. Dlaczego nic się z tym nie da zrobić? Jakiś miesiąc temu dzwoniłem do dzielnicowego, właśnie z pytaniem o ten dom. Odpowiedział, że nie widzi problemu. Rozumiem, że być może, z jakiś nie znanych mi powodów nie można zakazać pijanej młodzieży wystawania w tej bramie. Ale w takiej sytuacji może powinien stać razem z nią policjant, skoro nie widzi problemu? Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Interaktywna mapa niebezpiecznych miejsc IP: *.crowley.pl 25.02.03, 15:12 moim zdaniem takimi miejscami są również Urzedy skarbowe gdzue dochodzi do wielu wyrw. To dotyczy urzędników i klientów. Na Mycielskiego zdarza sie to nagminnie. Prosiłbym o rozpoznanie tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś