Dodaj do ulubionych

Wronka z Radomia!

IP: *.* 14.10.02, 14:56
Dziękuje Ci za post którego wcześniej nie odczytałam i chciałam Ci się pochwalić,otóż 28 sierpnia urodziła się Patrysia.Ważyła 3.300 i miała 54 cm.jest naprawdę słodziutka, jak będziesz chciała to wyśle Ci jej zdjęcie.Pozd i całuje - Biedronka
Obserwuj wątek
    • Gość: Wronka Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 16.10.02, 14:53
      Koniecznie chcę zobaczyć aniołka. Jak opanuje technikę zamieszczania tu zdjęć odwzajemnię się Bartkiem. Przy okazji czekam na relację jak było. Moja przyjaciółka Aśka rodzi w styczniu. Wybrała Józefów, a ja rodziłam na Tochtermana i niewiele moge jej opowiedzieć o Józefowie. Odezwij się jak sobie radzisz z maluszkiem.Wronka
      • Gość: Biedronka Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 16.10.02, 16:33
        Ja osobiście odradziłabym tej przyjaciółce rodzić na Józefowie,dużo jest opini iż leczą tam sami łapówkarze. Mną naprawdę wspaniale się zajeli w naszym starym szpitalu nie dając nikomu w łape.Patrynia ma się znakomicie,co najgorsze to nocne pobudki czego nie znoszę i pragnę ciągle przespać się choć na chwile!!!-jak było z Tobą, czy karmiłaś piersią?-
        • Gość: Wronka Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 17.10.02, 08:25
          Ja też rodziłam na Tochtermana i opiekowała się moja od zawsze pani doktor Wilczyńska Dziuk. Poród przyjął przemiły doktor Ciszek. Też bez żadnych kopert, chociaż co do niektóych pielęgniarek, warczących na przemęczone i ledwo żywe mamy miałabym co powiedzieć. Za to panie od noworodków cudo malinowe. Przemiła opieka.Wracając do dzidziusia to nie chcę cię martwić, ale przyzwyczaj się i wstąp do klubu rodziców marzących o przespaniu całej nocy - gdzieś na edziecko. Ja należę do takich już od prawie półtora roku. Karmiłam Bartka piersią prawie osiem miesięcy, później sam się odstawił na rzecz marchewki w każdej postaci. Ale po karmieniu pozostało nam wspólne spanie i mama na wyciągnięcie ręki. Mam więc szarpane włosy, kopniaki w brzuch, piąchy prosto w oczy, a wszystko to oczywiście w wielkiej miłości, tylko Bartek nie mógł się dobrze ułożyć, więc się trochę wiercił. Na początku było jeszcze śmieszniej, bo poprzestawiały mu się dzień z nocą. Całe dnie z przerwami na karmienie przesypiał jak aniołek, nie było dziecka, a w nocy pełna aktywność - koszmar. Na szczęście znów sam się wyregulował. Mogę cię tylko pocieszyć, że do nieprzespanych nocy w końcu kiedyś się przyzwyczaisz, choć wcale nie oznacza to, że będzie ci się to podobać. Tyle tytułem wstępu, jak masz jakieś problemy czy zapytania wal śmiało, w końcu jakoś sobie poradziliśmy, więc może nie jesteśmy tacy wyrodni rodzice.Pozdrowionka dla ciebie i Patrysi
          • Gość: edyta.bujak Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 22.11.02, 12:05
            Dziewczyny, ja rodziłam na Józefowie, a przed urodzeniem Filipka, dwa razy leżałam na patologii na Józefowie i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona zarówno z opieki jak i z warunków tam panujących.Jeśli chodzi o nie przespane noce, to witwm w klubie. Odkąd urodziłam Filipka (ma roczek), nie przespałam całej nocy. Karmię go piersią, w nocy potrafi doić cyca nawet co godzinę. Śpię razem z nim i już się do tego przyzwyczaiłam. Biedronka, życzę wytrwałości! Pozdrawiam Was i Wasze pociechy.Edyta
          • Gość: gojaczek Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 13.12.02, 23:21
            Cześć!Dopiero niedawno odkryłam forum eDziecka i muszę przyznać,że jest super.Również jestem z Radomia i dlatego przeglądałam posty od dziewczyn z Radomia.Wyczytałam w twoim poście,że też jesteś pacjentką pani dr Wilczyńskiej-Dziuk.Z tego co piszesz wnioskuję,że jesteś zadowolona z jej opieki.Pozwól,że i ja zgodzę się z twoją opinią . Pani doktor odbierała porody obydwojga moich pociech i jestem jej za to dozgonnie wdzięczna . Nie wiem jakie byłoby zdrowie moich szkrabów gdyby nie ona. Muszę ci powiedzieć ,że masa urodzeniowa moich dzieci była nad podziw duża : pierwsze 4330 g a drugie 4590 g . Dzięki cudownej opiece i zaangażowaniu w poród pani doktor moje dzieci są teraz zdrowe i radosne . Obecnie synek 20.12.skończy 2 latka a córeczka 26.12. 7 miesięcy . Pozdrawiam EwaGP.S. co się tyczy opeki personelu pielęgniarskiego to w pełni się z Tobą zgadzam (panie z oddziału noworodków były Super!!). Co do opieki dr Ciszka po ostatnim porodzie leżała na sali ze mną dziewczyna , która jest jego pacjentką i przyjmował porody jej dwójki dzieci podzielała ona twoje zdanie i była zadowolona .
            • Gość: ekaśka Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 14.12.02, 21:53
              cześćja tez byłam pacjętką dr Wilczyńskiej. Też jestem zadowolona, cociaż niestety to nie ona odbierała poród.
    • Gość: Wronka Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 19.12.02, 16:56
      Witajcie w klubie radomianek i piszcie koniecznie co u was słychać. Jestem ciekawa jak sobie radzicie z pociechami, czy pracujecie, czy korzystacie z nieocenionych babć i dziadków czy zatrudniacie panie opiekunki. Podzielmy się doświadczeniami. Także w temacie pediatrów, żłobków szkół i przedszkoli. Zawsze w grupie to raźniej.PZDRWronka
      • Gość: ekaśka Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 21.12.02, 16:24
        Cześćjak tam przygotowania świąteczne? Czy wasze maluchy dają Wam troche czasu na sprzątanie itp.?
        • Gość: edyta.bujak Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 22.12.02, 23:22
          DZIEWCZYNY, ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM I WASZYM POCIECHOM ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIAT ORAZ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !!!EDYTA
          • Gość: ekaśka Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 22.12.02, 23:26
            Wesołych świąt dla Was i Waszych pociech
      • Gość: gojaczek Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 24.12.02, 10:30
        Hej dziewczyny moc gorących życzeń świątecznych dla Was i waszych Pociech życzy Ewa z Paulinką i Mateuszkiem
        • Gość: ekaśka Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 30.12.02, 21:44
          Co u Was słychać? Czy któraś wie, gdzie można kupić jajka od kur grzebiących, bo takie podobno nie uczulają. Tak przynajmniej twierdzi moja lekarka.
          • Gość: ekaśka Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 31.12.02, 14:29
            Wszystkiego Najlepszego W Nowym Roku, Udanego Sylwestra (jak go spędzacie, ja z Magda w domku) i pociechy z Waszych maluchów
      • Gość: GGGosia Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 07.01.03, 22:48
        Witam, rowniez mieszkam w Radomiu a na tym forum jestem nowa (ze tak powiem). Moja niunia-Marysia ma juz prawie 4,5 roku i jest kochaniutka, jak prawdopodobnie powiedzialaby kazda z mam o swoim dziecku. Coz moge powiedziec.... moze od poczatku... Marysie urodzilam na Tochtermanna i przyznam sie szczerze, ze nie pamietam nazwiska ani lekarza, ani poloznej, ktorzy byli przy porodzie :) Ale wszystko bylo OK, a ja juz po porodzie nie myslalam o niczym innym jak tylko o dziecku :) A moj maz.... zbyt skolowany, zeby pamietac i myslec o tym.... Najwazniejsze dla nas bylo, ze nasza coreczka urodzila sie zdrowa....Co moge powiedziec o tym szpitalu.... Moze tylko powtorze to, co kolezanki mowily, ze pielegniarki do niemowlaczkow byly super i zawsze usmiechniete (chociaz jedna powiedziala, ze z moimi "piersiami" nie wykarmie dziecka, a karmilam ponad 1,6 roku-co zle wspominam, bo jak kazda matka chcialam karmic piersia-ale przetrzymalam to :) ku zadowoleniu mojej coreczki i nas-rodzicow, bo dziecko prawie w ogole nie chorowalo), za to niemilo wspominam jedna polozna (chyba to byla polozna, jak sie pozniej dowiedzialam)-podobno stara panna (ale czy to ma jakis wplyw?), ktora codzien nam mowila, wchodzac do sali (bylysmy tylko dwie), ze cos tu smierdzi i ze powinnysmy o to zadbac (patrzac na nas wymownie, tak jakby to byla melina.....) hi,hi.... jak moze pachniec po nocy, gdy nasze dzieci byly przewijane po kilka razy (po zupce pomidorowej podanej na obiad zaraz po porodzie!), a okna w nocy nie byly otwierane.... Zreszta, to malo wazne... staralam sie nie denerwowac :) A co moge powiedziec o szpitalu na Jozefowie... Moja kolezanka tam rodzila i..... jej maluszek urodzil sie z wywychnietym barkiem, czego lekarze jednak nie mogli ocenic, jak to trzeba "ugryzc". Szpikowali dziecko antybiotykami (a"propos zbyt pozno wpadli na pomysl, zebyw ogole podac jakies lekarstwo), nie wlozyli tego w barku w nic i.... nie wiedzieli, co dalej.... Po konsultacjach w W-wie (niestety tam ostatnio szuka sie pomocy) okazalo sie, ze stan zapalny postepowal, bo za pozno podano antybiotyk i w dodatku nie taki jak trzeba. Wsadzono maluszka w usztywniajacy bark pas kazali codziennie cwiczyc, powoli, delikatnie chora raczke....Dziecko moze miec w przyszlosci klopoty z ruchliwoscia barku... niestety... co przeszli rodzice.... co przeszlo dziecko, ktore w radomskim szpitalu bylo brane na konsultacje lekarska, bez zaproszenia na nia matki! Mozna sie tylko domyslac..... Druga moja kolezanka, ktora swoje drugie dziecko urodzila na Tochtermanna, pomimo, ze juz istnial szpital na Jozefowie, wciaz powtarza, ze kolejne dzieci tez by rodzila w starym "towarzystwie". Jej ciaze (moja zreszta tez) prowadzil dr Michalak i wszystkim go polecam, jako rozwaznego lekarza, ktory nigdy nie panikuje, chociaz wada jego moze byc malomownosc-ale zawsze odpowie na wszystkie pytania, jakie mu sie zada... Dla niego najwazniejsze jest dobro matki i dziecka, a nie szpitala.....jak to podobno dzieje sie na Jozefowie... To moze i pogloski, ale tam podobno do konca odciaga sie decyzje o wykonaniu cesarki.... bo koszty! :) Pomimo pieknych scian i czystosci nie jest tam tak "cieplo" jak na Tochtermanna. To tyle tytulem wstepu i mojej bytnosci na tym forum. Jesli macie jakies ciekawe pomysly lub problemy, sluze swoja osoba i pomoca..... A moze jakies spotkano e-mam radomskich?Pozdrowionka, GGGosia
        • Gość: Wronka Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 14.01.03, 12:31
          Podzielmy się teraz wiedzą na temat pediatrów. Do kogo chodzicie, czy macie prywatnych czy państwowa służba zdrowia. Komu można ufać, a który zapisuje leki z górnej półki zagranicznej itd.PZDRWronka
          • Gość: ekaśka Re: Wronka z Radomia! IP: *.* 14.01.03, 22:14
            Ja chodzę do przychodni na Klonowicza do dr Świerczwskiej lub Wieczerskiej , obie s ą w porządku. Polecam też ortopedę z Domagalskiego ( budynki radoskoru) dr Izbickiego - tłumaczy dokładnie co i jak, a poza tym jest miły.
          • cetebe Re: Wronka z Radomia! 03.06.03, 08:14
            witam!
            Jestem mamą 5-tyg. Kubu vel Gucia rodziałam na Józefowie i to w samiutką
            wielkanoc przed terminem
            \poród odebrał świetny lekarz a położne tam pracujące to pprostu cud. miałam i
            wannę i masaż piłkę, wodę do picia i bardzo dobrą opiekę.
            Lekarz który mnie szył po porodzie przychodził specjalnie do mnie na oddział
            żeby zapytać jak się czuję, jak szwy i co mam robić!!
            pielęgniarki na oddziale świetne nawet jak wychodziliśmy do domu po 9 dniach
    • cetebe Re: Wronka z Radomia! 03.06.03, 08:20
      coś mnie wywaliło
      Nawet jak wychodziliśmy do domu po 9 dniach (kuba miał żółtaczkę) to specjalnie
      do mnie przszła główna położna i dała nuer telefonu i powiedziała jak będą
      jakieś pytania lub problemy proszę dzwonić bardzo chętnie zawsze pomożemy
      i co Wy na to?
      natomiast wiem od koleżanki że za poród na Tochtermana zapłaciła i ja nie
      chciałbym rodzić i mieć taką opiekę jak ona miała
      Chodzimy z Guciem do \pani doktor Jawoszek z polikiniki Medicon (przemiła pani
      doktor która bardzo dużo wyjaśnia sama z siebie
      chętnie nawiążę korespondencję jak bedziecie chcieli
      pozdrowionka dla wszytskich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka