Gość: pixelo_rety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 22:20 magdalena sroda filozofka?! no kurde bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kixx Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.acn.waw.pl 10.12.06, 22:42 kazdy swiatly i postepowy obywatel swiata powinien byc za aborcja wykonywana na kazde zadanie kobiety plody tez nalezy wykorzystac,przeciez to nie ludzie,a wiec mozna by je spozytkowac w racjonalny sposob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 00:21 Akurat Środa to filozofka. W sensie wykonywanego zawodu na 100%. Ja natomiast nadal oczekuję od pani Bratkowskiej informacji za co konkretnie wyrzucono ją z posady nauczycielki. A ten zasztyletowany lewak z Powiśla to kolega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.chello.pl 11.12.06, 06:35 A ty co jesteś nadczłowiekiem, a może bogiem że masz prawo mówić o płodzie, że to nie człowiek. Życzę ci abyś nie miał nigdy dzieci - szkoda takich istot jak miałyby mieć takiego rodzica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demokles Zlegalizować eliminacje kobiet IP: *.pgi.waw.pl 11.12.06, 07:46 (ŚMIERĆ)USUWAJĄCYCH CIAŻĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Zlegalizować eliminacje kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:15 właściwie to nie jestem za aborcją ale jak słucham wypowiedzi tych kobiet i jak bardzo dopominają się legalizacji prawa do zabójstwa to zastanawiam się dlaczego ich matki nie skorzystały z podziemia ... bo chociaż nie łamałoby się człowiekowi serce, kiedy słyszy że płód to nie człowiek i można go przecież wykorzystać np. do produkcji mydła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.acn.waw.pl 11.12.06, 14:07 Gość portalu: kkk napisał(a): > A ty co jesteś nadczłowiekiem, a może bogiem że masz prawo mówić o płodzie, że > to nie człowiek. Życzę ci abyś nie miał nigdy dzieci - szkoda takich istot jak > miałyby mieć takiego rodzica. €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ dziecko dopoki sie nie narodzi nie jest czlowiekiem kazdy swiatly i postepowo myslacy czlowiek to wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: 195.116.118.* 11.12.06, 15:32 Powiedz to matkom które straciły dziecko w 7 lub 8 miesiącu ciąży. Według ciebie to nie były dzieci czyli ludzie. Gratuluję myślenia. Prawie jak Hitler: Polak to nie człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.acn.waw.pl 11.12.06, 20:02 nie mi gratuluj ja nie jestem postepowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Płody same się wykorzystują, Kixsiuniu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:57 np. wchłaniają swoich bliźniaków, albo aborcjują się same. Jak ci tak żal zygotek, to przestań jeść jajka (to przecież kurczak już). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Płody same się wykorzystują, Kixsiuniu! IP: *.acn.waw.pl 11.12.06, 20:04 blad w rozumowaniu jem zarowno jajka jak i kurczaki plodow ludzkich nie jem i nie mam zamiaru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boa Owszem, filozofka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 07:26 1990 - doktorat (praca "Godność - ujęcie historyczne i normatywne idei", promotor: prof. dr hab. Henryk Jankowski) obroniła w roku . 2003 - habilitacja (praca "Indywidualizm i jego krytycy. Współczesne spory między liberałami, komunitarianami i feministkami na temat podmiotu, wspólnoty i płci"). Od 1993 redaktorka Przeglądu Filozoficznego, a od 1994 sekretarz redakcji pisma Etyka. Członkini Collegium Invisibile Uniwersytet Warszawski, Polska Akademia Nauk (od 1996). Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Owszem, filozofka. 11.12.06, 12:38 boa, na nic twoj wysilek. aninimowych dupkow z forow internetowych i tak nie obchodzi, ze Magdalena Sroda jest doktorem habilitowanym filozofii - przeciez oni i tak są mądrzejsi i wiedzą lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Nie zabijaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 07:58 Mamusiu... Mamusiu... jestem już taki duży, że ledwo się tutaj mieszczę! ale cierpliwie tutaj poczekam ostatni miesiąc jeszcze... Mamusiu wiem, że ja tu się wiercę to rozciągam ci brzuszek, nie chcę żebyś się na mnie złościła i nie będę sie już poruszał! Mamusiu... nie chcę by cię bolało i nie chcę żebyś cierpiała, urodzę się więc bardzo szybko żebyś mnie już przytulała! Mamusiu już! już jestem na świecie! wyszedłem szybko i bez krzyku! Dlaczego więc, zamiast w domu zostawiasz mnie w zimnym śmietniku? Mamusiu wróć! Tak strasznie mi tu zimno... przecież przyszła już zima! Marzną mi plecki, zmarzły mi rączki, długo tak nie wytrzymam! Mamusiu wiem, pewnie pobiegłaś do domu po kocyk i śpioszki! Nie będę płakał, nie będę krzyczał, żeby cię nie rozzłościć. Mamusiu... przyszedł już po mnie Pan Bóg, wyjął z foliowego worka i zabrał tam gdzie jest ciepło ...zrobił ze mnie aniołka! Mamusiu moja! kocham i tęsknię i czekam tutaj na ciebie. Nie przynoś już kocyka ani śpioszków to nie potrzebne mi w niebie... Mamusiu... Lil Kim Lee Teraz już wiem Zakazałaś mówić do mnie po imieniu - nie rozumiałam dlaczego - bo było ono takie ładne, Nie cieszyło cię żadne moje osiągnięcie... Teraz już wiem, Dlaczego odebrałaś mi dzieciństwo - Nigdy żadnej lalki, misia... Nie traktowałaś mnie jak córki, byłam ci zawsze przeszkodą. Tak bardzo cię kochałam - A ty odebrałaś mi życie - Mamo! Czy mogę jeszcze tak do ciebie powiedzieć? Znam już prawdę - Byłam dzieckiem niechcianym... Przeszkodziłam ci w realizacji twoich marzeń, w których nie było dla mnie miejsca, więc postanowiłaś mnie zabić... Dzisiaj pewnie też byłabym matką - tak jak ty kiedyś mogłaś być - mamo - byłabym taka podobna do ciebie... A jednak różniłoby nas to, Że ja kochałabym moje dziecko... Angelika Bocheńska Aborcja Nie zabijaj mnie, mamo!!! Ja już żyję w twym łonie, Mamy krew taką samą, I już rosną mi dłonie. Nie zabijaj mnie, mamo!!! Ja chcę żyć w twoim świecie, Tyś jest do życia ramą, A ja jestem twe dziecię. Nie zabijaj mnie, mamo!!! Nie chcę pójść w ręce kata, Choć już skazał mnie tato, Ja chcę żyć i mieć brata. Nie zabijaj mnie mamo!!! Ja twym dzieckiem, rodziną, Ciało mamy to samo, Połączone pępowiną. Zabij myśl o aborcji!!! Nie rozstawaj się z niebem, Nie zabraknie nam porcji, Podzielimy się chlebem. Pozwól mi się urodzić!!! Daj mi szansę na życie, Nie daj złemu się zwodzić, Bogu oddaj się skrycie. On nam w życiu pomoże, Nie będziemy żyć same, Ciebie proszę, mój Boże. Weź w opiekę mą mamę. Wojciech Ambicki, Bukowsko Odpowiedz Link Zgłoś
charge69 Re: Nie zabijaj! 11.12.06, 14:11 Wszystko piękne i wzruszające. A jeśli ciąża i poród stanowią zagrożenie dla życia matki to co wtedy? Nie zabijaj mnie synku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie zabijaj! IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.12.06, 17:33 Tomek to pajac. Jakbyś był Elą to byś pierdół nie pisał. Zajmij się swoimi narządami a ja swoimi. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Re: Nie zabijaj! IP: *.chello.pl 11.12.06, 22:32 Najlepsze określenie "pajac" - podziwiam elokwencję. A może po prostu Tomkowi nie jest obojętne dobrowolne zabijanie. Najpierw aborcja, później eutanazja, a po drodze śluby homoseksualistów. A i jeszcze zapomniałem: Róbta co chceta !!! - NIGDY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie zabijaj! IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.12.06, 00:26 Niech sobie plemniki ochrania :). A co ciebie obchodzą homoseksualiści, niech sobie robią co chcą. Daj ludziom żyć!!!!!! Dlaczego tacy jak ty wtrącają się w życie innych, myślisz że jesteś mądrzejszy ode mnie i lepiej mną pokierujesz niż ja sama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Nie zabijaj! IP: *.chello.pl 12.12.06, 06:14 "Daj ludziom żyć!!!!!!" - właśnie !!! Daj żyć, nie zabijaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie zabijaj! IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.12.06, 14:41 Płód po 12 miesiącach to zlepek komórek, który może ale nie musi stać się człowiekiem. Do pory porodu mogę z nim robić co tylko mi się podoba. Tak już nas urządziła natura i wasze zachłanne łapska, które chcecie nam wkładać do brzuchów tego nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
michael.corleone Re: Nie zabijaj! 12.12.06, 15:01 Gość portalu: Kas napisał(a): > Płód po 12 miesiącach to zlepek komórek, który może ale nie musi stać się > człowiekiem. Do pory porodu mogę z nim robić co tylko mi się podoba. Tak już na > s > urządziła natura i wasze zachłanne łapska, które chcecie nam wkładać do brzuchó > w > tego nie zmienią. To musisz mamusi codziennie hołdy składać i pokłony bić,że w swej wielkiej łaskawości dopuściła byś mogła stać się człowiekiem.Nie wyobrażam sobie rozmiarów Twojej wdzięczności do Twej rodzicielki(choć to słowo chyba zbyt mało oddaje treści,bo matka nie tylko rodzi ale i POZWALA zostać człowiekiem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAs Re: Nie zabijaj! IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.12.06, 20:05 "matka nie tylko rodzi ale i POZWALA zostać człowiekiem" A jest inaczej? Oświeć mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
michael.corleone Re: Nie zabijaj! 13.12.06, 13:35 Gość portalu: KAs napisał(a): > "matka nie tylko rodzi ale i POZWALA zostać człowiekiem" > > A jest inaczej? Oświeć mnie. A kto jej dał do tego prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
michael.corleone Re: Nie zabijaj! 13.12.06, 17:24 Natura dała niektórym mężczyznom skłonność,że się tak eufemistycznie wyrażę,do wymuszania usług seksualnych od kobiet.Czy takich facetów jesteś gotowa nie karać tylko z powdu naturalnej skłonności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie zabijaj! IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.12.06, 20:06 Nie masz prawa naruszać nietykalności drugiego człowieka. Pewnie powiesz - zarodek też człowiek ale to tylko twój pogląd. Jest to płód, z którego dopiero rozwinie się człowiek. Pamiętaj, że każdy jest wolny człowiek nietylany więc nie masz prawa decydować za mnie co ja zrobię z częścią mojego ciała bo płód jest częścią ciała kobiety czy ci się to podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Nie zabijaj! IP: *.chello.pl 13.12.06, 20:10 > bo płód jest > częścią ciała kobiety czy ci się to podoba czy nie.< Mnie się nie podoba. WSkaż uprzejmie jaka częścią ciała kobiety jest płod. Taką, która bywa jej częścia, albo nie bywa jej częścią. A pewne kobiety to nigdy, po prostu, tej części nie mają? Odpowiedz Link Zgłoś
michael.corleone Re: Nie zabijaj! 14.12.06, 12:49 Gość portalu: Kas napisał(a): > Nie masz prawa naruszać nietykalności drugiego człowieka. Pewnie powiesz - > zarodek też człowiek ale to tylko twój pogląd. A niektórzy mężczyźni uważają kobietę za gorszy gatunek od siebie.Pewnie powiesz-to bzdura alo to tylko Twój pogląd.A oni mają prawo do swego poglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie zabijaj! IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.12.06, 17:40 I to jest ich prawo, mogą myśleć co chcą i ze sobą robić co chcą a innym nic do tego. Jarzysz wreszcie umoralniający faceciku? Odpowiedz Link Zgłoś
michael.corleone Re: Nie zabijaj! 15.12.06, 11:06 Gość portalu: Kas napisał(a): > I to jest ich prawo, mogą myśleć co chcą i ze sobą robić co chcą a innym nic do > tego. Oczywiście,że mogą robić co chcą.Ale muszą za to też odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Nie zabijaj! IP: *.chello.pl 13.12.06, 20:36 Nie ma co dyskutować z "Kas". Osoba która na Twoje czy moje argumenty mówi nie bo nie. A tak na luzie ciekawe co by "Kas" powiedziała na pytanie: Czy jak wrzucę złotówkę do automatu z Colą to puszka jest moja czy automatu? I tym optymistycznym akcentem kończę wypowiedzi w tej dyskusji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie zabijaj! IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.12.06, 22:33 Ten przykład który podajesz dowodzi, że dyskusja z toba to stracony czas. Jestem zażenowana tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Nie zabijaj! IP: 195.116.118.* 12.12.06, 15:14 Słonica? - 12 miesięcy. Poza tym płód jest w macicy. Jak będziesz w gimnazjum to się dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie zabijaj! IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.12.06, 20:06 Każdy głupi by się zorientował, że to pomyłka w pisaniu ale widać dla ciebie to za trudne. PS W MOJEJ macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Nie zabijaj! IP: 195.116.118.* 13.12.06, 12:49 Tak, jest to dla mnie za trudne, bo nie mogę zrozumieć jak można zabić niewinną istotę. Za to dla was zwolenników sld i aborcji wszystko jest łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Nie zabijaj! IP: 195.116.118.* 12.12.06, 15:26 Powoli mnie przekonujesz do bycia za aborcją. Można by weliminować takich osobników jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie zabijaj! IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.12.06, 20:04 Albo jak ty. WON od mojego ciała i tego co się w nim znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Nie zabijaj! IP: 195.116.118.* 13.12.06, 12:54 Masz rację. Mnie też mogli wyskrobać, ale na szczęście moja Mama tego nie zrobiła. Teraz sam mam dziecko i nie wyobrażam sobie abym mógł mu zrobić krzywdę. Za to jak ktoś spróbuje to go za..ję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie zabijaj! IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.12.06, 16:55 Nie widzisz różnicy między dzieckiem a 10-tygodniowym płodem? Smutne. Opisujesz swoją sytuację a sytuacji są miliony, każdy ma inną czy potrafisz przewidzieć każdą, nawet nie potrafisz sobie wyobrazić jakie dramaty niektórzy ludzie przeżywają z powodu czyichś przekonań przekładanych na ustawodawstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
michael.corleone Re: Nie zabijaj! 13.12.06, 13:38 Gość portalu: Kas napisał(a): > Albo jak ty. > > WON od mojego ciała i tego co się w nim znajduje. To znaczy,że nowotwora albo też nie będzie pani sobie życzyła wypędzać z PANI ciała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie zabijaj! IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.12.06, 16:57 Jeśli będę sobie życzyła to zrobię co chcę, czy także chcesz wprowadzić do ustawy przymusowe leczenie nowotworów? Odpowiedz Link Zgłoś
michael.corleone Re: Nie zabijaj! 13.12.06, 17:25 Gość portalu: Kas napisał(a): > Jeśli będę sobie życzyła to zrobię co chcę, czy także chcesz wprowadzić do > ustawy przymusowe leczenie nowotworów? W stosunku do ciebie wprowadziłbym wręcz zakaz leczenia czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie zabijaj! IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.12.06, 20:07 Dlatego że mam inne poglądy od ciebie? Toż to faszyzm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NF Re: Nie zabijaj! IP: *.chello.pl 13.12.06, 20:32 A znasz genezę faszyzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Usuwają głownie bogate kobiety IP: *.pgi.waw.pl 11.12.06, 08:22 Bo dziecko przeszkadza im w karierze. Między bajki można włożyć przyczyny socjalne aborcji. Według ogólnie dostępnych danych na a borcje głownie decydują sbogate lub robiace karierę w różnych dziedzinach kobiety, a najwiuecej dzieci rodzi sie w srednio zamoznych i biednych rodzinach. I wcale nie sa to dzieci niechciane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Usuwają głownie bogate kobiety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 09:17 "Według ogólnie dostępnych danych na a borcje głownie decydują > > sbogate lub robiace karierę w różnych dziedzinach kobiety, a najwiuecej dzieci > rodzi sie w srednio zamoznych i biednych rodzinach" co to za zarzut z robieniem kariery? ja tez chce ja zrobic, ty jesli masz jakies ambicje pewnie rowniez, przeciez aborcja to nie jest ot tak sobie zwykly zabieg, i nie podejmuje sie decyzji o aborcji jak o umyciu zebow rano,nie robcie z kobiet maszyn do skrobania sie, poza tym trzeba decydowac sie na urodzenie dziecka swiadomie, bo jego wychowanie kosztuje (wiecej niz becikowe), zreszta, to by sie zgadzalo, bo biedne kobiety musza rodzic swoje dzieci, a bogate maja kase na to, by w podziemiu usnunac, wiec dlaczego nie umozliwic wszystkim kobietom takiego samego dostepu do aborcji, bo i tak od setek lar przerywaly ciaze i beda to robic, a chyba lepiej, by zabieg odbyl sie w cywilizowanych warunkach, niz np. z uzyciem wieszaka. poza tym bogate kobiety stac na dziecko, wiec ja polemizowalbym z tym, ze tylko one usuwaja ciaze, z moich obserwacji wynika inaczej, wkurza mnie mieszanie sie panstwa w brzuchy kobiet, nie chcesz aborcji to jej sobie nie rob! a czy zostanie to nazwane morderstwem, czy zabiegiem, to juz indywidualna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiulla Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 08:29 Chyba "coming out"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.itpp.pl 11.12.06, 09:18 Kochani, jeśli uważacie, że zabijanie ludzi jest powodem do dumy, to popierajcie takie demonstracje, podpisujcie się obiema rękami na listach protestacyjnych przeciwko obronie życia ale jednocześnie bądźcie szczere i wiarygodne - nazywajcie sprawę wprost, "po imieniu". Zamiast ukrywać się pod słowem "aborcja" noście na brzuchu etykietki - "ZABIŁAM DZIECKO", "ZAMORDOWAŁAM SYNA", "W SPÓŁCE Z GINEKOLOGIEM POKROIŁAM W MOIM BRZUCHU CÓRKĘ A POTEM WYRZUCIŁAM JĄ DO KOSZA NA ŚMIECI" !!! To chyba jest uczciwsze a przede wszystkim prawdziwe. Ja jestem zdecydowaną przeciwniczką zabijania ludzi, bez względu na to, ile mają godzin, dni, tygodni, miesięcy czy lat. Wszystkim paniom, które uwaząją, że mają prawo zabić dziecko, polecam dokształcenie się w sprawie, co zrobić, aby dziecka nie powołać do życia i nie kombinować, jak się go pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Asi Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 13:48 Asiu, nie chcesz zabijac, wiec nie rob sobie aborcji, a od innych kobiet sie odwal, nikt nic ci na sile nie kaze robic, wiec ty nie piszcz, ze ktoras z kobiet przerwala ciaze, to nie twoja sprawa, pilnuj lepiej swojego brzucha, poza tym jakos nie slysze, bys piszczala, ze nasi zolnierze zabijaja w Iraku ludzi, to jest ok, zabita kobieta przez lekarza, ktory odmawia aborcji, gdy plod grozi smiercia kobiety, tez ok, co tam niech umiera i plod i kobieta, ktora potencjalnie moze urodzic jeszcze dziecko, to sie dzieje w naszym kraju na naszych oczach!!!, hipokryci podobnie do ciebie myslacy niech sie martwia o siebie lepiej, bo nie wiadomo, co kogo w zyciu spotka nie badzicie tacy cwani, zycie jest rozne, nie zawsze rozowe, a aborcja jest decyzja zawsze tragiczna, czasem konieczna, po prostu zastanawiam sie, co powiedza swieci obroncy zycia np. o dwunastolacte zgwalconej przez wujka, ktora w pore nie dostala postinoru i przypadkiem zaszla w ciaze... tez nazwiecie ja morderczynia, czy dziecko ma urodzic dziecko, zamiast powoli wracac do zycia, do nastoletnich problemow? oczywiscie przyklad skrajny, co nie znaczy nierealny, ale wam nic do glowy nie przemowi, zastanawia mnie, kto tu bedzie mial kogo na sumieniu, jak wprowadza calkowity zakaz aborcji, bo aborcja to nigdy nie jest powod do dumy, nie o dume tu chodzi, jak pisze Asia, ale o mozliwosc wyboru w razie jakiejs koniecznosci zyciowej, i nie narzucejcie koscielnego jezyka, aborcja to aborcja, przerwanie ciazy, a nie zabojstwo, tak to sobie z ksiedzem po koledzie gadajcie, nie na forum, ani nie w sejmie w swieckim panstwie Odpowiedz Link Zgłoś
michael.corleone Re: Demonstracja w sprawie aborcji 11.12.06, 15:46 Gość portalu: do Asi napisał(a): > Asiu, nie chcesz zabijac, wiec nie rob sobie aborcji, a od innych kobiet sie > odwal, nikt nic ci na sile nie kaze robic, wiec ty nie piszcz, ze ktoras z > kobiet przerwala ciaze, to nie twoja sprawa Nie chcesz zabijać to nie zabijaj tylko nie przeszkadzaj innym.w końcu kazdy może zabić sąsiada jeśli go w.k.u.r.w.i.A jak ktoś nie chce to niech tego sąsiada nie zabija. > pilnuj lepiej swojego brzucha, Tu nie chodzi o brzuch tylko o nowe życie,które nie powinno byc przerywane z powodu czyjegoś widzimisię. > aborcja to aborcja, przerwanie ciazy, a > nie zabojstwo, Aborcja zabójstwem może i nie jest ale jest najbardziej do niego zbliżona. > kto tu bedzie mial kogo na sumieniu, jak wprowadza calkowity > zakaz aborcji, A kto kogo będzie miał na sumieniu w przypadku liberalizacji prawa? bo aborcja to nigdy nie jest powod do dumy, nie o dume tu chodzi > , > jak pisze Asia, ale o mozliwosc wyboru w razie jakiejs koniecznosci zyciowej, Obecne prawo daje kobiecie wybór.Tyle,że przesuwa moment jego dokonania na przed poczęciem a nie po. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjk pozdrowienia dla chlopcow ze zdjecia. IP: *.k.omnitec.pl 11.12.06, 10:55 "...Mniej szczęścia mieli, ilu ich było Wielu, nawet ich nie liczyłem..." Odpowiedz Link Zgłoś
imoan8 Re: Demonstracja w sprawie aborcji 11.12.06, 11:36 No właśnie... Te komentarze to żywy dowód na to, jak bardzo w Polsce potrzebne są takie demonstracje! Odpowiedz Link Zgłoś
charge69 Demonstracja w sprawie aborcji 11.12.06, 14:26 Twoją córkę zgwałcił kolega z klasy - każesz im się pięknie pobrać w kościele? Jesteś chora i ciąża/poród zagraża Twojemu życiu - rodzisz i z miejsca osieracasz dziecko? A pigułki i prezerwatywy to przecież grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: 195.116.118.* 11.12.06, 15:46 Prezerwatywy TAK, aborcja NIE (chyba że ciąża zagraża życiu matki, ew. dziecka, lub jest skutkiem gwałtu) Odpowiedz Link Zgłoś
charge69 Re: Demonstracja w sprawie aborcji 11.12.06, 16:06 Gość portalu: kkk napisał(a): > Prezerwatywy TAK, aborcja NIE (chyba że ciąża zagraża życiu matki, ew. dziecka, > > lub jest skutkiem gwałtu) Problem w tym, że nowa ustawa ma CAŁKOWICIE zakazać aborcji. W KAŻDYM wypadku. Poza tym Kościół a razem z nim wielu polityków nie dopuszcza stosowania środków antykoncepcyjnych poza BARDZO zawodnym "kalendarzykiem". A tak na marginesie to nie do końca rozumiem Twoją postawę. Nie wolno ciąży usuwać bo to nowe życie, bo embrion = człowiek, bo to morderstwo itd. A tu nagle dopuszczasz taką możliwość w przypadku gwałtu. Taki płód to już nie człowiek? Tego można zabić a tamtego nie. Czy tak? To troche niekonsekwentne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.chello.pl 11.12.06, 17:56 > W KAŻDYM wypadku. > Poza tym Kościół a razem z nim wielu polityków nie dopuszcza stosowania środków > antykoncepcyjnych poza BARDZO zawodnym "kalendarzykiem".< Kościół to raczej przestrzega przed kalendarzykiem. Ci, którzy wiedzą o jego zawodności też przestrzegają, kościelni i świeccy. Współczesne metody naturalnego planowania rodziny to już nie kalendarzyk. On się zestarzał. Odmłodź swoją wiedzę na poruszany temat Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Demonstracja w sprawie aborcji 12.12.06, 17:26 A w czyim interesie leży odmładzanie wiedzy? Po pierwsze - metody naturalne polegające na obserwacji cyklu i ustalaniu dni płodnych nie przynoszą koncernom farmaceutycznym zysków - to jest ich podstawowa wada. No a poza tym bardzo jest wygodnie róznym zacietrzewionym ideologom cywilizacji smierci pietnować kalendarzyk jako metodę zacofaną. Im też odświeżenie wiedzy na temat metod opracowanych znacznie bliżej współczesności nie jest na rękę. Niedopowiedzenie, nieuctwo i półprawda oręzem walki o oścwiecenie i postęp - ot paradoks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.chello.pl 11.12.06, 22:37 Tak - jestem niekonsekwentny. Niestety w przypadku gwałtu mam mieszane uczucia. Nie chciałbym aby moja żona lub córka przeżyły ten koszmar. Niestety patrząc na dziecko z takiego zdarzenia przeżywały by go znów. Z drugiej strony kobieta mogłaby urodzić takie dziecko i od razu zrzec się prawnie noworodka. Poza tym nasz system adopcyjny jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.chello.pl 11.12.06, 17:59 > charge69 napisał: > Twoją córkę zgwałcił kolega z klasy - każesz im się pięknie pobrać w kościele? > Jesteś chora i ciąża/poród zagraża Twojemu życiu - rodzisz i z miejsca > osieracasz dziecko? > A pigułki i prezerwatywy to przecież grzech.< Kto każe się pobierać z gwałcicielem? Co tworzysz? Tak się przejmujesz grzechami? Nie namawiaj do aborcji zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Demonstracja w sprawie aborcji 12.12.06, 17:27 > Kto każe się pobierać z gwałcicielem? Wydaje mi się, że najbardziej panie w rodzaju "filozofki" Środy czy pani nowickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Budujące... 11.12.06, 17:23 ...że tyle jest tak jednoznacznych wpisów ukazujących moralny wymiar tego ekscesu we właściwym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sq Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:05 nie 'comming', ale 'coming', gazeto kochana... Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Demonstracja w sprawie aborcji 11.12.06, 18:24 Spokojnie, to przecież jest gazeta brukowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosia Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 22:37 jakbyś nie wiedział Magdalena Środa jest profesorką filozofii na UW!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Demonstracja w sprawie aborcji 12.12.06, 17:19 Profesorką doktorką habilitowaną, dodajmy dla ścisłości. Co, jak wszystko na to wskazuje, zwalnia ją z uzywania rozumu przy wypowiedziach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.aster.pl 13.12.06, 01:56 O ABORCJI DECYDUJE KOBIETA I TYLKO ONA MA PRAWO OSTATECZNEJ DECYZJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.acn.waw.pl 14.12.06, 17:45 ja proponuje wiec zrobic kolejny krok w tym samym kierunku kazda matka ma prawo zabic bezkarnie swoje dziecko az do osiagniecia przez nie pelnoletnosci i tylko ona ma prawo ostatecznej decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Demonstracja w sprawie aborcji IP: *.acn.waw.pl 14.12.06, 17:48 co zreszta,co prawda tylko w stosunku do dzieci plci zenskiej, jest skutecznie wprowadzane w niektorych krajach swiata wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3793084.html Odpowiedz Link Zgłoś