Gość: wiedenczyk IP: *.2.12.vie.surfer.at 31.05.03, 09:31 W Wiedniu czy Pradze w centrum prawie na kazdej ulicy jest hotel i jakos nikt nie protestuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: warszawiak nie rozumiesz przekretu??? IP: *.acn.pl 31.05.03, 10:27 mialy byc apartamenty, biura, itp., poza tym remont ulicy i kamienic. I ktos teraz zamienia to na projekt, ktory przyniesie mu pewnie wiecej kasy, ale ktory jest wbrew umowie i pewnie miasto by sie na to nie zgodzilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaroS Re: nie rozumiesz przekretu??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.03, 10:42 Gość portalu: warszawiak napisał(a): > mialy byc apartamenty, biura, itp., poza tym remont ulicy i > kamienic. I ktos teraz zamienia to na projekt, ktory przyniesie > mu pewnie wiecej kasy, ale ktory jest wbrew umowie i pewnie > miasto by sie na to nie zgodzilo... Nie widzę tu przekrętu po prostu inwestor zmienił funkcję budynku z apartamentowo biurowej na hotelową jeśli chodzi o ilość samochodów to nie wydaje mi się że przy tej zmianie funkcji budynku gwałtownie zwiększy się ilość aut parkujących w pobliżu (nie znam się dokładnie na wskaźnikach samochodowych ale nie widzę tu sensu). Podobnie z zwiększeniem zysku z wynajmu hotelu operatorowi a apartamenty i biura są inwestycjami na podobnym poziomie zwrotu kosztów, inna byłaby sytuacja gdyby inwestor nagle zdecydował się na "wstawienie" tam centrum handlowego wtedy to byłaby naprawdę istotna zmiana. Generalnie widzę, że sąsiedzi po prostu chcą wyciągnąć kasę od inwestora i tyle. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sm WALIĆ TYCH OSZUSTÓW !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.03, 13:27 Znowu jakieś jebane oszołomy blokują ważną inwestycje powinno się po prostu tych debili i oszustów pierdolić ,a nie dawać im takie prawa do protestu.Sorry za takie słowa ale krew się we mnie buzuje jak słyszysze znowu o takiej bandzie przez którą moja ulubiona ulica przez kolejne lata będzie straszyła ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supadupafly Hotele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.03, 13:46 A takie fajne hotele są w Warszawie w starych kamienicach (Rialto,Andrassy).Może ci mieszkańcy ich nie znają. Bo nie wiem co bym wolał obok siebie biurowiec czy mały hotelik. Jakiś brak logiki. A może haniebny przykład "Przyjaznego miasta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bocian Re: Hotele IP: *.acn.waw.pl 01.06.03, 12:14 Właśnie - może wystarczyłoby, gdyby Spółka wpłaciła na rzecz wspólnoty jakąś okrągłą sumkę... Kurcze - ci ludzie (chyba) nie zdaja sobie sprawy, że działają wbrew własnym interesom. Kto choć raz szedł Próżną wie, jak koszmarnie to teraz wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś