Dodaj do ulubionych

Zawieszona 524

06.06.07, 14:48

Kurde,
Rozumiem - remont to remont - musi bolec.
Remontowany ma byc most Poniatowskiego i Al. Jerozolimskie. To dlaczego do
cholery zawieszaja 524 ????
To linia ktora jezdzi z Brodna, przez most Grota Roweckiego, pl. Wilsona,
Marszalkowska, Pulawska na Mokotow. Z miejscem robot styka sie tylko na
jednym
skrzyzowaniu (rondo Dmowskiego), ktorym z reszta jezdza dziesiatki innych
autobusow i tramwajow, ktore nie beda zawieszone. 524 jest GLOWNYM i
PODSTAWOWYM srodkiem komunikacji, z ktorego korzystaja mieszkancy Brodna by
dostac sie do Centrum i na poludnie Warszawy. Wszystkie inne zmuszaja do
przesiadek, co jest bardzo uciazliwe. Juz teraz by dojechac do pracy na
Mokotowie juz teraz musze przesiadac sie 3 razy (jade 1,5 godziny), a
zawieszenie 524 spowoduje kolejna przesiadke. Jest to dla mnie klopot (jestem
w
8 miesiacu ciazy), jak pewnie dla wiekszosci ludzi, zwlaszcza starszych lub z
dziecmi. Nie rozumiem zupelnie tej decyzji!!!

Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Zawieszona 524 06.06.07, 15:23
      Decyzja faktycznie jest bez sensu...
      • dimanche Re: Zawieszona 524 16.06.07, 12:26
        Dla mnie skasowanie tej linii to absurd, jeżdżę cały czas z dwiema przesiadkami
        i bywa to uciązliwe, choć można się przyzwyczaić...
    • Gość: Mar Re: Zawieszona 524 IP: 212.160.172.* 06.06.07, 15:45
      Ludzie czytajcie informacje kompletnie a nie wybiórczo - z Bródna na Mokotów
      bedzie 4 przeciez
      • ola Re: Zawieszona 524 06.06.07, 16:16

taaa, tylko ile ta 4 ma zastepowac linii, doczytales??
        Walka o miejsca bedzie juz chyba na petli. Dalej (np. na wysokosci 4 Spiacych)
        juz chyba tylko kolanami sie beda ludzie dopychac
        Poza tym tramwaje sie strasznie wleką. Chyba ze 3 godziny bedzie jechac...
        • Gość: DA Re: Zawieszona 524 IP: *.chello.pl 21.06.07, 13:17
          > Poza tym tramwaje sie strasznie wleką. Chyba ze 3 godziny bedzie jechac...

Najpierw sprawdź, a potem pisz głupoty. Czas przejazdu linii 4 jest rozkładowo
          niemal taki sam od przystanku Rembielińska do przystanku Centrum jak linii 524:
          odpowiednio 24 do 28 minut i 26 do 28 minut w zależności od pory dnia.
          Rozkładowo, co znaczy że 524 stoi jeszcze w korkach, w których traci dodatkowo,
          tramwaj w nich nie stoi.

Ale nie ma to jak powtarzać mity o powolnym tramwaju niczym mantrę...
    • jurek_dzbonie Re: Zawieszona 524 06.06.07, 17:22
      > To dlaczego do cholery zawieszaja 524 ????

To dobra decyzja i dawno trzeba bylo ja podjac.
      • Gość: X Re: Zawieszona 524 IP: *.aster.pl 06.06.07, 19:47
        524 ma zostać zawieszone, mimo że faktyczna liczba brygad na ciągu:
        Puławska - Marszałkowska się nie zmieni, albowiem nie należy zapominać, że
        ta "czwórka" to nic innego jak wydzielony tabor z "36".
        Stąd np. ( na przystanku CENTRUM - Marszałkowska )
        Obecnie:
        linie 15, 18, 35, 36 pojawiają się na zmianę co 2-3-3,75 minuty (GS-PS-SiŚ)
        linie 4,15,18,32,35,36 pojawią się na zmianę co 2-2,5-2,5 minuty (GS-PS-SiŚ)
        Tak więc wniosek jest prosty. Liczba brygad tramwajowych na Marszałkowskiej
        zwiększy się poza godzinami szczytu i w soboty i święta. A dodając zawieszenie
        linii 524 to mieszkańcom okolic Marszałkowskiej proponowane zmiany mogą,
        delikatnie mówiąc, nie być na rękę. Poza tym powinno być parę linii mających
        trasę ( na pewnym fragmencie ) podobną do metra. Czasami przejazd krótkiego
        odcinka jest znacznie przyjemniejszy i szybszy autobusem bądź tramwajem. Unika
        się wówczas wchodzenia i schodzenia na stację.
        Poza tym obecnie na ulicy Mickiewicza między stacjami metra PL. WILSONA i DW.
        GDAŃSKI jeździ tylko jedna linia tramwajowa - "36". Po zapowiadanym na wakacje
        zmniejszeniu częstotliwości z 5-7,5-15 na 12-15-15 oraz wycofaniu linii 524 ( i
        prawdopodobnie zawieszeniu takich linii jak 128 ) sytuacja na tym ciągu
        komunikacyjnym znacznie się pogorszy.
        Ale chyba warto było pomyśleć o tych aspektach przed lub w czasie tworzenia
        zmian.
        • Gość: MZ Re: Zawieszona 524 IP: 217.168.193.* 08.06.07, 08:44
          > Po zapowiadanym na wakacje
          > zmniejszeniu częstotliwości z 5-7,5-15 na 12-15-15 oraz wycofaniu linii 524
          > (i prawdopodobnie zawieszeniu takich linii jak 128 ) sytuacja na tym ciągu
          > komunikacyjnym znacznie się pogorszy.

A lyzka na to NIEMOZLIWE.
      • dimanche Re: Zawieszona 524 16.06.07, 12:30
        jurek_dzbonie napisał:

> > To dlaczego do cholery zawieszaja 524 ????
        >
        > To dobra decyzja i dawno trzeba bylo ja podjac.

Nie dla każdego dobra, mnie to niewiele zmienia, ale sa ludzie, którzy nią
        jeździli. Czyms innym też dojadę do metra i nie muszę do Wilsona, bo do
        Gdańskiego tramwajem szybciej nieraz dojechac niż tłuc się w korkach przez
        Grota. Ale jesli ktos pracuje w okolicach Domaniewskiej, tej części bliżej
        PUławskiej, czy galerii Mokotów, to bez sensu go urządzili.
    • e-tam Re: Zawieszona 524 06.06.07, 20:24
      Przecież Puławską też mają w wakacje rozkopać.
    • Gość: grzesiek Re: Zawieszona 524 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 21:16
      Zawieszenie 524to rewelacyjna wiadomośc, linia tłukąc się az z Bokserskiej
      przez ścisłe śródmiś\eście dublująca metro i tramwaje była po prostu
      marnowaniem naszych pieniędzy nie mówiąc o tym że rzadko kiedy była punktualna!
      Teraz będzie 4 do centrum i mam nadzieje częste 114 do metra na pl
      wilsona.Mokotowie

juz teraz musze przesiadac sie 3 razy (jade 1,5 godziny), a
      tak a wymień te przesiadki bo coć wierzyć mi się nie chce

Jest to dla mnie klopot (jestem
      > w
      > 8 miesiacu ciazy
      boshe czyś ty nienormalna w 8 miesiącu do pracy!!!!!!!
      pozatym w 8 mioesiącu to ludzie na kilometr ustępowaliby ci miejsca więc nie
      rób z siebie sieroty

• Gość: Bobik Re: Zawieszona 524 IP: *.aster.pl 15.06.07, 07:30
        Rewelacyjną wiadomością będzie, gdy taki kretyn przestanie udzielać się na
        forum i pokazywać jaki to on jest bystry.
        Od kiedy to ulica puławska to dublowanie metra? Owszem marszałkowska jak
        najbardziej, ale idąc Twoim tokiem myślenia - wywalmy z marszałkowskiej
        wszytskie autobusy i tramwaje bo jest metro!
        524 to dobra linia i ma wielu swoich pasażerów. Metro w godzinach rannych jest
        zapchane i na służewiu czy wilanowskiej jest naprawdę tłoczno. tramwajem też
        nie dojedziesz wszędzie tam gdzie 524.
        • hesperyda2 Przywrócić 524 ! 21.06.07, 00:21
          Wciskają nam sieczkę o tym, że coś się tam gdzieś dubluje. Dubluje się, to
          znaczy jeździ równolegle od Bokserskiej na Bródno? Czy te kocopały są wytworem
          niczym nieskrępowanej wyobraźni funkcjonariusza ZTM-u, czy też może wynikają z
          pragmatycznej acz przyziemnej potrzeby tegoż funkcjonariusza, aby wykombinować
          uzasadnienie kretyńskiej decyzji o wycofaniu autobusu 524? Nie dowiemy się,
          dlaczego naprawdę tę linię skazano na niebyt. Na pewno była bardzo potrzebna
          (mieszkańcom, nie funkcjonariuszom). Ale potrzebne też były ZTM-owi (albo w
          ogóle Miastu) pieniądze na inne cele. A że biedni ludzie, korzystający z
          publicznych środków lokomocji np. na Służewcu nie zaprotestują, to można na
          pewniaka im zabrać połączenia, jeśli tylko Miasto w ten sposób ma szanse
          zarobić na wydatki, które może są już komuś bardziej wpływowemu przyobiecane na
          niewiadomoco. Nie wierzę psom i nie będę rozumowi bluźnić. Przywrócić linię
          524! Że też Służewiec zawsze muszą dotykać nieustające plagi.
    • tygryska_28 A co z odcinkiem Bródnowskim?? 06.06.07, 21:28
      Z przystanku Wyszogrodzka/Rembielińska jedyny dojazd na pętlę latem zostanie
      zlikwidowany??
      Bo przecież w "wakacje" nie jeździ E3 ani 356. Pozostaje do Łojewskiej 126
      średnio co pół godziny i do Kondratowicza 118 z równie dużą częstotliwością...
      Poza tym w związku z remontem Poniatowskiego zlikwidują linię 25...
      I co nam przyjdzie z marnej zatłoczonej 4??

Sugeruję całkowicie odciąć obrzeża Warszawy od Centrum, po co jeszcze bardziej
      je zagęszczać? I dlaczego mamy wygodnie jednym autobusem dojechać do Centrum
      skoro można się kilka razy przesiąść, to taka przyjemność, naprawdę :))

• sibeliuss Re: A co z odcinkiem Bródnowskim?? 06.06.07, 22:30
        tygryska_28 napisała:

> Z przystanku Wyszogrodzka/Rembielińska jedyny dojazd na pętlę latem zostanie
        > zlikwidowany??

A 114?
      • Gość: komornik524 Re: A co z odcinkiem Bródnowskim?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:52
        > Z przystanku Wyszogrodzka/Rembielińska jedyny dojazd na pętlę latem zostanie
        > zlikwidowany??

Durna tygrysico! Czytaj uważnie zamiast 524 bedzie częste 114 po jego trasie do
        metra i dalej na hutę!
        • tygryska_28 Re: A co z odcinkiem Bródnowskim?? 06.06.07, 23:22
          Nie jestem durna i nie życzę sobie żebyś mnie obrażał.

Napisałam o 524 bo o żadnym 114 NIGDZIE nie przeczytałam!! A czytałam te
          informacje w dzisiejszej prasie gdzie nie ma wzmianek o 114. Jest za to tylko i
          wyłącznie napisane, że likwidują 524.

częste tzn co ile??
          • Gość: komornik524 Re: A co z odcinkiem Bródnowskim?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 23:43
            prasa czesto kłamie albo przeinacza fakty, na stronie ztmu masz dokładnie
            wszystko wypisane są nawet mapki. 114 będzie moim zdaniem lepsze od 524 bo
            bardziej punktualne, nie bedzie jechać aż z Bokserskiej tylko z Bielan.
            • sibeliuss Re: A co z odcinkiem Bródnowskim?? 06.06.07, 23:58
              Gość portalu: komornik524 napisał(a):

> prasa czesto kłamie albo przeinacza fakty, na stronie ztmu masz dokładnie
              > wszystko wypisane są nawet mapki. 114 będzie moim zdaniem lepsze od 524 bo
              > bardziej punktualne, nie bedzie jechać aż z Bokserskiej tylko z Bielan.

Na Bielany już mamy 132 i 156 - wystarczą.
            • tygryska_28 Re: A co z odcinkiem Bródnowskim?? 07.06.07, 12:34
              o proszę, można bez obrażania wszystko wyjaśnić??
              dzięki za info, doczytałam na stronie ZTM-u, ale to nie zmienia faktu, że to
              bzdura wg mnie. 114 będzie jechało prawie jednakową trasą jak 156. I nie będzie
              szybkie i będzie się wszędzie zatrzymywać :(
              No trudno. nie mam na to i tak wpływu, trzeba będzie się dostosować :))
        • sibeliuss Re: A co z odcinkiem Bródnowskim?? 06.06.07, 23:57
          Gość portalu: komornik524 napisał(a):

> Durna tygrysico!

Jesteś chamem.
          • tygryska_28 Re: A co z odcinkiem Bródnowskim?? 07.06.07, 12:36
            jest, ale na szczęście nie muszę z nim dyskutować.

No właśnie, na Bielany i do Huty mamy już dobry dojazd, 156, 132, 112...
            A Centrum w wakacje stanie się prawie nieosiągalne bez przesiadek (no nie
            zapominajmy o 118 :DD)

pozdr.
            • Gość: qaz Re: A co z odcinkiem Bródnowskim?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 17:31
              Chyba nie chodzi o pętle do jakich dojeżdżają autobusy, tylko przystanki po
              drodze. Konkretnie chodzi mi o metro - w związku z remontem torów wszystko co na
              powierzchni ziemi będzie stało w korku, będzie duszne i zatłoczone, a metro jest
              chłodne i podziemne ;)
              • tygryska_28 Re: A co z odcinkiem Bródnowskim?? 11.06.07, 15:37
                jasne, że takie jest, ale zanim się do niego z Bródna dostaniesz w śledziowej
                porannej 1,2,4,23 to już nawet chłód nie pomoże...
                potem żeby dostać się na Mokotów na Bokserską czy okolice znowu trzeba się
                przesiąść... gdzie tu logika?? i po co mi wtedy to metro??

eh... szkoda słów, tylko się na "wakacje" zdenerwowałam...

• Gość: Fafel Re: A co z odcinkiem Bródnowskim?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 17:37
                  No ale rozumiesz chyba że nie można ządać połączernia zewsząd wszędzie. To
                  irracjonalne i egoistyczne. Nie będzie połaczenia z Boksrską ale będzie z inną
                  częscia miasta. A tak w ogóle to jadąc z Bródna na Mokotów czy Ursynów zawsze
                  wybieram metro jest szybciej wygodniej chłodniej punktualniej.i własnie dlatego
                  uważam że linia 114 powinna kursować po wakacjach z częstotliwością 5/10/15 i
                  na samych przegubach, wtedy dojazd do metra będzie przyjemnością i ludzie sią
                  przekonają
                  • ola Re: A co z odcinkiem Bródnowskim?? 13.06.07, 11:16

nie bedzie przyjemnoscia bo:
                    - 114 to linia czarna, czyli jedzie wolniej i co chwila sie zatrzymuje w
                    dziwnych miejscach (vide przystanek 118 przy dzialkach pod Greotem- Roweckim)
                    - wymusza na nas przesiadke, czyli strate przynajmniej 10 minut (przy
                    wariantcie autobus=>metro) lub nawet 20/25 minut przy wariancie odwrotnym
                    (doliczam czas oczekiwania na przystanku), pokonanie pasow, chodnikow, schodow
                    i wind (wyobraz sobie, ze wleczesz ze soba wozek z dzieckiem, sam jestes na
                    wozku lub chodzisz o kulach) ...
                    - metro wszedzie cie nie dowiezie. W wiekszosci kierunkow musisz znow wysiasc z
                    metra i ZNOW sie przesiasc. Do dodaje do trasy przynajmniej 1 przesiadke. W
                    przyopadku osob wymienionych powyzej to ZADNA przyjemnosc
                    - planowana organizacja ruchu na Brodnie powoduje, ze cala komunikacja z Brodna
                    jezdzi na Bielany. Ilu mieszkancow Brodna pracuje na Bielanach?? Chyba garstka.
                    Reszta musi kombinowac i CIAGLE sie przesiadac
                    • pompompom Re: A co z odcinkiem Bródnowskim?? 15.06.07, 18:49
                      Olu,
                      mówię to samo a oni wciąż, że przesadki to rewelacyjne rozwiązanie, a najlepiej
                      to spacerkiem. Ku... bo już nie mogę. Metro nie zastąpi wszystkich linii.
                      Dzisiaj na czekanie, przesiadki starciłam prawie dwie godziny, żeby dojechać ze
                      Służewca na Bemowo. Sprawę załatwiałam 10 min. Mam kartę, ale gdybym jej nie
                      miała podróż kosztowałaby mnie mnóstwo kasy.
                      Ciężki siatek nie miałam, wózka z dzieckiem też nie, ale i tak zgrzytałam
                      zębami wściekła jak diabli. Zmarnowany czas.
    • Gość: nomad Na Nowodwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 08:34
      Uważam że trzeba zostawić 524 i skierować go z Bródna dalej na Nowodwory!
      Tam ludzie mają tak skandalicznie złą komunikacje, ze 524 jest dla nich
      niezbędne ;-)
      • Gość: głdek Re: Na Nowodwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 12:25
        Jesli 114 i 4 zostaną na stałe na Bródnie to nie mam nic przeciwko likwidacji
        524, chociaż robi się coraz mniej przyspieszonych linii na Bródnie. Kiedyś na
        Bazyliańskiej bylo 413 445 506 i 524 a teraz zostanie tylko 506:(
        Możnaby uruchomić jakąś 414 do metra i np na Chomiczówkę zamiast E-1 które to
        mogłoby zastąpić 520 na trakcie.
        • Gość: gładek Re: Na Nowodwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 12:26
          a tak w ogóle to 345 powinno zamienić się w 516
      • Gość: MZ Na drzewo, a nie Nowodwory IP: 217.168.193.* 08.06.07, 08:43
        Dobrze ze scieto tego potworka.
        • Gość: wiktor Re: Na drzewo, a nie Nowodwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 08:59
          114 powinno mieć częstotliwość 5/10/15,skoro jest zamiast 524 i 356
    • Gość: Linia 524 Re: Zawieszona 524 IP: *.aster.pl 08.06.07, 10:03
      A gdyby:
      - linię 504 wycofać z odcinka: Al. Niepodległości - EMILII PLATER i skierować
      od skrzyżowania Al. Niepodległości/Domaniewska na dotychczasową trasą linii 524
      do krańca BOKSERSKA
      - linię 505 wydłużyć: ... - Marszałkowska - Al. Jerozolimskie -
      Emilii Plater - Twarda - Pl. Grzybowski - Królewska - Marszałkowska -
      PL. BANKOWY ( Przystanki na wydłużonej trasie: PL. GRZYBOWSKI(n/ż)-dogodny
      punkt przesiadkowy do stacji metra Świętokrzyska), PL. BANKOWY
      ( linia nie będzie omijać Dw. Centralnego a zapewni utrzymanie połączenia
      Puławskiej ze Śródmieściem Płn. )
      • yavorius Re: Zawieszona 524 08.06.07, 13:20
        To będzie się dublowała ze 174.
        • Gość: Linia 524 Re: Zawieszona 524 IP: *.aster.pl 08.06.07, 17:21
          yavorius napisał:

> To będzie się dublowała ze 174.

W propozycji z "504/505" linia 504 nie dublowałaby "504", ponieważ jechałaby z
          zupełnie innego kierunku ( z Os. Kabaty ) a 174 ( z Pl. Hallera ). Miałaby
          wspólny odcinek z linią 174 tam gdzie obecnie 524 (Domaniewska-BOKSERSKA).
      • Gość: bęc! Re: Zawieszona 524 IP: *.aster.pl 08.06.07, 13:34
        Z tym dogodnym punktem przesiadkowym to tak nie za bardzo. Będzie trzeba sporo
        przejść. 505 łączy się z Metrem Centrum. Inna sprawa, że linia prowadzi
        równolegle do Metra i ma charkter pomocniczy.
        • Gość: MZ Re: Zawieszona 524 IP: 217.168.193.* 08.06.07, 14:18
          > Inna sprawa, że linia prowadzi
          > równolegle do Metra i ma charkter pomocniczy.

To znaczy, ze trzeba ja wyslac do krainy wiecznych objazdow.
    • mp84 Obawiam się że 524 już nie wróci 08.06.07, 15:42
      ZTM jest generalnie niechętny liniom przyspieszonym bo te są za szybkie dla
      najwazniejszych klientów ZTMu czyli emerytów. Zbyt wysoka przędkość może
      spowodować zawał.
      Po wakacjach pojawi się pewnie jakieś gowno 1xx albo i nic jesli zostanie 4.
      • Gość: Juzef 'Obawiam się że 524 już nie wróci' - i masz racje IP: *.elka.pw.edu.pl 09.06.07, 11:05
        no moze czesciowo. A o tym na jesieni.
        • ola Re: 'Obawiam się że 524 już nie wróci' - i masz r 09.06.07, 17:24

ciekawia mnie glosy ze 524 jest linia niepotrzebna.
          Jezdze nia codziennie i w godzinach szczytu trudno sie wogole wepchnac do
          srodka.
          Skoro to taki niepotrzebny autobus to czemu tyle ludzi nim jezdzi??
          A, i jeszcze argument ze dubluje sie z metrem! Na odcinku Brodno - Zoliborz sie
          dubluje?? To gdzie to merto tu jezdzi? Pokazcie mi to rzeczywiscie chetnie sie
          na metro przesiade...
          • Gość: wrak Re: 'Obawiam się że 524 już nie wróci' - i masz r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 23:07
            No dlatego że na Bródnie siue nie dubluje będzie 114 a dalej już nie potrzeba
            bo jest metro a na Bródnie będzie jeszcze 4 do Centrum i może uruchomiąjakąs
            inną linię przyśpieszoną po zupełnie nowej trasie ja mam dwa pomysły:
            513 zamiast 345
            516 zamiast 416 i na Wilanów zamiast na Ursynów.Wtedy liczba pośpiechów
            wyrównana a i dowozówki do metra są oraz tramwaje do centrum
            • mp84 Re: 'Obawiam się że 524 już nie wróci' - i masz r 10.06.07, 17:02
              Może to i jednak nie najgorszy pomysł. Możnaby wzmocnić 505 kosztem 524 i 504
              (nie wszyscy chcą się tłuc tramwajami) - potrzeba mocnej linii na Puławskiej co
              pokazuje frekwencja w 505. Brakuje także szybkiego połączenia z
              Wilanowa/Ursynowa na Pragę.
              • zetkalg Re: 'Obawiam się że 524 już nie wróci' - i masz r 11.06.07, 19:38
                505 należałoby wyrzucić z Puławskiej i wzmocnić tramwaje na tym ciągu.
                • Gość: bęc! Re: 'Obawiam się że 524 już nie wróci' - i masz r IP: *.aster.pl 11.06.07, 22:57
                  zetkalg napisał: "505 należałoby wyrzucić z Puławskiej i wzmocnić tramwaje na tym ciągu."

1. Którędy więc, jeżeli nie Puławską? Krasickego i Kazimierzowską może? Sam oceń wartość tego pomysłu.

2. Tramwaje na Puławskiej wzdłuż Torów Wyścigów Konnych? Masz rację - będą. Tyle, że około 2020 roku.

3. Jakie połączenie okolic ulicy Pileckego z centrum po wycofaniu 505? Dowozówka do tramwaju jadąca z Okęcia przez Poleczki do Kabat, albo Natolina Północnego?

Generalnie jestem za, o ile sfiansujesz potrzebne inwestycje
                  • zetkalg Re: 'Obawiam się że 524 już nie wróci' - i masz r 12.06.07, 22:16
                    A może by tak 505 przez Żwirki?
                    • Gość: bęc! Re: 'Obawiam się że 524 już nie wróci' - i masz r IP: *.aster.pl 12.06.07, 22:35
                      Faktem jest, że wiadukt z Poleczki będzie ukończony jakoś na jesieni, ale do
                      tego czasu 505 powinno, moim zdaniem, zostać na dotychczasowej trasie. Gdyby
                      puścić je Marynarską, pokrywałoby się idealnie z 436. Marynarska jest poza tym
                      niestety dość mocno zakorkowana. Kolejną sprawą jest potrzeba połączenia
                      autobusowego na Puławskiej jak zauważył mp84 kilka postów wcześniej. Poza tym
                      trasa z Ursynowa przez Żwirki na Centralny to strasznie na okrągło. Na Żwirkach
                      jest 175 i się tam nawet sprawdza. Wiadukt Poleczki - Wirażowa to super sprawa,
                      ale to się nie nadaje na linię przyspieszoną do Centrum. Można by tam wysmażyć
                      całkiem fajne połączenie Wilanowa z Ursusem i Wolą gdyby jeszcze zrobili
                      wreszcie Klimczka...
              • Gość: barteg Re: 'Obawiam się że 524 już nie wróci' - i masz r IP: *.aster.pl 22.06.07, 20:35
                524 prawie napewno nie wróci... niestety.

ale co do przyspieszonego połączenia bródna z centrum, to tak może nie
                nażekajcie... macie 506 i 500 - dwie całodzienne przyspieszone linie, które nie
                bedą zawieszane na wakacje. 506 idzie świętokrzyską, a 500 na dw. centralny,
                więc nie nażekajcie.

ja mieszkam może i na wsi (pyry - puławska przed piasecznem), ale gdzie bym nie
                chciał jechać to musze sie przesiadać.
    • Gość: Iwona Re: Zawieszona 524 IP: 217.11.133.* 27.06.07, 09:19
      524 to najlepsza linia jeżdżąca z Bródna do Centrum. Kto nią nie jeździł
      codziennie niech wogóle nie zabiera głosu i nie denerwuje ludzi, którzy
      jeździli tym autobusem. Jeżdżę teraz 4, ale to jest koszmar. Mam nadzieję,że
      524 wróci.
      • barti48 Re: Zawieszona 524 27.06.07, 12:23
        Kursowanie autobusów linii 524 nie zostanie przywrócone !
        • Gość: Aga Re: Zawieszona 524 IP: 217.11.133.* 27.06.07, 14:19
          No to świetnie.A skąd masz takie informacje? Nie wyobrażam sobie tego.
          Całe Bródno nie będzie jeździło metrem bo po prostu się tam nie zmieści.Ale
          kogo to obchodzi?Kilka przesiadek,wydłużony dojazd do pracy.Ja skasowałabym
          wszystkie autobusy na Bródnie, na ulicach byłoby przynajmniej luźniej.
          • barti48 Re: Zawieszona 524 27.06.07, 16:55
            Po wakacjach powróci E-3 na zupełnie innej trasie, ale z zachowaniem połączenia
            Bródna z Centrum.
            • ola Re: Zawieszona 524 27.06.07, 17:34

ale e-3 jezdzi tylko w godzinach szczytu a my potrzebujemy autobusu caly dzien!
              • barti48 Re: Zawieszona 524 27.06.07, 20:50
                Zmiana trasy zawsze wiąże się ze zmianą rozkładu. Linia E-4 jest linią
                całodzienną, więc i E-3 ma szanse się tak linią stać.
                • hesperyda2 Re: Zawieszona 524 27.06.07, 21:40
                  Bródno to jedna strona medalu. Ja pytam o Bokserską i połączenie pospieszne
                  Bokserskiej z Centrum przez Puławską.
                  Ja mogę sobie kupić gruchota i zacząć jeździć indywidualnie. Ale na ulicach nie
                  będzie wtedy ani bezpieczniej, ani szybciej, ani czyściej (nie stać mnie na
                  dobry silnik). Raczej gwarantuję, że ulice będą mniej drożne (=bardziej
                  zakorkowane), na światłach wolniej panowie ruszymy, lewy pas będzie jeszcze
                  wolniejszy, prawy pas w ogóle nieprzejezdny (będę szukać miejsca do
                  zaparkowania), a na parkingach będzie zawsze o dwa miejsca mniej. A sąsiednie
                  samochody będą często musiały odwiedzać lakiernika.
                  Po co te ryzyka? Czy nie lepiej myśleć prospołecznie? Zwracam się do tych,
                  którzy sami zapewne jeżdżą samochodami, a innym zabierają nawet autobusy. Psy
                  ogrodnika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka