Dodaj do ulubionych

Głodówka!!!

26.06.07, 09:20
Czy pielęgniarki są chore? Najwyraźniej. Głodówka to ostateczna forma
strajku, którą zaczyna się w sytuacjach, gdy walczy się o rzeczy, za które
gotowi jesteśmy oddać swoje życie. Czy pielęgniarki są gotowe oddać życie za
rozmowę z premierem? Czy może za 30 % podwyżkę?
Co więcej, uważam, że podejmowanie głodówek w tak błahych, mimo wszystko,
sprawach obraża pamięć ludzi, którzy podejmowali głodówkę w sprawach naprawdę
istotnych, które dotyczyły nie kasy, ale wolności lub życia jednostek i
większych społeczności!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: aaaa Re: Głodówka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 09:32
      Kim Ty jesteś, że starasz się pouczać? Masz jakąś ciepłą posadkę w
      administracji? Trudno Ci zrozumieć motywy?

A może to dla tej grupy jest sprawa egzystencjalna? Nie wpadłeś na to? Może
      widzą, że już nie mają innego wyjścia? Może mają dość manipulowania opinią
      publiczną przez rząd?

Decyzja ta (o głodówce) jest dramatyczna. Niesie ze sobą określone skutki.
      Uszanujmy tę decyzję, a nie deprecjonujmy jej, jak chciałby zapewne rząd.

pzdr
      • j_karolak Re: Głodówka!!! 26.06.07, 10:23
        Tak, trudno mi zrozumieć ich motywy. Uczono mnie, że życie ludzkie jest
        wartością nadrzędną. Trudno mi zrozumieć kogoś, kto (teoretycznie) gotów jest
        poświęcicć swe życie dla dyskusji z premierem. Trudno mi zrozumieć kogoś, kto
        (teoretycznie) uważa, że jego życie jest warte 30 % podwyżki.

Nie napisałem nic o rządzie, bo nie chcę mieszać do tej kwestii polityki. Tylko
        głupio mi, że ktoś deprecjonuje czyny wielkich ludzi, gotowych naprawdę
        poświęcić swoje życie dla waqżnych spraw, poprzez używanie wielkich słów typu
        głodówka. Może dla Ciebie jest to taka sama forma protestu jak manifestacja,
        strajk włoski, czy okupacyjny. Dla mnie - nie. Szkoda, że również ty nie
        widzisz pewnej różnicy.
        • Gość: aaaa Re: Głodówka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 10:41
          Właśnie widzę tu różnicę i głębię problemu. Przecież nie wszyscy wyjadą z tego
          Kraju. Część ludzi zostanie. Sporo się tu zestarzeje. I kto ich wszystkich
          będzie leczył? Nie uważasz, że to jest problem egzystencjalny dla Narodu? Że
          nieleczone choroby zrobią to co okupant albo i gorzej. Tu już nie widzisz
          heroizmu ludzi, którzy realizowali zobowiązania innych (władz) na swój koszt?
          Bo jak nazwać sytuację, gdy każdy pracownik ma określony prawem pracy limit
          godzin, ake nie personel medyczny. Zmuszany (m.in. i ekonomicznie) do 400
          godzinnego miesiąca pracy, bez adekwatnego w tym wypadku wynagrodzenia. Nie
          uważasz, że czas położyć temu kres? Nie uważasz, że miernoty, ale stanowiące
          prawo mogą sobie przyznawać wynagrodzenia i nagrody jakie chcą, ale kosztem
          kogoś? Nie uważasz, że ta reforma to nie tylko większe podatki, ale głównie
          racjonalizacja wydatków a służbie zdrowia?

Wreszcie ktoś jest zdeterminowany do tego stopnia, że podjął walkę. Dość już
          obłudy i oszustw w tej materii. Jako społeczeństwo winniśmy tym głodującym
          szacunek.

pzdr
          • samotny_21cm Re: Głodówka!!! 26.06.07, 10:45
            Ale pieprzysz. Szkoda słów.
            • Gość: aaaa Re: Głodówka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 11:04
              Jak masz 21 cm, to zrób to sobie we własnym zakresie i nie zawracaj głowy na
              forum. Może jeszcze świadków na forum potrzebujesz?

pzdr
    • snajper55 Deja vu. 26.06.07, 09:50
      Mam wrażenie, że słucham propagandy komunistycznej z lat osiemdziesiątych...
      Tych zatroskanych losem strajkujących robotników głosami. Tymi głosami
      potępiającymi pochopne i niepotrzebne robotnicze decyzje.

S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka