koszatek 27.04.08, 20:05 Premia dla spostrzegawczych: czytać wywieszki w US! W piątek, zamiast stać w 50-osobowej kolejce na Skalbmierskiej, złożyłem PIT bez kolejki 200 metrów dalej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olollo Re: Zdążyć z PIT bez kary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 20:49 Ojeju! Jesteś genialny! Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: Zdążyć z PIT bez kary 27.04.08, 22:18 > Ojeju! Jesteś genialny! Ano. Wpadłem na coś, na co nie wpadło 50 osób przede mną. Mój zysk :). Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Zdążyć z PIT bez kary 28.04.08, 02:17 Mnie szlag trafia. Co z tego, że złożyłam PIT-a już w ubiegłym tygodniu? Pani w okienku zakręciła nosem, wydęła policzki i stwierdziła, że darowizna dla fundacji z adresem internetowym zamiast fizycznego to coś nie w porządku i w ogóle oszustwo, a poza tym to co ja sobie myślę, przecież oni się będą kontaktować z fundacją i sprawdzać a to przecież nie przez "adres internetowy" się robi, tylko list normalnie trzeba wysłać, o! No, cóż. Udało mi się w końcu uzyskać wszystkie informacje wymagane przez marudną panią, ale za to teraz czeka mnie przyjemność składania korekty w szalonym tłumie współkolejkowiczów... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dess Re: Zdążyć z PIT bez kary IP: *.acn.waw.pl 28.04.08, 08:34 Ot po prostu trąba z Ciebie a nie urzędniczka jest marudna, więc stoisz 2 razy. Czym tu się chwalić?!? Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek pewnie też jestem trąba, bo pola "adres OPP" 29.04.08, 11:40 na moim rozliczeniu nie znalazłem Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: pewnie też jestem trąba, bo pola "adres OPP" 30.04.08, 15:17 le.ch..arek napisał: > na moim rozliczeniu nie znalazłem To nie OPP, tylko darowizna (PIT/O) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Zdążyć z PIT bez kary 30.04.08, 15:14 Gość portalu: dess napisał(a): > Ot po prostu trąba z Ciebie a nie urzędniczka jest marudna, więc stoisz 2 razy. Ze mnie trąba, bo urzędniczka woli wydać 1,35 z publicznych pieniędzy na znaczek i jeszcze zapłacić za papier i może nawet stalówką wykaligrafować list do fundacji, zamiast napisać mejla?!!! Bo list musi być na papierze? W XXI wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Zdążyć z PIT bez kary 28.04.08, 19:18 nessie-jp - korektę możesz złożyć po długim weekendzie Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Zdążyć z PIT bez kary 30.04.08, 15:15 rubeus napisał: > nessie-jp - korektę możesz złożyć po długim weekendzie Mam nadzieję, że masz rację... Okropnie mi dziś nie po drodze do US, a ursynowski urząd (mają dyżur PIT-owski) czynny tylko do 16:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asyt Poczta główna jest czynna cała dobę... IP: *.wawa.almatur.pl 28.04.08, 09:25 Odpowiedz Link Zgłoś