Dodaj do ulubionych

Linia ekspresowa E-3: obsługa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 11:46
Witam szanownych państwa forumowiczów.

Doszły mnie słuchy, że obsługę linii E-3 pełni zajezdnia R-13 Stalowa swoimi
lewarowymi solówkami.

Prosiłbym o potwierdzenie tej informacji, chciałbym trafić na tej linii na
porządnego Ikarusa a nie jakiegoś gniota.
Obserwuj wątek
    • Gość: szymciolo Re: Linia ekspresowa E-3: obsługa IP: *.chello.pl 04.05.08, 14:54
      Na linii E-3 jeżdżą albo krótkie Ikarusy albo krótkie Jelcze. Na pewno nie ma
      solaisów.
      • Gość: lewar Re: Linia ekspresowa E-3: obsługa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 17:25
        Zależy mi na Ikarusie a nie na gniocie. Rozkład wykazuje, że wszystkie kursy są
        wysokopodłogowe (a więc wychodzi że to Ikarus). Nie wiesz, jak często pojawia
        się Ikarus, a jak często gniot?
        • Gość: szymciolo Re: Linia ekspresowa E-3: obsługa IP: *.chello.pl 04.05.08, 19:24
          Nie wiem co to dla Ciebie gniot. Jak już pisałem na tej linii są Ikarusy
          "krótki" to chyba 260 oraz czasami krótkie jelcze. Ikarusy to jakieś 2/3 składu.
      • pesymista1596 Re: Linia ekspresowa E-3: obsługa 04.05.08, 21:25
        Gniot to nic innego jak nazwa Jelcza M121M. Nie ma on nic wspólnego z
        gnieceniem, wgnieceniem, lecz jest tak nazywany potocznie przez miłośników
        komunikacji, czyli ludzi którzy interesują się tą dziedziną życia. Tak samo jak
        kwadrat to nie tylko figura geometryczna, o której jeszcze zdążysz się pouczyć w
        podstawówce na lekcjach matematyki, ale także określenie autobusu Jelcz 120MM2,
        solarka to nie tylko pług śnieżny z obsypywaczem soli, który może przejeżdża 5
        km. od twojego domu, i tytuł książki Stanisława Lema "Solaris" o którym może
        kiedyś usłyszysz, lecz również autobus marki Solaris.

Odkurzacze nie tylko czyszczą nam mieszkania ( jeżeli u Ciebie takiego cudu
        techniki nie ma to proszę nie obrażaj się ) ale także wożą po mieście pod
        szumną nazwą Jelczy M181M.

Lewary przegubowe to Ikarusy 280.26 z ręczną skrzynią biegów. A lewary solówkowe
        to Ikarusy 260.04 (tak, tak, też skrzynia biegów ręczna. Nie mają one jednak nic
        wspólnego ze zrostem słów "lewa" i "wara". )

PS Nie próbuj ugryźć kiedyś bizona (ach... bizon... cóż to bizon? Ikarus
        280.37). No, o bizonach to w 4 lub 5 klasie szkoły podstawowej. Może znajdziesz
        coś więcej w "Świerszczyku".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka