Gość: ale mi kiełbasa:-) IP: *.chello.pl 11.11.08, 20:23 EEEEEEEEEEE! Może ze 100 ich było, a policajów 200. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: syn_krepysza Do starcia ONR z antyfaszystami nie doszło IP: *.aster.pl 11.11.08, 21:03 Poza tym kontrdemonstracji nie stanowiły wyłącznie "bojówki antyfaszystów", tylko mnóstwo zwyczajnych ludzi,z pewnością antyfaszystów, ale te "bojowki" brzmią bardzo śmiesznie. Dziennikarza chyba tam nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Totalna dezorganizacja i improwizacja...żenada IP: *.aster.pl 11.11.08, 23:09 Totalna dezorganizacja i improwizacja...żenada. Czy ci urzędnicy związani z PO i panią Gronkiewicz nie potrafią zrobić niczego porządnie? Dzień wolny a miasto sparaliżowane korkami. Ludzie na ulicach i torach tramwajowych. Samochody pozostawiane na mostach. A HGW świętuje zamiast się wziąć wreszcie do roboty !!! Tusk to przynajmniej udaje, że coś robi a ta nasza damulka nie ma żadnych skrupułów w leniuchowaniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkowy gość Re: Do starcia ONR z antyfaszystami nie doszło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 10:41 Dlaczego grups ONR dostała pozwolenie na manifestację tą trasą i o tej godzienie????? Pytanie do pani Gronkiewicz. Wszystko wskazywało na to, że mieli się spotkać w okolicach pomnika Kopernika , pod Pałacem Staszica, skąd mogli wychodzić uczestnicy „kontr-gali” zorganizowanej przez Klicha- Ministra Obrony RP , nowomianowani generałowie i wojskowi goście. Na szczęście, pojawili się przedstawiciele Sztabu Antykryzysowego. Zatrzymali jednych pod pomnikiem, a drugich na Nowym Świecie, na wysokości Foksal. Nikomu nie zabraniano przechodzić. To jest fakt . . Zastanawiam się, czy to tylko gó...arzeria, jak piszesz, czy coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F jacy antyfaszyści? zwykli czerwoni bandyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 21:09 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczestnik blokady Re: jacy antyfaszyści? zwykli czerwoni bandyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 01:07 No nie bardzo, czerwonych akurat tam nie bylo, poniewaz organizatorzy wyraznie napisali ze nie zycza sobie zadnych czerwonych flag ani promowania przy okazji tej akcji rozmaitych partyjek i organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komendant Bździoch zwykli czerwoni bandyci? IP: 153.19.3.* 12.11.08, 17:54 Właśnie. Lewacy w dużej części zrezygnowali z poparcia anarchistów na tym marszu po prośbie o nieprzychodzenie z czerwonymi szmatami. Trudno, jak ktoś się czuje tak przywiązany do kolorów i do mordy lenina czy innego chama, to może rzeczywiście lepiej, żeby siedział w domu niż rozgłaszał kolejne popieprzone ideologie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plebs Nie zostali otoczeni "niewinni ludzie" tylko IP: *.chello.pl 11.11.08, 21:15 zwykli bandyci. Powinno im sie postawic, tak jak kibicom Legii, zarzut uczestniczenia w nielegalnym zbiegowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Nie zostali otoczeni "niewinni ludzie" tylko 11.11.08, 21:17 Gość portalu: Plebs napisał(a): > zwykli bandyci. Powinno im sie postawic, tak jak kibicom Legii, zarzut uczestni > czenia w nielegalnym zbiegowisku. Zgadzam się, przypomina mi się akcja kiedy narodowcy dostali zarzut uczestnictwa w nielegalnym zgromadzeniu, które było legalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Nie zostali otoczeni "niewinni ludzie" tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 21:20 a Was gamonie odstrzelac sie powinno! i od Legii wara smiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konon Re: Nie zostali otoczeni "niewinni ludzie" tylko IP: 153.19.3.* 12.11.08, 17:48 Właśnie. I w ogóle wszystkich zatrzymać. Ja dzisiaj na ulicy widziałem chyba z 200 osób. To powyżej normy. Pozamykać to tałatajstwo! I żeby narkotyków nie było, piwa, wina i alkoholu, i w ogóle żeby niczego nie było! Sława! Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Nie zostali otoczeni "niewinni ludzie" tylko 13.11.08, 18:42 Gość portalu: Konon napisał(a): > Właśnie. I w ogóle wszystkich zatrzymać. Ja dzisiaj na ulicy > widziałem chyba z 200 osób. To powyżej normy. Pozamykać to > tałatajstwo! I żeby narkotyków nie było, piwa, wina i alkoholu, i w > ogóle żeby niczego nie było! Sława! Trol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obii "Nowego Świata"? IP: *.gprs.plus.pl 11.11.08, 21:38 Od razu widać, że autor nie z Warszawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawak Re: "Nowego Świata"? IP: *.chello.pl 11.11.08, 21:51 A policja jak zwykle chroni skinow-bandytow. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: "Nowego Świata"? 11.11.08, 22:14 Gość portalu: wawak napisał(a): > A policja jak zwykle chroni skinow-bandytow. Och , tak szczególnie 12 kwietnia, poodwozili ich na dołki za nic by mieli nocleg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHARP naziolska podróba skinheda IP: 153.19.3.* 12.11.08, 17:50 Nie myl skinheadów z nazistami. Ci, którzy dają tyłka ONRowi, nawet nie wiedzą, gdzie leży Jamajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Do starcia ONR z antyfaszystami nie doszło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 21:55 narodowcy którym bliżej do faszystów niż patriotów i to w kraju gdzie zginęło tyle ludzi podczas wojny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmm. Re: Do starcia ONR z antyfaszystami nie doszło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 23:10 Po pierwsze zginęli z rąk nazistów, a nie faszystów, a poza tym po drugiej stronie nie gorsza hołota, hołdująca komunizmowi z którego rąk zginęło porównywalnie wiele osób. Szkoda tylko, że niektórzy po obu stronach barykady żyją tylko w czarno białym świecie, który nie ma większego sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Do starcia ONR z antyfaszystami nie doszło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 01:11 Po drugiej stronie nie było komunistów bo wyraźnie mówili że nie życzą sobie komunistycznej symboliki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Kimono Re: Do starcia ONR z antyfaszystami nie doszło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 01:14 A znasz tych po drugiej stronie, bo ja tak. I wiem, ze wielu z nich rownie zwalcza faszystow jak i czerwonych, o czym pewien znany warszawski komunista mogl sie osobiscie przekonac gdy przyszedl beztrosko na koncert, gdzie byla anifa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Do starcia ONR z antyfaszystami nie doszło IP: *.chello.pl 12.11.08, 10:12 tak faszyzm to zupelnie co innego niz nazizm...a choloty to wsrod kolegow poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZH droga redakcjo, szanujmy warszawskie nazwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 21:57 - odmienia się "Nowego Światu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dlle Brawo policja, ktora zatrzymala tych bandziorow IP: *.chello.pl 11.11.08, 22:25 Dziwie sie, ze w narodzie, ktory tyle wycierpial od komunistow, znajduje sie tyle mend. Dla tych ludzi nie ma zadnych swietosci, a ojczyzna i narod to dla nich ciemnogrod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Brawo policja, ktora zatrzymala tych bandzior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 01:23 A ja bardziej dziwie sie, ze po miescie zburzonym przez nazistow maszeruja bezkarnie bandyci jawnie gloszacy pcohwale dokonan Adolfa Hitlera, sam czytalem w internecie przechwalki jednego z nich, ze wsrod uczestnikow demonstracji ONR bedzie sporo osob o pogladach NS (narodowo-socjalistycznych). Dyskusja na temat tego co gorsze komunizm czy faszyzm nie ma sensu, oba systemy byly antyludzkie i zbrodnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 O co chodzi?! 12.11.08, 00:29 Najpierw piszecie: "Do starcia ONR z antyfaszystami nie doszło", by za chwilę zmienić tytuł na "Zamieszki w Święto Niepodległości". Za mało nośny był pierwotny? "Newsa" nie było? Przestańcie kreować rzeczywistość, zacznijcie dostarczać informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_endecje Czy tego ONRu nie mozna po prostu zakazac... 12.11.08, 04:12 Jak nie bedzie jednych to nie bedzie i drugich. Konstytucyjnie zakazac ekstremy w obu formach i po sprawie...Przeciez mamy 21 wiek! Czy poprzedni wiek niczego nas nie nauczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry sku...el Re: Czy tego ONRu nie mozna po prostu zakazac... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 21:38 tak, świetnie, zbudujmy totalitaryzm, dyktatura jednej parti, jednej ideologi, wtedy będzie idealnie. przecież za komuny było tak cudownie, żadnych anarchistów, żadnych narodowców, idealny system. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Czy tego ONRu nie mozna po prostu zakazac... 13.11.08, 14:10 Coś się na lewicy zaroiło od psów. Pies na prawicę, pies na endecję.Co dalej? Po za tym konstytucyjnie dwie ekstremy są zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
eastsider Deja 'vue... 12.11.08, 07:03 ONR, Falanga, Piasecki... Coraz mniej jest ludzi, ktorzy to pamietaja. Ot, garstka staruszkow ze starego portfela. Gdyby narodowcy wiedzieli, jak niebezpieczne sa te niby niewinne zabawy, to przerzuciliby sie na kolcki LEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Zamieszki w Święto Niepodległości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 08:28 200 osób? :D gdzie? :D złapali wszytskich przechodniow? :D przecież tam było z 60 osob :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimny dran Re: Zamieszki w Święto Niepodległości IP: *.128.67.194.static.crowley.pl 12.11.08, 09:27 Wielka akcja 'bojowych antyfaszystów' na która mobilizowali sie od kilku tygodni przyciagnela maksimum 100 osob... chwalili sie, ze przyjada posilki z Niemiec i Rosji, ze bojowi antyfaszysci nie pozwola na przemarsz ONR.... i co pokazali? Myslalem ze bedzie chociaz powtórka z marszu NOP z 1996 roku (starzy warszawiacy powinni pamietac)... wtedy komunistyczna mlodziez prowadzil sam alkoholik Kuron.... paru dobrych narodowych chlopakow mocne baty zebralo od lewarow.... a teraz? Nie ma Kuronia, nie ma Geremka - kto poprowadzi syjonistow i komunistow przeciw ONR-owi??? Antifa? Hahaha!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek premiera Re: Zamieszki w Święto Niepodległości IP: 153.19.3.* 12.11.08, 17:57 Ja już w 1939 roku wiedziałem, że ten cały antyhitleryzm to międzynarodowy żydowski spisek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Zamieszki w Święto Niepodległości IP: *.sta.vectranet.pl 12.11.08, 10:13 kłamstwo. Nie było rzucanych butelek w strone antify, ONR stał z 300 metrów od kontrmanify, nikt tak daleko nie rzuca. Kłamstwo na kłamstwie, jak zwykle narodowcy to Ci zli. Słava! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Zamieszki w Święto Niepodległości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 13:10 od ponad 8 lat czynnie uczestniczę w ruchu antyfaszystowskim...nie rozumiem jak można wrzucać antyfaszyzm i komunizm do jednego worka...to nie są tożsame słowa... w wypowiedziach jest wiele agresji...jeżeli naprawdę chcecie porównywać ONR i antyfaszystów to weźcie pod uwagę jeszcze jeden ważny element - ONRowcy są często niedouczonymi i agresywnymi ludźmi, ich grupy działają na zasadach lidera i podporządkowanej reszty, często bywają zmanipulowani przez swych liderów. Moja wypowiedź poparta jest wieloma znajomościami na gruncie zawodowym z tą skrajnie prawicową młodzieżą jak również starszymi ludźmi...myślę że należy im wskazywać drogę do możliwie obiektywnej prawdy historycznej, ponieważ maja wypatrzony pogląd na rzeczywistość...a druga strona - ja nie chcę aby napadali zarówno fizycznie jak i werbalnie na ludzi o innym niż ich zdaniem właściwy wygląd, bo ich agresją wywołują nawet dredy nie wspominając już o obcokrajowcach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Zamieszki w Święto Niepodległości - skandal IP: *.chello.pl 12.11.08, 13:14 Skandal! To co sie dzialo na nowym swiecie! Policja goraczkowo biegala bez ladu i skladu, nikt nie informowal co sie dzieje. Ludzie zatrzymywali sie bo nie wiedzieli czy to jakas inscenizacja czy co. Pozniej zrobilo sie goraco. Ludzie zaczeli uciekac. Na rogu niedaleko palmy pobito mezczyzne - cale zajscie mialo miejsce moze 5 metrow od policjanta pilnujacego wjazdu na nowy swiat - zbaranial i nie wiedzial co ma robic. Dopiero jak ludzie na niego nakrzyczeli ruszyl za napastnikami.. Po prostu skandal.. Zamiast pojsc na uroczystosci z rodzina udalem sie do samochodu i wrocilem do domu. Czy w tym idiotycznym kraju nawet obchodow dnia niepodleglosci nie da sie normalnie zorganizowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONR Bryg. Małopol. Zamieszki w Święto Niepodległości IP: *.multi-play.net.pl 12.11.08, 13:26 Gazeta Wyborcza nagle rozpisuje się jak to kordon policji zatrzymał ludzi. Jesteście wybiórczy i nic nie macie wspólnego z wolnymi mediami. We wrocławiu jak zatrzymano legalną manifestację ONR w kwietniu br. To już nie piszecie biedni ludzie trzyamni w szpalerze policji. Jeśli takie media jak Wy mają istnieć - to lepiej was zdelegalizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antifa Re: Zamieszki w Święto Niepodległości IP: 153.19.3.* 12.11.08, 17:37 "We wrocławiu jak zatrzymano legalną manifestację ONR w kwietniu br." Ty, kogo tam zatrzymali? Chyba pijany byłeś, albo naćpany, że nie pamiętasz... no, ale narkotyki są przecież dobre, o ile ożywiają polski naród, ha ha ha... Policja i faszyści to kumple, wiadomo, wspólny cel i podobne zamiłowania. Możecie czasami udawać, że się nie znosicie, ale praktyka pokazuje inaczej. Chwała Wolnej Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Zamieszki w Święto Niepodległości 13.11.08, 03:46 Wątpię by człowiek o ksywce "antifa" wiedział cokolwiek o zatrzymaniu ONRowców... Ale od kolegi się zasłyszało i się bzdury powtarza, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzień Zamieszki w Święto Niepodległości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 14:19 Widziałem faszystów i widziałem antyfaszystów. O mały włos a trafiłbym do wnętrza kordonul... Mam prawie pewność, że faszyści (ONR) chcieli narobić hałasu, pokrzyczeć jakieś głupstwa - ale bić się nie chcieli. Wśród nich znajdowało się względnie dużo kobiet (kilkanaście procent?). A "antyfaszyści" - z twarzami zasłoniętymi chustami, nota bene ich facjatki podobnie "inteligencko" niekumate, co faszystów - raczej chcieli rozróby. Kiepsko widziałem przez plecy policjantów, ale kobiet nie dostrzegłem żadnych. Faszyści-głupcy i antyfaszyści-bandyci. Gdzie jest miejsce dla mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrde Re: Zamieszki w Święto Niepodległości IP: 153.19.3.* 12.11.08, 17:40 Zostań pan głupim bandytą. Nonkonformizm ponoć w modzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narodowa Zamieszki w Święto Niepodległości IP: *.chello.pl 12.11.08, 14:19 I oczywiscie mamy tu kolejny dowód manipulacji spoleczenstwa przez media.Stek wytartych bzdur obrany w ładne wyrazenia i zdania ktore robią kocioł z mózgu.Kiedy to sie skonczy?Bylam obecna na pochodzie Obozu Narodowo - Radykalnego nie tylko aby uczcic 90-lecie odzyskania Niepodleglosci przez Polske,nie tylko rowniez po to by prezentowac ,,na sile'' jak to powiadaja , swoją Polskosc ale rowniez w tym celu aby pokazac manipulantom ,ktorych wielu z Was nie widzi ze nie dam sie omamic i traktowac jak zwierzatka hodowlane.Gazeta Wyborcza to najbardziej stronnicza i zaklamana gazeta jaka znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinhcim Mada Prawdziwa Polka jest łatwa IP: 153.19.3.* 12.11.08, 17:46 O cholinder, ONR ma swoje kobiety? Przecież to wbrew zasadzie narodowego socjalizmu (kobieta do garów i do łóżka, w domu siedzieć, aryjskie dzieci rodzić i skarpetki prać)! A dlaczego na marsze nie z chłopcami tylko, dziarskimi i rumianymi, ramię w ramię i pierś w pierś, i grzywka tleniona coby nikt nie pomyślał, ale z babami, jak zwolennicy feminizmu (tfu!)? Cóż się dzieje z tą waszą ideologią, pleśnieje wam chyba, a bohatyrowie z NSZ przewracają się w grobach wykopanych im przez ich kolegów z rajsiu. Sławek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Prawdziwa Polka jest łatwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 20:19 nie no bo w ONRze nigdy nie było kobiet! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewicowyanarchista Zamieszki w Święto Niepodległości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 15:14 Byłem tam i widziałem wszystko z bliska... Co do działania policji to było ono skandaliczne: wielokrotnie policjanci wyższego szczebla obiecywali że coś zrobią czy wypusdzczą ludzi z kordonu a następnie odzodzili by przysłać kogoś innego który też nic nie robił. "Brakuje nam środków by was wylegitymować"- najczęstsze wyjaśnienie : brak im kartek i ołówków!!!! żenada Co do trybu działania policji Ci wyższego szczebla naobiecywali i sobie poszli Ci zkordonu byli niemi i głusi na nasze proźby kontaktu z przełożonym... Żenada jeszcze większa. Pomijam fakt że byłokilka osób niezwiązanych z blokadą którzy zostali zatrzymani i nawet po okazaniu paszportu (chyba włoskiego) i biletu na samolot nie zostali wypuszczeni. Policja ogólnie zachowała się skandalicznie przetrzymując bezpodstawnie ( nawet po zakończeniu marszu faszystów) ta grupę ludzi tak długo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrde Zamieszki w Święto Niepodległości IP: 153.19.3.* 12.11.08, 17:33 Kto robi korekty językowe w GW? Ostatnimi czasy poziom języka w tej gazecie załamuje! "Na Nowym Świecie narodowcy starli się z antyfaszystami. Policja otoczyła ich kordonem." Kogo? Narodowców? Jednych i drugich? L I T O Ś C I ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soul19 Zamieszki w Święto Niepodległości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 21:30 W każdym normalnym kraju jest odwrotnie - zakazuje się manifestacji profaszystowskich, a zezwala na antyfaszystowskie. Czemu więc w Polsce jest inaczej??? Czemu szanowna pani prezydent Warszawy nie zakazala pochodu faszyzującego ugrupowania? Jak przeczytalem caly ten artykul, to po prostu nie moglem uwierzyć w przebieg tych wszystkich wydarzeń. Skoro nazizm jest w tym kraju konstytucyjnie zakazany, to czemu policja podkreśla nielegalność manifestacji antyfaszystowskiej?! Co muszą czuć obcokrajowcy, którzy rozumieją hasla wykrzykiwane przez ONR czy NOP?! To jest chore! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Zamieszki w Święto Niepodległości IP: *.128.67.194.static.crowley.pl 13.11.08, 11:57 chore? moze i troche chore... ale władze wolą wybrac mniejsze zło.... władze wolą legalna demonstrację legalnego stowarzyszenia, zeby gó...arze sie wykrzyczeli i poszli do domu... a delegalizacja? do czego by to doprowadziło? Patrząc na doswiadczenia innych krajów z ekstremizmami politycznymi, to delegalizacja prowadzi tylko do radykalizacji tych ruchów i to nie w sferze werbalnej, a w sferze działania. Wez pod uwagę tez, ze jawne legalne stowarzyszenia jest władzom duzo łatwiej kontrolowac i trzymac na smyczy niz tajne podziemne komórki nielegalnych organizacji. Po prostu władze polskie wybierajac mniejsze zło wolą miec bandę krzyczących raz do roku na ulicach skinów, niz powazne zagrozenie terrorystyczne... Odpowiedz Link Zgłoś