cody73 11.11.08, 23:47 Proszę o nie palenie na klatce schodowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krakowiankam Re: Prośba do palaczy 12.11.08, 10:52 najpierw palą, a potem okna pootwierane są przez całą noc a jeszcze często i w dzień. Wydaje mi się że zbyt dużo płacimy za ogrzewanie, żebt jeszcze wyzbywać sie ciepła przez palaczy. Nie wiem czy na klatce D ktoś pali, ale tam okna otwarte są zawsze. Potem cały blok składa się na bezmyślność innych wietrzących smrody po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
anturia5 Re: Prośba do palaczy 17.11.08, 11:10 Nie słyszałam większej głupoty żeby ciepło się "wyzbywało". Ale wiem co krakowiankam mił/a na myśli, jednak nie mogę się z tym zgodzić, przez to że okna są pootwierane nie tracimy ciepła w mieszkaniach, a zyskujemy to, że wpuszczamy świeże powietrze do zasmrodzonych i dusznych klatek schodowych. Sama kiedy mogę to je otwieram i otwierać będę, bo nie ma nic gorszego jak smród np. gotowanej kapuchy , bądź też śmieci które niektórzy lokatorzy wystawiają prze drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz-am Re: Prośba do palaczy 17.11.08, 16:48 Ja też kiedy tylko moge otwieram okna na klatce,bo bardzo często jest zaduch i unoszący się w powitrzu "zapach" wszelkiego rodzaju jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
thekristo Re: Prośba do palaczy 12.11.08, 18:39 Czasami jak jestem na klatce tez czuje smród papierosów.Nie jest mi wtedy miło!Mam na mysli klatke A bloku 111. Odpowiedz Link Zgłoś
cody73 Re: Prośba do palaczy 25.11.08, 22:08 widzę że nie tylko mi przeszkadza, że niektóre osoby używaja klatki schodowej jako zsypu na śmiecie i prywatnej palarni nawet ktoś z sąsiadów wywiesił stosowna informacje apropo tych kwestji ale czuje, że to nic nie dało bo do takich ludzi nic nie trafia Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_ekstaza Re: Prośba do palaczy 30.11.08, 14:39 To trzeba bylo wybudowac sobie apartamenty w Wilanowie a nie kupowac malutkie mieszkanka w Zabkach... W takim razie jak wszystkim wszystko tak przeszkadza to brama wolna a domofon i tak zepsuty i tak wiec nikt nikogo nie trzyma na sile... Ludzie Wy naprawde nie mozecie zyc ze soba w zgodzie?? Czy to takie trudne?? To moze jeszcze zamawiajmy sobie catering by sasiad nie czul co mamy na obiad lub stolujmy sie na miescie.... Tylko jestem ciekawa ktory maz bedzie zadowolony jak zona nic nie bedzie gotowala... Dla nas to jeszcze lepiej bedziemy mialy wiecej czasu...:)) Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
cody73 Re: Prośba do palaczy 30.11.08, 20:34 A co ma wspólnego wielkość mieszkania z paleniem na klatce? Jak ktoś jest źle wychowany to nawet jak kupi sobie apartament w Wilanowie, to nic to nie zmieni. Wolę zapach obiadu na klatce niż smród papierosów. Odpowiedz Link Zgłoś
kiol13 Re: Prośba do palaczy 01.12.08, 07:51 No właśnie, to wyobraź sobie że Twój sąsiad zaczyna gotować na korytarzu bo nie chce żeby mu w domu jedzeniem śmierdziało. Czy coś takiego by komukolwiek pasowało?? W tym wszystkim tak naprawdę chodzi o życie w zgodzie. Nie każdy jest palaczem, na klatce przebywają także dzieci i palący powinni wziąć to pod uwagę. Na szczęście takich osób jest mało, ale jeśli to do nich nie dociera to niech spróbują sobie wyobrazić że teraz wszyscy sąsiedzi zaczęliby palić na klatce albo wystawiać swoje śmieci przed drzwi.... Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_ekstaza Re: Prośba do palaczy 01.12.08, 13:49 Macie racje zycie w zgodzie jest bardzo wazne wiec moze niech wszyscy pojda na kompromis... Palacze niech pala przed klatka a co do gotowania to na to sie nic nie poradzi bo kazdy musi jesc... A smieci przed drzwiami moze sa nie estetyczne ale sa wynoszone predzej czy pozniej... Odpowiedz Link Zgłoś
cody73 Re: Prośba do palaczy 05.01.09, 22:51 jak da się odczuć na klatkach, zatruwający powietrze wrócili po świąteczno - noworocznej przerwie, a za wietrzenie klatek po ich smrodach zapłacimy wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_ekstaza Re: Prośba do palaczy 10.01.09, 18:25 a jak sie na opor otwiera drzwi i nie zamyka sie ich za swoimi szanownymi 4 literami to jest dobrze tak?!?! i nikomu nie przeszkadza ze jest zimno czy to jest kolejny dlugi temat jak rzeka po parkowaniu przed klatkami?? Odpowiedz Link Zgłoś
lampka88 Re: Prośba do palaczy 20.01.09, 20:45 a może tak zajmijmy się czymś pożytecznym dla nas wszystkich. Chociażby smrodem który wydobywa się co i rusz z kratki wentylacyjnej z powodu zamontowanej przez gazomontaż, do niczego sie nie nadajacej, pompy. Moze niech ktos sie pofatyguje i powalczy o to zeby zrobili chodnik do przystanku. Trzeba wysylac pisma i moze kiedys ktos cos z tym zrobi. Na pewno to bedzie lepsze niz siedzenie na tym forum i najezdzanie na sasiadow. A tak na marginesie jaki jest problem z wietrzeniem klatek skoro nie sa ogrzewane? Mi w sumie te kwestie sa obojetne bo jakos nie zwrocilem uwagi na to by szczegolnie smierdzialo lub bylo zimno na klatce ale jak widac niektorzy wyszukuja wszelkich pretekstow aby sie do kogos doczepic lub poklocic. Widocznie na takich mieszkancow sie trafilo.Coz... Odpowiedz Link Zgłoś