Gość: torwin7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 22:23 Zalosne to PKP :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JD Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: *.aster.pl 07.08.09, 22:48 Moim zdaniem powinni przenieść Muzeum Kolejnictwa do Parowozowni PSMK w Skierniewicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 12:45 A może do Wolsztyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ziem polskich Re: Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: *.net.autocom.pl 07.08.09, 23:00 Są firmy, które chlubią się swoją historią. PKP najwyraźniej do nich nie należy. Całe PKP to jeden wielki skansen. Patrząc więc czysto pragmatycznie, dodatkowe muzeum jest rzeczywiście zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: *.chello.pl 08.08.09, 07:39 Biorąc pod uwagę że historia PKP to pasmo porażek to nie ma się czym chwalić. Brak umiejętności stworzenia muzeum z prawdziwego zdarzenia to kolejna z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japon Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: *.acn.waw.pl 07.08.09, 23:32 przepraszam, ale czy coś pogięło zarząd PKP? odcinają firmę od własnej historii za parę złotych więcej? terenu jest tam sporo - da się upchąć i hipermarket i pozostawić muzeum. a dzieciarnia po zakupach z pewnością wymusi odwiedziny w muzeum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aster Re: Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: *.chello.pl 07.08.09, 23:43 Przy projektowaniu tam jakiegoś budynku powinno się umieścić w planie Muzeum Kolejnictwa - byłoby oryginalnie - np. biurowiec z Muzeum wewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejka Skandal i tyle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 00:12 Hotele, apartamentowce, bo to trendy w naszym mieście. Rzygać się chce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.08.09, 00:31 Dobrze, że zdążyłem tam jeszcze pójść w niedzielę. Bardzo fajne muzeum. PKP nagle stała się spółką żądną zysku. Pociąg papieski też przynosi zysk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ikarus Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.09, 08:00 Moim zdaniem iasto nie pozwoli na zlikwidowanie Muzeum. Miało się ono przeprowadzać na Dworzec Wileński. Taczy inaczej ędzie dobrze. Zlikwidować nie zlikwidują tyle tylko, że na Głównym wkomponowało się na dobre... Szkoda było, by je zlikwidować z tamtego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prahnitz Re: Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: 212.244.73.* 11.08.09, 13:31 > Moim zdaniem miasto nie pozwoli na zlikwidowanie Muzeum. Tyle, że miasto nic do tego nie ma. Teren jest PKP-ZN, a muzeum należy do Marszałka Województwa Mazowieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maskonur Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: *.subscribers.sferia.net 08.08.09, 08:24 Kolejna kompromitacja PKP! Muzeum kolejnictwa to jedno z ciekawszych muzeow w Warszawie i jedyne takie w Polsce!. PKP zamiast podejmowac tak wstretna decyzje powinna raczej pomyslec jak dofinansowac muzeum! Ciekawe kto (z imienia i nazwiska) podpisal sie pod ta decyzja... Licze za dziennikaze Gazety, znudzeni sezonem ogorkowycm znajda odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Zlikwidowac PKP a nie Muzeum Kolejnictwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 09:32 Oddac polska kolej w zarzadzanie Niemcom, a Muzeum Kolejnictwa powinno przejac Muzeum Narodowe albo Muzeum Techniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik popieram ale..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 20:29 zlikwidować pkp ale nie oddawać niemcom muzeum zostawić w spokoju PODNIEŚĆ WYSOKOŚĆ TUNELU ŚREDNICOWEGO!!! A NIE MUZEUM SIE ZAJMOWAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: popieram ale..... 13.08.09, 16:48 To komu oddac w pacht polskie koleje? Moze Braciom Czechom? A w tunelu srednicowym wystarczy zawiesic sztywny drut zamiast tradycyjnej sieci (jak np. w metrze w Barcelonie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: *.chello.pl 09.08.09, 00:14 Jedyne miejsce gdzie lokomotywy eksponowane sa bez wyrazu i zadnych atrakcji typu zywy parowoz... Jest kilka skansenow, ktorych zreszta tez Cargo chyba chce sie pozbyc - np. Koscierzyna, ktora przeszla w zarzad Muzeum Ziemi Koscierskiej. Ale czy przypadkiem tabor nie pozostaje wlasnoscia roznych spolek PKP, niezaleznie od zarzadcy muzeum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 06:58 Dotychczas myślałem, że Muzeum Kolejnictwa, to jedna z flagowych części PKP. Okazuje się, że byłem w błędzie. Jeśli nie - to najwyższa pora aby firma pod nazwą PKP, wraz z dziesiątkami hektarów gruntów (pod torowiskami, dojazdami, dworcami itp infrastrukturą kolejową) w granicach m.st.W-wy została skomunalizowana i przekazana Miastu. Dość już tego "państwa w Państwie". Jeśli Muzeum Kolejnictwa (być może powinno być częścią Muzeum Techniki) ma wynajmować (czasowo) pomieszczenia przy ul.Towarowej na zasadach komercyjnych, a Muzeum ma płacić PKP z dotacji Min Kultury i Dziedzictwa Narodowego oraz budżetu Miasta, to już lepiej niech na gruntach miejskich zarabia Miasto, a PKP wynajmuje je od Miasta na warunkach "półkomercyjnych". Osobowy ruch kolejowy w granicach aglomeracji powinien być zintegrowany z transportem szynowym MZK i autobusowym MTA. Dla ruchu pociągów dalekobieżnych, PKP powinny dzierżawić od Miasta:dworce, perony, miejsca dojazdu i płacić za przejazdy przez tereny miejskie. Komu ? Firmie, która utrzyma to wszystko w należytym porządku i na tym dla Miasta zarobi. Dość już wielkopańskiego "wożenia się" PKP za państwowe pieniądze i psucia Miasta, jego architektury, bezpieczeństwa i czystości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: *.chello.pl 09.08.09, 10:19 Muzeum od wielu lat jest jednostka finansowana przez woj. mazowieckie, PKP jedynie przez lata uzycza mu miejsce i eksponaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prahnitz Re: Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: 212.244.73.* 11.08.09, 13:30 > Osobowy ruch kolejowy w granicach aglomeracji powinien być > zintegrowany z transportem szynowym MZK i autobusowym MTA. Ale nie piszesz o Warszawie, prawda? Bo ani MZK, ani MTA w Warszawie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik75 Co czeka Muzeum Kolejnictwa? 11.08.09, 11:23 Czy destrukcyjne i obstrukcyjne działania służą głównemu i jedynemu akcjonariuszowi, jakim jest państwo polskie? Czy PKP powinno szukać oszczędności we własnym dorobku kulturalnym, technicznym, historycznym? Czy samorząd jest pierwszym miejscem, gdzie państwowe przedsiębiorstwo powinno szukać oszczędności i dochodów? Czy PKP jest rzeczywiście firmą komercyjną? Jako obywatel polski, płacący podatki, uważam się za akcjonariusza spółki akcyjnej PKP, w której 100% udziałów ma mój przedstawiciel w postaci Ministra Infrastruktury. Jako pośredni akcjonariusz PKP protestuję przeciwko działaniom godzącym w dobre imię firmy PKP, która pokazuje że nie szanuje dorobku swojego i całego państwa. Protestuję przeciwko działaniom sprzyjającym utracie dobrego wizerunku, które w konsekwencji są działaniami na szkodę zarządzanego przedsiębiorstwa. Pełny tekst listu otwartego do PKP tutaj: igorczajka.salon24.pl/119492,list-otwarty-do-pkp Odpowiedz Link Zgłoś
rio_bravo_39 pkp jest wykolejone! 11.08.09, 22:01 PKP - wara wam w takim razie od tego, czego uszanować nie potraficie - od własnej historii. Nie zasługujecie na to, by posługiwać się chociażby fragmentem nazwy, by nawet przy browarze używać wyyrazu "kolejnictwo". To jakby własnej matce kazać opłacać czynsz za mieszkanie we wspólnym domu. To co robi pkp, to jest skandal i przestępstwo wobec części naszej historii. To kompletny brak wyobraźni, zachłanność i pazerność. To jest WYKOLEJONE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna pazerne łajdactwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 08:41 PKP doprowadziło do ruiny własny majątek, lekceważy klientów, a teraz jeszcze odcina się od swego dziedzictwa. Tylko w chorych z pazerności łbach mogą się rodzić takie pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: *.lodz.msk.pl 12.08.09, 16:07 Niech Was cholera, warszawiacy. Musicie likwidować jedno z ciekawszych i mniej banalnych muzeów w swoim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikowiec o co lament???!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 00:09 ja wiem że co niektórzy to są mieszkańcami Warszawy od kilku max 10 lat lat i może dla nich to Muzeum (to nawet zbyt śmiałe określenie) jest super, dla mnie to jest to złomowisko i rudera, wygląda gorzej niż 30 lat temu kiedy pierwszy raz tam byłem, te sama makieta kolejki wciśnieta w róg sali, z ledwo jeżdżacymi dwoma pociągami pamiętającymi Gierka, o tym co na zewnątrz to szkoda gadać, wygląda to na skład złomu, lokomotywy zaniedbane, pordzewiałe, wejść można do kilku itd. co tu komu pokazywać i czym się chwalić?! może ktoś własnie weźmie się za to i zrobi porządek Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: o co lament???!!!! 14.08.09, 23:11 Gość portalu: pikowiec napisał(a): > ja wiem że co niektórzy to są mieszkańcami Warszawy od kilku max 10 > lat lat i może dla nich to Muzeum (to nawet zbyt śmiałe określenie) > jest super, Tak, najlepiej przyczepić ludziom łatkę przyjezdnych dlatego, że podoba im się coś innego, niż tobie. >dla mnie to jest to złomowisko i rudera, wygląda gorzej > niż 30 lat temu kiedy pierwszy raz tam byłem, Akurat ostatnio zaczęło tam się coś dziać. >wygląda > to na skład złomu, lokomotywy zaniedbane, pordzewiałe, wejść można > do kilku itd. Zaniedbane, mimo to przyciągają wielu ludzi. >co tu komu pokazywać i czym się chwalić?! Akurat ostatnio gościłem grupkę znajomych z Włoch i wyobraź sobie, że Muzeum Kolejnictwa (wystawa lokomotyw) im się podobało, mimo, że to były dziewczyny. >może ktoś własnie weźmie się za to i zrobi porządek No, może się właśnie weźmie, a nie zlikwiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
enta2 Co czeka Muzeum Kolejnictwa? 14.08.09, 22:19 Wielka szkoda, dziś zwiedzałam muzeum i byłam pod wielkim wrażeniem. Super historyczne miejsce i eksponaty! Powinno się zadbać o to muzeum, odnowić, odmalować, a nie likwidować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Co czeka Muzeum Kolejnictwa? IP: *.chello.pl 05.09.09, 15:13 Co, znowu jakiś developer "posmarował" przewodniczącemu spółki PKP lub jak to woli Proszę Kraść Pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś