zbyfauch 15.11.17, 08:41 Dzisiaj musiałem się oblec na rower zimowo. Czapka, szalik, pełne rękawiczki, zimowe pokrowce na buty. Jeszcze dwa i pół tygodnia i przesiadam się na kolejkę, na dwa miesiące. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris.w4 Re: Zimno 16.11.17, 19:42 u mnie też, temperatury jednocyfrowe, z szalikiem ale bez czapki i rękawiczek, z kolejki nie korzystam, krótkie trasy pokonuję na piechotę, dłuższe w aucie Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Zimno 16.11.17, 20:50 We wrześniu przejeżdżałem przez Berlin pociągiem i przyjrzałem się waszej SKM-ce. Nie posiadacie drutów u góry, jak normalni ludzie, jeno takie barierki z jednego boku, z prundem. Zamiast cywilizowanego pantografu wasze kolejki posiadają klocek na sprężynie, który jeździ po barierce i prund zbiera. Odpowiedz Link
chris.w4 Re: Zimno 16.11.17, 21:30 zbyfauch napisał: > przyjrzałem się waszej SKM-ce. Nie posiadacie drutów u góry, jak normalni ludzie wynika to z faktu że berliński S-Bahn, szybka kolej miejska Stadt-Schnell-Bahn, na niektórych odcinkach jeździ w tunelach pod ziemią Tekst linka Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Zimno 16.11.17, 21:35 chris.w4 napisał: > wynika to z faktu że berliński S-Bahn, szybka kolej miejska Stadt-Schnell-Bahn, > na niektórych odcinkach jeździ > w tunelach pod ziemią Tekst linka To słaby argument. W Stuttgarcie kolejka też zjeżdża pod ziemię, razem z drutami pod sufitem. :) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Zimno 16.11.17, 21:39 zbyfauch napisał: > To słaby argument. W Stuttgarcie kolejka też zjeżdża pod ziemię, razem z drutam > i pod sufitem. :) Aczkolwiek u Was nie zabraniają chyba wnoszenia powleczonych aluminium baloników do tunelu. W Stuttgarcie taki spuszczony balonik potrafi zrobić spięcie w trakcji. A wtedy dupa. Odpowiedz Link
chris.w4 Re: Zimno 16.11.17, 22:05 zbyfauch, widocznie w Stuttgarcie tunele mają wyższą wysokość, co do zakazu wnoszenia powleczonych aluminium baloników to nie mam pojęcia, S-Bahn'em jeżdżę bardzo rzadko, ostatnio chyba parę lat temu, na dłuższych trasach jeżdżę autem Odpowiedz Link
zbyfauch Wczoraj zamknąłem tegoroczny sezon 30.11.17, 07:20 dojazdów do pracy rowerem. Miałem dzisiaj ostatni raz pojechać ale śnieg pada. Jutro mam hołm ofis. W poniedziałek nabiera ważności bilet miesięczny na kolejkę. Witajcie codzienne, te same, niezmienne, ponure ryje współpasażerów niedoli. Na szczęście tylko dwa miesiące. Odpowiedz Link
chris.w4 Re: Wczoraj zamknąłem tegoroczny sezon 30.11.17, 11:37 zbyfauch, a u mnie śnieg nie pada, świeci nawet słońce i jest +8°, nie mam hołm ofis bo nie wiem co to jest? Współpasażerów niedoli widuję na ulicy, samo życie, aby do wiosny Odpowiedz Link
chris.w4 Re: Wczoraj zamknąłem tegoroczny sezon 05.12.17, 11:33 zbyfauch napisał: > Jutro mam hołm ofis już wiem co to, google pomógł, "Ein Versprechen der neuen Arbeitswelt lautet: Homeoffice macht glücklich und produktiv" Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Zimno 05.12.17, 10:55 matyldka4412 napisał(a): > haha no zimno juz jest xd haha, zaiste Odpowiedz Link