andrej611 17.01.10, 20:25 www.gazeta.pl/0,0.html, dzial gospodarka. Tytuł artykułu : cyt "Koniec 'Polnishe Wirtshaft'. Teraz wzbudzamy respekt" Chyba uśmiechy ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lepian4 Re: Ortograf 18.01.10, 12:07 Polnische Wirtschaft, jest nieprzyjemnym zwrotem jezykowym, opisujacym polskie badziewie. Na ten temat prof Orlowski wydal ciekawa ksiazke o tym samym tytule. Latwiej bedzie ci zrozumiec wspomniany tytul. Zycze ci, bys tak ciagle sie usmieczal, pograzony w niewiedzy, gdy padna podone zwroty. Wspomne chocby: - polnisches Kätzchen, - gib ku... Mottek etc. Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club Lepian, pobudka!!! 18.01.10, 18:20 P-o-l-n-i-s-c-h-e W-i-r-t-s-h-a-f-t !!! Ortograf, brakuje "c", nimm ku... Mottek.... Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Lepian, pobudka!!! 19.01.10, 11:37 Fan.clubie, znowu nie wiem, o co ci chodzi? Wskaz mi prosze moj blad. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Lepian, pobudka!!! 19.01.10, 12:55 chodzi o to, że w tytule są dwa byki polniSHe i WirtSHaft Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Lepian, pobudka!!! 19.01.10, 15:44 To czemu mam sie obudzic? Zwykla literowka nie wymaga takich komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Lepian, pobudka!!! 19.01.10, 20:13 "Koniec 'Polnishe Wirtshaft'. Teraz wzbudzamy respekt" bo przy tych bykach deklaracja "teraz wzbudzamy respekt" brzmi komicznie. to jest literówka w artykule a nie od autora postu. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Lepian, pobudka!!! 20.01.10, 03:54 Six_a, masz racje, ale fan.clubowi o co innego chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
zuq1 o polnische Wirtschaft każdy chyba słyszał... 19.01.10, 09:57 ..., ale o co chodzi z tym "polnisches Kätzchen"? Zresztą nieopisany chaos to po norwesku "polsk riksdag" - polski sejm. Chociaż gdy pokazują w TV rękoczyny w innych parlamentach, tracę poczucie wyjątkowości naszego narodu... Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: o polnische Wirtschaft każdy chyba słyszał... 19.01.10, 11:41 Polnisches Kätzchen oznacza tania i ochocza c.ipciunie. Wcale nie musi byc z Polski. Zreszta, gdy ten zwrot byl szalenie popularny, Polski nie bylo na mapie. Odpowiedz Link Zgłoś