Dodaj do ulubionych

Jaki podrecznik polecicie?

06.01.11, 23:37
Szukam podrecznika idealnego :) Dla osoby doroslej z dobrymi podstawami (ale tylko podstawami). Chcialabym, zeby teksty byly ciekawe, aktualne (czyli pewnie musialby to byc raczej nowszy podrecznik), ale tez duzo sluchania. Fajnie by bylo, gdyby byla tez plytka do komputera albo DVD. No i dobrze by bylo, zeby polecenia czy tez wyjasnienia gramatyczne byly po polsku, chociaz to w sumie niekoniecznie... Chcialabym, zeby taki podrecznik byl raczej szczegolowy a nie traktowal tematow 'po lebkach', z wieloma takimi z jez. angielskiego sie niestety spotkalam...

Pomozecie??? ;)
Obserwuj wątek
    • folksdojczer4kategorji Re: Jaki podrecznik polecicie? 07.01.11, 09:54
      Poszperaj na tym portalu.

Tematy zawsze aktualne. I... za darmo. I z dużym udziałem języka polskiego...
      • folksdojczer4kategorji Nauka niemieckiego na Deutsche Welle... 07.01.11, 10:15
        Nu i znalazłem: Nauka języka niemieckiego po polsku...

Deutsche Welle jest rozgłośnią rządu niemieckiego emitującą w kilkudziesięciu językach.

Podobnie jak VOA z Waszyngtonu.
        • gaarsch VOA przedstawia się po polsku Głos Ameryki 07.01.11, 10:36
          • folksdojczer4kategorji Re: VOA przedstawia się po polsku Głos Ameryki 07.01.11, 10:47
            Skoro jesteś takim mądralą, to dlaczego tu nie pracujesz?

Jeśli jesteście Państwo zainteresowani udziałem w szkoleniach organizowanych przez placówki Goethe-Institut w Warszawie i Krakowie oraz aktualnymi informacjami o naszych przedsięwzięciach, prosimy o zaabonowanie newslettera dla nauczycieli języka niemieckiego. Dzięki temu będziecie Państwo regularnie otrzymywać nasz biuletyn z najnowszymi tematami seminariów i warsztatów, informacjami o konkursach dla Państwa uczniów oraz innymi przedsięwzięciami Goethe-Institut w Polsce.

Idealne pole do popisu...
            • gaarsch ponieważ nie jestem dydaktykiem głupolu! 07.01.11, 14:20
              a nie jestem dydaktykiem, ponieważ nie interesuje mnie uczenie baranów.
            • gaarsch a poza tym ch... ci do tego, co robię! 07.01.11, 14:21
              • folksdojczer4kategorji Re: a poza tym ch... ci do tego, co robię! 07.01.11, 14:38
                A kelnerem też już nie jesteś?

Za ciężko albo napiwki za skąpe?

Tu na forum JN baranów jednak edukujesz....
                • gaarsch od czasu gdy istnieje dostęp do internetu 07.01.11, 19:50
                  bez ograniczenia strasznie się rozpleniło chamstwo.
                  Jesteś nie tyle nietaktowny, co po prostu chamski.
                  SPIERDALAJ!
                  • folksdojczer4kategorji Re: od czasu gdy istnieje dostęp do internetu 07.01.11, 20:03
                    gaarsch napisał:

> bez ograniczenia strasznie się rozpleniło chamstwo.
                    > Jesteś nie tyle nietaktowny, co po prostu chamski.
                    > SPIERDALAJ!

-----------------------------------------------------------
                    • folksdojczer4kategorji Re: od czasu gdy istnieje dostęp do internetu 07.01.11, 22:18
                      folksdojczer4kategorji napisała:

> -----------------------------------------------------------
                  • folksdojczer4kategorji ma celność o takcie tu pisać... 07.01.11, 21:06
                    gaarsch napisał:

od czasu gdy istnieje dostęp do internetu
                    > bez ograniczenia strasznie się rozpleniło chamstwo.
                    > Jesteś nie tyle nietaktowny, co po prostu chamski.
                    > SPIERDALAJ!

------------------------------------------------
                    • gaarsch tylko ciebie opie...m, właśnie 07.01.11, 23:46
                      za osobiste zaczepki i chamstwo.
                      SPIERDALAJ.
    • pis_da_deby Re: Jaki podrecznik polecicie? 07.01.11, 10:42
      anuria napisała:

> Szukam podrecznika idealnego :)
      > Pomozecie??? ;)

Dobry adres by zasiegnac informacji

www.goethe.de/ins/pl/lp/lhr/plindex.htm
      • pis_da_deby Lehr- und Lernmaterialien 07.01.11, 10:50
        pis_da_deby napisał:

shop.goethe.de/shop/20081010001/c2/vc-2665-fld-title-direc-ASC-c-4052.htm
    • szoppracz09 Re: Jaki podrecznik polecicie? 07.01.11, 12:59
      "Goethe" to wyższy poziom i wyższe wymagania od początku nauki. W ramach TELC zaś niezły jest
      www.cornelsen.de/erw/1.c.1851816.de
    • pis_da_deby Redensarten 07.01.11, 14:49
      www.redensarten-index.de/suche.php?suchbegriff=in+der+Ruhe+liegt+die+Kraft&bool=relevanz&suchspalte%5B%5D=rart_ou
    • haasi Re: Jaki podrecznik polecicie? 07.01.11, 18:27
      Chciałabyś jeszcze, żeby on się tego wszystkiego za ciebie nauczył? U mnie kosztuje to 6000 PLN.
      • anuria Re: Jaki podrecznik polecicie? 09.01.11, 18:36
        Wyobraz sobie, ze nie, chce po prostu podrecznika, z ktorego bede sie uczyc z przyjemnoscia. Sama jestem nauczycielka jezyka wiec wiem, ile to pracy kosztuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka