radunia 24.03.11, 12:55 Czy ktoś wie, co to znaczy? W austriackim dokumencie obok burmistrza jest: nomiert Wasserduster. Z góry dziękuję za pomoc R. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pis_da_deby Re: Wasserduster 25.03.11, 15:34 radunia napisała: > Czy ktoś wie, co to znaczy? W austriackim dokumencie obok burmistrza jest: nomi > ert Wasserduster. > Pewny tego nie jestem ale sadze, ze Wasserduster to nazwisko pana, ktory zostal przez burmistrza nominowany ... Tu przyklad : idw-online.de/pages/de/news251755 Odpowiedz Link Zgłoś
folksdojczer4kategorji Re: Wasserduster 25.03.11, 16:05 Identycznie w tym samym kierunku myślałem, ale skoro ludziom nie chce się podawać więcej kontekstu, to nie warto się tym zajmować... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Wasserduster 29.03.11, 08:39 folksdojczer4kategorji napisała: > Identycznie w tym samym kierunku myślałem, To jest nas juz dwoch :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
folksdojczer4kategorji Re: Wasserduster 29.03.11, 10:36 pis_da_deby napisał: > folksdojczer4kategorji napisała: > > > Identycznie w tym samym kierunku myślałem, > > To jest nas juz dwoch :-)) =============================== Ale ja nie mam zamiaru pytającym kontekstu z nosa wydłubywać! Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Wasserduster 29.03.11, 11:25 folksdojczer4kategorji napisała: > Ale ja nie mam zamiaru pytającym kontekstu z nosa wydłubywać! > Nie wszyscy chyba zdaja sobie sprawe, ze dla odpowiedniego przetlumaczenia kontekst jest bardzo istotny. No ale nie zniechecaj sie. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś