Gość: EWCIA IP: *.proxy.aol.com 22.06.04, 14:55 Z gory dziekuje za pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ggigus Re: Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.? 22.06.04, 14:58 die Patrone ew. die Druckerpatrone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWCIA Re: Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.? IP: *.proxy.aol.com 22.06.04, 15:02 Dziekuje za pomc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (bardzo) Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.? 22.06.04, 17:47 Popularnie mowi sie Toner A tu masz pelen przeglad: www.toner-einkauf.de/g_de_2004_2_toner.htm Odpowiedz Link Zgłoś
sunday Re: Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.? 22.06.04, 18:38 > Popularnie mowi sie Toner No, Toner to toner do drukarek laserowych, a tusz to Tinte... A do drukarek atramentowych kupuje się patrony, czyli, jak już Ggigus napisał, Tinten- bzw. Druckerpatrone. pozdrawiam, Luki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liloom Re: Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.? IP: *.117.11.vie.surfer.at 22.06.04, 21:10 Przeciez podalam stronke. U nas w pracy tonerem jest praktycznie kazda (jak to jest wogole po polsku?) "kasetka" do wymiany. Zadnych patronow nie uzywa sie. Nie chce sie klocic, tylko stwierdzam fakt:) Nie zastanawialam sie co jest laserowe a co nie. W Faxie tez mamy Toner(!);p Zalezy jaki kto ma sprzet, fakt. W domu mam Tintenpatrone do drukarki kolorowej - z tuszem. Wiec masz spokojnie racje. Tylko przyszlo mi do glowy, ze same pytania tez czasem (nie mowie ze tej osoby) sa nieprecyzyjne i dyskusja wiele spraw wyjasnia wlasnie. Pozdrawiam tez. Odpowiedz Link Zgłoś
sunday Re: Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.? 22.06.04, 21:20 > U nas w pracy tonerem jest praktycznie kazda (jak to jest wogole po > polsku?) "kasetka" do wymiany. Zadnych patronow nie uzywa sie. > Nie chce sie klocic, tylko stwierdzam fakt:) Tak, rozumiem - po prostu się zdziwiłem, bo u mnie w pracy wyraźnie rozróżniają tonery i patrony. Może to zależy od poziomu stechnicyzowania otoczenia. :) > Pozdrawiam tez. I wzajem, Luki Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.? 22.06.04, 21:30 sunday napisał: > Tak, rozumiem - po prostu się zdziwiłem, bo u mnie w pracy wyraźnie > rozróżniają > tonery i patrony. Może to zależy od poziomu stechnicyzowania otoczenia. :) Bo w Twojej firmie sa jeszcze uzadzenia min. atramentowe, a w firmie iliom nie ;-) BTW nazywanie Tintenpatrone "Toner" jest IMHO wybitnym niechlujstwem i technicznym, i jezykowym ;-) Pozdr. C. Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.? 22.06.04, 21:23 Gość portalu: liloom napisał(a): > U nas w pracy tonerem jest praktycznie kazda (jak to jest wogole po > polsku?) "kasetka" do wymiany. Zadnych patronow nie uzywa sie. Nie chce sie > klocic, tylko stwierdzam fakt:) Pytanie o benzyne. Odpowiedz. Dieselöl. Uzasadnienie: U nas w pracy sa tylko diesle. I jak sie tankuje, to leje sie tylko diesel. A wogole od tankowania sa mechanicy. A ja nawet w kosiarce mam diesel. Nie zastanawiam sie, co benzyna, a co diesel. (wolna parafraza Twojej wypowiedzi) Czy teraz widzisz problem? Pozdr. C. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom beznadziejne 23.06.04, 12:25 crannmer napisał: > Gość portalu: liloom napisał(a): > > > U nas w pracy tonerem jest praktycznie kazda (jak to jest wogole po > > polsku?) "kasetka" do wymiany. Zadnych patronow nie uzywa sie. Nie chce si > e > > klocic, tylko stwierdzam fakt:) > > Pytanie o benzyne. Odpowiedz. Dieselöl. > > Uzasadnienie: U nas w pracy sa tylko diesle. I jak sie tankuje, to leje sie > tylko diesel. A wogole od tankowania sa mechanicy. A ja nawet w kosiarce mam > diesel. Nie zastanawiam sie, co benzyna, a co diesel. > (wolna parafraza Twojej wypowiedzi) > > Czy teraz widzisz problem? > > Pozdr. > > C. > crannmer - masz 11 lat czy co? ten przyklad to jak lysy grzywka o schody. ktos madry napisal juz ze to kwestia sprzetu po co drazysz temat madralo, odwal sie. idz skos te trawe i nie denerwuj mnie;)))))))) juz nic nie mozna zartem napisac? daje cie na ignore baranie (wolna reakcja na twoj glupi komentarz - nie pierwszy, wiec mysle ze nie ma dla ciebie nadziei). naucz sie tez czytac ze zrozumieniem (ten tekst latajacy ostatnio po forum jest bardzo tutaj odpowiedni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggigus do liliom IP: 194.95.59.* 23.06.04, 15:55 Wiesz, Liliom, nie obraz sie, ale osoba, ktora pisze o egzaminach wstepnych Eintrittsprüfung (na szczescie ze znakiem zapytania) i ktora pisze Russisch- Lehrer i ktora nie odroznia tonera kserokopiarki i pojemnika z tuszem w drukarce, to taka osoba wg nmie powinna sobie na razie dac spokoj z tluamczeniami. ggigus PS: co do tego nieszczesnego Eintrittsprüfung dodam, ze masz sklonnosci do tlumaczenia metoda kalki wstep - Eintritt - egz. wstepny itd. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom oj giggus 23.06.04, 21:00 Czy kazda dyskusja tutaj musi sie konczyc niesympatycznie? 1.Eintrittprüfung jak najbardziej istnieje: 3319.rapidforum.com/topic=104682618864 w szkole mojej corki TEZ sie tego wyrazenia uzywa. 2. Tak jak Deutsch-Lehrer tak i Russisch-Lehrer (to tez wzielam ze szkoly w Wiedniu) 3. Nie obraz sie, ale przeczytaj sobie jeszcze raz ze zrozumieniem moj post o tuszu w drukarce domowej + moje wyjasnienie (czytalas wogole?) i potem daj sobie spokoj z pouczeniami ps. czy te komentarze pod innymi postami tez od Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggigus Re: oj giggus IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.04, 13:03 1. duden milczy o Eintrittsprüfung. 2. Duden podaje pisownie deutschlehrer, stad wzielam per analogiam Russischlehrer. 3. Oczywiscie, ze czytalam Twoj post i on mnie tez nie przekonal. Ggigus Nie, komentarze nie sa mojego autorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.06.04, 13:44 Pytanie brzmi DOKLADNIE tak , jak w tytule. Nie mniej , nie wiecej. Odpowiedz jest tylko jedna: DRUCKERTINTE. Nie mniej , nie wiecej. Reszta to belletrystyka. A w Ameryce bija Murzynow... Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.? 23.06.04, 11:28 Gość portalu: liloom napisał(a): > Przeciez podalam stronke. No to popatrz sobie na tej stronce pod "Artikelauswahl", a zobaczysz tam "Tintenpatronen". > U nas w pracy tonerem jest praktycznie kazda (jak to jest wogole po > polsku?) "kasetka" do wymiany. Zadnych patronow nie uzywa sie. Jak się nie ma atramentówek,tylko laserówki, to po co atrament. > Nie chce sie > klocic, tylko stwierdzam fakt:) Nie zastanawialam sie co jest laserowe a co nie > . > W Faxie tez mamy Toner(!);p Dziwi Cię to? Przecież większość faksów to laserówki. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Wtroncam siem niesmialo: 22.06.04, 21:55 u nas w pracy aparatura 1a, no i rozröznia sie patrony do drukarek i tonery do faxa i Fotokopierer. Ale zaznaczam, ze to u nas i nie upieram sie, ze tak musi byc wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy Re: Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.? 22.06.04, 22:19 Tintenpatrone i Tonerkartusche. A w Polsce używają obrzydliwego spolszczenia "kartridż" i tak też piszą.(!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.? 23.06.04, 13:10 A co sie dziwisz, Krwawy? Pisza przeciez tez "pikap"!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pojebasia553 A co siem dziwisz IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 17:58 Piszom tak jak piszom i jak widzom u innych Odpowiedz Link Zgłoś
jimek Re: Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.? 23.06.04, 13:33 krwawy napisał: > Tintenpatrone i Tonerkartusche. > A w Polsce używają obrzydliwego spolszczenia "kartridż" i tak też piszą.(!!!) co oznacza ta wielka dyskusja... i znowu docinki cranmera itd itp. pytanie zostalo zadane w prosty i jasny sposob: "Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.?" czyli nie chodzi w zadnym wypadku o toner do drukarki laserowej, tylko dokladnie i wylacznie o tusz - czyli do drukarki atramentowej... no pewnie ze Tintenpatrone :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakadu Re: Jak sie nazywa tusz do drukarek po niem.? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.06.04, 18:48 Atrament do wiecznych pior to nie kalamarz , piwo to nie Bierflasche , mleko to nie krowa , tusz do drukarek to nie Tintenpatrone - itd...You now?? Odpowiedz Link Zgłoś