Dodaj do ulubionych

Deutsche erteilt Konversation

19.07.04, 23:40
Eine Kollegin aus Muenchen ist soeben bei uns in Warschau und wuerde gerne
die naechsten 3 Wochen Konversationsstunden anbieten. Sie spricht kein
Polnisch, ist Akademikerin, ca. 27 Jahre alt und sehr nett.
Interessenbekundungen bitte unter nikusia1@gazeta.pl
Liebe Gruesse !
Obserwuj wątek
    • Gość: kuku Re: Deutsche erteilt Konversation IP: *.pool.mediaWays.net 20.07.04, 09:35
      A ile to kosztuje?
      • nikusia1 Re: Deutsche erteilt Konversation 22.07.04, 20:15
        1 volle Stunde = PLN 60,-
      • Gość: Ajax do cranmmer-a - tłumaczenie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 13:17
        Eine Kollegin aus Muenchen ist soeben bei uns in Warschau und wuerde gerne
        die naechsten 3 Wochen Konversationsstunden anbieten - Koleżanka z Monachium
        jest właśnie (dopiero co) u nas w Warszawie i chętnie (Konjunktiv) oferowałaby
        przez 3 następne tygodnie godzin konwersacyjnych
    • Gość: Ajax Re: Deutsche erteilt Konversation IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 20:27
      Ja ja, uns sie ist eine kommerzialisierte Schweine, die nur das Geld bekommen
      will. Ich habe dich im Arsch, geh zum Teufel. Sehr nette......... wie das
      komisch steht? Du glaubst nur uber das Geld. Geh zuruck nach Reich
      (Deutschland).
      • Gość: kiki Re: Deutsche erteilt Konversation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 23:05
        Ist das jetzt "typisch polnisch" ?
      • Gość: smyk11 Re: Deutsche erteilt Konversation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 08:00
        Ajax, chłopie!

A skąd ty spadłeś? Oczywiście ta cena (60,-) NIE jest
        zbyt "przyjazna", ale tego rodzaju bzdury które tu
        wypisujesz, w dodatku z fatalnymi błędami, to po prostu
        nie jest na poziomie tego forum.
        A więc Ty też lepiej zjeżdżaj (do "Warszawki") i poducz
        się trochę "Niemca", zanim jeszcze raz wystąpisz
        publicznie w tym języku.

Smyk11
      • Gość: e. Re: Deutsche erteilt Konversation IP: *.elknet.pl / *.elk.net.pl 23.07.04, 11:51
        Jak mozna takie teksty pisac. Szokujace. Wstyd mi za Ciebie.
        • mala_asia Re: Deutsche erteilt Konversation 23.07.04, 11:56
          żenująca żenada...
          • Gość: Ajax Re: Deutsche erteilt Konversation IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 16:00
            żenadą to jesteś ty
      • Gość: Ajax_Antwort Re: Deutsche erteilt Konversation IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 12:18
        Dobrze poprawię się. Pisałem pod wpływem emocji jak zobaczyłem ten
        skomercjalizowany beznadziejny post.

Du bist eine kommerzialisierte Schweine, die nur das Geld erhalten will. Mało
        ci nachapałaś się już tam w Euro i tu jeszcze chcesz? A do mnie prosze nic nie
        mieć, mam maksymalny certyfikat z niemieckiego, udzielam korepetycji od 3 lat,
        a mam dopiero 24 lata. Ludzie mają 5.0 (udzielam od gimnazjum do już
        pracujących osób). Madonna się znalazła od razu 60zł? Ja robie to HARYTATYWNIE
        JAKO HOBBY bo pozatym mam firmę swoję, ale nie o to tu chodzi. Ja biore tylko
        15 zł za twoje "volle Stunde". Zażycz sobie od razu 700 zł nienachapana
        niemiecka ******. Twój sztuczny uśmieszek, wszystko zakamuflowane, bo tak
        naprawdę chodzi ci tylko o kasę (czytaj: pieniądze) i żebyś mogła REISEN, świat
        zwiedzać i się ze wszystkiego śmiać. Nienawidze takich ludzi jak ty. Spotkałem
        ich wielu i wiem jacy są. A może byś tak ty chciała konwersacji z j. polskiego?
        Eine volle Stunde, ca. 10 000 zł, jestem też nett buhahahaha sehr inteligent,
        begabt usw.
        Z pozdrowieniami,
        przeciwnik komercji, zwolennik normalności i życzliwości,
        Ajax.
        • crannmer Ajax falszuje certyfikaty 23.07.04, 12:53
          Gość portalu: Ajax_Antwort napisał(a):

> Dobrze poprawię się.

Gdzie? W nastepnym poscie (ktorego, mam nadzieje, ze nie bedzie)?

> Pisałem pod wpływem emocji jak zobaczyłem ten
          > skomercjalizowany beznadziejny post.
          >
          > Du bist eine kommerzialisierte Schweine, die nur das Geld erhalten will.

i

> mam maksymalny certyfikat z niemieckiego, udzielam korepetycji od 3 lat,
          > a mam dopiero 24 lata.

Certyfikat to masz moze maksymalny, ale z wlasnej drukarki.
          "kommerzialisierte Schweine" to liczba mnoga. POza tym
          przymiotnik "kommerzialisiert" w powyzszej konstrukcji jest bledem
          stylistycznym.

Cala reszta tych wypocin po niemiecku tez jest na poziomie funkcji tlumaczacej
          z Googla (albo jeszcze ponizej).

> Ludzie mają 5.0 (udzielam od gimnazjum do już
          > pracujących osób).

Oczywiscie. W niemieckiej skali ocen (5 = ungenügend).

> Madonna się znalazła od razu 60zł? Ja robie to HARYTATYWNIE

Rzeczy za darmo sa najczesciej bez wartosci. A Twoje uslugi za darmo maja nawet
          wartosc ujemna.

> przeciwnik komercji, zwolennik normalności i życzliwości,

ROFTL. Badz wiec zyczliwy i nie pojawiaj sie wiecej na tym forum.

Mit vorzüglicher Mißachtung

C.
          • Gość: Ajax Re: Ajax falszuje certyfikaty IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 12:58
            Szmaciarzu mów sobie co chcesz. Tylko ci tyle powiem, że wiele osób poprawiło
            się z 3.0 na 4.0 albo 5.0 w skali nie niemieckiej a polskiej. Mi jest dobrze
            dorabiam sobie mało, ale skutecznie, a tej szmaciarskiej kobiecie nie należy
            się nawet 5zł. Dziwie się że jej bronisz, widać masz tupet.
          • Gość: Ajax Re: Ajax falszuje certyfikaty IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 12:59
            A postów będzie tyle ile trzeba, może nawet 100000000 milionów jak mi się
            spodoba.
          • Gość: Ajax_GDS_podaj@ Re: Ajax falszuje certyfikaty IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 13:00
            AHa cwaniaku, podaj mi e-maila, zeskanuje specjalnie dla Ciebie GDS - Grosses
            Deutsches Zertifikat.
            Poproszę e-maila.
        • Gość: K Re: Deutsche erteilt Konversation IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.07.04, 12:55
          No to moze ja Cie poprawie
          Gość portalu: Ajax_Antwort napisał(a):
          "Du bist eine kommerzialisierte Schweine, die nur das Geld erhalten will."
          Du bist ein(das) kommerzielles Schwein ,das nur das Geld haben will.
          Reszty nie komentuje!!
          • Gość: Ajax_du_hast_recht Re: Deutsche erteilt Konversation IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 13:05
            Dzięki za poprawę, masz rację. Du hast recht. Bist du damit zufrieden?
      • Gość: Ajax Re: Deutsche erteilt Konversation IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 12:25
        Aha i jeszcze jedno, jaki mecenat naukowy za Tobą stoi kłamczucho? Mówisz, że
        nie znasz polskiego a rozumiesz po polsku bo odpowiadałaś? Może Deutsche
        Schule, albo jakiś inny lektorat, może uczelnia? Kto CI się tak daje dorobić?
        Powiedz mi to skomercjalizowana ś****o prosto patrząc mi w oczy ze szczerością
        bez żadnego udawania. Dobrze?
        Ajax.
        • crannmer Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmniej) 23.07.04, 12:56
          Gość portalu: Ajax napisał(a):

> Aha i jeszcze jedno, jaki mecenat naukowy za Tobą stoi kłamczucho? Mówisz, że
          > nie znasz polskiego a rozumiesz po polsku bo odpowiadałaś?

Tekst oryginalny brzmial:
          "Eine Kollegin aus Muenchen ist soeben bei uns in Warschau"

Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.

Mit immerwährenden Mißachtung

C.

• Gość: Ajax_kann_lesen Re: Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmni IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 13:02
            Nie broń jej i powiedz chociaż, że kłamała, bo rozumie po polssku a tak właśnie
            napisała po niemiecku. A potem nagle odpowiedziała ile bierze za godzinę. NIe
            cwaniakuj mi tutaj i nie łap za słowko bo wydajesz się zerem a udajesz że
            jesteś na poziomie
            • crannmer PLONK 23.07.04, 13:06
              I love the smelt of PLONKs on the early morning.
            • Gość: Ajax_dowódkłamstwa Re: Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmni IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 13:08
              DOWÓD KŁAMSTWA: "Sie spricht kein
              Polnisch" - napisane przez nikusię1, a po chwili jej odpowiedź: "eine volle
              Studen ca. 60zł". Chyba widzę co czytam?
              • Gość: K Re: Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmni IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.07.04, 13:19
                Gość portalu: Ajax_dowódkłamstwa napisał(a):

> DOWÓD KŁAMSTWA: "Sie spricht kein
                > Polnisch" - napisane przez nikusię1, a po chwili jej odpowiedź: "eine volle
                > Studen ca. 60zł". Chyba widzę co czytam?

Sie spricht kein Polnisch. = Ona nie mowi po polsku.
                Pytanie bylo :A ile to kosztuje!!
                Odpowiedz : Eine volle Stunde 60 zl.
                Gdzie jest ten dowod ,bo nie widze??
                Reszty nie komentuje!!
                • Gość: Ajax Re: Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmni IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 13:22
                  Ona zrozumiała, co napisał gośc, 2 ga wypowiedź po nim. Skoro umie czytać, to
                  na pewno umie coś powiedzieć. Ale do Ciebie to chyba nie trafie, bo za mało
                  inteligentny jesteś.
                  Reszty nie komentuję!!
                  • Gość: Ajax_lepsze_tlumac Re: Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmni IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 13:25
                    Gdyby nic nie umiała po polsku, nie umiała by odpowiedzieć na pytanie, że
                    kosztuje to 60 zł. Ale komercyjny instynkt nachapania się KASY, rozjaśnia jej
                    umysł do tego stopnia, że każdy pytanie po polsku zrozumie i odpowie na nie
                    zgrabnie.
                    • Gość: asia Re: Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmni IP: *.prox.pl / 213.25.15.* 23.07.04, 14:38
                      chlopie, ale z ciebie debil...wydaje ci sie ze umiesz niemiecki, po prostu
                      mozna umrzec ze smiechu...a moze miales terapie u Andrzeja S. i dlatego
                      prezentujesz tutaj takie maxymalne Verstoerung, angenommen, dass du das Wort
                      verstehst...Intelektuell und rein menschlich bist du noch in der Steinzeit, du
                      Wichser und Vollidiot.
                      • Gość: Ajax_witaj Re: Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmni IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 15:58
                        Witaj w klubie komercjalistycznych marionetek, co uważają że 60 zł tej niemrze
                        za 1 h się należy.
                        • Gość: Asia Re: Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmni IP: *.prox.pl / 213.25.15.* 23.07.04, 16:14
                          no na pewno 60 zl nie nalezy sie takiemu matołowi jak ty, co nie rozroznia
                          Schwein od Schweine i chrzani jakies niestworzone rzeczy o certyfikatach, ktore
                          rzekomo ma...a co, moze jej tej kasy zazdroscisz? jak jestes takim swietnym
                          korepetytorem, to moze zacznij tyle brac od naiwniakow, ktorych zlapales. sloma
                          ci chlopie z butow wylazi, ot co. to moj ostatni post do ciebie, nie bede sie
                          znizac do twojego rzygawiczno-rynsztokowego poziomu, du ...( no co, wpisz sobie
                          tutaj jakis epitet, o ile jakiekolwiek znasz...ale w koncu masz te swoje
                          certyfikaty...lol...)
                          • Gość: K Re: Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmni IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.07.04, 16:18
                            Asia!!
                            Nie wiesz ,ze Ajax to co najwyzej jest dobrym plynem do mycia okien???
                            Ha,ha!
                            On sobie sam wystawil swiadectwo!!
                            • Gość: Asia Re: Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmni IP: *.prox.pl / 213.25.15.* 23.07.04, 16:31
                              No wlasnie ;-)
                              Ale ktos go chyba powinien wyprostowac ;-)
                              • Gość: Ajax_odpowiada Re: Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmni IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 17:10
                                Dobrze, podaj mi e-maila czy komórkę to sobie pogadamy. Przekonasz się jaki mam
                                poziom. Rynsztokiem możesz być ty, ja jeste mgr po studiach, od 3 lat mam swoją
                                firmę a korepetycje udzielam na boku. Fakt pomyliłem się, ale to wynika tylko z
                                tego, że szybko chciałem zareagowac na ten post tej parszywej niemry, co jej
                                się nawet 5 zł nie należy za 1h. Dasz maila specjalnie dla twojej parszywej
                                niewyparzonej gęby skserowałem ZD i ZOP. Może mi ich zazdrościsz? Swoją droga
                                dziwię się Wam wszystkim że ją tak kochacie i jej sie należy tak? Durczokowi
                                może też sie należy 60 000 zł za przeczytanie 30 min bzdurnych wiadomości? A
                                gówno prawda. Nie należy się.
                                Cześć.
                                • Gość: asia Re: Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmni IP: *.prox.pl / 213.25.15.* 23.07.04, 17:38
                                  no nie opowiadaj...a gdzie takim yntelygentom jak ty rozdaja tytuly
                                  magisterskie? a moze kupiles pod palacem, cio? bawia mnie takie figury jak ty,
                                  napisz jeszcze cos ciekawego, to sie tutaj wszyscy posmiejemy. fajny jestes. i
                                  certyfikaty, co je masz, tez sa fajne.
                                  • Gość: Ajax_Antwort2 Re: Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmni IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 17:59
                                    nie tylko wiesz co nie lubie warszawki i sztucznego zakłamania jakie ty
                                    prezentujesz sobą. To tyle.
                                    • rekin16 Re: Ajax nie umie czytac (po niemiecku przynajmni 23.07.04, 20:14
                                      HMM, BŁĘDY W NIEMIECKIM POPEŁNIASZ POD WPŁYWEM EMOCJI? ŚWIETNIE ZNASZ TEN
                                      JĘZYK, ZGADZA SIĘ? pOLSKI RÓWNIEŻ, A JAK "JEDZIESZ" PO WSZYSTKICH, TO W JĘZYKU
                                      OJCZYSTYM (MAM TU NA MYŚLI POLSKI, NO CHYBA, ŻE NIEM TO TWOJA "MUTTERSPRACHE",
                                      NIE WNIKAM)TAK RAŻACYCH BŁĘDÓW NIE ZAUWAŻAM:)CO JEST Z TOBĄ, AJAX? NIE DENERWUJ
                                      SIĘ TAK!
                                      pOZDRAWIAM!
                                      P.S. NIKUSIA1 PISAŁA TO OGŁOSZENIE W IMIENIU NIEMKI, JAK SIĘ DOMYŚLAM..., TAKŻE
                                      MA PRAWO ROZUMIEĆ PYTANIE I NA NIE ODPOWIEDZIEĆ!
      • Gość: pysio Re: Deutsche erteilt Konversation IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.04, 09:18
        Gość portalu: Ajax napisał(a):

> Ja ja, uns sie ist eine kommerzialisierte Schweine, die nur das Geld bekommen
        > will. Ich habe dich im Arsch, geh zum Teufel. Sehr nette......... wie das
        > komisch steht? Du glaubst nur uber das Geld. Geh zuruck nach Reich
        > (Deutschland).
        ..............................................................................

...der sagt es anders als "ich habe fertig" , da wird sogar der Trappatoni
        neidisch, und ist wohl mehr "voll wie Flasche leer" - so ein niedlicher,
        kleiner Kartoffelwerfer aus dem Osten - nein , nein... :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka