Gość: Inga IP: *.utaonline.at 24.08.04, 15:17 Ja ucze sie z malych karteczek... pisze slowko, a z drugiej strony jego znaczenie po polsku. A Wy? jak najskuteczniej nauczyc sie slowek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joasia Re: Nauka slowek IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.04, 16:43 Co Ci pomoze znajomosc slowek jak zdania zlozyc nie bedziesz umiala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki Re: Nauka slowek IP: *.arcor-ip.net 24.08.04, 20:11 Przez powtarzanie ich w roznych kontekstach, tzn.: uzywanie jezyka !!! J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Nauka slowek IP: *.static.adsl-line.inode.at 24.08.04, 20:15 Pytalam o slowka... gramatyke mam opanowan (caly czas jednak cwicze) Jezyka niemieckiego uzywam w praktyce na codzien... ale slowka i tak trzeba sie jakos uczyc a nie z kontekstu ciagle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki Re: Nauka slowek i gramatyki IP: *.arcor-ip.net 24.08.04, 20:19 Coz Ingo (to wolacz), nie bylbym taki pewny co do Twojej znajomosci gramatyki niemieckiej... Przynajmniej z polska masz jeszcze pare problemow. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Nauka slowek i gramatyki IP: *.static.adsl-line.inode.at 24.08.04, 20:32 Twoja sprawa w co wierzysz... ja mieszkam za granica juz dobrych kilkanascie miesiecy ... a jezyka ucze sie lacznie 6 lat. Pytalam tylko o sposoby nauki slowek. Z gramatyka polska tez raczej nie mam problemu.. sprobuj sam poslugiwac sie na codzien 3 jezykami... poskim, angieslkim i niemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki Re: Nauka slowek i gramatyki IP: *.arcor-ip.net 24.08.04, 21:45 Z angielskim mam mniej do czynienia; moi rozmowcy preferuja na ogol - procz niemieckiego - francuski badz chinski. J. Odpowiedz Link Zgłoś
apryczkowski Uczysz się? Chętnie Ci pomogę, ale... 24.08.04, 22:20 Na mojej stronie są testy słówek z angielskiego (do subskrypcji). Zobacz jak wyglądają i jeżeli chesz bym słówka i zwroty przygotowywał w ten sam sposób - nie ma sprawy. To "ale..." - ale będą one umieszczane na mojej stronie i będą rozsyłane do ludzi, którzy sobie tego zażyczą. Z klawiaturą nie ma żadnego problemu - zajrzyj do "Międzynarodowych rozmówek" (tylko InernetExplorer). Dźwięk dołączę dopiero w połowie września jak ludzie wrócą z wakacji. Pozdrawiam Andrzej Pryczkowski Odpowiedz Link Zgłoś