Dodaj do ulubionych

Nauka slowek

IP: *.utaonline.at 24.08.04, 15:17
Ja ucze sie z malych karteczek... pisze slowko, a z drugiej strony jego
znaczenie po polsku. A Wy?
jak najskuteczniej nauczyc sie slowek?
Obserwuj wątek
    • Gość: Joasia Re: Nauka slowek IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.04, 16:43
      Co Ci pomoze znajomosc slowek jak zdania zlozyc nie bedziesz umiala?
      • Gość: Jecki Re: Nauka slowek IP: *.arcor-ip.net 24.08.04, 20:11
        Przez powtarzanie ich w roznych kontekstach, tzn.: uzywanie jezyka !!!
        J.
        • Gość: Inga Re: Nauka slowek IP: *.static.adsl-line.inode.at 24.08.04, 20:15
          Pytalam o slowka... gramatyke mam opanowan (caly czas jednak cwicze) Jezyka
          niemieckiego uzywam w praktyce na codzien... ale slowka i tak trzeba sie jakos
          uczyc a nie z kontekstu ciagle!
          • Gość: Jecki Re: Nauka slowek i gramatyki IP: *.arcor-ip.net 24.08.04, 20:19
            Coz Ingo (to wolacz), nie bylbym taki pewny co do Twojej znajomosci gramatyki
            niemieckiej... Przynajmniej z polska masz jeszcze pare problemow.
            J.
            • Gość: Inga Re: Nauka slowek i gramatyki IP: *.static.adsl-line.inode.at 24.08.04, 20:32
              Twoja sprawa w co wierzysz... ja mieszkam za granica juz dobrych kilkanascie
              miesiecy ... a jezyka ucze sie lacznie 6 lat.
              Pytalam tylko o sposoby nauki slowek. Z gramatyka polska tez raczej nie mam
              problemu.. sprobuj sam poslugiwac sie na codzien 3 jezykami... poskim,
              angieslkim i niemieckim.
              • Gość: Jecki Re: Nauka slowek i gramatyki IP: *.arcor-ip.net 24.08.04, 21:45
                Z angielskim mam mniej do czynienia; moi rozmowcy preferuja na ogol - procz
                niemieckiego - francuski badz chinski.
                J.
    • apryczkowski Uczysz się? Chętnie Ci pomogę, ale... 24.08.04, 22:20
      Na mojej stronie są testy słówek z angielskiego (do subskrypcji). Zobacz jak
      wyglądają i jeżeli chesz bym słówka i zwroty przygotowywał w ten sam sposób -
      nie ma sprawy.
      To "ale..." - ale będą one umieszczane na mojej stronie i będą rozsyłane do
      ludzi, którzy sobie tego zażyczą. Z klawiaturą nie ma żadnego problemu - zajrzyj
      do "Międzynarodowych rozmówek" (tylko InernetExplorer). Dźwięk dołączę dopiero w
      połowie września jak ludzie wrócą z wakacji.
      Pozdrawiam
      Andrzej Pryczkowski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka