Gość: Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:07 mailen czy emailieren? słyszeliście to drugie w użyciu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jecki Das darf nicht wahr sein, oder ??? IP: *.arcor-ip.net 25.02.05, 19:23 Podejrzewam, ze to nie mial byc dowcip ???!!! Juz dawno sie tak nie ubawilem ! HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA !!!!! Zapomnialas jednego "l" w drugiej propozycji... j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alma Re: mailen? IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.05, 19:26 To zalezy co chcesz powiedziec... Zakladam, ze chodzi ci o "wysylanie e-mail'i"? Jesli tak to jedynie "mailen" jest poprawne. Jesli chodzi o to drugie slowo, to ono tez w niemieckim istnieje, ale z dwoma "l", czyli "emaillieren" [frz. émailler] i oznacza emaliowac, czyli pokrywac emailia. Zycze milego mailowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ani Re: mailen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:36 Bardzo podejrzane wydawało mi się emailieren ale nie ja to wymyśliłam tylko mój lektor na uczelni, dlatego pytam o opinie, oczywiście,że chodzi mi o mailowanie wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alma Re: mailen? IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.05, 19:53 Boze drogi, tylko nie mow mi, ze studiujesz na KUL-u... bo jesli tak, to Ci wierze, ze przepisalas to tam z tablicy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki Mensch, Alma !!! IP: *.arcor-ip.net 25.02.05, 19:38 Musst Du immer so trocken sein ? ;-) HD(trotzdem)L !!! j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alma Re: Mensch, Jeckichen! IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.05, 19:51 Ich hoffe, daß "trocken" beziehst du, Jecki auf meine Art zu antworten, denn sonst würdest du dich gewaltig irren! Wenn du weißt, was ich meine...*shy smile* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki Also Alma ! IP: *.arcor-ip.net 25.02.05, 20:11 Ich glaube, jetz muss ich mich an meinen Männerbeauftragten wenden ! j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alma-by-night Re: Also Alma ! IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.05, 22:26 :) Tu es bevor es zu spät ist... :) Odpowiedz Link Zgłoś