Gość: boo5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 18:57 myslicie, ze moge to nieco nagiac do polskich realiow i napisac "regulacje dotyczace przypadkow odrzucania bez wyraźnego uzasadnienia ofert pracy przedkładanych przez odpowiednie urzędy"? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jecki Re: Zumutbarkeitsregelungen IP: *.pools.arcor-ip.net 24.01.06, 19:30 Hi Boo, czy aby na pewno "regulacje", nie zas "reguly" ?:-) Nie byloby prosciej "reguly okreslajace dopuszczalnosc nieprzyjecia oferty pracy" lub "przepisy regulujace (...)"? j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo5 Re: Zumutbarkeitsregelungen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:51 jak zawsze boski:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki naprawde zawsze ??? :-))) IP: *.pools.arcor-ip.net 24.01.06, 19:59 j. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus a ja bym napisala regulacje jak najb. 25.01.06, 00:40 w koncu o regulacje prawne takich przypadkow chodzi, a nie o reguly, wg ktorych sie z osobami odrzucajacymi oferty postepuje i napisalabym prosciej: "regulacje dotyczace odrzucenia bez (wyraźnego wg mnie nie musi byc, chodzi tu o odrzucenie, a mnie o tego uzasadnienie) uzasadnienia oferty pracy > przedkłozonej(nie mam akurat z jak zaba) przez urzad pracy"? bo w koncu zadne odpowiednie urzedy, a jedynie urzad pracy jakas oferte pracy moze zapropnowac. Urzad meldunkowy tego nie zrobi np. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: a ja bym napisala regulacje jak najb. 25.01.06, 05:56 ggigus napisała: > w koncu o regulacje prawne takich przypadkow chodzi, a nie o reguly, wg ktorych > > sie z osobami odrzucajacymi oferty postepuje > i napisalabym prosciej: > "regulacje dotyczace odrzucenia bez (wyraźnego wg mnie nie musi byc, chodzi > tu o odrzucenie, a mnie o tego uzasadnienie) uzasadnienia oferty pracy > > przedkłozonej(nie mam akurat z jak zaba) przez urzad pracy"? > bo w koncu zadne odpowiednie urzedy, a jedynie urzad pracy jakas oferte pracy > moze zapropnowac. Urzad meldunkowy tego nie zrobi np. > Genial einfach, einfach genial!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich czy wy rozumiecie "zumutbar" ?????? IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 25.01.06, 10:19 chodzi nie o odrzucanie ofert, tylko o narzucanie. Do jakiej pracy można nakłaniać, m.in. nie musi być praca zgodna z wykształceniem, mniej płatna od poprzedniej, dalszy dojazd itp. itd. Ostatnio sąd socjalny stwierdził, że pan doktor, który od dziesięciu lat nie skalał się pracą, może pracować jako "1- euro-jobber" w bibliotece. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus no tak, ale chodzi o to, co mozesz 25.01.06, 11:50 jako bezrobotny odrzucic. Urzad pracy moze skierowac cie do kazdej pracy jako dlugoalofowego bezrobotnego zumutbarkeit dotyczy tego, co mozesz odrzcuci - wlasciwe nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich Für die Aufgabe oder Ablehnung einer Arbeit... IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 25.01.06, 12:04 liegt ein wichtiger grund zum Beispiel dann vor, wenn: 1. .... 2. .... 3. Sie zu bestimmten Arbeiten körperlich, geistig oder seelisch nicht in der Lage sind. Czyli praktycznie każdą pracę, która się nie podoba można odrzucić. Ktoś może mieć alergię na pracę: ist körperlich nicht in der Lage! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś