Gość: reatka IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 21:02 jak nazywana jest po niemiecku (widnieje to na różnych formularzach składanych do urzędów) osoba przyjmująca .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: osoba przyjmująca 22.11.06, 22:37 Sachbearbeiter - nie wiem, czy wychwycilam kontekst? Ansprechpartner? Bo pewnie o Empfangsdame Ci nie chodzi;)))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki Prw(n)iczko luba, IP: *.pools.arcor-ip.net 22.11.06, 22:39 z tego, co wiem, Sachbearbeiter nie zniza sieM do przyjmowania papierow... :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Prw(n)iczko luba, 22.11.06, 22:40 To jaka masz inna propozycje? Es bediente Sie Herr/Frau??? Moje pomysly sie wyczerpaly:(((((: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reatka Re: osoba przyjmująca IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 22:58 chodzi o np. osobę któa przyjmuje jakieś wnioski, formularze itp, np, na poczcie przyjmuje list polecony i wydaje potwierdzenie nadania, w okienku w ZUsie czy w innym urzędzie i na dokumnetach widnieje często osoba przyjmująca Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: osoba przyjmująca 22.11.06, 23:03 Na moich niemieckich papierach nie figuruje:((((. Odpowiedz Link Zgłoś