kasia.net 20.05.03, 21:11 Jakie sa ceny kursow jezyka niemieckiego i jak najlepiej wybrac szkole? Chodzi mi o zwykly kurs niemieckiego na poz. sredniozaawansowanym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nefele Re: ceny kursów 20.05.03, 22:21 Ja w zeszlym roku bylam na kursie jezykowym w Niemczech, w tym tez sie wybieram. Najlepiej wybierac szkole na podstawie czyjejs pozytywnej opinii, bo tak naprawde nie sposob sprawdzic, ktory kurs pozwoli ci lepiej opanowac jezyk (szczegolnie, ze na wiekszosci kursow jest taka sama ilosc godzin i taki sam podrecznik). Jesli masz powyzej 18 lat polecam kursy organizowane przez uniwersytety, ktorych liste mozna znalezc na stronie: www.daad.de/deutschland/de/2.5.1.html - moim zdaniem ciekawe sa oferty uniwersytetow w Dreznie i Getyndze. Te kursy to wraz z zamieszkaniem wydatek rzedu 600-700 Euro. Mozna szukac tez szkol tanszych, najtansza, jaka udalo mi sie w ogole znalezc to: www.bsiberlin.de - tu miesiac nauki kosztuje 160 Euro + mieszkanie, chociaz cena wydaje sie nieprawdopodobnie nieska, wiec nie wiem, co szkola za to oferuje. Ogolnie ceny za caly miesiac z mieszkaniem to minimum 400euro. Najlepiej szukac szkol przez internet i tam tez rezerwowac kursy, tu jeszcze ciekawa lista kursow: www.sprachkurse-weltweit.de/deutsch/berlin.htm Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: ceny kursów 28.05.03, 16:38 u mnie beda kursy po 130 € za miesiac (4 godziny dziennie przez 5 dni w tygodniu) + koszty pobytu (pokoje u rodzin lub samodzielne). camel Odpowiedz Link Zgłoś
slonikus Re: ceny kursów 31.05.03, 20:11 nefele napisała: > Mozna szukac tez szkol tanszych, najtansza, jaka udalo mi sie w ogole znalezc > to: <a href="http://www.bsiberlin.de"target="_blank">www.bsiberlin.de</a> - tu miesiac nauki kosztuje 160 Euro + mieszkanie, > chociaz cena wydaje sie nieprawdopodobnie nieska, wiec nie wiem, co szkola za > to oferuje. Ogolnie ceny za caly miesiac z mieszkaniem to minimum 400euro. Hej, ja ucze sie teraz w BSI. I jestem naprawde zadowolona. Wlasnie dzisiaj zdalam egzamin MII. A niskie ceny wynikaja pewnie z duzych grup (u mnie jest teraz okolo 23 osoby). Mozna sie jednak przyzwyczaic do takiej ilosci osob. Pozdrawiam, Asia. PS: W przypadku pytan pisz. :) Odpowiedz Link Zgłoś