kasikr69 12.12.07, 13:04 Witam, właśnie przeczytałam w gazecie o: grau-magentafarbene Telefonzelle, i absolutnie nie wiem co mieli na mysli, jakiś bląd? możliwe, żeby "to"pochodziło od der Magen :)? co myślą tutejsze tęgie głowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasikr69 Re: Magenta to nie Magen! 12.12.07, 13:30 tego też się domyśliłam, dlatego też moje niedowierzanie wyrazilam znakami zapytania, natomiast w zadnym słowniku nie znalazlam slowa Magenta ... więc coz to takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: ein Farbenton??? 12.12.07, 13:33 kasikr69 napisała: > Witam, właśnie przeczytałam w gazecie o: grau-magentafarbene Telefonzelle, i > absolutnie nie wiem co mieli na mysli, jakiś bląd? możliwe, żeby > "to"pochodziło od der Magen :)? > co myślą tutejsze tęgie głowy? Smiechacz raczył poinformować Cię, że magenta to nie żołądek - miło z jego strony... Budki telefoniczne firmy T-Com są szaro-magenciane. O magencie masz tutaj: pl.wikipedia.org/wiki/Magenta_%28barwa%29 Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Budka telefoniczna 12.12.07, 13:36 Tu masz tę żołądkową budkę obrazowo: www.höningen.de/uploads/450px-Telefonzelle_1.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Dziękuję za wspólpracę! IP: 89.244.130.* 12.12.07, 13:40 Jak chcesz, to jednak potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Dziękuję za wspólpracę! 12.12.07, 13:43 Gość portalu: śmiechacz napisał(a): > Jak chcesz, to jednak potrafisz. Często chcem ale rzadziej muszem. Wspópracy raczej nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikr69 Re: ein Farbenton??? 12.12.07, 13:54 wielkie dzięki :) przewaznie sama sobie radzę, ale przy Magencie padłam! raaaany Niemcy uwielbiają takie dokładne, składane nazwy kolorów... i męcz się tu człowieku :) wstyd się przyznać,ale o bitwie pod Magentą w życiu nie słyszałam, a tym bardziej o takim kolorze... Jestem pierwszy raz na tym forum, ale zachęcona taką pomocą, będę pewnie częsciej tu zaglądac. pozdrawiam i miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś