agneska3 03.09.03, 15:08 Jak po niemiecku napisac następujące zdania: Podczas wakacji wyjechałam z rodziną na Mazury. Nad jeziorem spędziłam tydzień. Mam nadzieje ze ktos mi pomoze! :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remulus Re: Mazury 03.09.03, 19:40 agneska3 napisała: > Jak po niemiecku napisac następujące zdania: > Podczas wakacji wyjechałam z rodziną na Mazury. Nad jeziorem spędziłam > tydzień. In den Ferien verreiste ich zusammen mit meiner Familie nach Mazuren. An einem See verbrachte ich eine Woche. Bez gwarancji! Odpowiedz Link Zgłoś
vee Re: Mazury 05.09.03, 10:29 remulus napisał: > agneska3 napisała: > > > Jak po niemiecku napisac następujące zdania: > > Podczas wakacji wyjechałam z rodziną na Mazury. Nad > jeziorem spędziłam > > tydzień. > > In den Ferien verreiste ich zusammen mit meiner Familie > nach Mazuren. An einem See verbrachte ich eine Woche. > > Bez gwarancji! Albo: Eine Woche verbrachte ich an einem See. vee Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Mazury 05.09.03, 11:03 Albo: Dort habe ich an einem See eine Woche verbracht. Wredy te zdania sa jakos polaczone, a nie osobne. Odpowiedz Link Zgłoś
vee Re: Mazury 05.09.03, 11:07 basia553 napisała: > Albo: > Dort habe ich an einem See eine Woche verbracht. > Wredy te zdania sa jakos polaczone, a nie osobne. Fakt. I jeszcze raz "albo": Dort habe ich eine Woche an einem See verbracht. vee Odpowiedz Link Zgłoś