francesca12 07.07.08, 09:04 jak przetłumaczyć na j. polski? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad-walenrod Następna zgadywanka pt:........ 07.07.08, 09:14 francesca12 napisała: > jak przetłumaczyć na j. polski? > Z góry dziękuję. ××××××××××××××××××××××××× Następna zgadywanka pt: >> A jaki kontext by tu pasował<< Zakładam się, że i ten wątek osiągnie 50 wpisów... Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: Następna zgadywanka pt:........ 07.07.08, 09:26 Nie rozumiem, o co Ci chodzi, nie obchodzi mnie to, ile wpisów osiągnie ten wątek, jak nie masz nic do powiedzenia, to siedź cicho i nie mieszaj mnie z innymi dyskusjami. Ja kieruję pytanie do osób, które mają jakiekolwiek pojęcie. Odnośnie konteKStu ( bo tak po polsku się pisze) to tak jakbym pytała o przetłumaczenie powiedzmy Siegesäule, ale ty byś nie mogła powiedzieć, że to jest Kolumna Zwycięstwa bez kontekstu. Tak ja to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Auch ohne Kontekst.... 07.07.08, 09:40 francesca12 napisała: Ja kieruję pytanie do osób, które mają jakiekolwiek pojęcie. ×××××××××××××××××××××××××××××××× www.pi-news.net/wp/uploads/2008/07/hund1.jpg Ich liebe Dich, so wie Du bist! Auch ohne Kontekst.... Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: Auch ohne Kontekst.... 07.07.08, 09:42 Chyba jesteś nienormalna. Albo ci się nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Następna zgadywanka pt:........ 07.07.08, 09:43 Inna nazwa "Koralpenbahn". Ciezko przetlumaczyc jednym slowem. Chodzi o obecnie najwiekszy projekt rozbudowy austriackiej sieci kolejowej. Poczatkowo ma laczyc Graz z Klagenfurtem, ale potem ma byc rozbudowana miedzynarodowo. Podaje linka: de.wikipedia.org/wiki/Koralmbahn Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Koralmbahn 07.07.08, 09:48 Tak, dzięki, też znalazłam, po prostu napiszę: kolej Koralmbahn, w tłumaczeniu nie będę stosować zbyt długich opisów. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod A następnym razem zajrzyj... 07.07.08, 10:19 francesca12 napisała: > Tak, dzięki, też znalazłam, po prostu napiszę: kolej Koralmbahn, w > tłumaczeniu nie będę stosować zbyt długich opisów. > --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: A następnym razem zajrzyj... 12.07.08, 13:06 nie rozumiem, po co zabierasz głos, skoro nie masz nic do powiedzenia w przedmiotowej sprawie? Porządkowym tu jesteś, czy co. Chyba tylko do tego się nadejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Porządkowym tu jesteś, czy co ... 12.07.08, 15:43 francesca12 napisała: > nie rozumiem, po co zabierasz głos, skoro nie masz nic do > powiedzenia w przedmiotowej sprawie? > Porządkowym tu jesteś, czy co. > Chyba tylko do tego się nadejesz. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=516&w=81971504&a=82025572 Odpowiedz Link Zgłoś