martini_very_bianco 02.04.04, 18:36 ... ale forum Włoski Only nie ma:(. Czy ktoś Mądry mógłby mnie oświecić, jak powiedzieć po włosku zagrycha/zagryzka? Mają coś takiego, a przekopałam wszystkie dostępne źródła i nie ma:( 16%VOL Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: VIP-1 Re: włoski - wiem, że to nie miejsce na to... IP: *.cwshs.com 02.04.04, 18:41 te z Wloch po angielsku nie kumate wiec tu nie zagladaja bo nie maja po co, hehehe sprobuj zapytac na Polonii, tam jest pare osob z Wloch jak grzecznie zapytasz to powinni ci pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
alex113 Re: włoski - wiem, że to nie miejsce na to... 02.04.04, 18:47 Zajzyj do forum Turystyka/Wlochy. Tam napewno kilka osob wlada jezykiem forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=206 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Forum włoskie IP: *.aine.pl 02.04.04, 19:01 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10307 Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: włoski - wiem, że to nie miejsce na to... 02.04.04, 19:09 dzięki, czuję się zobowiązana, jak będziecie mieli problem leksykalny z włoskim, walcie do mnie jak w dym, uczę się od 2 miesiecy i mam słownik:)))))))))) 16%VOL Odpowiedz Link Zgłoś
alex113 Re: włoski - wiem, że to nie miejsce na to... 03.04.04, 19:27 martini_very_bianco napisała: > dzięki, czuję się zobowiązana, jak będziecie mieli problem leksykalny z > włoskim, walcie do mnie jak w dym, uczę się od 2 miesiecy i mam > słownik:)))))))))) Ha ha ha to wyprzedzasz mnie w nauce wloskiego o 2 miesiace, ja zaczynam lekcje w poniedzialek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: włoski - wiem, że to nie miejsce na to... 03.04.04, 19:41 Bardzo fajny język, miły do nauki:) Zresztą, ja wychodzę z założenia, ze skoro opanowałam gramatykę polskiego, to już nic mnie nie ruszy. Strasznie tylko żałuję, że w Polsce praktycznie nie ma readersów włoskich:(. a z muzyki tylko henryk iglesias i eros:( 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś