Dodaj do ulubionych

"tablo" in English?

24.01.05, 11:01
Jak w języku angielskim będzie tablo, czyli tablica ze zdjeciami absolwentow
uczelni?
Obserwuj wątek
    • amused.to.death yearbook photo n/t 24.01.05, 13:17

• Gość: rhynox Re: yearbook photo n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:47
        wydaje mi się, że można też powiedzieć 'tableau' - tak jak się to powinno pisać
        po polsku
        • domi7 Re: yearbook photo n/t 24.01.05, 20:27
          Też właśnie myślałam , żę "tableau" , ale po wpisaniu w wyszukiwarkę pojawiły
          się tylko strony w języku francuskim. Dlatego może jest jakieś angielskie
          określenie na to?
        • sol_bianca Re: yearbook photo n/t 24.01.05, 21:32
          > wydaje mi się, że można też powiedzieć 'tableau'

Hahahaha, a ja się zastanawiałam właśnie, co to jest "tablo" :D
      • Gość: ms jones Re: yearbook photo n/t IP: *.range81-157.btcentralplus.com 24.01.05, 20:37
        year group photo(graph); yearbook photo sounds like a photograph in a yearbook
        or even a photograph of a yearbook
        • ampolion Re: yearbook photo n/t 29.01.05, 20:29
          "Year group photo" - you made it up, didn't you?
          • Gość: ms jones Re: yearbook photo n/t IP: *.range81-157.btcentralplus.com 29.01.05, 22:02
            > "Year group photo" - you made it up, didn't you?

Francuskie tableau jest tlumaczone na angielski jako picture/painting/scene,
            table (chart), board. Galerie de tableaux - picture or art gallery, un tableau
            tradique/idyllique - a tragic/an idyllic picture or scene, tableau clinique -
            clinical picture; tableau chronologique - chronological table or chart; tableau
            d'affichage - notice board, tableau (noir) - (black)board.

Pytanie o tablice ze zdjeciami to czysta zlosliwosc. ;) Z wrazenia chyba
            zapytam moja nauczycielke francuskiego. But I wouldn't make anything up without
            saying so! Year group photographs of kids in their final year are displayed in
            the corridors of some secondary schools. They are referred to as year group
            photos. They are quite large, say in a 7 form entry school there'd be about 210
            kids to squeeze into the frame of a single photo. I suppose that's why they are
            scattered along the corridors rather than displayed en masse. OK?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka