domi7 24.01.05, 11:01 Jak w języku angielskim będzie tablo, czyli tablica ze zdjeciami absolwentow uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rhynox Re: yearbook photo n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:47 wydaje mi się, że można też powiedzieć 'tableau' - tak jak się to powinno pisać po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
domi7 Re: yearbook photo n/t 24.01.05, 20:27 Też właśnie myślałam , żę "tableau" , ale po wpisaniu w wyszukiwarkę pojawiły się tylko strony w języku francuskim. Dlatego może jest jakieś angielskie określenie na to? Odpowiedz Link Zgłoś
sol_bianca Re: yearbook photo n/t 24.01.05, 21:32 > wydaje mi się, że można też powiedzieć 'tableau' Hahahaha, a ja się zastanawiałam właśnie, co to jest "tablo" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms jones Re: yearbook photo n/t IP: *.range81-157.btcentralplus.com 24.01.05, 20:37 year group photo(graph); yearbook photo sounds like a photograph in a yearbook or even a photograph of a yearbook Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: yearbook photo n/t 29.01.05, 20:29 "Year group photo" - you made it up, didn't you? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms jones Re: yearbook photo n/t IP: *.range81-157.btcentralplus.com 29.01.05, 22:02 > "Year group photo" - you made it up, didn't you? Francuskie tableau jest tlumaczone na angielski jako picture/painting/scene, table (chart), board. Galerie de tableaux - picture or art gallery, un tableau tradique/idyllique - a tragic/an idyllic picture or scene, tableau clinique - clinical picture; tableau chronologique - chronological table or chart; tableau d'affichage - notice board, tableau (noir) - (black)board. Pytanie o tablice ze zdjeciami to czysta zlosliwosc. ;) Z wrazenia chyba zapytam moja nauczycielke francuskiego. But I wouldn't make anything up without saying so! Year group photographs of kids in their final year are displayed in the corridors of some secondary schools. They are referred to as year group photos. They are quite large, say in a 7 form entry school there'd be about 210 kids to squeeze into the frame of a single photo. I suppose that's why they are scattered along the corridors rather than displayed en masse. OK? Odpowiedz Link Zgłoś