Dodaj do ulubionych

JAKI LEKTOR ???

27.09.05, 13:36
Zapisałam się na kurs języka angielskiego w EMPIKU w W-WIE jeśli ktoś zna
kogoś z tych lektorów tj. KACZOREK DARIUSZ, SZULC SYLWIA, BERNATOWICZ
MAŁGORZATA, BĄBKA PATRYCJA, GRABOWSKA JULKE MAGALENA, StOLARSKA MARTA, DOGIEL
RENATA...to prosZę o komentarz i poradę...zwłaszcza jestem zainteresowana
Waszymi opiniami na temat Kaczorka Darka i Marty Stolarskiej
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: JAKI LEKTOR ??? 27.09.05, 15:14
      a co z ustawą o ochronie danych osobowych?
      • monia1202 Re: JAKI LEKTOR ??? 27.09.05, 15:30
        Przede wszystkim BARDZO dziękuję za pomoc!!! a w kwestii wyjaśnienia co z
        ustawą o ochronie danych osobowych z 29 października 1997r.? Otóż ostatnio
        została znowelizowana w 2000 roku (Dz.U.00.12.136, Dz.U.00.50.580)
        jESLI CI NIE JEST WIADOME JUSTO_79 to Ustawa ta określa zasady postępowania
        przy PRZETWARZANIU danych osobowych (tj.jakiekolwiek operacje wykonywane na
        danych osobowych, takie jak zbieranie, utrwalanie, przechowywanie,
        opracowywanie, zmienianie, udostępnianie i usuwanie, a zwłaszcza te, które
        wykonuje się w systemach informatycznych)oraz prawa osób fizycznych, których
        dane osobowe są lub mogą być przetwarzane w zbiorach danych.Biegne dalej Ci
        wyjasnić, iż Zgodnie z art.4 Ustawy tej nie stosuje się do osób fizycznych,
        które przetwarzają dane wyłącznie w celach osobistych lub domowych.
        Art. 6. W rozumieniu ustawy za dane osobowe uważa się każdą informację
        dotyczącą osoby fizycznej, pozwalającą na określenie tożsamości tej osoby.
        A więc ile np. Jest w Polsce Kowalskich Janów - Napisz do Poczty Polskiej,
        która w drukach stosuje chyba właśnie to imię i nazwisko!!!! jeszcze raz dzięki
        za pomoc JUSTA_79
    • muckinfagic Re: JAKI LEKTOR ??? 28.09.05, 01:08
      Większość lektorów EMPIKU jest dobra, cienkich w uszach wywala się po roku,
      góra dwu latach partaczenia roboty, szczególnie leniwych NATIVE-ów, na zbity
      pysk. Nie chcę Ci sugerować niczego, bo posądzą mnie o nepotyzm i kolesiostwo.
      Uważam, że to dość dobra szkoła, ale wszystko zależy własnie od osobowości
      lektora itd.
      A może zadzwoń do EMPIKU i popraś o spotlanie z lektorem, wtedy zdecydujesz
      sama czy taki człek jest w stanie Cię czegoś nauczyć, zmotywować, zobaczysz jak
      i co mówi o swojej robocie. Już o tym mówiłem nie raz na forum, więc nie chcę
      się powtarzać.
      Powodzenia w znalezieniu "natchnionego pasjonaty"
      muckinfagic
      • monia1202 Re: JAKI LEKTOR ??? 28.09.05, 12:02
        Dzieki bardzo za radę...rzeczywiście w tej sytuacji najlepszym wyjściem bedzie
        poprostu porozmawiać z danym lektorem, wyjsciem awaryjnym jest także zmiana
        grupy i tym samym lektora w trakcie kursu :)))

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka