Dodaj do ulubionych

Range cookers??

11.05.06, 13:52
Wrzuciłem raz, ale mi zniknęło. Wrzucam drugi raz.

Chodzi o jakieś piekarniki / piece, które (według tekstu) są ZAWSZE WŁĄCZONE (???), tylko raz na rok się je wyłącza / wygasza w celach serwisowych i wtedy można je wyczyścić. Uwaga - nie chodzi o piece hutnicze ;-) tylko o coś, w czym się robi jedzenie. Macie pojęcie, co to może być? Wrzucam cały cytat:

"Cleaning Aga and range cookers is simple - because the cooker is always on, you can only totally clean them whilst they are turned off for their annual service."

Ki czort? Jak to "always on"? Nie rozumiem, nie mam pojęcia co to może być.
Obserwuj wątek
    • netimka aga - zdjecia 11.05.06, 14:19
      poogladaj fotki, aga to angielska duuuza kuchenka

www.aga-ranges.com/
      • puuchatek Re: aga - zdjecia 11.05.06, 14:27
        Dzięki, ja te zdjęcia też znalazłem - natomiast nie do końca rozumiem, o co chodzi z tym, że te piece są "always on", więc można je czyścić tylko w czasie przerwy serwisowej...

Samo "Aga" to oczywiście nazwa firmowa, ale chodzi mi raczej o szerszą kategorię ("range cookers") - co to takiego...
        • kasiasmom Re: aga - zdjecia 11.05.06, 17:41
          range w US to to zwykla kuchenka. Aga range cooker rozni sie tym od innych
          kuchenek, ze wnetrze jest zeliwne; kuchenka jest zawsze wlaczona (uzywa
          elektrycznosci lub gazu, za to pewnie malo, tyle by podtrzymac zadana
          temperature) ale potrawy gotuja sie na cieple transmitowanym przez te wlasnie
          zeliwne elementy, zobacz sobie jej "wnetrznosci" tutaj: www.aga-
          ranges.com/aga/inside.asp
    • jarka63 Re: Range cookers?? 11.05.06, 17:53
      Jest zawsze włączona tak jak np.junkers.
    • puuchatek Re: Range cookers?? 12.05.06, 13:45
      Baaardzo dziękuję, teraz już rozumiem, w czym rzecz. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka