Gość: zuzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:11 wierzyłybyście jej tak jak pigułkom? przyznam, że chyba szalenie wygodne. stosuje któraś z was i orientujecie się w cenach? dziękuję z góry za wszelkie uwagi:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
methinks Re: antykoncepcja w PLASTERKU 26.08.04, 17:25 Cena jednego zestawu (3 plastry) to ok 60zl. Jesli chodzi o skutecznosc, to maja rowna lub wyzsza niz pigulki - a to z tego wzgledu, ze pigulke latwiej zapomniec (a wskaznik Pearla uwzglednia wszystkie niepowodzenia badanego srodka antykoncepcyjnego - lacznie ze zlym stosowaniem), bo trzeba o niej pamietac codziennie, natomiast plastry przyklejasz raz w tygodniu. Polecam: www.antykoncepcja.com.pl/evra.htm Pozdrawiam, MeThinks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: antykoncepcja w PLASTERKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:35 wszystko pięknie, ale czy na pewno zadziała? jakoś mi się nie chce wierzyć, ze tak skutecznie te hormony przenikają przez skórę... Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: antykoncepcja w PLASTERKU 26.08.04, 17:38 Rozumiem twoje zwatpienie, ale skoro wskaznik Pearla plastrow jest porownywalny ze wskaznikiem pigulek (wynosi ok 1 lub mniej) to moze jednak zaufasz? Skad wiesz, ze oddychasz powietrzem? Przeciez go nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: antykoncepcja w PLASTERKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:41 ale jeśli wynosi 1 lub mniej... no to plastry też muszą jakoś zawodzić... co może spowodować w takim razie wpadkę przy plastrach? Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: antykoncepcja w PLASTERKU 26.08.04, 17:51 Jesli szukasz 100% bezpieczenstwa, to proponuje abstynencje seksualna, bo to chyba jedyna metoda. Przypomne, ze wskaznik Pearla podaje ile kobiet na 100, ktore w ciagu roku stosowaly dany srodek antykoncepcyjny, zaszlo w ciaze. Oczywiscie nie bada sie jedynie 100 kobiet, tylko o wiele wiecej - stad czasem wychodza ulamki. Wskaznik 1 wiaze sie pewnie ze zlym stosowanie plastra - naklejaniem w nieodpowiednich miejscach, calkowitym zapominalstwem (a co, myslisz, ze na 100 kobiet w ciagu roku nie znajdzie sie jedna, ktora zle go zastosuje?). Jesli nie ufasz plastrom, zawsze mozesz kontynuowac piguly (albo w ogole je stosowac) - ale to i tak wszystko zalezy od twojego lekarza prowadzacego. Moze sie okazac, ze sa jakies przeciwskazania w Twoim przypadku. Wybacz, taka wiedza juz nie dysponuje. Pozdrawiam, MeThinks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nevermind ????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:38 a ja mam z kolei pytanie do methinks... kim jesteś? wiem, że jesteś facetem, siedzisz na damskim forum, ale... skąd taka wiedza a i zainteresowanie... na tematy czystokobiece??? wiem, że masz dziewczynę więc to może stąd-ale twojej wiedzy nie powstydziłaby się niejedna kobieta:) respekt i pozdrawiam nevermind Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: ????????????????????????? 26.08.04, 17:45 Wiesz co, nie wiem. Zawsze mnie to interesowalo. Lubie uczestniczyc w naszym zyciu, powiedzmy, okoloseksualnym - lubie wiedziec co i jak i dlaczego. Zalezy mi na zdrowiu mojej dziewczyny (kiedys bylej, teraz obecnej ;) ) i chce swiadomie decydowac sie na rozne rzeczy. Nie wiem, dla mnie to zupelnie naturalne, myslalem, ze dla innych tez ;) Pozdrawiam, MeTh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nevermind Re: ????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:59 dla innych też jest to całkiem naturalne-tylko że kierują się innymi pobudkami niż ty np. nie chcą żeby dziewczyna wkręciła ich w dziecko:/ to się nazywa zaufanie:/// dlatego też ci panowie lubią zawsze wszystko wiedzieć://///// chyba że ty kierujesz się tymi samymi pobudkami:> Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: ????????????????????????? 26.08.04, 18:06 Mam takie szczescie, ze ufam/ufalem swoim dziewczynom. Zreszta, wychodze z zalozenia, ze jesli dziewczyna chcialaby mnie wkrecic w ciaze, to i tak bym sie nie domyslil, bo nie da sie sprawdzic, czy przypadkiem "nie zapomniala" jednej pigulki (zakladajac, ze nie stosujemy prezerwatyw). Interesuje sie tym raczej dla swojej satysfakcji, a takze bezpieczenstwa i zdrowia partnerki. Pozdrawiam, MeThinks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nevermind Re: ????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 18:13 czyżbym rozmawiała z lekarzem/studentem medyka*? *niepotrzebne skreslić BTW sama troche siedze w tej branży ale powiedzmy to mój fach. Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: ????????????????????????? 26.08.04, 18:31 Bron Boze, ze studentem politechniki ;) Pozdrawiam, MeTh Odpowiedz Link Zgłoś