Dodaj do ulubionych

antykoncepcja w PLASTERKU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:11
wierzyłybyście jej tak jak pigułkom?
przyznam, że chyba szalenie wygodne.
stosuje któraś z was i orientujecie się w cenach?
dziękuję z góry za wszelkie uwagi:)
Obserwuj wątek
    • methinks Re: antykoncepcja w PLASTERKU 26.08.04, 17:25
      Cena jednego zestawu (3 plastry) to ok 60zl.

Jesli chodzi o skutecznosc, to maja rowna lub wyzsza niz pigulki - a to z tego
      wzgledu, ze pigulke latwiej zapomniec (a wskaznik Pearla uwzglednia wszystkie
      niepowodzenia badanego srodka antykoncepcyjnego - lacznie ze zlym stosowaniem),
      bo trzeba o niej pamietac codziennie, natomiast plastry przyklejasz raz w
      tygodniu.

Polecam: www.antykoncepcja.com.pl/evra.htm

Pozdrawiam,
      MeThinks
      • Gość: zuzia Re: antykoncepcja w PLASTERKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:35
        wszystko pięknie, ale czy na pewno zadziała? jakoś mi się nie chce wierzyć, ze
        tak skutecznie te hormony przenikają przez skórę...
        • methinks Re: antykoncepcja w PLASTERKU 26.08.04, 17:38
          Rozumiem twoje zwatpienie, ale skoro wskaznik Pearla plastrow jest porownywalny
          ze wskaznikiem pigulek (wynosi ok 1 lub mniej) to moze jednak zaufasz? Skad
          wiesz, ze oddychasz powietrzem?
          Przeciez go nie widac.
          • Gość: zuzia Re: antykoncepcja w PLASTERKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:41
            ale jeśli wynosi 1 lub mniej... no to plastry też muszą jakoś zawodzić...
            co może spowodować w takim razie wpadkę przy plastrach?
            • methinks Re: antykoncepcja w PLASTERKU 26.08.04, 17:51
              Jesli szukasz 100% bezpieczenstwa, to proponuje abstynencje seksualna, bo to
              chyba jedyna metoda.

Przypomne, ze wskaznik Pearla podaje ile kobiet na 100, ktore w ciagu roku
              stosowaly dany srodek antykoncepcyjny, zaszlo w ciaze. Oczywiscie nie bada sie
              jedynie 100 kobiet, tylko o wiele wiecej - stad czasem wychodza ulamki.

Wskaznik 1 wiaze sie pewnie ze zlym stosowanie plastra - naklejaniem w
              nieodpowiednich miejscach, calkowitym zapominalstwem (a co, myslisz, ze na 100
              kobiet w ciagu roku nie znajdzie sie jedna, ktora zle go zastosuje?).

Jesli nie ufasz plastrom, zawsze mozesz kontynuowac piguly (albo w ogole je
              stosowac) - ale to i tak wszystko zalezy od twojego lekarza prowadzacego. Moze
              sie okazac, ze sa jakies przeciwskazania w Twoim przypadku. Wybacz, taka wiedza
              juz nie dysponuje.

Pozdrawiam,
              MeThinks
      • Gość: nevermind ????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:38
        a ja mam z kolei pytanie do methinks...
        kim jesteś? wiem, że jesteś facetem, siedzisz na damskim forum, ale... skąd
        taka wiedza a i zainteresowanie... na tematy czystokobiece???
        wiem, że masz dziewczynę więc to może stąd-ale twojej wiedzy nie powstydziłaby
        się niejedna kobieta:)
        respekt i pozdrawiam

nevermind
        • methinks Re: ????????????????????????? 26.08.04, 17:45
          Wiesz co, nie wiem. Zawsze mnie to interesowalo. Lubie uczestniczyc w naszym
          zyciu, powiedzmy, okoloseksualnym - lubie wiedziec co i jak i dlaczego. Zalezy
          mi na zdrowiu mojej dziewczyny (kiedys bylej, teraz obecnej ;) ) i chce
          swiadomie decydowac sie na rozne rzeczy. Nie wiem, dla mnie to zupelnie
          naturalne, myslalem, ze dla innych tez ;)

Pozdrawiam,
          MeTh
          • Gość: nevermind Re: ????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:59
            dla innych też jest to całkiem naturalne-tylko że kierują się innymi pobudkami
            niż ty np. nie chcą żeby dziewczyna wkręciła ich w dziecko:/ to się nazywa
            zaufanie:/// dlatego też ci panowie lubią zawsze wszystko wiedzieć:///////

chyba że ty kierujesz się tymi samymi pobudkami:>
            • methinks Re: ????????????????????????? 26.08.04, 18:06
              Mam takie szczescie, ze ufam/ufalem swoim dziewczynom. Zreszta, wychodze z
              zalozenia, ze jesli dziewczyna chcialaby mnie wkrecic w ciaze, to i tak bym sie
              nie domyslil, bo nie da sie sprawdzic, czy przypadkiem "nie zapomniala" jednej
              pigulki (zakladajac, ze nie stosujemy prezerwatyw). Interesuje sie tym raczej
              dla swojej satysfakcji, a takze bezpieczenstwa i zdrowia partnerki.

Pozdrawiam,
              MeThinks
              • Gość: nevermind Re: ????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 18:13
                czyżbym rozmawiała z lekarzem/studentem medyka*?
                *niepotrzebne skreslić

BTW sama troche siedze w tej branży ale powiedzmy to mój fach.
                • methinks Re: ????????????????????????? 26.08.04, 18:31
                  Bron Boze, ze studentem politechniki ;)

Pozdrawiam,
                  MeTh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka