Gość: she Re: Dresiarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 20:09 Na tej liscie brakuje mi fryzury typu pasemka blond z czarnymi na zmiane albo zafarbowane na czarno koncowki. Dzis widzialam kobiete z czyms takim na glowie w popularnym programie na TVN. Ekstrawagancja jest fajna, ale to po prostu wyglada ku..ko. Widac kobiety chca wygladac jak k...y. Ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmmm... Re: Dresiarstwo IP: 213.77.14.* 28.10.04, 21:14 Przeglądnęłam ten wątek i tak się zastanawiam- mnie też rażą pewne ubiory. Wczoraj widziałam na ulicy dwie dziewczyny; jedna włosy blond farbowane, od spodu czarne, do tego potraktowane karbownicą. Ubrana w białe biodrówki i jakiś niebiski top. Obok niej klon!! Bardzo podobnie ubrana koleżanka. Coś takiego jest według mnie śmieszne. Ale w tym momencie nie wiem, czy mam wyrzucić moje dwie pary butów w szpic, które bardzo lubię. Nie noszę ich na codzień- jestem młoda i preferuję styl sportowy (sweterki i adidaski, dżinsy). Wogole mało je nosiłam i mi szkoda :P Tak samo podobają mi się wytarte dżinsy, podobają mi się turkusowe sweterki (różowe nie, chyba, że tzw. brudny róż), lubię też niektóre odmiany dresików ( w sensie po domu, na spacerek w lesie czy z pieskiem, nie np na uczelnie). I jak się tak ubiorę to oznacza, że żaden wartościowy facet nie zwróci na mnie uwagi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiedzma Re: Dresiarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 23:37 Nie, to znaczy ze powinnas myslec i ubierac sie ze smakiem... Po prostu troche wyczucia...wszystko da sie nosic ladnie...;) Nie ograniczaj sie....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Dresiarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 18:44 Tak, nawet skrajnie kiczowaty element dobrze skomponowany z reszta stroju moze robic intrygujace wrazenie. Ale do tego potrzeba miec tzw. wyczucie, zmysl estetyczny i umiejetnosc dobrania stroju do okazji. Wiekszosc ludzi jest tego pozbawiona, tzn. albo wklada na siebie co ma pod reka (zwlaszcza niektorzy panowie..), albo bezmyslnie odgapia z kolorowych pism i TV. Przy czym poziom odgapianych wzorcow odpowiada poziomowi intelektualnemu i statusowi spolecznemu takiej osobki. Jedne sie wzoruja na Mandarynach i innych owockach, inne na paniach okrzyknietych guru mody i elegancki (o ile wiem nie ma wsrod nich Mandaryn). Osobna grupa to abnegatki, tajemnicze istoty dla ktorych ubior ma jedynie chronic cialo przed chlodem - niezaleznie od pory roku nosza sie szaro, nieciekawie, bezstylowo i aseksualnie. Przy takiej rozmaitosci strojow w sklepach kazda kobieta moze sie przeciez obecnie ladnie i z klasa ubrac. Ale nie kazdej zalezy. Kohinor slusznie zrugal to co najgorsze w modzie i glupote kobiet ktore naduzywaja zle pojetego "seksapilu" w stroju (mowiac wsprost: ubieraja sie jak poszukiwaczki sponsoringu). Zamiast sie na niego obrazac, lepiej spojrzec w lustro i powiedziec sobie: OK, jestem tandetna, kiczowata i nie mam za grosz wyobrazni, ale to lubie i to moja sprawa jak wygladam ;)) A buty w szpic sa bardzo dobre dla osob niewysokich i nieszczuplych, bo wysmuklaja sylwetke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx jest cienki jak szpic w bucie IP: 140.142.86.* 29.10.04, 04:00 z tego jak to wszystko spisales i opowiedziales to wynika ze jestes albo niedojrzaly albo juz przejrzaly. lubisz walnac latke sobie i innym, a to nie jest znak dojrzalosci i obycia, ktorego jestes uosobieniem w swoim duzym miescie. takze przestan patrzec na innych i spojrz w siebie, nie patrz na swoja konfekcje tylko co pod konfekcja siedzi. wtedy znajdziesz klucz co jest tandetne, a co warte drwin, a co zastanowienia. pozdrawiam i pamietaj miluj blizniego swego jak siebie samego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSIA Re: Dresiarstwo IP: 80.51.250.* 29.10.04, 09:04 w ogole kohinorze wiesniaku posadzales (chyba mnie, bo nie jestem do konac pewna) ze podszywam sie pod jakies inne nicki, ale powiem tobie ze wydaje mi sie ze to ty sie pod kogos podszywasz bo te wypowiedzi przeciwnikow szpicow itd sa bardzo podobne i jednolite wiec mysle ze to ty sie podszywasz pod inne nicki :P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: Dresiarstwo 07.11.04, 21:00 Kohinor.Na FK spotkałeś się ze zrozumieniem, bo tam piszą kobiety, że tak powiem -z klasą. Nie panienki z problememi emocjonalnymi. Powtórzę: ubierajcie się jak chcecie. Ale jesli ktoś wkłada "śpicoki" w sezonie gdy sa one kompletnie nie modne, wywala tłusty brzuch z kolczykiem na wierzch (dziś widziałam taką lalę w sklepie- dżiny- biodrówki nie miały sie na czym trzymać, bo ona nie miała bioder, miała za to inponujące brzuszysko, te spodnie pod tym brzuchem, w pępku obowiazkowy kolczyki, kurtka do pasa, a spod opadajacych biodrówek wyłaniała się "uprząż" cztli stringi podciągniete pod pachy)do tego buciska z zadartymi do góry szpicani, całość w odblaskowych różach i turkusach...Taka osoba bierze chyba pod uwagę ze jest śmieszna? Od razu pędzę z wyjaśnieniem- uwielbiam kolor różowy i turkusowy. Ale w zestawieniu z eleganckimi elementami.Np czekoloadowobrązowy kostium wyglada świetnie z błękitnym golfem... A teraz lale z "braniem"- pokrzyczcie sobie, aż się wam będą trzęsły kolczyki w wywalonych brzuszyskach...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Dresiarstwo IP: 80.51.250.* 08.11.04, 07:26 przepraszam bardzo ale ja nie mam brzuszyska mam plaski brzuszek i bez kolczyka bo mi sie nie podobaja w pepku kolczyki i moje szpice nie maja zadartych do gory szpicow nie nosze stringow bo nie lubie tylko nosze szorty damskie z koroneczki ktore mi nie wystaja poza dzinsy nosz rozowy kolor i turkosowy takze ale nie odblaskowe bo razoacych kolorow nie lubie wiec sie odpiedorl od takich jak ja i nie mow ze kazda laska ktora tak sie ubiera ma brzuszysko kolczyk w pepku i w ogole jest beznadziejna bo nie wszystkie takie sa :P Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 A słyszałaś o znakach przestankowych? 08.11.04, 08:43 Takie tam przecinki i kropki? I wielkie litery (do tego uzywa się przycisku shift)? Dziękuję Ci że opisałaś wszem i wobec jaką nosisz bielizne, ta wiedza była nam niezbedna. Aż się zapowietrzyłaś;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: A słyszałaś o znakach przestankowych? IP: 80.51.250.* 08.11.04, 09:25 slyszalam ale nie uzywam ich zeby zaoszczedzic czas :P Odpowiedz Link Zgłoś
liwia_85 Re: A słyszałaś o ortografii "kobieto z klasą" ? 08.11.04, 15:06 Autor: mariolka99 Data: 01.11.2004 21:50 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- A gdzieszby;) Z takimi pilotami to sama rozkosz;) Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Liwia dziecinko 08.11.04, 23:24 nie wiesz co piszesz:) Ale nawet nie będę próbować Ci tłumaczyć, bo i tak nie pojmiesz.Jak wchodzisz na czyjeś forum to poczytaj wątki, może załapiesz tamtejszy klimat;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
liwia_85 Re: Liwia dziecinko 09.11.04, 09:33 Poczytalam , poczytalam .I nie zwrocilam uwagi na to , ze ktos robi specjalnie bledy ortograficzne w watku , z ktorego wycielam Twoja wypowiedz .Jak rowniez na calym forum. Zrobilas byka to sie przyznaj .Proste .Najlatwiej komus cos zarzucac. Aaaaaaaaaaa i jeszcze cos - w wielu Twoich wypowiedziach znaki interpunkcyjne znajduja sie nie tam gdzie nalezaloby je umiescic .Nie czepiaj sie wiec innych skoro sama nie jestes idealna. Nie mialas juz rzeczowych argumentow ???? Chcialas dziewczyne pograzyc , osmieszyc brakiem przecinkow !!!!??? Jestes zalosna:( Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: Liwia dziecinko 09.11.04, 23:56 Nie watek poczytaj tylko posty na forum ogólnie;) Bosz, ale co ja będe tłumaczyć...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafarafa Re: Dresiarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:48 wiesz co kochior, nie przeczytalam tego calego forum i nie wiem czy napisales jak ty sie ubierasz. jesli nie to napisz, narazie wiem ze nosisz "jeansy lekko (!) poszerzane biodrowki"-co moim zdaniem jest wielkim obciachem jak dla faceta i swiadczy prawdopodobnie ze jestes gejem albo kobieta- i nie lubisz garnitorow. a co do tematu to jestes strasznie rygorystyczny w swoich opiniach. po czesci sie z toba zgadzam np. odnosnie tych dlugich szponow(ciekawa jestem jak one zmywaja naczynia;), ale nie rozumiem co masz do wysokiego kucyka-sama takiego nosze i uwazam ze w nim niezle wygladam(ale wlosow nie farbuje, sa naturalne:)acha i jeszcze te butki z czbkiem sa calkiem fajne, ale nie rozowe z cekinami i innymi "bajerami"hehe. boshe jak sobie przypomne te "lekko posazerzane biodrowki"!!! ty to mozesz takie nosic, a mlode dziewczyny nie, paranoja. zastanow sie nad soba...pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kohinor Re: Dresiarstwo 09.11.04, 14:38 Gość portalu: fafarafa napisał(a): > wiesz co kochior, nie przeczytalam tego calego forum i nie wiem czy napisales > jak ty sie ubierasz. jesli nie to napisz, narazie wiem ze nosisz "jeansy > lekko (!) poszerzane biodrowki"-co moim zdaniem jest wielkim obciachem jak dla > faceta i swiadczy prawdopodobnie ze jestes gejem albo kobieta Jestem facetem, zdecydowanym hetero, zapewniam :)))) A moje jeansy poszerzane (egoist) kupowalem na MESKIM dziale z polki „nowosc”. I polecil mi je sprzedawca, ktory na geja nie wygladal. Ot, taka lekka ekstrawagancja, bo zwykle umieram li i jedynie klasyczne „rurki”. - i nie lubisz > garnitorow. Nie, zdecydowanie nie lubie - kojarza mi sie ze sztywniactwem (nosi je jak MUNDUR akwizytor, pracownik banku albo dzialu marketnigu, urzedas ktory MUSI je ubierac) albo z wiesniactwem (od rana do wieczora byle jak ubrany, ale na sume do kosciola i wesele wskakuje w gajerek, najczesciej jeszcze ze slubu). Swoj slubny garnitur mialem na sobie 2 razy w zyciu. Na slubie swoim i swojej przyjaciolki. Lezy w szafie i.... czeka. Wole garnituty w stylu angielskim - spodnie z innego materialu niz marynarka. Bez zadnych paskudnych KAMIZELEK. I tak sie czasami ubieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafarafa Re: Dresiarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:54 acha i jeszcze jedno, nie mozemy popadac w skrajnosci!!! jesli facet zobaczy niezla dziewczyne, ale w butach w szpic to znaczy ze ma zrezygnowac z poznania jej bo ma na sobie jedna rzecz budujaca stereotyp??? buhahaha paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
kohinor Re: Dresiarstwo 09.11.04, 14:42 Bosze.... Wez i przeczytaj moj post UWAZNIE!!!!!! Ja nie pisze, ze JEDEN szczegol skresla kogos od razu. Ja WYRAZNIE pisze o JEDNOLITOSCI pewnej grupy dziewczyn ubierajacych sie najsczesciej w wiekszosc opisanych przezemnie atrybutow, dziewczyn, ktore wygladaja jak KLONY - sa do siebie podobne!!! Wiec prosze, nie zarzucaj mi, za wpadam w skrajnosc. W skrajnosc wpadly te biedne opisane przezemnie dziewczyny, ktore bezmyslnie MALPUJA WSZYSTKIE walory typowej dresiary, czy jak ktos nazwal na tym forum - pokemona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafarafa Re: Dresiarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:04 dobrze, moze ty nie popadasz w skrajnosc, ale zauwaz ze przynajmniej te poczatkowe posty sa na temat wlasnie jednego szczegolu- czyli butow z czubkiem... niektorzy nawet olali caly temat i pisali tylko o tych butach... a co do tych dresiar to niech sie dalej tak lansuja, moze sa szczesliwe z takim wizerunkiem;) mnie to tak bardzo nie razi jak ciebie, moze dlatego ze mam 17 lat. bardziej mnie raz jak idzie po ulicy jakas "starsza pani"(ok 40lat) i probuje z siebie zrobic nastolatke, ubierajac sie wlasnie tak jak opisales...pozdro dla twoich wyczesanych biodrowek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlodziutka W obronie IP: *.238.67.237.adsl.inetia.pl 08.11.04, 17:08 ja uważam że delikatny makijaż jest w porządku (deliatny!!!) francuski manicure również, nie nawidzę tapety na twarzy, lalek barbie itp. buty w szpic potrafią być bardzo sexy, ale zależy które, proponuję posłuchać utworu Paręsłów- "rewia mody" warto a i kolczyk mi sie podoba!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Dresiarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:38 Czy pomysleliscie/pomyslalyscie sobie, ze te pokemony robia z siebie pokemony bo to kreci mezczyzn ? Czy wiekszosc mezczyzn woli stonowana elegancje od nachalnej i krzykliwej mody a la Orsay? Nie. Za kim na ulicy sie oglada wiecej facetow: za szczupla i wysoka blondynka z kucykiem i kaszkiecie, kozakach, mini z paskiem w cwieki i w wydekoltowanej bluzce Brasil, czy za krepa intelektualistka w ciemnym plaszczu i na plaskim obcasie? Hm??? Kobiety sie ubieraja z ku..ka bo dopasowuja sie do niskich gustow mezczyzn. A ze teraz panuje przyzwolenie na taki look to i nawet grzeczne panienki staraja sie choc zewnetrznie nasladowac Dode i jej podobne stwory. W koncu chodzi o to zeby zlapac mena, a predzej sie to uda z pepkiem na wierzchu niz ze schowanym. Kohinor, przynajmniej wsrod tych pokemonow zdarzaja sie ladne i pociagajace kobiety. Jedz do Anglii, jak zobaczysz obrzydliwie grube utapetowane blondyny albo kompletnie odkobiecone babska w rozwleczonych T shirtach i dzinsach zwezanych do dolu, pokochasz wszystkie polskie pokemony ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwadeloupe Re: Dresiarstwo IP: *.tpnets.com 09.11.04, 02:26 kohinior calkowicie sie z toba zgadzam. za duzo dziewczyn nosi to samo. 5 lata temu byly to bodajze czarne rybaczki i to juz wtedy dalo sie zauwazyc;-)) a poza tym z mody nie wychodzi wieczorny makijaz podczas dnia u wielu wielu :/ ja nie staram sie na sile robic z siebie oryginalnej i wyjatkowej, ale gdy widze na ulicach to samo zalewajace mnie z 4 stron to nie znioslabym jeszcze i tego samego w lustrze i czujac ze mam to na sobie;-) dlatego ubieram sie weekendowo- sportowo, zadnych kozakow,szpickow,mini,obcislych dzinow,cukierkoworozowych kolorkow...mam dredy i tatuaz, ubieram sie w calkiem zwyczajne ciuchy, ktore rowniez moga byc pociagajace i seksowne, mimo tego ze sa wygodne i nie wywalaja calej anatomii na wierzch..diabel tkwi w szczegolach.. jakis inrgytujacy nadruk na shircie czy bluzce, niekonwencjonalna bizuteria, wymyslone przez siebie ozdoby, nietypowa kurtka czy dodatek. a tak to wieczne sztruksy, spodnie o niekonwencjonalnych szyciach i wygladzie... i tak sie sobie podobam i to jest najwazniejsze;-) a dziewczyny ktore twierdza ze laseczki opisane przez ciebie to jedyne stworzenia na swiecie ktore sa w stanie pociagac facetow nie wiedza jak bardzo sie myla. mimo iz wielu sie skrzywi 'a fuj dredy, a fuj tatuaz, a fuj co za dziwo' to moge stwierdzic zainteresowanie z calkiem duzej liczby facetow i to roznego wieku. nie mowie tego zeby sie chwalic, bo nie o to mi chodzi. chcialam tylko pokazac ze nie koniecznie trzeba wygladac jak postac z playboya czy z cukierkowych teledyskow mtv amerykanskich nastolatek zeby przyciagac uwage.bo prawdziwy facet dostrzega szczypte oryginalnosci i to go zaciekawia w kobiecie. a nie dekolt, pazur czy dluga noga w szpicu, chociaz istnieja i tacy niestety.pozdrawiam cie kohinior :-) Odpowiedz Link Zgłoś