Dodaj do ulubionych

BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 18:49
no wiec poje sie pierwszego razu!! Wydarzy sie to juz pod koniec tygodnia :)
(tak wszystko na to wskazuje) bardzo tego chce ale strasznie sie boje!!
Pomózcie mi prosze...nie wiem tez jak sie zakłada prezerwatywe i skad bede
wiedziec ze jestem dobrze zabezpieczona?? Ratunku!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: fikumiku Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 19:45
      malutka!ty chyba mlodziutka jeszcze jestes albo barzdo niedoswiadczona.od gumki
      lepsze sa pigulki i to ci radze:sa bezpieczniesze i bardziej romantyczne-w
      namietnych chwilach nie trzeba przerywc by zalozyc gumke!!a bac sie nie masz
      czego:zrob to tylko wtedy gdy jestes pewna na 100%!!i z kochajcym facetem!!!aha
      i nie zdziw sie jak cie bedzie bolec conieco nastepnego dnia,to normalne
    • lulu2 Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.10.04, 20:14
      hmm niepolecam gumek bo to tak jakbys sie calowala z facetem przez worek, mysle
      ze pigułki starczą no i kalendarzyk plodnosci ewentualnie (ja uzywam tylko
      pigułek)poza tym jesli sie boisz to sie nie spiesz.. strach moze wywolac
      blokady w organizmie (organizm moze potraktowac faceta jako intruza)i zadnej
      przyjemnosci ze stosunku miec niebedziesz tylko ból bedziesz czuła...
      najwazniejsze jest nastawienie psychiczne rozluznienie i zaufanie partnerowi,
      no i uczucie...
      • Gość: malutka Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:18
        dieki wielkie za rady... i jeszcze mam pytanie w jakim czasie od wziecia
        pigułki moge miec pewnosc ze jestem juz zabezpieczona???
        • Gość: stokrotka Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 12.10.04, 21:35
          Pigułki zaczyna sie stosować pierwszego dnia miesiączki. Przyjmuje się, że już
          od tego momentu kobieta jest w pełni zabezpieczona. Zanim zaczniesz współżycie
          dobrze się zabezpiecz. Moim zdaniem prezerwatywa to za mało. Domyślam się,że
          jesteś młodziutką osóbką. Doradzam więc wizytę u ginekologa, który po badaniu i
          wywiadzie zaproponuje Ci odpowiednią metodę antykoncepcji.
    • Gość: Spoza Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 21:56
      Skoro tak się obawiasz, to naprawdę, dobrze Ci radzę - poczekaj. Nie wstydź się
      lęku. Ja mam 23 lata, a czuję, że gdybym miała być w takiej sytuacji (od zawsze
      tak się moje życie (bez)miłosne układa, że nie mogę wykluczyć ani, że wydarzy
      się to za rok, ani, że nigdy), nie czułabym się gotowa.
    • Gość: kroliklesny Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.80-202-232.nextgentel.com 12.10.04, 22:17
      Nie boj sie! Witaj w Nowym Swiecie! Najwazniejsze- czy go znasz juz dobrze? Nie
      zaczynaj czegos fajnego z prezerwatywa- Ty nic z tego nie bedziesz miala. Jego
      sperma da Ci immunologiczny kick- moze Ci z lekka opuchnac szyja (reakcja
      tarczycy) dzien po. Polecam tabletki anty- biora je praktycznie wszystkie
      dziewczyny na swiecie (przychodza do mnie pacjentki 14-letnie z ojcami, z
      prosba, aby jej przepisac Rp- w Polsce zjawisko nie do pomyslenia). Spirala
      jest tez do polecenia, ale najchetniej dla dziewczyn, co juz rodzily (ostatnia
      generacja spiral z leciutka wkladka hormonalna). Tylko w bylej Europie
      Wschodniej (dziewczyny, bez urazy- mialem wiecej dziewczyn niz wy, to wiem)
      wciaz slyszy sie "uwazaj kochanie"- we wszystkich dialektach, ze skutkiem w
      postaci niechcianej ciazy. Poprobujcie sie z lekka wyluzowac (ciut, ale ciut!)
      winka albo likierku, pobawcie sie soba tak zeby poslizg byl, przyjmijcie
      wygodna pozycje- I JAZDA. To nie jest takie straszne! Pozdrowienia!
      • Gość: malutka Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 08:33
        tak jestem jeszcze młoda... i chyba strach i lek mi przechodzi. Znamy sie
        praktycznie od urodzenia a jestesmy ze soba juz 2 lata. mam nadzieje ze bedzie
        wszystko si. Ale jak juz zadaje pytania to moze jeszcze jedno.. jak sie zmienia
        pozycje?! :/ bo chyba nie przerywa sie stosunku i mówi sie "teraz inna pozycja"
        bo to byłoby chyba załosne. Odpisujcie Z góry dziekuje.
        • Gość: Spoza Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 08:45
          O, a to swoją drogą warto wiedzieć. ;) W końcu też nie mam pojęcia.
          • josie69 Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.10.04, 09:05
            Hehe, oczywiście, że nie jest to tak, że nagle ktoś mówi "teraz stop, zmieniamy
            pozycję"... To po prostu samo przychodzi... Jakoś tak... Najprościej jest
            oczywiście zmienić pozycję z klasycznej na jeźdźca, bo wtedy nawet nie musicie
            się rozłączać. Gdy kochacie się "na jeźdźca" to ty jako ta, która panuje nad
            sytuacją, możesz na przykład przyciągnąć do siebie ukochanego i kochać się z
            nim na siedząco, patrząc prosto w oczy (niesamowicie podniecająxe i intymne
            przeżycie. I bardzo namiętne. Z resztą co tu gadać - moja ulubiona pozycja.
            Polecam dla par głęboko związanych ze sobą emocjonalnie. Ja mam wrażenie wtedy,
            że przez jego oczy widzę duszę. A! I nie wstydźcie się okazywać mimiką, gestami
            i np. cichymi jękami, że się wam podoba. Facetów to niesamowicie podnieca.) Ok,
            odeszłam trochę od tematu. W tej pozycji możesz po prostu w pewnym momencie
            przestać (NIE GWAŁTOWNIE!) podnieść się tak, żeby on z Ciebie wyszedł i np
            ułożyć się w pozycji na łyżeczki. A stąd jeśli ktoś lubi prosta droga do
            pozycji na pieska. Wszystko może odbywać się bez słów, albo możesz na przykład
            szepnąć partnerowi do ucha "poczekaj, może teraz tak..." Myślę, że będzie
            zachwycony, że przejmujesz inicjatywę. Ok, kończę, bo się rozpisałam. Aha!
            SPOZA! Nie ma się czego wstydzić, że jesteś dziewicą. Według mnie powinnaś być
            z tego dumna. Ja co prawda przeżyłam swój pierwszy raz w wieku 16 lat, ale nie
            żałuję, bo byłam z tamtym jeszcze 3 lata. A teraz też jestem w szczęśliwym
            związku.
            • Gość: Spoza Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 18:35
              Josie, czy ja się wstydzę? Wręcz przeciwnie. Ja się ze swoją nietkniętością
              afiszuję, by wbijać temu forum do głów, że istnieje i taki wariant
              doświadczenia. A "warto wiedzieć" to łagodna ironia... ;)
              • josie69 Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.10.04, 18:44
                Oj, chyba Cię nie uraziłam, co? Ja akceptuję (prawie) każdy stosunek do seksu,
                więc wiem, że jest taka opcja:p A co do "warto wiedzieć", to skoro autorka
                zapytała, to odpowiedziałam jej po prostu... :p
                • Gość: Spoza Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 18:55
                  Nie, uraziłaś niekoniecznie. Urażają mnie za to panie, które wyśmiewają się z
                  tego, że ktoś może nie akceptować seksu bez uczuć. Dlatego wchodzę na to forum
                  z bojową pieśnią na ustach i wychodzę rewolucyjnie nabuzowana... ;)
                  A tak serio to jestem bardzo dumna z wielce natchnionego wyjaśnienia mojej
                  postawy na wątku "Cenzura na forum!!!".
                  Że co niektóre się wstydzą, to inna sprawa... być może propaganda pisemek tego
                  rodzaju, co miłościwie nam patronujące... A wcześniej urabianie dziewuszek
                  przez "Bravo Girl", które to pisemko naprawdę uważam za szkodliwe (co nie
                  znaczy, że nawołuję do cenzury!). Czytają o pierwszych razach w wieku 15 lat i
                  potem wydaje im się, że nienormalne jest, jeżeli przeżywa to dorosła kobieta, a
                  nie dziewczyna.
                  • josie69 Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.10.04, 19:05
                    no cóż... niektórzy to się po prostu urodzili idiotami i tyle... Ja też nie
                    wyobrażam sobie sexu bez uczuć, ale jak to mówią "są ludzie i taborety... Ale
                    klamką się urodzić?". No cóż, ale jak widać chyba niestety jestem wyjątkiem...
                    Mój kochany zawsze mi powtarza, że najbardziej lubi we mnie to, że jestem "inna
                    niż to stado zidiociałych lasek"... Pozdrawiam
                  • Gość: leah Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.w80-9.abo.wanadoo.fr 15.10.04, 12:01
                    dzieki, ja wlasnie jestem dorosla kobieta (niestety... latka leca), ktora
                    swojego pierwszego razu jeszcze nie przezyla. I jakos sie nie spiesze. Wszystko
                    zalezy od psychiki danej osoby, no i od faceta, ktorego sie ma. Ja jakos z
                    poprzednimi W OGOLE nie mialam ochoty pojsc do lozka. Dopiero ten, ktorego mam
                    teraz... ale tez sie nie spieszymy!!!
        • Gość: aquad'or Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.atm4-0-5189.0x50c6ad36.svgnxx3.customer.tele.dk 13.10.04, 10:02
          co do zmieniania... to jest tak, ze nie ma sie co tego bac;) obie strony moga
          zaproponowac oczywiscie, bez slow najlepiej...;) i tak szczerze mowiac mysle,
          ze przy tym pierwszym razie, to nie bedziecie az tak bardzo szalec, milion
          pozycji i kto wie co jeszcze;) na poczatek poznajcie sie, swoje ciala od tej
          strony, ekserymentujcie, ale po co sie spieszyc... macie czas (jak sadze). poza
          tym nie od razu Rzym zbudowano;) nie wszystko wam musi od samego poczatku wyjsc
          tak jak sobie mozesz tego wyobrazac. ale nie boj sie!!! poznacie sie i
          dopasujecie:) a to takie piekne poznawac kogos... powodzenia:)
    • Gość: ??? Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.atm4-0-5189.0x50c6ad36.svgnxx3.customer.tele.dk 13.10.04, 10:08
      to juz po??? na innym watku cos tak przeblyskuje;) szybka jestes, a mial byc
      koniec tygodnia...;)
    • losiu4 Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.10.04, 13:27
      nie ma pewnej stuprocentowo metody, prócz oczywiście szklanki wody.

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: stud Re: BOJE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sen.warszawa.supermedia.pl 13.10.04, 14:43
      Ty już to sobie dokładnie zaplanowałaś...???? !!!!
      a nie łaska zaplanować edukacje seksualną....???
      porozmawiać z Tym Wyjątkowym Facetem na temat który do k...nędzy was obojga
      dotyczy????
    • Gość: kokola to nic strasznego IP: *.rybnet.pl 13.10.04, 20:17
      malutka jesli na prawde go kochaszto nie masz sie czego obawiac...
      przypuszczam ze robisz to 1 raz .ja osobiscie uzywam zelu do pochwowego a moj
      men prezerwatywy to ponoc bezbieczne i nie musisz sie truc hormonami (od tego
      strasznie dupa rosnie)
      polecam ci na pierwsze"wejscie " pozycje lezaca z rozchylonymi nogami bo w tej
      pozycji mniej boli przerwanie blony . potem mozesz go oplesc nogami i zmienic
      pozycje na jezdzca jest swietna kiedy on ma duzego bo wtedy ty kontrolujesz
      glebokosc "wsadu" no to tyle pa
      • Gość: kokola Re: to nic strasznego IP: *.rybnet.pl 13.10.04, 20:23
        aaaaaaaaaa co do prezerwatywy to nie zawsze to musi byc krepujace przezycie .
        mozesz to zmienic w zabawe wpolne zakladanie prezerwatywy jest bardzo zabawne
        mozna sie przy tym troszke rozluznic . nie ma w tym nic krepujacego bo w koncu
        i tak to sie w tobie znajdzie to czego sie wstydzic. tylko pamietaj ze musisz
        byc tego 1000% pewna 3ym sie i zycze milej zabawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka